Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na cevap

Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na cevap
Başbakan Binali Yıldırım, Tokat'ta yaptığı konuşmada, "Kılıçdaroğlu, sen bu milleti tanımayabilirsin ama bu millet 15 Temmuz'da bütün dünyaya nasıl kahraman bir millet olduğunu, nasıl aziz bir millet olduğunu gösterdi" dedi

AK Parti Genel BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan Binali Yıldırım, "Anamuhalefet partisi Genel BaÅŸkanı'nın referandum günü yaklaÅŸtıkça sinirleri bozulmaya baÅŸladı, ayarı kaçtı. Diyor ki 'EÄŸer baÅŸkanlık sistemi 15 Temmuz gecesi geçerli olsaydı o zaman Türkiye diye bir ÅŸey kalmazdı.' Bak bak, lafa bak, bu ne demektir biliyor musun? Bu, milletine güvenmemek demektir, milletine inanmamak demektir, bu milleti tehdittir, 'EÄŸer baÅŸkanlık gelirse darbe olacak' demektir. KılıçdaroÄŸlu, sen bu milleti tanımayabilirsin ama bu millet 15 Temmuz'da bütün dünyaya nasıl kahraman bir millet olduÄŸunu, nasıl aziz bir millet olduÄŸunu gösterdi." dedi.

Yıldırım, anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸine iliÅŸkin halk oylaması sürecinde Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı.

Yıldırım, konuÅŸmasına Tokatlıları, "Tokat, Allah'ına kurban. Hey on beÅŸli on beÅŸli, Tokat yolları taÅŸlı. On beÅŸliler gidiyor, kızların gözü yaÅŸlı. Bugün yine çok güzelsin Tokat. On beÅŸlilerin ÅŸehri Tokat, Plevne kahramanı Gazi Osman PaÅŸa'nın ÅŸehri Tokat, ÅŸehitler, yiÄŸitler diyarı Tokat, seni gönülden selamlıyorum." ÅŸeklinde selamlayarak baÅŸladı.

Tokat'ın "yiÄŸit yatağı" olduÄŸunu belirten Yıldırım, 15 Temmuz gecesi, Tokatlıların Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı göÄŸsünü siper ettiÄŸini, bayrağına, geleceÄŸine sahip çıktığını hatırlattı. 

15 Temmuz gecesi Tokat'ın yedi ÅŸehidi ve gazileriyle demokrasiye sahip çıktığını dile getiren Yıldırım, darbe giriÅŸimi sırasında Ankara ve Ä°stanbul'da ÅŸehit olan Tokatlıların isimlerini söyleyerek, bütün ÅŸehitlere Allah'tan rahmet, gazilere ise hayırlı, saÄŸlıklı ömür diledi.

"Memlekete bir çivi çakmayanlar ne Tokat'ın taÅŸlı yollarını bilir ne de bu ÅŸehrin maddi, manevi zenginliklerini bilir." diyen Yıldırım, alandaki vatandaÅŸlara, "Büyük Türkiye için, güçlü Türkiye için, aydınlık yarınlar için hazır mı Tokat?" diye sordu.

"Evet" karşılığını alan Yıldırım, "Tokat işi bitirmiş, kırk bin kere Maşallah. Tokat, 16 Nisan'da şefkat tokadını vurmaya hazır mısın?" dedi.

"Sizden yetki almadan adım atmadık, atmayız"

Yıldırım, AK Parti'nin, milletin partisi, milletle yürüyen bir parti olduÄŸuna iÅŸaret eden Yıldırım, ÅŸunları kaydetti:

"Biz, Tokat'tan, sizden yetki almadan adım atmadık, yine de atmayız. 16 Nisan'da büyük kararı siz vereceksiniz. 16 Nisan'da son sözü siz söyleyeceksiniz. Ana muhalefet partisi Genel BaÅŸkanının referandum günü yaklaÅŸtıkça sinirleri bozulmaya baÅŸladı, ayarı kaçtı. Diyor ki 'EÄŸer baÅŸkanlık sistemi 15 Temmuz gecesi geçerli olsaydı o zaman Türkiye diye bir ÅŸey kalmazdı.' Bak bak, lafa bak, bu ne demektir biliyor musun? Bu, milletine güvenmemek demektir, milletine inanmamak demektir, bu milleti tehdittir, 'EÄŸer baÅŸkanlık gelirse darbe olacak' demektir. KılıçdaroÄŸlu, sen bu milleti tanımayabilirsin ama bu millet 15 Temmuz'da bütün dünyaya nasıl kahraman bir millet olduÄŸunu, nasıl aziz bir millet olduÄŸunu gösterdi."

