Yürüyemeyenlerin umudu
KonyaÖzel Fizikon Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yürüyemeyenlere umut oluyor. Konya’da ilkleri gerçekleştiren merkez Robotik uygulaması ile hastalarına hizmet veriyor
Özel Fizikon Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi sahibi Prof. Dr. Hasan Oğuz, Robotik uygulama ile Konyalı vatandaşlara hizmet verdiklerini belirtti. Oğuz, “Merkezimiz de Robotik uygulama ile gelen hastalarımıza umut oluyor. Konya’da sadece bir devlet hastanesinde bir de biz de bulunan robot uygulaması var. Devlet hastanesinden farklı olarak bizde bir de kol robotu bulunuyor” şeklinde konuştu.
“KONYA’DA ROBOTİK UYGULAMA KULLANIYORUZ”
Diğer rehabilitasyon merkezlerinde bulunmayan uygulamaların olduğunu söyleyen Oğuz, “Devlet rehabilitasyon merkezlerinde olmayan bazı imkanlarda burada var. Bunun başında robotik uygulamamız geliyor. Konya’da sadece bizde ve devlette bir tane bulunuyor. Ancak bizim kullandığımız robotumuz çok gelişmiş bir robot” dedi. Verdikleri hizmetin doğru olduğu kadar vatandaşların hayatını kolaylaştırmak istediklerini söyleyen Oğuz, “Burada uyguladığımız rehabilitasyonlar dünyada en gelişmiş yöntemleri kullanmaya çalışıyoruz. Anlattığım gibi Robotumuz dünyanın en gelişmiş robotu. Diğer bunu uygulayan merkezlerde olanlar gibi değil. Biz robotu iki şekilde kullanıyoruz. Bir yürüme robotu şeklinde diğeri ise kol robotu şeklinde” dedi.
“ROBOT ALANIN DA İLK”
Konya’da bazı alanlarda ilk olduklarını söyleyen Oğuz, “Robot alanın da ilkiz. Burada şuna değineyim. robot kullanan merkezler var ancak tek bir aparat ile kullanılıyor. Biz ise yetişkin için ayrı, çocuk için ayrı aparatlar ile kullanıyoruz. Bazı robotların kullanımında bir tek aparat oluyor o aparatın bacak boyu uzatılarak ve kısaltılarak. Biz de ki robotta ise çocukla erişkin aparatı birbirinden farklı. Çocuk hastamız geldiğinde çocuk aparatına büyük hastamız geldiğinde büyük aparatına kullanıyoruz” şeklinde konuştu. Yürüme bozukluğunda kullanılan robotların çocuklar için ayrı yetişkinler için ayrı olması gerektiğini söyleyen Oğuz, “Erişkinler ve çocukların yürümeleri birbirinden farklı. Aynı aparatı bu nedenle kullanamazsınız. Eğer böyle bir şey yaparsanız yani çocuk için olanı erişkin için, erişkin için olanı çocuk için kullanırsanız yürüme tam olmuyor” ifadesini kullandı.
“MERKEZDE KOL İÇİN AYRI OLARAK ROBOT VAR”
Kol robotunun Konya’da tek olduğunu söyleyen Oğuz, “Kol robotumuz Konya’mız da sadece bizim merkezimizde bulunuyor. Kol robotumuzu biz omuzunda, dirseğinde, elinde bozukluk olanlarda kullandığımız gibi felç geçirmiş hastalarımızda, kolunda kuvvetsizlik hisseden hastalarımızda kullanıyoruz. Bu robotumuz en gelişmiş robottur” dedi. Yürüme robotunu hangi hastalıklarda kullanıldığını açıklayan Oğuz, “Yürüme robotunu yürüme bozukluğu olan yürüme yeteneğini kaybetmiş yada kazanamamış hastalarda kullanıyoruz. Çocuklarda en başta Steroid Miyopati varsa,Polio geçirmiş belde açıklığı olanlarda kullanıyoruz. Ameliyat geçirmiş ve yürümesinde bozukluk oluşmuş çocuklarda kullanabiliyoruz ”dedi.
“ERİŞKİNLERDE VE ÇOCUKLARDA AYRI KULLANIYORUZ”
Robot tedavisini erişkinlerde hangi hastalıklarda kullandıklarını söyleyen Oğuz, “Erişkinlerde ise inmede, bir kaza nedeniyle omurilikte felç olmuşsa belden aşağısı tutmuyorsa, ALS, Emes ,Parkinson hastalarında da bu robotu kullanıyoruz. Özellikle herhangi bir durum nedeniyle bacaklarından ameliyat geçirmiş ve sonrasında yürüme bozukluğu oluşmuş hastalarımız da kullanıyoruz” şeklinde konuştu.Robotun özelliklerine değinen Oğuz, “Robotların şu özelliği var hastaya kuvveti yetmediği yerlerde ona destek veriyor. Bu arada uygulamış olunan sanal alemimiz var. Hastanın yürümesi gerçekleşirken karşıda açmış olduğumuz salan alemde yürüme ile hastamız hem motive olmuş oluyor ”şeklinde konuştu.
