Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

‘Batılılar artık maşa kullanmıyor’

‘Batılılar artık maşa kullanmıyor’
Türkiye olarak çok önemli bir dönemde olduğumuzu, referandum sürecinin dış ve iç güçler tarafından engellenmeye çalışıldığını söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Ömer Ünal, batılı devletlerin Türkiye’yi engellemek için artık maşalarıyla değil kendilerinin saldırdığını, içerde ise yalan siyaset ile halkı etkilemeye çalışıldıklarını belirtti

Ak Parti Konya Milletvekili Ömer Ünal, yaklaşan referandum süreciyle ilgili Konya Postası Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Batılı devletlerin daha önce Türkiye’nin önüne kesmek için PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerini maşa olarak kullandığını anlatan Ünal, "Aynı batı devletleri baktı ki bu maşalar artık fayda etmiyor, Almanyası, Avrupalısı, Hollandası hiç birini ayırt etmiyorum, güçlü bir Türkiye'nin olmaması için her türlü projeyi ortaya koydu. Zira şunu biliyorlar. Biz Türk milletinin geninde var. Biz muz cumhuriyetinin torunu değiliz, bizim bir ecdadımız var. Bizim ecdadımız 3 kıtada hak ve adaleti gözeterek hüküm sürmüştür. Biz o ecdadın torunlarıyız" dedi.

Türkiye'nin  ilerlemesini istemeyenlerin olduğunu belirten Ünal, "Bu devletlerin düşüncesi tam olarak şu: Eğer Türkiye başını kaldırırsa ileride bizim başımıza bela olur. Şimdi ki bu kötü niyetli devletlerin amacı bunu engellemek. Türkiye'nin gelişim sürecini ölçüyorlar. Türkiye'nin, 2023 yılı hedeflerini, 2053 hedeflerini biliyorlar. Dolayısı ile ülkeyi karıştırıp önünü kesmek için her türlü senaryoyu hayata geçiriyorlar. Bu gün yaşamış olduğumuz bu durumlarda tamamen bu senaryodan ileri gelen durumlar" dedi.

"YÜKÜMLÜLÜĞÜMÜZ NEYSE ONU YAPARIZ"

Türk milletinin engellenemez olduğuna dikkat çeken Ünal," Milletimiz şu konuda müsterih olsun. Hiç bir şekilde engelleyemeyecekler. Ne maşaları, yani terör örgütleri vasıtasıyla ne de kendileri tarafından engellenemeyecek. Kendi ülkelerinin bizim ülkemiz üzerinde ki emellerini uygulayamayacaklar. Bir kere değil binlerce kez var olan millet olarak zaferlerimiz var. En yakın zamanda olan 15 Temmuz darbe girişiminde bu millet neyin ne olduğunu onlara yine gösterdi. Biz güçlü bir millet ve bir o kadar da güçlü bir devletiz" dedi.

"'HAYIR'  DİYENLERE SAYGI DUYUYORUZ"

Referandum da evet veya hayır diyenleri yargılamadıklarını söyleyen Ünal, "'Evet' diyende 'hayır' diyen de bizim kendi vatandaşımız. Biz bir kutuplaşma yaşansın istemiyoruz fakat olayı saptırmak isteyenler olduğunun da farkındayız. Yani bugün herhangi bir vatandaşımız ‘ben hayır diyeceğim sizin yapmış olduğunuz anayasayı, siyaseti değişikliği beğenmiyorum’ diyebilir. Bununla ilgili olarak bizim her hangi bir kötü tutumumuz olamaz. Biz bunu yargılamıyoruz.  Tabi ki saygı duyuyoruz. Halk nezdinde asla biz bölücü bir davranış kabul etmiyoruz. Evet diyende hayır diyende bizim vatandaşımız. Her zaman bizim görevlerimiz neyse hepsine karşı aynı görevimizi yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.