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun "Gidin namusunuzla, ÅŸerefinizle, onurunuzla 'hayır' oyu verin." dediÄŸini aktaran Yıldırım, "Bu ne demek? Bu ne biçim bir laf? Böyle bir üslup olur mu? Ana muhalefet partisi Genel BaÅŸkanı nasıl böyle bir dil kullanabilir? Bu 'evet' diyenlere hakarettir. Bu 'evet' diyenlere saygısızlıktır. Bu dil birleÅŸtirici deÄŸil, bu dil ayrıştırıcı bir dildir. Yani 'evet' diyen namuslu deÄŸil, onurlu deÄŸil, ÅŸerefli deÄŸil. Hadi oradan. Bu millet öyle bir millet ki tuzaÄŸa düÅŸmez 'evet' de verir, 'hayır' da verir. Ne verirse verir başımız gözümüz üstünde yeri vardır. Biz, asla bunların seviyesine inmeyeceÄŸiz." vurgusu yaptı. 

Yıldırım, Tokat'ta "GüneÅŸ yarasalara çirkin gözükür" diye bir söz olduÄŸunu anımsatarak, "Bunlar istedikleri kadar rahatsız olsun, güneÅŸ evelallah 16 Nisan sabahı Türkiye'nin üzerine doÄŸacak. Bunlar Tokat'a gelirse, siz bunları doÄŸru Ballıca kayalıklarına götürün, Ballıca MaÄŸarası'nın güzelliklerini görsünler. Hem de güneÅŸin, aydınlığın kıymetini anlasınlar." ifadelerini kullandı.

"Bunlarla vakit kaybetmeyelim"

CHP'nin bugüne kadar Türkiye'nin hayrına, faydası olan bir iÅŸe "evet" demediÄŸini vurgulayan Yıldırım, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılacak bunlar ne diyor? Hayır. Dünyanın en büyük havalimanı yapılacak bunlar ne diyor? Hayır. Hızlı tren yapılacak 'hayır'cılar yine en önde. Marmaray, 150 yıllık ecdadımızın, dedelerimizin hayali gerçeÄŸe dönecek yine bunlar 'hayır' safında. Bunlar her ÅŸeye 'hayır' der ama köprüyü yapıp bitirdiÄŸiniz zaman herkesten önce onlar geçerler. Böyle de bir huyları var. Bugün de 'hayır' diyorlar, 'hayır' demekle kalmıyor, 'evet' diyenlere de ileri geri laf ediyorlar. Biz bunlara gülüp geçeceÄŸiz. Bunlarla vakit kaybetmeyelim. 

Türkiye'yi bugünlere getiren AK Parti, bundan sonra da 16 Nisan'dan sonra da güçlü iktidar, kalıcı istikrar ilkesiyle, esasıyla kararlılıkla yoluna devam edecek. Ben buradan bir çaÄŸrı yapıyorum, CHP 'hayır' çaÄŸrısı yapacak, HDP 'hayır' çaÄŸrısı yapacak, PKK da 'hayır' diyecek, FETÖ de 'hayır' diyecek ama bu millet, Tokat, Allah'ın izniyle gür sesiyle Cumhuriyet Meydanı'ndan 'evet, evet, evet' diyecek. Muhalefetin bu tavrından sonra, üslubundan sonra CHP'ye, HDP'ye, Saadet Partisi'ne, Büyük Birlik Partisi'ne, diÄŸer partilere gönül veren kardeÅŸlerimiz, Türkiye'nin aydınlık yarınları için 'evet' mührünü sandıkta basacaklar. MHP'ye gönül veren ülkücü, milliyetçi kardeÅŸlerim de 'evet' diye bu kervana iÅŸin başından beri dahil oldular."

