Konya
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

'Avrupa kupalarına katılmayı çok istiyoruz'

'Avrupa kupalarına katılmayı çok istiyoruz'
Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sezonun ikinci yarısında alacakları iyi sonuçlarla, Avrupa Kupaları'na ön elemeden de olsa katılmak istediklerini belirtti

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sezonun ilk yarısını deÄŸerlendirdi. DüÅŸündüÄŸüne yakın bir ilk yarı geçirdiklerini belirten Kocaman, "DüÅŸüncemizi revize edeceÄŸimiz yer; bundan iki hafta önce Karabükspor maçına çıkmadan önceki durumdu. Karabükspor maçından önceki pozisyonda ciddi anlamda düÅŸündüÄŸümün de birkaç puan üzerine taşımıştık durumumuzu. Bu da bizi son 2 zorlu deplasman maçı öncesi hedeflediÄŸimiz puan, bu hedeflediÄŸimiz puanın bizi nereye taşıyacağı, arkasından da özellikle ikinci yarıda bunun üzerine ne kadar koyabileceÄŸimiz ÅŸeklinde hepsini bir araya getirdiÄŸimizde bayağı umutlandırmıştı. Ancak son 2 deplasman maçında istediÄŸimiz sonuçları alamadık. Hadi Karabükspor deplasmanında alınan beraberlik için olumsuz bir ÅŸey söylenemez, söylenmemesi lazım. Fakat Akhisar Belediyespor yenilgisi biraz moral bozucu ve üzüntü verici oldu. Belki 1 puan, belki de 3 puan bizim için sıralamada bir üst, bir alt ufak-tefek oynamalar da yapacaktı. Belki de sezon sonundaki sıralamamızda deÄŸiÅŸiklikler yapacaktı. Ama en büyük gücü özellikle ikinci yarı için takımımızın da ÅŸu an en fazla ihtiyaç duyduÄŸu ÅŸey olan özgüven ve moral açısından bize çok büyük katkı saÄŸlayacaktı. Bunu gerçekleÅŸtiremedik" dedi.

"Avrupa'nın artıları çok önemli"Taraftarlarımızın büyük bir özlemin gerçekleÅŸmesiyle takımımızı Avrupa Kupaları'nda izleme fırsatı elde ettiÄŸini de kaydeden Aykut Kocaman, "Geçen sezonun özellikle ikinci yarısındaki yakaladığımız büyük çıkıştan sonra Avrupa Ligi'ne direkt gitme fırsatını elde ettik. Bu çok uzun zamandır ÅŸehrin büyük bir özlemiydi. Özellikle direkt gruplara gitme, gruplardan önceki hem hazırlık dönemi hem de hazırlık döneminin erkene alınması, aynı zamanda erken form tutmasına neden olan ön eleme maçlarını ortadan kaldırması adına bir avantajdı. Bununla beraber büyük özlem, Avrupa'da mücadele etmenin getirdiÄŸi artıların yanı sıra sürekli olarak vurguladığım ve karşılaÅŸacağımız en önemli sorun; Avrupa Ligi ile Türkiye Ligi arasındaki maçlardaki gel-gitler hem de zihinsel olarak yaÅŸanan gel-gitlerin takımımı yıpratmasıydı. Buna deÄŸer mi? Tabii ki de deÄŸerdi. Bunu baÅŸtan vurgulayalım ve bir kenara koyalım. Bu bir ÅŸikayet deÄŸil. KarşılaÅŸacağımız sorunları anlayabilmek ve anlatabilmek, karşılaÅŸtığımız sorunları anlamlandırmak için bunları söylüyorum. Bunun takımımız adına ciddi bir tahribat yaratacağını da biliyorduk. Puan anlamında geçtiÄŸimiz sezonun altında olabilecek ama Konyaspor adına bir güç tarif edecek 1,5 veya 1,5 puanın biraz üzerinde bir ortalama yakalayabilirsek, iki ligi birlikte iyi götürebiliriz diye düÅŸünmüÅŸtük" diye konuÅŸtu.

