Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

15 Temmuz'da 7'den 70'e şehit düştüler

15 Temmuz'da 7'den 70'e şehit düştüler
FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen kaybedilen canların acısı dün gibi hafızalarda yerini koruyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleÅŸtirilen hain darbe giriÅŸiminin üzerinden bir yıl geçmesine raÄŸmen kaybedilen canların acısı dün gibi hafızalarda yerini koruyor.

Ä°stanbul'da o hain gece her yaÅŸtan, her meslekten vatansever, istiklali, istikbali ve bayrağı için CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın çaÄŸrısıyla sokaÄŸa çıktı ve bir an bile tereddüt etmeden vatanını korumak için darbecilere karşı mücadele etti. Kadını erkeÄŸi, çoluÄŸu çocuÄŸu ile o gece tek yürek olan Türkiye, hain darbeyi bastırdı ancak 250 vatan evladı da ÅŸehit düÅŸtü.

Hain darbe giriÅŸimini durdurmak için tanklara ve helikopterlerin yaÄŸdırdığı kurÅŸunlara gövdesini siper eden Ä°stanbullu vatanseverler en büyük can kaybını 15 Temmuz Åžehitler Köprüsü, Çengelköy, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesinin önü ve Atatürk Havalimanı'nda verdi.

O gece, 15 yaşındaki Halil Ä°brahim Yıldırım'dan 16 yaşındaki Abdullah Tayyip Olçok'a, ev hanımları Türkan Türkmen Tekin ve AyÅŸe Aykaç'tan akademisyen Ä°lhan Varank'a, fotomuhabiri Mustafa Canbaz'dan reklamcı Erol Olçok'a kadar pek çok kiÅŸi ÅŸehitlik mertebesine erdi.

"Darbenin en genç ÅŸehidi"

FETÖ'nün darbe giriÅŸimi sırasında BayrampaÅŸa'daki Çevik Kuvvet MüdürlüÄŸü önünde yaÅŸamını yitiren 15 yaşındaki iÅŸçi Halil Ä°brahim Yıldırım, en genç ÅŸehit olarak kayda geçti.

Åžanlıurfalı 5 çocuklu bir ailenin oÄŸlu olarak dünyaya gelen Yıldırım, Ä°stanbul BayrampaÅŸa'da zorlu bir hayat mücadelesinin içerisinde gözlerini dünyaya açtı.

EÄŸitim hayatını ortaokulda sonlandırmak zorunda kalan ve bir oto galeride çalışmaya baÅŸlayan Halil Ä°brahim, darbe giriÅŸiminin yaÅŸandığı gece yakın arkadaÅŸlarıyla mahallede oturup, çay içiyordu.

Saat 23.00'te eve giden Yıldırım, darbe giriÅŸimini televizyondan öÄŸrendi. Babasıyla sokaÄŸa çıkan ve BayrampaÅŸa'daki Çevik Kuvvet Åžube MüdürlüÄŸüne giden Yıldırım, burada açılan ateÅŸ sonucunda babasının yanında ÅŸehit oldu.

"Darbenin en genç ÅŸehidi" olarak ÅŸehitler arasındaki yerini alan Halil Ä°brahim Yıldırım'ın cenazesi, Edirnekapı ÅžehitliÄŸi'nde topraÄŸa verildi.

Baba-oÄŸul Olçok'lar yan yana ÅŸehit oldu

Darbenin en genç ÅŸehitlerinden bir diÄŸeri de 15 Temmuz Åžehitler Köprüsü'nde 16 yaşında hayatını kaybeden lise öÄŸrencisi Abdullah Tayyip Olçok oldu. Reklamcı Erol Olçok (54) ile oÄŸlu Abdullah Tayyip Olçok, FETÖ mensuplarının köprüde halka ateÅŸ açması sırasında ÅŸehit oldu.

Darbe giriÅŸiminin yaÅŸandığı gece Altunizade'deki evinde olan Erol Olçok, kendisiyle köprüye gitmek isteyen oÄŸluna ısrarla "Evde kal" dedi. Ancak Abdullah Tayyip, babasının ısrarına aldırmayarak, darbecilere karşı onunla yan yana mücadele etmek için köprüye gitti.

