Konya
21 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Ali Babacan'dan asgari ücret açıklaması!

Ali Babacan'dan asgari ücret açıklaması!
Eski Başbakan Yardımcısı Babacan AK Parti’nin asgari ücrete ilişkin vaatleri ile ilgili, “Bizim asgari ücretle ilgili açıkladığımız rakam net 1.300 lira. Bununla ilgili farklı yorumlar da oldu. ‘2016 yılında asgari ücret 1.300 lira olacak şekilde, komisyona tavsiyede bulunacağız’ dedik.Bu etkili olacaktır" dedi.

Eski BaÅŸbakan Yardımcısı Ali Babacan, TRT Haber’de Haber ve Spor Yayınları Dairesi BaÅŸkanı Nasuhi Güngör’ün sorularını yanıtladı.

Eski BaÅŸbakan Yardımcısı Ali Babacan, TRT Haber’de Haber ve Spor Yayınları Dairesi BaÅŸkanı Nasuhi Güngör’ün sorularını yanıtladı. Eski BaÅŸbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara’da yaÅŸanan terör saldırısının Cumhuriyet tarihinin en büyük saldırısı olduÄŸunu söyledi ve “Bu saldırı aslında milletimizin tümüne bir saldırı, Türkiye’nin demokrasisine bir saldırı. Acımız çok büyük. Bu saldırıda hayatını kaybeden bütün vatandaÅŸlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalanlara sabır diliyorum ve yaralılara ise acil ÅŸifalar diliyorum. Bu zor günleri milletçe el ele vererek atlatmamız gerektiÄŸini düÅŸünüyorum” ifadelerini kullandı.Terörün bir görünürdeki hedefi, bir de görünmeyen hedefi olduÄŸunu söyleyen Babacan, "Görünürdeki hedefi, iyi niyette barış mesajı vermek için bir araya gelen vatandaÅŸlarımız olarak görülüyor. Bu olay bütün yönleriyle araÅŸtırılıyor. Zaman içerisinde aydınlığa kavuÅŸturulacaktır. BaÅŸbakanlık koordinasyon merkezinden de, yeni gelen her türlü bilgi halkımızla paylaşılıyor. Devletimiz bu olayı aydınlığa kavuÅŸturacak kapasiteye sahip. Milletçe teröre karşı dik bir duruÅŸ sergilenmesi gerekiyor. Bu dönemde dikkat etmemiz gereken husus, milletçe teröre karşı dik durmamız. Türkiye milletiyle beraber teröre karşı dik duracak, boyun eÄŸmeyecek. Nasıl ki ileri demokrasiler böyle olaylarla karşılaÅŸtığı zaman, kısa süreli etkilenirler, ama demokrasinin gücüyle çıkarlarsa, bu olayın üstesinden geleceklerdir. Türkiye, geçmiÅŸe göre demokrasiyle ilerlemiÅŸ bir ülke” dedi. 

“TÜRKÄ°YE Ä°LE UÄžRAÅžAN BÄ°R Ä°KÄ° ÖRGÜT DEĞİL”Eski BaÅŸbakan Yardımcısı Ali Babacan, istihbarat eksikliÄŸi konusunda ortaya atılan iddialara yönelik, “Ben 8 yıl Milli Güvenlik Kurulu üyesi oldum. Bizim istihbarat birimlerimiz, oldukça iyi iÅŸ çıkarıyorlar. Ama aynı zamanda bunun ne kadar karmaşık bir konu olduÄŸunu da dikkate almamız lazım. Türkiye ile uÄŸraÅŸan bir iki örgüt deÄŸil, geniÅŸ bir cepheyle karşı karşıyayız. PKK var, DAÄ°Åž var diÄŸer örgütler var. Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsız olan ülkeler var. Bizim ilgili birimlerimiz çalışmalar yapıyor. Güvenlik ve istihbarat birimlerimiz zorluklara raÄŸmen, büyük bir gayret içindeler. BaÅŸbakanımızın da daha önce ifade ettiÄŸi gibi, çoÄŸu olay daha olmadan engelleniyor. Pek çok olay önlenmiÅŸ durumda. Ama bu konularda yüzde yüz baÅŸarı mümkün deÄŸil. Åžunu bilin ki bizim birimlerimizin gayreti konusunda en ufak bir ÅŸüphemiz yok” ifadelerini kullandı.

TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi BaÅŸkanı Nasuhi Güngör’ün sorularını yanıtlayan Babacan, siyasete dönüÅŸüyle ilgili “Benim siyasetle ilgili görevlerim sona erdikten sonra 6 günlük, siyaset dışında bir zamanım ordu. Daha sonra tekrar adaylıkla beraber yoÄŸun bir tempoya girdim. Türkiye’ye hizmet etmenin herhalde en etkin hizmet alanı ‘siyaset’. Umuyorum ki tüm arkadaÅŸlarımızla beraber, Türkiye için güzel sonuçlar alacağım çalışmalar ortaya koyarım. Türkiye istikrar ve huzur ortamı içerisinde yükselmeye devam eder, benim de küçük bir katkım olursa bundan memnuniyet duyarım” dedi.