“DüÅŸündüÄŸümüz yerde kaldık”Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi'nde güçlü rakiplerden oluÅŸan bir gruba düÅŸtüklerini de ifade ederken "Avrupa Ligi'nde gerçekten sert bir gruba düÅŸmüÅŸtük. Geçen sezonun Åžampiyonlar Ligi'nde Zenit, Lyon ve Valencia'nın olduÄŸu gruptan çıkmış takımı Gent, yine geçen sezon çeyrek finale kadar çıkmış Braga bizim gruptaydı. Ve hepsinin üzerine belki de tüm gruplardaki en baÅŸlıca takımlardan birisi olan ve geçen sezon da Avrupa Ligi'nde yarı final oynamış Shakhtar Donetsk bizim gruptaydı. Bu takımlarla oynayacağımız karşılaÅŸmalar gerçekten sert maçlardı. Deplasmanda oynadığımız Shakhtar Donetsk maçı dışında oynadığımız tüm maçlarda rakiplerimizle göÄŸüs göÄŸüse çarpıştık. Puan olarak istediÄŸimizi yakalayamadık. Çünkü gönül pek çok ÅŸey istiyor. Ama güç dengeleri olarak bakıldığı zamanda çok fazla ÅŸey beklemekte biraz fazla iyimserlik olurdu. Yapacağımız en önemli ÅŸey; maçın her anında rakiple göÄŸüs göÄŸüse çarpışabilme, maça ortak olabilme ve ne yapıyorlar, görme adına bize ciddi deÄŸerler kattı. Ama bunları katarken de özellikle lige dönüÅŸlerde tam bu maçların öncesinde oynadığımız lig maçlarında bizi ciddi anlamda sıkıntıya soktu. Çünkü o zihinsel gel-gitler maçlardaki performansı dolayısıyla da sonuçları etkiledi. Böyle bir Avrupa Ligi ile beraber götürmeye çalıştığımız ligde de 24 puanın birkaç puan daha üzerine koyma fırsatımız vardı ama yapamadık. DüÅŸündüÄŸümüz yerde kaldık" dedi.

 

 

“Ä°çeride oynayacağımız maçlardaki puan ortalamamız bizi bir siklet yukarıya çıkarabilir gibi gözüküyor”18 hafta üzerinden oynanacak ikinci devrede iç sahada 10 maç oynayacaklarına dikkat çeken Kocaman, "Ä°kinci yarıda içerisinde iki tane Galatasaray maçı olmak üzere 18 maç oynayacağız. Bunların 8 tanesi deplasman ve bu deplasman maçları içinde Fenerbahçe, BeÅŸiktaÅŸ, Galatasaray mücadeleleri var. Dolayısıyla içeride oynayacağımız maçlardaki puan ortalamamız bizi bir siklet yukarıya çıkarabilir gibi gözüküyor, eÄŸer bunu baÅŸarabilirsek. Ana hedefimiz; geçen sene direkt olarak gitme baÅŸarısı gösterdiÄŸimiz, ancak bu sene bunun kolay olmayacağı görünen ama ZTK'da nereye kadar gideceÄŸimizi bilemediÄŸimiz için görüÅŸümü söyleyeceÄŸim, ön eleme maçları oynama pahasına da olsa tekrar Avrupa sahnesinde yer alabilmek için sıralamada yer tutabilmektir. Fikstür ve artık Avrupa Kupası maçlarının olmaması bunu baÅŸarma adına ilk yarıdaki durumumuza da bakarsak ufak tefek olanaklar sunuyor bize. Ama bunu ne kadar deÄŸerlendirebileceÄŸimiz bizim elimizde olan bir ÅŸey" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Takımımızın sezonun ilk yarısında hakem hatalarından dolayı puanlar kaybettiÄŸini de ifade eden Kocaman, "Kaç puana mal olduÄŸunu bilmiyorum ama UEFA Avrupa Ligi kadar bizi özellikle bu sene etkileyen ana faktörlerden birisi de doÄŸal olan hakem yanlışlarının bu sezon bizim aleyhimize olması oldu. Hakem yanlışları bu oyunun her zaman doÄŸal davranışlarından biri. Bunun hiçbir zaman tersini düÅŸünmedim. Çok fahiÅŸ hatalar olduÄŸu zaman dillendirmeye çalışıyorum. Ancak 4. haftadan itibaren söylediÄŸim 'hakemlerle ilgili bir ÅŸeyler söylemek istiyorum ama bunu rezervde tutuyorum diye' bir ÅŸey vardı. Birkaç bir ÅŸey söyledik. Åžimdi burada bir kez daha söylemek lazım. Ama yanlışlarının bizim tarafımıza olan bölümü fazlaydı. Bu da gerçekten puan kayıplarına neden oldu" görüÅŸlerine yer verdi.