Olçok, Kısıklı'daki kalabalığa sürekli moral verip, "Bu vatan bizim, kimse bu vatanı bizden alamaz. Köprüde sorun büyük arkadaÅŸlar, orayı almamız lazım." diyerek, vatandaÅŸları köprüye yönlendirdi.

Köprü üstünde sürekli bir saÄŸa, bir sola koÅŸarak kalabalığa moral veren Erol Olçok, kol kola yürüyen gençlerin önünde adeta pervane olmuÅŸcasına, "Yürüyün arkadaÅŸlar, yürüyün. Allah bizimle birlikte. Milyonlar geliyor arkanızdan." diyerek herkesin kenetlenmesini saÄŸladı.

Erol Olçok ve oÄŸlu Abdullah Tayyip, darbeci askerlerin açtığı ateÅŸ sonucu hayatlarını kaybetti. Olçok ile oÄŸlu Abdullah Tayyip'in cenazeleri, Karacaahmet Mezarlığı'na yan yana defnedildi.

Türkiye'de siyasi iletiÅŸim kampanyalarının duayeni olan Erol Olçok'un 2007'de yaptığı "Durmak Yok Yola Devam", 2011'deki "Aynı Yoldan GeçmiÅŸiz Biz" kampanyaları ile 2014'de "Bayrak", 2015'de CumhurbaÅŸkanlığı "Fors" filmleri, milletin hafızalarında unutulmaz yer edindi. Erol Olçok, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Üniversite öÄŸrencileri de ÅŸehit oldu

Üniversite öÄŸrencisi 20 yaşındaki Mustafa Direkli, darbe giriÅŸimi sırasında Orhanlı GiÅŸelerinde ÅŸehit oldu. Okan Üniversitesi Ä°ç Mimarlık Bölümü 2. sınıf öÄŸrencisi Direkli, darbe giriÅŸimini öÄŸrendikten sonra arkadaÅŸlarıyla Sabiha Gökçen Havalimanı'na gitmek için yola çıktı.

Direkli, Orhanlı GiÅŸeleri’nde kendilerini engellemeye çalışan darbeci askerlerin açtığı ateÅŸ sonucu ÅŸehit oldu. Åžehidin cenazesi, Åžanlıurfa'da topraÄŸa verildi.

Daha 20 yaşındaki Burak Cantürk ise FETÖ'nün darbe giriÅŸimi sırasında Çengelköy'de ÅŸehit oldu. Tatil dönemlerinde Çengelköy'deki bir kurufasulyecide garsonluk yapan Balıkesir Üniversitesi Ä°ÅŸletme Bölümü 2. Sınıf öÄŸrencisi Cantürk, darbe giriÅŸiminin yaÅŸandığı gece, babası ve kardeÅŸiyle otomobile bindiÄŸi sırada açılan ateÅŸ sonucu sırtından vuruldu.

Ümraniye'de hastaneye götürüldüÄŸü sırada babasının kucağında ÅŸehadet getirdikten sonra hayatını kaybeden Cantürk'ün cenazesi, Karacaahmet Mezarlığı'nda topraÄŸa verildi.

Ev hanımları "Nene Hatun"u örnek aldı

Atatürk Havalimanı'na giderken darbeci askerlerin kullandığı tankın altında kalarak yaralanan 52 yaşındaki ev hanımı Türkan Türkmen Tekin, kaldırıldığı hastanede ÅŸehit oldu.

Tekin, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe giriÅŸimini televizyondan takip ederken, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın çaÄŸrısına uyarak, eÅŸi Ramazan Tekin ile Esenler'deki Atışalanı Karakolunun önüne gitti. ErdoÄŸan'ın Ä°stanbul'a geleceÄŸini öÄŸrenen Tekin çifti, toplanan grupla Atatürk Havalimanı'na doÄŸru yürüyüÅŸe geçti.

Tekin, havalimanı baÄŸlantı yolunda darbeci askerlerin vatandaÅŸların üzerine sürdüÄŸü tankın altında kalarak ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede ÅŸehit olan Tekin’in cenazesi, Kozlu Mezarlığı'nda topraÄŸa verildi.

