Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Adil Kullanım Kotası kalkıyor

Adil Kullanım Kotası kalkıyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adil Kullanım Kotasının 2018 yılında tamamen kaldırılacağını açıkladı

UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Ahmet Arslan, Bakanlığın 2016 yılı deÄŸerlendirmelerini yapmak ve 2017 yılının hedeflerinin açıklamak üzere basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya geldi. Arslan, toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Yap iÅŸlet devret modelinin kamu özel iÅŸbirliÄŸi olduÄŸunu söyleyen Arslan, ÅŸunları kaydetti:"Biz yap-iÅŸlet-devret modeliyle yaptırmasaydık kendi öz kaynaklarımızla yapacaktık. Belki de bu projelerin hiçbirini bugün yapamaz hale gelecektik. Özellikle garantileri onun için veriyoruz. Dolayısıyla garantiye kadar olan rakam bizim sorumluluÄŸumuzda. Biz yükleniciyle bu saatten sonra masaya oturup fiyat düÅŸür lüksümüz yok. Fiyatı düÅŸürdük sürüm artacak. Biz trafik artışından, sürümden kaynaklı aslında elde ettiÄŸimiz toplam gelir daha da artacak. O insanlarımız Körfezde 90 kilometreyi dolaÅŸmayarak yakıt tasarrufu milli ekonomiye katkı saÄŸlamış olacaklar. Biz fiyat düÅŸüÅŸü saÄŸlarken ilave cebimizden para çıkmayacak. Hedefleriniz varsa yap-iÅŸletle birçok proje yapacaksam dünyadaki finans sektörüne ülkemize yatırım yapmak isteyenlere biz güvenli ve istikrarlı bir ülkeyiz biz maçın içinde kural deÄŸiÅŸtirmeyiz diyen bir ülkeyiz dememiz lazım ki uzun vadede ülkemize karşı olan güven devam etsin. Fiyatı düÅŸürdük ama toplam para da daha fazla para elde edeceÄŸiz."

Yerli arama motoruYerli arama motoruyla ilgili soruya Bakan Arslan, "En önemlisi verilerin içeride kalması bu en önemlisi. Türkçe karakterlere katkısının olması. Özellikle yazılım sektörünün geliÅŸmesiyle kendi yerli arama motorumuzla bu sektörde iÅŸ alanı açacağız ama ondan ziyade açtığımız bu iÅŸ alanıyla geliÅŸen sektörle dünyaya iÅŸ yapabilir hale gelmek. Bu konuda Hindistan iyi bir örnektir. Ä°nternet deÄŸiÅŸim noktasının oluÅŸturulması da bu kapsamda konuÅŸtuÄŸumuz ve önemsediÄŸimiz bir ÅŸeydi. Özellikle yerli arama motorunu oluÅŸturduktan sonra verinin içeride kalması, reklamın içeriye verilmiÅŸ olması, ekonomik avantaj saÄŸlaması, bilgi güvenliÄŸi, küresel bazda hizmet verebiliyor olmak diye de özetlenebilir" diye konuÅŸtu.

 

 

"Kimlik ibrazı zorunlu hale gelecek"Posta gönderilerinin güvenliÄŸiyle ilgili soruyu ise Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumu (BTK) BaÅŸkanı Ömer Fatih Sayan yanıtladı. Sayan, "Kabul ve teslim aÅŸamasında özellikle bireysel kullanıcılardan gönderici ve alıcıdan kimlik ibrazı zorunlu hale gelecek. Kimlik ibraz etmeyen vatandaÅŸların posta hizmeti saÄŸlayan ÅŸirketler tarafından gönderiminin kabul veya teslim edilmemesi saÄŸlanacak. Gönderi posta kargo ücretini alan ÅŸahıs tarafından kontrol edilecek. Kabul merkezlerinde kamera sistemi kurulacak. Aynı zamanda uyuÅŸturucu trafiÄŸinin yüzde 10 civarı terör amacıyla da bu kullanılabilir diye söylenmiÅŸti. Buna yönelik bütün tedbirler alınmış olacak. Bütün posta gönderileri merkezi bir sistem tarafından da kontrol edilmiÅŸ olunacak. Alınan önlemler bu ÅŸekilde. Taşınması yasak maddelerde bu ÅŸekilde önlenmiÅŸ olacak" açıklamasında bulundu.