Geçen sezonun ikinci yarısında toplanan 40 puanın Anadolu takımları arasında kırılması güç bir rekor olduÄŸunun da altını çizen Kocaman, "3 büyük takım ve Trabzonspor'u da onlara eklediÄŸiniz zaman bunu baÅŸarabilecek kapasiteleri var. Ama Anadolu takımları için bu o kadar kolay deÄŸil. Bu sene çok baÅŸarılı bir sezon geçirdiÄŸi düÅŸünülen takımlarda buraya yaklaÅŸamadılar. Bu da bir gerçek. Ama diÄŸer taraftan da bizim için çıta orası deÄŸil. Bunu da bir ÅŸekilde anlamamız lazım. Çünkü o bir dönemdi. Yani hayatımızda her ÅŸeyin çok doÄŸru gittiÄŸi, her ÅŸeyin çok doÄŸru olduÄŸu, sadece bizim kendi yapabildiklerimiz deÄŸil yarıştığımız ya da karşılaÅŸtığımız takımların hayatın içerisinde veya sportif alanda ne olursa olsun sıkıntılarından da faydalanılan bir durumdu. 40 puan bizim genel olarak puan ortalamamızın çok çok üzerinde bir durumdu. EÄŸer bunu bu sezonun ikinci yarısında 25 ila 30-31 puan aralığına sıkıştırabilirsek gerçek anlamdaki baÅŸarı bu olur. Ondan sonra acaba 37-28-40 puanlar olabilir mi diye daha ciddi düÅŸünülebilir diye düÅŸünüyorum. Dolayısıyla geçen sene toplanan 40 puan çok büyük baÅŸarıydı. Ama çıtayı ortaya koyarsak özellikle bugünleri de kaybetme riskini getirebilir. Çünkü büyük beklentiler büyük hüsranları ve büyük çöküÅŸleri doÄŸuruyor ve arkasından çok hızlı bir ÅŸekilde getirebiliyor. Sezon başından beri Avrupa Ligi, özellikle 40 puanın getirdiÄŸi o yüksek ÅŸiddetteki beklenti artışı ve benzeri ÅŸeylerle beraber bu sıkıntıların uzağında kalmak için özellikle mesajlarımla çok çaba gösterdim. Bunu ne kadar baÅŸardım bilemiyorum ama o 40 puanlık çıta çok kuvvetli bir çıta. Oradan hedefe baÅŸlarsak bizi biraz hayal kırıklığına götürür" ifadelerini kullandı.