Ali Babacan, AK Parti’nin ekonomik alandaki vaatleriyle ilgili, “En büyük kalem emeklilerimiz için düÅŸündüÄŸümüz maaÅŸ artışı.11 milyonluk bir kitleyi ilgilendiriyor. Bunun hemen arkasından çiftçilerimizle ilgili adımlar var. DiÄŸer kalemlere baktığımızda sırayla azalan bir rakam görüyoruz. Hükümetimizin Resmi Gazete’de yeni yayınlanan orta vadeli programında, bu taahhütler önemli ölçüde dikkate alınmış durumda. Bu bir geçiÅŸ hükümeti ama Sayın BaÅŸbakanımız, aynı zamanda Ak Parti Genel BaÅŸkanı sıfatıyla bu taahhütleri açıkladığı için, orta vadeli planın içerisinde tercih edilmiÅŸ durumda. Böylesi zor bir dönemde dahi, Türkiye’de mali disiplin korunuyor.

Orta vadeli malı planla uyumlu bir 2016 bütçesinin Meclis’e gönderilecek. GeçiÅŸ hükümeti olmasına raÄŸmen, bu çalışmaların büyük bir titizlikle yapıldığını biliyorum. Seçim beyannamemize bakacak olursanız, mali disiplin konusundaki duruÅŸ ortada. Bu duruÅŸ bugünkü bir parti politikası deÄŸil sadece. Partimizin kurucusu Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın da partimizin ilk kuruluÅŸundan bu yana ÅŸiddetle savunduÄŸu ve hepimize de talimat verdiÄŸi bir konudur. Bir seçim hükümeti olmasına raÄŸmen, orta vadeli mali program olsun bunlarda bu disiplinden yararlanıyor” dedi.

“1.300 LÄ°RA ASGARÄ° ÜCRET 2016’DA UYGULANACAK”Eski BaÅŸbakan Yardımcısı Babacan AK Parti’nin asgari ücrete iliÅŸkin vaatleri ile ilgili, “Bizim asgari ücretle ilgili açıkladığımız rakam net 1.300 lira. Bununla ilgili farklı yorumlar da oldu. ‘2016 yılında asgari ücret 1.300 lira olacak ÅŸekilde, komisyona tavsiyede bulunacağız’ dedik. Bu etkili olacaktır. Ä°ÅŸverenlerin düÅŸük bir rakam söylemesi mümkün olmayabilir. 1.300 lira nettir ve 2016’da da uygulanacaktır. Bu bekar bir çalışan için 1.300 lira, evli ve üç çocuk sahibiyse daha yüksek bir rakam eline geçecektir. Daha da detayları olabilir bunlar da komisyonda görüÅŸülür ve karara baÄŸlanır” dedi.2013 yılının ortalarından itibaren, Türkiye’yi daha zor bir tablonun kuÅŸattığını belirten Babacan, ÅŸunları söyledi: “Suriye ve Irak’taki geliÅŸmeler baÅŸta olmak üzere, aynı zamanda iç siyasi geliÅŸmelerimiz Türkiye’deki istikrarı etkiledi. Halkımız bundan memnun deÄŸil. Ä°nsanlar gelecekle ilgili net bir fikre sahiplerse, iÅŸler çok kolaylaşır. Ama insanların gelecekle ilgili bakış açısının kısa vadeye odaklandığı bir dönemde ise ekonomi zorlanır. Ekonomide de siyasi belirsizliklerin olduÄŸu bir ortamda, ekonomik aktörler hız düÅŸürür. Son iki buçuk yıldır böyle bir ortam yaşıyoruz. Türkiye’nin ÅŸu anda ÅŸiddetle öngörülebilirliÄŸe ihtiyacı var. Bunca zorluklara raÄŸmen, ekonominin yüzde 2.9 büyüdüÄŸü bir dönem geçirdik. 2015 yılında yine yüzde 3’lük bir büyüme öngörüyoruz, istihdam artıyor”.TaÅŸeron iÅŸçilere kadro konusuna da kanun düzenlemesinin yapıldığını söyleyen Babacan, “Bununla ilgili kanun düzenlemesini aslında Bakanlar Kurulu kararıyla yaptık. Åžu anda asli iÅŸ ve yardımcı iÅŸin tanımlanması aÅŸamasında. Seçimden sonraki hükümet, bu tanımları yapacak. Atılacak adımlar ilan edilmiÅŸ durumda. TaÅŸeronluk sistemiyle ilgili ciddi maÄŸduriyetler var, bunların farkındayız. Çalışanlarımızın hakkını tam olarak verecek bir sistemi öngördük. Bunun detaylarının çalışılması gerekiyor. Bunun tam olarak netleÅŸtirilmesi gerekiyor ki, uygulama baÅŸlayabilsin. Bununla ilgili Sayın BaÅŸbakanımızın da net ifadeleri oldu” dedi.Dünyadaki ekonomik geliÅŸmelerin Türkiye’ye olan etkilerini de deÄŸerlendiren Eski BaÅŸbakan Yardımcısı Babacan, “Brezilya’nın, Hindistan’nın, Çin’in olduÄŸu geniÅŸ bir geliÅŸmekte olan ülke grubu var. GeliÅŸmekte olan ülkelerin tümüyle alakalı, son bir kaç yıldır olumsuz bir tablo söz konusu. Özellikle son aylarda, geliÅŸmekte olan ülkelerin para birimleri deÄŸer kaybetti. Daha çok etkilenen ülkeler arasındayız. Özellikle jeopolitik geliÅŸmeler, Türkiye’yi daha çok etkilenen ülkeler arasına soktu. Biz geliÅŸmekte olan ülkeler içinde, olan bitenden en az etkilenen ülkeler tarafına kayarız. Siyasette istikrarın oluÅŸmasıyla birlikte, biz daha az etkilenen ülkeler grubu içerisine gireceÄŸiz. Dışardan etkilenenlerden hiç etkilenmememiz mümkün deÄŸil” diye konuÅŸtu.