DiÄŸer bir ev hanımı AyÅŸe Aykaç da 15 Temmuz'daki darbe giriÅŸimi sırasında eÅŸiyle gittiÄŸi 15 Temmuz Åžehitleri Köprüsü'nde hayatını kaybetti. Aykaç, kalkışmayı öÄŸrendikten sonra namazını kılıp, eÅŸiyle birlikte köprüye doÄŸru yola çıktı.

Köprüye gitmeden önce ailesiyle helalleÅŸen 4 çocuk annesi Aykaç, Altunizade'ye gelince eÅŸiyle araçtan indi. Aykaç, eÅŸiyle köprüye doÄŸru yürürken açılan ateÅŸ sonucu ÅŸehit edildi. Aykaç'ın cenazesi Çengelköy Mezarlığı'nda topraÄŸa verildi.

Bir muhasebe ÅŸirketinde çalışan 51 yaşındaki Sevgi YeÅŸilyurt ise 15 Temmuz Åžehitleri Köprüsü'nde FETÖ mensubu askerlerin açtığı ateÅŸ sonucu ÅŸehit düÅŸtü. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın darbeye iliÅŸkin açıklamasının ardından sokaÄŸa çıkarak köprüye giden YeÅŸilyurt, darbeci askerlere karşı yanında bulunanlarla mücadele etti. Bu sırada açılan ateÅŸ sonucu ÅŸehit olan YeÅŸilyurt’un cenazesi, Karacaahmet Mezarlığı'nda topraÄŸa verildi. YeÅŸilyurt, iki çocuk annesiydi.

Basın ÅŸehidi Cambaz, göÄŸsünden vuruldu

YeniÅŸafak gazetesi fotomuhabiri 53 yaşındaki Mustafa Cambaz, FETÖ mensubu askerlerin açtığı ateÅŸ sonucu Çengelköy'de ÅŸehit düÅŸtü.

Evinde bulunduÄŸu sırada darbe giriÅŸimini duyan Cambaz, eÅŸinin "gitme" uyarısına raÄŸmen, "Bu olaylar baÅŸlamışken beni evde tutamazsın" diyerek Çengelköy'e gitti.

Cambaz, arkadaÅŸlarıyla buradaki bir çay bahçesinde bir süre oturduktan sonra akÅŸam namazını kılmak için camiye gitti. Camiden çıktığı sırada köprünün bir tarafındaki trafik akışının durduÄŸunu gören Cambaz, bir süre sonra yükselen silah sesleri üzerine, arkadaÅŸlarıyla semtteki karakolun önüne gitti. Burada rütbeli bir asker, "Ä°htilal oldu, burayı bize teslim edeceksiniz." diyerek, polislerden Çengelköy Karakolunu boÅŸaltmalarını istedi.

Karakoldaki polislerin teslim olmaması üzerine, silah sesleri yeniden yükseldi. Silah seslerini duyan vatandaÅŸlar, karakolun önünde toplanmaya baÅŸladı. Toplanan esnaf ve vatandaÅŸlar, "Biz siviliz, siz bizim askerimiz olamazsınız." diye bağırmaya baÅŸladı. Askerler de havaya ateÅŸ edip, "geri çekilin" dedi. Halk geri çekilmeyince, darbeci askerler ateÅŸ etmeye baÅŸladı. FETÖ'cü askerlere direnen grupta yer alan Cambaz, açılan ateÅŸ sonucu göÄŸsünden vurularak ÅŸehit oldu.

Evli ve bir çocuk babası Cambaz'ın cenazesi, Çengelköy Mezarlığı'nda topraÄŸa verildi.

"Burası Çanakkale'dir, burası umredir" diyerek ÅŸehit düÅŸtü

CumhurbaÅŸkanı BaÅŸdanışmanı Mustafa Varank'ın aÄŸabeyi 45 yaşındaki Prof. Dr. Ä°lhan Varank ise Saraçhane'deki Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi önünde ÅŸehit düÅŸtü.

Ä°lhan Varank, FETÖ mensubu askerleri durdurmak için ilk önce Vatan Caddesi'ne, ardından Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesinin bulunduÄŸu Saraçhane'ye gitti.

