8 asırlık Konya geleneği
Anadolu'da etliekmek denildiğinde akla gelen ilk yer Konya'dır.
Selçuklu döneminden miras kalan 800 yıllık etliekmek Konyalıların vazgeçilmezi. 1200'lü yıllarda ilk kez Konya'nın Kadıhanı ilçesinde Raziye Hatun Hanı'nda yapıldığı biliniyor. Yıllardır süregelen bu lezzet sadece Konyalıların değil her tadım yapanın vazgeçilmezi haline geliyor.
Etliekmek ilk olarak 1923 yılında Konya kebapçılar çarşısında kayıt altına alındı. Konyalıların geleneksel yemeği olan etli ekmek, Türkiye'nin hatta dünyanın birçok yerinde Konya mutfağı lezzetiyle satışa sürülüyor.
Yemesi kadar yapılmasıda kolay olan etliekmek mayalanmış hamurdan yapılır. İç harcına ise domates, yeşil biber ve soğanı küp küp doğrayarak baharatlarla harmanlanır. Uzun ve ince açılan hamurun üzerine iç harcı yerleştirilerek pişmeye gönderilir. Fırından gelen enfes kokuyla piştiğinden emin olduğumuz etliekmeği dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Konya mutfağında olduğu gibi lezzetli olmasada bu tarifle dünyanın her yerinde etliekmek yapabilirsiniz. (Hamide YILDIRIM - Rümeysa İSPİR)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.