“UYGULAMA HASTAYI MOTİVE EDİYOR”
Robot uygulamasının hastayı motive ettiğini söyleyen Oğuz, “Sanal alemde yapmış olduğu yürüme ile hastamız öncelikle motive oluyor, yürümesi düzeliyor” dedi. Karşısına çıkan manzaralı yolda yürümesi hastamız için yolda yürümesini daha uygun hale getiriyor. Düşünsenize hiç yürümeyen bir çocuğun veya erişkinin yürüdüğünü görmesi hastayı çok büyük bir motivasyona sağlamasına neden oluyor. Aynı şekilde kolunu kullanamayanlar içinde geçerli kolunu kullanamayan bir bakıyor ki robot yardımıyla da olsa kolunu kullanmaya başlıyor ve daha hızlı iyileşme imkânına sahip olmuş oluyor” ifadesini kullandı.
“KADROMUZU GENİŞLETEREK HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”
Rehabilitasyon süreçlerinin uzun olduğunu söyleyen Oğuz, “Rehabilitasyonlarda tedavi süreçleri uzundur ister robotik olsun isterse normal olsun. Birden bire iyileşmesini bekleyemezsiniz. Ancak robotik tedavisi gören hastalarımız alışılmışın dışında biraz daha hızlı iyileşme şansına sahiptirler” dedi. Oğuz, Özel Fizikon Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak kadrolarını gittikçe geliştirdiklerini ve vatandaşlara daha hızlı ve daha kaliteli hizmet vereceklerini belirtti.
GÜLER YÜZLÜ PERSONELE SAHİPLER
24 Mart 2005’de Özel Fizikon Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi adıyla özel dal merkezi olarak açılan merkez güler yüzlü personeli ile fizik tedavi uygulamaları ve hastaları için verdikleri hizmet ile Konya’da olduğu kadar Türkiye’de kendi alanında en iyisini yapıyor. Hasta kabulü ve fizik tedavi uygulamalarına bir iş merkezinin içinde tek katta başlayan Özel Fizikon Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi daha sonra hasta kabulü ve tedavi hizmetleri beş kata yayılmakla birlikte, artan talep ve gelişen teknolojik uygulamaları için mevcut yerin yetersiz kalması üzerine 5 Aralık 2016’da Yeni İstanbul Yolu’nda yaklaşık 5.000 metre kare kapalı alana sahip yeni binasına taşındı.
“HİZMETTE KALİTEYİ AMAÇLIYORLAR”
Yeni binamız bağımsız olup daha geniş ve ferah mekânlarda kapsamlı iyileştirme hizmeti vermek amacıyla taşındıklarını belirten Prof. Dr. Hasan Oğuz, daha öncesinde merkezde bulunan binanın kendilerine yetmediğini belirtti. Oğuz, verdikleri hizmetin daha kaliteli olmasını amaçladıklarını vatandaşlara hizmet verirken bunu kendi çıkarları doğrultusunda değil vatandaşın istekleri doğrultusunda en iyiye ve kaliteyle vatandaşlara göstermeye çalıştıklarının altını çizidi. Oğuz, “Daha geniş bir alanda istekler doğrultusunda daha hızlı bir alana yayıldık. Hem bina yönünden hem de kullanmış olduğumuz aletler yönünden çok gelişmiş bir merkeziz” dedi.
“HASTALARIMIZIN DA BU SÜRECE KATILMASINI İSTİYORUZ”
Özel sektörde Konya’nın lideri konumunda olduklarını söyleyen Oğuz, “Bizim rehabilitasyon merkezimizde devletin şuana kadar elinde bulunmayan aletlerimiz var. Biz bu şekilde kaliteli hizmet vermeye çalışıyoruz. Çalışmalarımız özellikle kadromuzda bulunan insanlara güvendiğiniz kadar hastalarımızın bize olan güveni için en doğru yolla onlarında bu sürece katılmasını sağlıyoru. Bu kadromuza gerçekten çok teşekkür etmek istiyorum. Bizimle tanışan hastalarımıza olduğu gibi” şeklinde konuştu. (Aysun KARABAYIR)
İlginizi Çekebilir