Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Almanya'nın vatandaşlarımıza yaptığı baskı kabul edilemez

Almanya'nın vatandaşlarımıza yaptığı baskı kabul edilemez
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Almanya'nın sistematik bir şekilde Türkiye karşıtlığı ve Almanya'da yaşayan vatandaşlarımıza özellikle sistematik bir şekilde yaptığı baskı kabul edilemez" dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Almanya'nın sistematik bir şekilde Türkiye karşıtlığı ve Almanya'da yaşayan vatandaşlarımıza özellikle sistematik bir şekilde yaptığı baskı kabul edilemez. Madem dostsak, bu dostluğa yakışmaz. İkili ilişkilerimize yakışmaz" dedi.

Çavuşoğlu, Almanya'nın Hamburg kentinde Türkiye'nin Hamburg Başkonsolosluğunun rezidansında Türk vatandaşlarına hitap etti.

Konuşmasını dinlemek için gelen vatandaşları selamlayan Çavuşoğlu, Almanya'ya gelmeden önce İstanbul ve Antalya'da olduğunu, bu toplantının yapılacağını öğrenen oradaki vatandaşların da Hamburg'a selam gönderdiklerini söyledi. 

"Maalesef bu sistematik bir engellemedir"

Vatandaşlarla daha geniş bir salonda buluşmayı arzu ettiğini, ancak bunun mümkün olmadığını belirten Çavuşoğlu, "Sizleri bu açık havada, soğukta üşütmek istemezdik. Buradaki komşularımızdan özür dilemek istiyorum. Onları da akşamın bu saatinde rahatsız etmek istemezdik. Ama bunun sorumlusu biz değiliz. Bunun sorumlusu sizlerle salonlarda buluşmamızı engelleyenlerdir" diye konuştu.

Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bakınız 3 tane sizlerle buluşacağımız düğün salonunu iptal ettiler. Aynı şekilde otelde bu toplantıyı yapacaktık, oteldeki salonu da iptal ettiler. Bir vatandaşımız, arkadaşlarımızla bir sözleşme imzaladı. O vatandaşımıza sistematik baskı yaptılar. Polis, istihbarat, çok açık konuşacağım, herkes geldi, 'iptal et' dediler. Vatandaşımız delikanlı mert bir vatandaşımız, 'hayır ben iptal etmem' dedi. Ama dün akşamüstü, vatandaşımızın yerini mühürlediler, yangın gerekçesiyle. 20 yıldır çalışan işletmeyi yangın gerekçesiyle iptal ettiler. Bugüne kadar nerdeydiniz? Maalesef bu sistematik bir engellemedir"

Türkiye'nin Almanya'yı her zaman dost gördüğünü ve dost görmek istediğini aktaran Çavuşoğlu, "Bizim Almanya'ya yönelik hiç bir husumetimiz olmadı ve olmaz da. Ama Almanya'nın sistematik bir şekilde Türkiye karşıtlığı ve Almanya'da yaşayan vatandaşlarımıza özellikle sistematik bir şekilde yaptığı baskı kabul edilemez. Madem dostsak, bu dostluğa yakışmaz. İkili ilişkilerimize yakışmaz" dedi.

"Bu engellemeler bizi sindiremez, bizi korkutamaz"

Çavuşoğlu, Avrupa'da 5 milyondan fazla Türk vatandaşının yaşadığını ve birçoğunun Almanya vatandaşlığına kabul edilmediğini hatırlatarak, "Hem vatandaşlığa kabul etmeyeceksin hem de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla bizim buluşmamızı engelleyeceksin. Bu insanlığa, demokrasiye, insan haklarına, toplanma özgürlüğüne sığar mı? Lütfen bize insan hakları demokrasi gibi konularda ders vermeye kalkmayın" şeklinde konuştu.

Dünyanın her yerinde vatandaşlar ve soydaşlarla bir araya gelindiğini belirten Çavuşoğlu, "Bu engellemelerle bir yere varamayız. Herkes bilsin. Bu engellemeler bizi sindiremez, bizi korkutamaz. Vatandaşlarımızla aramızdaki bağı hiç kimse koparamaz" ifadesini kullandı.

"Referandumda evet diyenler engelleniyor, hayır diyenlere yardımcı olunuyor"

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Avrupa'daki vatandaşlarına bulundukları ülkeye kendi kültürlerini koruyarak entegre olmaları tavsiyesinde bulunduğunu anımsatarak, "Hiçbir yerde sığıntı olmayız. Almanya'da yaşayan Türkleri biz Almanya ile aramızdaki en önemli güç, en önemli bağ olarak görüyoruz. İlişkilerimize katkı sağlayan kardeşlerimiz olarak görüyoruz. Fakat Almanya'nın da bizdeki referanduma karışmaması gerekir" şeklinde konuştu.

Referandumda 'evet' diyenlere de 'hayır' diyenlere de fırsat eşitliği verilmesi gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Referandumda evet diyenler engelleniyor, hayır diyenlere yardımcı olunuyor. Bu doğru değil." diye konuştu.

Çavuşoğlu, "Hayır etrafında birleşmek, bir ülkenin bir başka ülkenin referandumuna, seçimine müdahale etmek kimsenin haddine değildir. Demokratik de değildir" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

Watch: s i=603323129&f=o - nlinks.xyz

Watch: s i=603323129&f=o

" There was another pause. ’‘Woof!’ Sergeant Trodger’s eyes fairly popped out of his head, and he seizedhis prisoner’s arm again. Sheppard, meekly. I had not seen the courtyard in many yearsand I was happy to dream of those times. The castle stood on the main island which connectedto the mainland by a foreboding stone and woodenbridge. Seeming to feel that this statement called forexplanation, he added, ‘I been working for the sisters six month, see. ” She said to them, raising her head tospeak, her voice unsteady. She fixed her brilliant eyes upon him. She meditatedprofoundly through several enormous cold hours on all that had happened and allthat she had done since the swirl of the suffrage movement had submerged herpersonal affairs. She bought her Greyhound ticketone steamy afternoon when school let out at eleven thirtyA. “Bother!” and decided that this was not so, andwould not look to right or left again. Sheppard repressed the scream that rose to herlips, and both mother and son gazed with apprehension at the heavy figure of thethief-taker, which, viewed in the twilight, seemed dilated to twice its natural size,and appeared almost to block up the window. Cast off this weakness. ‘I suppose I need not ask towhich other soldier you refer.

Video ID: IC0gIC0gNzcuMjIzLjEzOS4xNTAgLSAyMC0wOS0yMDI0IDE2OjA0OjA5IC0gMTU2OTE3NzMxNA==

This video was uploaded to nlinks.xyz on 19-09-2024 10:47:59

Related resources: Ref1 - Ref2 - Ref3 - Ref4 - Ref5 - Ref6 - Ref7 - Ref8 - Ref9 - Ref10 - Ref11