BaÅŸbakan Yıldırım, bölücü terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinin "Bu referandumda 'evet' çıkarsa biz biteriz." dediÄŸini ifade ederek, "Evet çıkacak, siz de biteceksiniz, FETÖ de bitecek. 16 Nisan'da sandığa gidiyoruz ve 18 maddelik anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi için kararımızı veriyoruz." dedi.

"Hükümeti de sandıkta siz kuracaksınız"

Neden anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılmasına ihtiyaç duyulduÄŸunu anlatan Yıldırım, ÅŸunları kaydetti:

"Bizim bu ülkede artık darbelerle, vesayetlerle, dayatmalarla kaybedecek bir günümüz bile yok. Daha hızlı yol almamız lazım. Cumhuriyetimiz 100'üncü yılına giderken muasır medeniyetler seviyesine Türkiye'yi ulaÅŸtırmak, Türkiye'yi dünyada parmakla gösterilen 10 ülke arasına sokmaya ahdettik, karar verdik, bunun için sandığa gideceÄŸiz. Güçlü Türkiye için var mısınız, aydınlık yarınlar için hazır mısınız? Yeni sistemle seçim yapıldığı, sandıklar açıldığı andan itibaren 5 yıl görev yapacak hükümet belli oluyor. Seçimin kimi kazandığına siz karar vereceksiniz, kapılar arkasında birileri karar vermeyecek. Hükümeti de sandıkta siz kuracaksınız. 

BaÅŸbakan Yıldırım'ın konuÅŸmasına verdiÄŸi kısa aranın ardından, konuÅŸmanın gerçekleÅŸtirildiÄŸi platforma üzerilerinde gelinlik ve damatlıkla Gönül Refahiyeli ve Fatih CoruÅŸ çifti çıktı. BaÅŸbakan Yıldırım, "Gençler 'Biz 16 Nisan'ı bekleyemeyiz, o kadar vaktimiz yok', onlar bugün kararı vermiÅŸler, siz de ÅŸahitlik ediyor musunuz? Åžahit misiniz?" diye konuÅŸtu.

VatandaÅŸların "Evet" diye karşılık vermesi üzerine BaÅŸbakan Yıldırım, "Allah mübarek etsin, tebrik ediyorum." dedi. 

BaÅŸbakan Yıldırım'ın, "Fatih, Gönül'ü eÅŸ olarak kabul ediyor musun?" diye sorması üzerine, damat, "Sizin ve Tokatlıların huzurunda sonsuza kadar 'Evet' diyorum." karşılığını verdi. 

Gönül Refahiyeli'nin, hemÅŸehrisi olduÄŸunu dile getiren Yıldırım, "Gönül, Fatih'i eÅŸ olarak kabul ediyor musun?" dedi. "Bütün kalbimle evet." cevabını alan Yıldırım, "Ben ÅŸimdi nikah memuru oldum. Ben de belediye baÅŸkanının bana verdiÄŸi yetkiye dayanarak sizleri karı koca ilan ediyorum. Allah mesut bahtiyar eylesin, Allah iki cihan saadeti versin." ifadelerini kullandı. 

Tokat Belediye BaÅŸkanı Eyüp EroÄŸlu'nun platforma çıkması üzerine ise BaÅŸbakan Yıldırım, EroÄŸlu'na geç kaldığını söyledi. 

BaÅŸbakan Yıldırım, "Evlilikte, bir sır vereyim mi sana? Ä°taat et, rahat et. Bir de birbirinize 'Peki' demesini bilin. Biriniz sinirlendi mi öbürü 'Peki' diyecek veya tersini yapacaksınız, gül gibi geçinip gideceksiniz. Aslında evlilik uzun ince bir yol ama telaÅŸlanmayın o yolları sizin için uzun duble yol haline getirdik. Ä°ÅŸiniz kolay olacak. Bu yolda zaman zaman zorluklarınız olacak. Zorlukları paylaşıp azaltacaksınız, mutlulukları da paylaşıp artıracaksınız. Böylece bir ömür boyu sevgiyle, samimiyetle, sadakatle beraber mutlu ÅŸekilde bu evliliÄŸi sürdüreceksiniz." dedi.