"Mesleki anlamda son derece doÄŸru ve güzel bir çalışma ortamı var"Atiker Konyaspor'un başına ikinci kez geldiÄŸi günden bu yana geçen süreci de deÄŸerlendiren Kocaman, "Bizim adımıza iyi geçtiÄŸini söyleyebilirim. Ama bunu ÅŸu ÅŸekilde pekiÅŸtirmek lazım. Mesleki anlamda son derece doÄŸru ve güzel bir çalışma ortamı var. GeldiÄŸimiz gün gibi deÄŸil. Bu konuda hem Konya halkına, sporu seven, Konyaspor'u seven, futbolu seven, sadece sahaya gelerek takımın yanında olan deÄŸil, aynı zamanda medyadan Konyaspor'u bir ÅŸekilde izleyen ve kalbi Konya ÅŸehri ve Konyaspor ile atan Konya halkına bu anlamda müteÅŸekkirim. Aynı zamanda o halkın içinden çıkan, geldiÄŸimizde her ne kadar da birbirimizi tanıdığımızı düÅŸünsek de baÅŸkan ve diÄŸer yönetici arkadaÅŸlar içinde söylüyorum bunu. Sıkıntılı bir evre... Bu sıkıntılı evreyi geçerken de bir takım sıkıntılı kararlar veriliyor. Bunun sonuçlarını alırken de sıkıntılı süreçler geçiyor. Bu dönemde birbirimizi anlama konusunda zaman zaman sıkıntılar çeksek de özellikle son dönemde takımla ilgili alınan kararlarda ve tasarruflarda bize fazlasıyla yardımcı olan yönetim kurulunun da bu anlamda hakkını teslim etmek lazım. Dolayısıyla bizim sadece mesleki anlamda burada bir ÅŸeyleri yapma gayretimiz bir yere kadardı. Özellikle bir kez daha söylüyorum. Konyaspor ile ilgili Konya halkının ve aynı zamanda içlerinden çıkan yöneticilerin bu anlamda bize yardımları olmasa bu halde olumlu anlamda bahsetme ÅŸansına sahip olamayabilirdik. Hakkını teslim etmek gerekiyor. Aynı zamanda da çalıştığımız gruplar içerisindeki en deÄŸerli gruplardan bir tanesi buradaki futbolcu grubu. Yani bunun altını da ÅŸu ÅŸekilde çizmek lazım. Sürekli bir adım daha öne geçebilmek için mücadele eden bir grup. Bu bir adım öne geçmek futbolda çok uzun süreçler alabiliyor. Fazla tekrarlar, fazla antrenmanlar. Bu adımları atmak için çaba harcayan, gayret gösteren bir grup var. O gruba da bir kere daha teÅŸekkür ediyorum. Dolayısıyla kendi adıma ve antrenör grubumuz adına ikinci dönemin son derece verimli geçtiÄŸini söyleyebilirim. Bunu pekiÅŸtiren bir ÅŸey daha ilave etmeliyim. Bu anlattığım Konyaspor Kulübü'nü oluÅŸturan unsurların birbirlerine yardımının ötesinde aynı zamanda söylememiz gereken en önemli ÅŸeylerden bir tanesi de bizim ne verebildiÄŸimizdi. Bu anlamda bir ÅŸeyler kattıysak mutluluÄŸumuzu bir kat daha arttırır bu durum" dedi.

"EÄŸer kalite istiyorsak, kalite sunmak zorundayız"TesisleÅŸme konusunda yapılan çalışmalar ile ilgili de konuÅŸan Aykut Kocaman, "Åžu an içerisinde bulunduÄŸumuz Kayacık Tesislerimiz bir futbol takımı için son derece yeterli ve konforlu bir tesis. Bunu sahalar ve çalışma ortamından dolayı söylüyorum. Yoksa buranın tefriÅŸatından dolayı söylemiyorum. Çok daha eksikleri var. Bunları tamamlamamız lazım. Ama var olan yerden burası nispeten çok iyi antrenman koÅŸullarına sahip bir yer. Åžunu bir kez daha vurgulamak gerekiyor. Ä°yi bir takım için, sürekliliÄŸi olan, baÅŸarılı olmak isteyen kaliteli bir takım için önce kaliteli ÅŸartlar sunmak lazım. Oyuncuların ve personelin ödemelerinden tutunda onları çalıştıracağınız yerlere, tedavilerine, zaman zaman konaklaması ve yiyeceklerine kadar pek çok ÅŸey bir araya gelerek gerçek kaliteyi oluÅŸturuyor. EÄŸer kalite istiyorsak kalite sunmak zorundayız. Yani bunun dünyada baÅŸka da bir yolu yok. Bu anlamda buralar kalite sunma açısından yol almayı gösteriyor. Henüz o aÅŸamada olduÄŸunu söyleyemem ama yol aldığını görüyoruz. Umarım bu devam eder. Yarınlarda mutlaka Konyaspor'un grafiÄŸinde iniÅŸler-çıkışlar olacaktır. Ama buraları geliÅŸtirdiÄŸi zaman bu iniÅŸlerin çıkışların arası çok az olacaktır. Genel eÄŸim hep yukarıya doÄŸru olacaktır. Dilerim bu konuda küçükte olsa bir katkımız olmuÅŸtur" diye konuÅŸtu. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-