“CHP, HİTLER GİBİ DAVRANIYOR”

Referandum sürecinde yalan siyaset yapıldığını, kendilerinin kutuplaşma yapıyormuş gibi yansıtıldığını söyleyen Ünal ,“Biz halk nezdinde  'hayır'  diyenlere saygı duyuyoruz. Ancak yalan siyaset yapanlara saygı duymuyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimine bile tiyatro diyen, yalan üzerine bir siyaset varsa kusura bakmayın buna karşıyız. Bizim için aslında bu durum tehlike arz ediyor, toplumu kutuplaştırıp kamplaştıran o zihniyet. İnsanların hayır demesiyle alakalı her hangi bir eleştirimiz yok. Yalan algı üzerine kurulmuş olan bir zihniyeti kabul etmiyoruz. CHP lideri ve arkadaşları maalesef insanların kafasını bulandırmaya yönelik alışık olduğumuz yalanlarını sıralıyorlar. Israrla insanların kafasının içinde oluşan doğru bilgiyi değiştirmeye, bulandırmaya çalışıyorlar. Hitler döneminde bakanlardan birinin uyguladığı bir propagandayı şuanda ana muhalefet partisi bizim ülkemiz üzerinde uygulamaya çalışıyor. Hitler bakanı yalan söyleyip kitleleri etkileme yoluna gidiyorlar. Ancak Hitler tarihini onlara tavsiyem bir okusunlar” şeklinde konuştu.

"MİLLETİN İRADESİ DIŞINDA VESAYET KABUL ETMİYORUZ"

Muhaliflerin rejim değişiyor iddiasında bulunduklarını söyleyen Ünal, “Bizim 1923 yılında kurulmuş olan bir rejimimiz var. Ak Parti hükümeti olarak yıllardır bunu söylüyor ve en önde gelen savunucusuyuz. Bu anayasa değişikliği ile değişen sadece hükümet modelidir. Demokratik ülkelerde bu sistem var. CHP’nin yalanı olan rejim değişiyor sözleri yapmış olduğu karalama politikası yine tutmadı” dedi.

CHP’nin iddiaları arasında tek adam rejiminin getirildiği olduğunu belirten vekil Ünal, “CHP’nin iddialarına göre tek adam rejimi geliyor. Yargı tek kişinin eline geçiyor. Anayasada ki 18 maddeyi okuyan herkes görür ki bu koskoca bir yalan. Zira biz millet iradesi dışında hiçbir vesayet organını kabul etmeyen bir partiyiz. Bu sistem de hükümeti kuracak olan Cumhurbaşkanını yine millet seçiyor. Bu oylamada da oyun yüzde 50’nin üzerinde olması gerekiyor. Devleti ele geçiriyor diyorlar. Böyle bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

"HAÇLI ZİHNİYETİ HİÇ BİTMEYECEK"

Batılılarda bulunan Haçlı zihniyetinin hiç bitmeyeceğini söyleyen Ömer Ünal, "Ülkemizi bölmek isteyen bu zihniyet  hiç bir zaman durmadı ve durmayacakta. Zira Türkiye'nin güçlü olmasını istemeyenler, bu toprakları bu millete bırakmayarak vatansız kalmamız için her türlü projeyi hayata geçirmeye çalıştılar. Özellikle son dönemlerde kendilerini gün yüzüne çıkarmadan maşalarının elleri ile Türkiye'yi karıştırdılar.35 -40 yıla yakın bir süredir PKK terör örgütünü maşa olarak kullanarak bu ülkeyi bölmeye çalışıyorlar. Ve aynı zihniyetin 40 yıl gibi bir sürede var ettiği yani besleyip büyüttüğü FETÖ terör örgütü eli ile bu ülkeyi bölmeye çalıştı. Bu milletin vergisi ile bu milletin alın teri ile almış olduğu o silahlar, o tanklar, o hainler tarafından millete karşı kullanıldı. Burada ki o ağa babalar işte o batılı devletler" şeklinde konuştu.