Evlilik cüzdanını BaÅŸbakan Yıldırım verdi

Gençlerin çok ÅŸanslı olduÄŸunu, evliliklerine ve mutluluklarına on binlerce Tokatlı'nın ÅŸahitlik ettiÄŸini söyleyen Yıldırım, "Defteri vermeden önce CumhurbaÅŸkanımızın da size bir öÄŸüdü var, selamı var. Anladınız deÄŸil mi? Daha açık söyleyeyim mi? Senin haberin yok, bak orada iÅŸaretleri görüyorsun, artmış, artmış, görüyorsun. Bir olur garip olur, iki olur rakip olur, üç olur denge olur, dört olur 'rabia' olur. Allah hayırlı, uÄŸurlu etsin, mesut, bahtiyar etsin, en kötü gününüz böyle olsun." diye konuÅŸtu. 

"Türkiye'de gençler apolitik, siyasetle ilgilenmiyor." ÅŸeklindeki eleÅŸtirileri hatırlatan Yıldırım, "Öyle mi? Hayır, bal gibi de ilgileniyorlar, niye? 15 Temmuz'a gidelim, 15 Temmuz'a. CumhurbaÅŸkanımızın çaÄŸrısını duyan, 'Bu bir kalkışma' dediÄŸimizde meydanlara inen en önce gençler oldu. Tanklara, toplara, uçaklara karşı göÄŸsünü siper eden, bayrağı yere düÅŸürmeyen sizdiniz, gençlerdiniz. Siz, bizim gururumuzsunuz, siz bizim geleceÄŸimizsiniz." diye konuÅŸtu.

"Gönüller fethederek ilerleyeceÄŸiz"

BaÅŸbakan Yıldırım, Tokat'ta ata yadigarı birçok eseri onardıklarını ve ihya ettiklerini de dile getirerek, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü:

"Tokat, Turhal, Niksar, Zile bizim dönemimizde doÄŸalgazla buluÅŸtu mu? Bitti mi? Bitmez, inÅŸallah daha fazlasını yapacağız. Yeni dönemde hızımıza hız katacak, gücümüze güç katacak, Türkiye'ye daha çok eserler kazandıracağız. Çünkü siz her ÅŸeyin en güzeline layıksınız. Birlikte çalışacak, ülkeyi daha da büyüteceÄŸiz, ÅŸehirlerimizi daha da güçlendireceÄŸiz."

VatandaÅŸlardan 16 Nisan'da gerçekleÅŸtirilecek halk oylamasına kadar yeni sistemin anlatılmasına destek vermelerini isteyen Yıldırım, "Artık geldik iÅŸin sonuna. 16 Nisan'a kadar boÅŸ durmak var mı? Kapı kapı dolaÅŸacağız, bütün kardeÅŸlerimize yeni sistemi anlatacağız. BroÅŸürleri her kapıya bırakacağız. Gönüllere hitap edeceÄŸiz. Muhalefet, gönülleri kırabilir ama biz gönüller yaparak, gönüller fethederek ilerleyeceÄŸiz." dedi.

Yıldırım, vatandaÅŸları, 16 Nisan'a kadar durmadan, yorulmadan çalışmaya, güçlü Türkiye'yi inÅŸa etmeye, aydınlık yarınlara yürümeye davet etti.

KonuÅŸmasının ardından BaÅŸbakan Yıldırım, eÅŸi Semiha Yıldırım ile vatandaÅŸlara satranç takımı ve karanfil dağıttı.

Mitinge, Milli EÄŸitim Bakanı Ä°smet Yılmaz, TBMM Adalet Komisyonu BaÅŸkanı Ahmet Ä°yimaya, TBMM Bayındırlık, Ä°mar, UlaÅŸtırma ve Turizm Komisyonu BaÅŸkanı Habib Soluk, AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mustafa AtaÅŸ, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları BaÅŸkanı Melih EcertaÅŸ, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları BaÅŸkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti Tokat milletvekilleri Celil Göçer, CoÅŸkun Çakır, Zeyid Aslan ve Yusuf Beyazıt ile diÄŸer yetkililer katıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-deneme bonusu-