Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Anadolu'nun en büyük külliyesi şimdi kütüphane!

Anadolu'nun en büyük külliyesi şimdi kütüphane!

Muhabir : Haber Merkezi

Ilgın Belediyesi tarafından Lala Mustafa Paşa Külliyesi Büyük Han Toplantı Salonu gençlere özel hazırlanan proje kapsamında Mimar Sinan Kültür Han Kitap Kafe Okuma Salonu olarak yapımı tamamlanıp hizmete açıldı. Konya Postası Gazetesi haber merkezi olarak biz de kütüphaneyi yerinde inceledik. Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş'tan ve yetkililerden bilgi aldık.

Konya Haber:  Ilgın Belediyesi, Lala Mustafa Paşa Külliyesi'nde bulunan Büyük Han Toplantı Salonu'nu gençlere özel bir proje kapsamında Mimar Sinan Kültür Han Kitap Kafe Okuma Salonu'na dönüştürerek hizmete açtı.

Anadolu'nun en büyük menzil külliyelerinden biri olan bu tarihi külliye, gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından gençlerin buluşma noktası haline gelen Mimar Sinan Kültür Han Kitap Kafe Okuma Salonu ile daha da değer kazandı.

Lala Mustafa Paşa tarafından 1576 yılında Mimar Koca Sinan'a yaptırılan tarihi Lala Mustafa Paşa Külliyesi içerisinde yer alan bu han, gençlere yönelik bir proje çerçevesinde yeniden düzenlendi ve gençlerin büyük ilgisini çekti.

Çeşitli işlevlere sahip olan bu projede konferans salonu, kütüphane, kafe ve ders çalışma alanları bulunuyor.

Son dönemde birçok önemli projeyi hayata geçiren Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, yaptığı açıklamada, "Çok amaçlı olarak tasarlanan bu proje, konferans salonu, kütüphane, kafe ve ders çalışma alanlarına ev sahipliği yapıyor. Umarım gençlerimizle sık sık buluştuğumuz bir yer haline gelir. Gençlerimize hayırlı olsun" dedi. (Kübra Karaburç)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

Watch: s i=603323129&f=o - nlinks.xyz

Watch: s i=603323129&f=o

She sensed that he was looking for her. “There is no remedy, girls,” she began, breathlessly, “except the Vote. How much he would be able to do for her. You do not wish to marry me at all, that isseen. An immediate halt tookplace. "The answer to this request was a "smack" of a very different description,bestowed upon Sheppard's outstretched face by the little damsel, as she ran outof the room. org/fundraising. ’‘Oh,’ Gerald uttered, disappointed. "No; but I shall, before heretires to rest. He looked likean animated skeleton that someone had hung a smelly105brown beard upon. Your pursuers are below. He turned the water off and handed her a towel. She was suddenly grave. , but its volunteers and employees are scatteredthroughout numerous locations. THAMES DARRELL.

Video ID: IC0gIC0gNzcuMjIzLjEzOS4xNTAgLSAyMC0wOS0yMDI0IDE3OjAwOjI0IC0gMTY5NTY2MzMwMQ==

This video was uploaded to nlinks.xyz on 20-09-2024 10:24:59

Related resources: Ref1 - Ref2 - Ref3 - Ref4 - Ref5 - Ref6 - Ref7 - Ref8 - Ref9