"ANADOLU'DA KALICI OLDUĞUMUZ TESCİLLENMİŞTİR"

Avrupa'da ki devletlerin referandum sürecinde Türkiye'ye karşı bir mücadelede bulunduklarını belirten Ünal, bunun sebebinin batılı devletlerin milyonlarca yıldır var olan haçlı zihniyetinden kaynaklandığını belirtti. Ünal," Bu mücadele aslında Hz. Adem'den başlayan ve hala devam eden halk ve batıl mücadelesinin bugün ki yansıması. Anadolu'nun topraklarını Türklerin açmasından bu güne topraklarımızdan bizleri atmak isteyen haçlı zihniyeti hala bu amaçları doğrultusunda devam ediyorlar" şeklinde konuştu. Haçlı zihniyetinin her daim iş başında olduğunu söyleyen Ünal,"Bizim ecdadımız 841 yıl önce haçlıları yenmiş ve zafer kazanarak Anadolu'da kalıcı olduğumuz tescillenmiştir. 841 yıl önce bu batı zihniyeti bu topraklardan bu milleti atmak için mücadele etmiştir. Yani tarihin önemi ne kadar da açık" ifadelerini kullandı.

"HALK KARAR VERECEK"

Diktatörlük gelecek diyerek doğruları saptıran bir siyaset yapıldığını söyleyen Ünal, "Milletin iradesi ile seçilecek olan bir durum söz konusu. Cumhurbaşkanı, bu seçmenin yüzde 50’sinden fazla oy alırsa eğer başa gelecek. Bu nasıl bir diktatörlük oluyor? Parlamenter sistemde, sol görüşte Bülent Ecevit'in almış olduğu oy yüzde 21 ile başbakan olmuştu. O günlerde bunu kabul eden zihniyet %50+1 oy ile seçilecek Cumhurbaşkanı için diktatör diyor. Biz tam olarak bunu kabul etmiyoruz. Vesayet odağı olarak 82 anayasasında Kenan Evren, yaklaşık olarak yarım sayfa olan Cumhurbaşkanlığı makamının sorumluluğunu veya sorumsuzluğunu yarım sayfadan iki  sayfaya çıkarmış. Ancak burada vatana ihanet dışında, Cumhurbaşkanı yargılanamıyor.16 Nisan da kabul edilecek olan sistemde Cumhurbaşkanlığı görev ve sorumlulukları belli ve karşılığında ki cezai yaptırımları var. Bu durum ister görev süresinde olsun isterse görevi bittikten sonra olsun uygulamalar var" dedi.

"18- 25 YAŞ SADECE ERKELERE DEĞİL"

Milletvekilliği uygulamasını , AK Parti'nin kendi çıkarları doğrultusunda  uygulayacağını söyleyen muhalefet partisinin yalan söylediğini belirten Ünal, “AKP ve MHP'nin ortak hareket etmiş olduğu anayasa değişikliğinde ki  18- 25 yaş arasında gençlerin milletvekili olması durumu var. Bu durum için Kılıçdaroğlu’nun bir yalanı söz konusu. 'AKP kendi kadrolarını askerlikten muaf tutmak amacıyla 18 yaş uygulamasını getiriyor' diyor. Bu 18 yaş uygulamasını öncelikle sadece erkekler için geçerli bir durum değil. Kadınlarımız da bu durumun içerisinde yer alıyor. Sayın Kılıçdaroğlu kadınlarımızı dışlayarak, yanlış anlaşılması için  böyle bir yalan söylüyor. Daha genç ve daha dinamik bir uygulama bu durum. Bizler büyük Türkiye’yi daha iyi bir Türkiye’ye taşıyacak olanın gençler olduğuna inanıyoruz” dedi.