Darbeci askerlerin, belediyenin baÅŸkanlık giriÅŸi önünden hedef alarak ateÅŸ etmesi sonucu bazı vatandaÅŸlar yaralanarak yere düÅŸtü. Gençleri uyararak, ateÅŸ açılan yerleri gösteren Varank, yakınındakilere siper alarak kendilerini korumaları gerektiÄŸini söyledi. "Burası Çanakkale'dir, burası umredir" diyerek, yakınındakileri cesaretlendirdi.

Darbeci askerlerin adeta cehennem yerine çevirdiÄŸi belediye binası önünde açılan ateÅŸ sonucu omzundan vurularak yaralanan Varank, yere düÅŸmesine raÄŸmen, çevresindeki vatandaÅŸları, "Korkmayın, Allah büyük" diyerek onları bir arada tutmaya çalıştı.

VatandaÅŸların yardımıyla Bezmialem Vakıf Gureba Hastanesine götürülen Varank, burada ÅŸehit düÅŸtü. Varank, Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Åžehzadebaşı Camisi Haziresi'nde topraÄŸa verildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve ÖÄŸretim Teknolojileri EÄŸitimi Bölümü BaÅŸkanlığı görevini yürüten Varank, evli ve iki çocuk babasıydı.

Şehit Kantarcı geride 3 yetim bıraktı

Çengelköy'de, darbeci askerlerin açtığı ateÅŸ sonucu yaralanan 37 yaşındaki esnaf Halil Kantarcı, kaldırıldığı hastanede ÅŸehit oldu.

Kantarcı, televizyondan Çengelköy Karakolunun darbeci askerler tarafından ele geçirilmek üzere olduÄŸu haberini aldıktan sonra, eÅŸinin uyarılarına raÄŸmen çocuklarını öperek evden ayrıldı. Çengelköy'e giden Kantarcı, burada askerlerin açtığı ateÅŸ sonucu ağır yaralandı.

Kaldırıldığı Ümraniye EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesinde ÅŸehit olan Kantarcı'nın cenazesi, Kozlu Mezarlığı'nda topraÄŸa verildi. Åžehit geride, 9 aylık, 2,5 ve 9 yaşında 3 yetim bıraktı.

Faslı Merrun da Türkiye için ÅŸehit oldu

Darbe giriÅŸiminde hayatını kaybeden en yaÅŸlı ÅŸehitlerden biri olan kalıpçı Cemal Demir, oÄŸlu Yusuf Demir'le Bilecik'ten iÅŸten dönerken, Çamlıca GiÅŸelerinde trafiÄŸe takıldı. Demir daha sonra CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın darbe giriÅŸimi sonrası yaptığı çaÄŸrıyı radyoda dinledi.

Bunun üzerine oÄŸluyla BoÄŸaziçi Köprüsü’ne doÄŸru hareket eden Demir, Kısıklı’ya yakın bir yerde arabasını park etti. OÄŸluyla yürüyerek köprüye yönelen Demir, buradaki arbede sırasında oÄŸluna arabaya gitmesini söyledi. Darbeci askerlerin açtığı ateÅŸ sonucu ÅŸehit olan Demir’in cenazesi Eyüp Mezarlığı'nda topraÄŸa verildi.

Fas vatandaşı Cevad Merrun, FETÖ'nün darbe giriÅŸimi sırasında Taksim'de vurularak ÅŸehit oldu. Yaklaşık 6 yıl önce çalışmak için Türkiye'ye gelen Merrun, FETÖ'nün darbe giriÅŸiminde bulunduÄŸu bilgisini aldıktan sonra CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın çaÄŸrısı üzerine sokaÄŸa çıktı.

Merrun, Taksim'de darbecilere direndiÄŸi sırada askerlerin açtığı ateÅŸ sonucu ÅŸehit oldu. Bir çocuk babası Merrun'un eÅŸi 5 aylık hamileydi. Taksim'de seyyar satıcılık yapan Merrun'un cenazesi, Fas'ın Tanca kentinde topraÄŸa verildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-deneme bonusu-