Amerikan Merkez Bankası’nın faiz artışı, dünya ekonomisi için belirsizlik haline geldiÄŸini vurgulayan Babacan, iki buçuk yıl geçmesine raÄŸmen Amerikan Merkez Bankası’nın ne zaman ne yapacağını dünya tartıştığını söyledi ve "Amerikan Merkez Bankası’nın daha öngörülebilir olması gerekiyor. Amerika’nın aldığı faiz kararı sadece kendisini etkilemiyor, dünyayı etkiliyor. Biz bunu sürekli hatırlatıyoruz. Amerikan ekonomisi açık bir ekonomi. Atacağı adım dışarıyı etkiler ama dönüp dolaşır yine kendisini etkiler” ifadelerini kullandı.

“G20 TARÄ°HÄ°NE BÜYÜK BÄ°R BAÅžARI OLARAK KAYDEDÄ°LDÄ°”Türkiye’nin dönem baÅŸkanlığını üstlendiÄŸi G20 zirvesi öncesindeki hazırlıkların güzel yapıldığını vurgulayan Babacan, “Ticaretten, tarımdan, enerjiden, turizmden sorumlu bakanlar toplandı. C20, T20, W20… gayet güzel öneriler meydana getirdi. Bütün bunların hepsi ÅŸimdi önerilerini geliÅŸtirdiler ve önerilerini sunacaklar. Liderler, ortak bir bildirge hazırlayacak. Türkiye’nin kendi içinde sıkıntılar yaÅŸadığı bir dönemde, böyle güçlü bir platforma baÅŸkanlık yapması büyük bir baÅŸarı. Bizim G20 çalışmalarımız etkilenebilirdi ancak en ufak bir aksama yok. Türkiye dönem baÅŸkanlığı, G20 tarihine büyük bir baÅŸarı olarak kaydedilmiÅŸ durumda. Sayın CumhurbaÅŸkanlığımız baÅŸkanlığında, dünyanın en büyük 20 ekonomisi, önümüzdeki yıllarla ilgili güzel kararlar alır” diye konuÅŸtu.

Babacan, 1 Kasım’da yapılacak olan 26'ıncı Dönem Milletvekili Genel Seçimleriyle ilgili, tahmin yapmanın zor olduÄŸu bir dönemde olunduÄŸunu, sürekli anketler yapıldığını söyledi. Babacan konuÅŸmasını ÅŸöyle tamamladı:

"Seçimden sonra aday listeleri açıklandı, seçim beyannameleri açıklandı. Cumartesi de büyük bir olay yaÅŸadık. Bundan sonra tekrar bir ölçüm yapılması gerekiyor. GördüÄŸümüz anketlerde AK Parti’nin mecliste büyük bir çoÄŸunluÄŸu elde etmesi muhtemel. 276 milletvekilinin altında ve biraz üstünde gösterenler var. Önümüzdeki hafta yapılacak ölçümler de önemli olacak. Bu dönem bütün siyasi partiler için önemli bir sınav dönemi. Seçimden sonra kurulacak hükümetin, bir bakıma temeli olacak. Bütün siyasi partilere, bu zor günlerde sınavı verme konusunda ciddi bir duruÅŸa davet ediyorum. Kim bu memleketin istikrarı için ciddi bir duruÅŸ ortaya koyabilirse, vatandaÅŸlarımızın tercihini de samimiyet yönünde kullanacağını tahmin ediyorum” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-deneme bonusu-