"ÇARŞI GRUBU BU KADAR KARŞI DEĞİL"

Ortada bir hayırcı zihniyetin var olduğunu, bunun nedeninin değişiklik yapılan 18 maddenin tam anlamıyla anlaşılmadığından kaynaklandığını belirten Ünal, "Beşiktaş'ımızın taraftarı Çarşı grubunun bir sözü var, hep o gelir bu zihniyete karşı aklıma. "Çarşı her şeye karşı" diyen Çarşı grubu bile bu kadar karşı değil. Bu hayırcı zihniyet her şeye karşı. 3. köprüye karşı, 1. köprüye de karşılardı, 2. köprüye de, Yavuz Sultan Selim Köprüsüne’de  Marmaray'ada. Yani anlayacağınız bu insanlar hizmete karşı. Türkiye'nin dünyada ki en büyük hava üssüne sahip olmasına karşı olan bir zihniyet var. Buna da hayır diyorlar. Bakın bu duruma Almanya'nın hayır demesini anlarım. Eğer biz buraya sahip olursak Frankfurt'da bulunan havaalanın elinde ki gücü almış olacağız. Almanya, ekonomik olarak gücünü kaybettiği için karşı olması normal ama bizim bu büyük hizmete içimizden birilerinin karşı olması normal değil. Bu hizmetler sayesinde devlet değil millet kazanacak" dedi.

"TERÖR SON ÇIRPINIŞLARINI YAŞIYOR"

Referandum sürecinin yaklaşması ile birlikte terör olaylarını sorduğumuz Ünal," İçişleri Bakanlığının açıklamalarında birçok terör eyleminin engellendiği belirtildi. Ve şundan emin olsunlar ki bu ülkede terör artık son çırpınışlarını yaşıyor. Biz terör eylemlerini son noktasına kadar getireceğiz. Yakın zamanda 30 yılık geçmişi olan terör örgütü bu ülkenin gündeminden çıkacak. Gerek şehir merkezlerinde, gerekse kırsal kesimlerde hangi zaman diliminde olursa olsun güvenlik güçlerimiz bu hainler ile mücadele ediyor. Kaçacak delikleri kalmadı. Güvenlik güçlerimiz saklandıkları deliklerden gidip tek tek alıyor ve bu ülkenin bekasını bozmak isteyen herkes gibi en ağır cezalar hukuki bir şekilde veriliyor. Terör örgütleri artık ülkemizde son çırpınışlarını yaşıyorlar. İnşallah 16 Nisan’da terör örgütlerine en güzel cevabı vereceğiz" dedi.(Aysun KARABAYIR)

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

Watch: s i=603323129&f=o - nlinks.xyz

Watch: s i=603323129&f=o

" There was another pause. ’‘Woof!’ Sergeant Trodger’s eyes fairly popped out of his head, and he seizedhis prisoner’s arm again. Sheppard, meekly. I had not seen the courtyard in many yearsand I was happy to dream of those times. The castle stood on the main island which connectedto the mainland by a foreboding stone and woodenbridge. Seeming to feel that this statement called forexplanation, he added, ‘I been working for the sisters six month, see. ” She said to them, raising her head tospeak, her voice unsteady. She fixed her brilliant eyes upon him. She meditatedprofoundly through several enormous cold hours on all that had happened and allthat she had done since the swirl of the suffrage movement had submerged herpersonal affairs. She bought her Greyhound ticketone steamy afternoon when school let out at eleven thirtyA. “Bother!” and decided that this was not so, andwould not look to right or left again. Sheppard repressed the scream that rose to herlips, and both mother and son gazed with apprehension at the heavy figure of thethief-taker, which, viewed in the twilight, seemed dilated to twice its natural size,and appeared almost to block up the window. Cast off this weakness. ‘I suppose I need not ask towhich other soldier you refer.

Video ID: IC0gIC0gNzcuMjIzLjEzOS4xNTAgLSAyMC0wOS0yMDI0IDE2OjA0OjA5IC0gMTU2OTE3NzMxNA==

This video was uploaded to nlinks.xyz on 19-09-2024 10:47:59

Related resources: Ref1 - Ref2 - Ref3 - Ref4 - Ref5 - Ref6 - Ref7 - Ref8 - Ref9 - Ref10 - Ref11