"(SMS’lerde) ‘B’ koduyla sürecin baÅŸlatılması çok çok önemli"Kendisine gelen bir SMS ile ilgili sorulan soruya Bakan Arslan, "SMS kötü amaçlı bir içerik saÄŸlamıyordu ama olay ÅŸuydu; benim istemediÄŸim bir SMS geldiÄŸi için örnek olarak söyledim. Özellikle ‘B’ koduyla sürecin baÅŸlatılması çok çok önemli. Bu konuda istenmeyen SMS’lerin gelmesi konusunda cezai sorumlulukta var. O yüzden biz ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığının çok daha hızlı ve eÅŸgüdüm içinde hareket edebilmesi konusunda bu aldığımız yol önemli. Bunu daha da geliÅŸtireceÄŸiz. Elbette ki internet, SMS, veri vatandaşın hayatını kolaylaÅŸtırmak açısından çok çok önemli. Ama vatandaşın istemediÄŸi ÅŸekilde taciz edilmesi, bilgi kirliliÄŸiyle meÅŸgul edilmesi de istenen bir durum deÄŸil. Onun da önüne geçeceÄŸiz" ifadelerini kullandı.

"Yüksek Hızlı Trende kar ve kıştan kaynaklı herhangi bir aksaklık olmadı"Hava koÅŸullarından dolayı Yüksek Hızlı Tren seferlerinde bir aksama yaÅŸanıp yaÅŸanmadığı sorusuna Arslan, "Yüksek Hızlı Trende kar ve kıştan kaynaklı herhangi bir aksaklık olmadı. Sadece Ä°stanbul’da elektrik kesintileri nedeniyle 1-2 saatlik bir aksama oldu. Ancak o da genel elektrik kesintisinden kaynaklandı. Yoksa bir aksamamız yok" dedi.Köprü ve otoyollardaki ücret artışlarıyla ilgili soruya Arslan, "Köprü ve otoyollarla ilgili zaten onlar her yıl rutin yılbaşında yönetmelikten kaynaklı hangi ÅŸartlarda ne kadar ücret artışı yapılacağı belli onu da çalışıyoruz. Bugün açıklayacağız. Bütün verilere baÄŸlı çalışılıyor. Bugün bitirip deklare etmiÅŸ olacağız. Sadece Osmangazi Köprüsü’ndeki durum çok özel bir durumdu. O uygulamayı paylaÅŸtık" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"Bugün 4.5 G abone sayısı yaklaşık 46,5 milyon oldu"4,5G ihalesiyle ilgili soruya Arslan, "4.5 G ülkemizde çok baÅŸarılı bir ÅŸekilde uygulandı. Nisan ayında baÅŸladık. Bugün 4.5G abone sayısı yaklaşık 46,5 milyon oldu. Yüzde 30 yerlilik ÅŸartı var. Bu yerlilik ÅŸartının operatörler tarafından yerine getirilemediÄŸini biliyoruz. Ancak amaç hızlı bir ÅŸekilde sistemi hayata geçirmek ve insanımızın hizmetine sunmaktı. Biz Bakanlık olarak BTK olarak operatörlerle ortak bir çalışma yapıyoruz ki bundan sonraki süreçte yerlilik oranı artıp, toplamda bu oranı yakalamış olalım" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Türksat 3,30 liradan uygulama yapacak"CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın dövizle ilgili Türk parası çaÄŸrısının ardından birçok firmanın Türk parası üzerinden kira almaya baÅŸladığı hatırlatılarak, Türksat ödemelerinde TL’ye dönüÅŸün söz konusu olup olmayacağı sorusu üzerine Bakan Arslan, ÅŸöyle konuÅŸtu:"Türksat kendisinin satın aldığı birçok hizmeti dövizle alıyor. Hal böyle olunca da gideriniz döviz, geliriniz TL olursa orada bir dengesizlik oluÅŸuyor. Ancak bütün bunlara raÄŸmen Türksat 3 lira 30 kuruÅŸtan doları sabitleyecek, 3,30 liradan uygulama yapacak. Bu Türksat’ın gelirlerinin biraz azaltılması demektir ama biz elbetteki sektörün kalkınmasını, büyümesini, hayatını kolaylaÅŸtırmasını yeÄŸlediÄŸimiz için bunun gereÄŸini yapmış olacağız."

"Adil Kullanım Kotasını 2018 yılında tamamen kaldırmış olacağız"Bakan Arslan, Adil Kullanım Kotasına iliÅŸkin yapılan düzenlemelerle ilgili, "Adil Kullanım Kotasına iliÅŸkinde önemli geliÅŸmeler yapıyoruz. 2018 yılında tamamen bunu kaldırmış olacağız. Dolayısıyla bir kademeli geçiÅŸ çalışmamız devam ediyor" dedi.BTK BaÅŸkanı Sayan ise Adil Kullanım Kotasıyla ilgili düzenlemeye iliÅŸkin, "Bunların kotası bir ihtiyacı gidermek üzere getirilmiÅŸti. Bununla daha uygun tarifeler kullanılabiliyor. Yoksa sınırsız yapmak mümkün. Biz hedef olarak 2018 yılının başında Adil Kullanım Kotasının tamamen kaldırılmasıyla ilgili Kurumumuz karar aldı. En önemlisi yapılan yeni geliÅŸtirmelerde müÅŸteri kotasının adil kullanım kotasının yüzde 80 ve 100’üne ulaÅŸtığında servis saÄŸlayıcısı tarafından ücretsiz SMS’le bilgilendirilecek. Yüksek Hızlı internet kullananlarında herkes için tek bir 3 Megabit gibi bir durum söz konusuydu adil kullanımda. Bunu da kademeli olarak müÅŸterinin paketine göre uygun bir oranda uygulanması saÄŸlandı. Abone olurken servis saÄŸlayıcılar müÅŸteriye eksiksiz ve doÄŸru bilgiyi tam olarak vermesi bunun tam olarak yapmaları saÄŸlanacak. 2018’in sonundan itibaren de adil kullanım kotası tamamen kaldırılmış olacak" diye konuÅŸtu.TCDD’nin sadece TCDD taşımacılığına deÄŸil, baÅŸka ÅŸirketlere de hizmet verir hale geleceÄŸini ve bundan bir gelir elde edeceÄŸini kaydeden Arslan, ÅŸunları kaydetti:"Sinyal kontrolü de tamamen yine TCDD’de olacak. Ancak TCDD taşımacılık artık her ne kadar kamu kuruluÅŸu olarak hayatiyetini devam ettirecekse de özel sektörle rekabet edecek. Dolayısıyla yaklaşık 25 bin çalışanın 15 bini demiryollarında kaldı. 9 bin 555 kiÅŸi taşımacılık kısmına geçti. Bunun yarısı memur, yarısı iÅŸçi olmak üzere tabi ki araçların tamamı taşımacılıkta yolcu grup lokomotifi 317 tane tamamı taşımacılıkta, yük vagonu yaklaşık 20 bin tamamı taşımacılıkta yolcu vagonu 900 tane yine taşımacılıkta, jenaratör vagonu 87 tane bu da tamamen taşımacılıkta. Taşımacılık kendisi bu serbest rekabet ÅŸartları içerisinde taşımacılık yapacağı gibi baÅŸka özel sektör ÅŸirketleri de buna hazır hale geliyor. Onlar da yine hizmet verecek ancak taşımacılık aynı zamanda gerek lokomotif gerek vagon kiralama iÅŸi de yapabilecek. Böylece ÅŸirketler taşımacılığın elindeki atıl araçları da kullanabilir hale gelecekler. 2017 başından itibaren havacılık sektöründe olduÄŸu gibi hem rekabete açılmış olacak hem serbestleÅŸmiÅŸ olacak TCDD taşımacılıkta artık bu yeni duruma ayak uyduracak ÅŸekilde zaten hazırlıklarını yapıyor."

"96 yeni YHT ile ilgili süreci sanayi iÅŸbirliÄŸi programı çerçevesinde yürüteceÄŸiz""Mevsim ÅŸartları nedeniyle herhangi bir iptal yok. Günde 40 YHT seferimiz var" diyen Arslan, "Ä°nÅŸallah 2017’de bunu yüzde 50 arttırmış olacağız. Demiryolu sektöründe bu sene yapacağımız en önemli iÅŸlerden biri 96 yeni YHT ile ilgili süreci sanayi iÅŸbirliÄŸi programı çerçevesinde yürüteceÄŸiz. Yasanın verdiÄŸi böyle bir hak var. Bu teknoloji transferini saÄŸlıyor. Biz ülkemize YHT teknolojisini transfer edebilmek adına TülomsaÅŸ’ı ülkemizdeki pilot ortak olarak belirleyip dolayısıyla YHT setini kazanacak olan yüklenici 20 tanesini kendi yapacak. 60 tanesini TülomÅŸas’ta ortak yapacaklar. Böylece yavaÅŸ yavaÅŸ teknoloji transferi olacak. Son 16 setin tamamını TülomsaÅŸ yapacak böylece teknolojinin tamamını transfer etmiÅŸ kendisi YHT yapabilir hale gelecek. Böylece düÅŸündüÄŸümüz milli ve yerli YHT setiyle ilgili konseptin de tamamladığımızda artık ülkemizde milli ve yerli YHT yapabilir hale geleceÄŸiz" açıklamasında bulundu. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-deneme bonusu-