Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Beştepe'deki 15 Temmuz Şehitler Abidesi açıldı

Beştepe'deki 15 Temmuz Şehitler Abidesi açıldı
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla Ankara'da 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin açılışı gerçekleştirildi

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin birinci yılı dolayısıyla Ankara'da 15 Temmuz Åžehitler Abidesi'nin açılışı gerçekleÅŸtirildi.

16 Türk devletini temsil eden askerlerin de bulunduÄŸu 15 Temmuz Åžehitler Abidesi'nin açılışı, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve eÅŸi Emine ErdoÄŸan, TBMM BaÅŸkanı Ä°smail Kahraman ve BaÅŸbakan Binali Yıldırım tarafından yapıldı. 

Açılışta konuÅŸan Recep Tayyip ErdoÄŸan, "Åžehitler abidesi, gelecek nesiller için de inÅŸallah sürekli bu anı hatırlatacaktır." ifadesini kullandı.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, BeÅŸtepe'deki "15 Temmuz Åžehitler Abidesi"nin açılış töreninde, Türkiye'nin yaÅŸadığı en büyük ihanetlerden biri olan 15 Temmuz'un ilk yılında ÅŸehitlere Allah'tan rahmet, gazilere sıhhat ve afiyet diledi.

"15 Temmuz'un milyonlarca kahramanı var"

"Demokrasi ve Milli Birlik Günü" olarak ilan edilen 15 Temmuz'u "unutmama, unutturmama" sözünü yerine getirmekte kararlı olduklarını belirten ErdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"15 Temmuz'u ne kendimiz unutacağız ne de bizden sonraki nesillere unutturacağız. Biz bugün nasıl Çanakkale'yi, KurtuluÅŸ Savaşı'nı unutmuyor, her fırsatta yad ediyor, bu mücadelelerden gereken dersleri çıkarıyorsak, 15 Temmuz'u da böyle bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Aslında destanların tek bir kahramanı olur, 15 Temmuz'un ise milyonlarca kahramanı var. Bizim yaptığımız tek ÅŸey, o gece milletimizle birlikte olmaktı. O gece milletimizle yürek yüreÄŸe, kafa kafaya, kol kola Feto'cu hainlere ve onları kullanan güçlere karşı meydan okuduÄŸumuz için bugün buradayız.

"250 şehidimizin ruhaniyetinin hesabını veremeyiz"

Dünyanın deÄŸiÅŸik yerlerinde, eyaletlerde herhangi bir olayda, rahatlıkla olaÄŸanüstü hal kararı alınabildiÄŸini, Fransa'da teröristlerin 10-15 kiÅŸiyi öldürmesinin ardından 1 yıl olaÄŸanüstü hal kararı verildiÄŸini dile getiren Recep Tayyip ErdoÄŸan, "Burada bizim devletimizi yıkmaya teÅŸebbüs ediyorlar, 250 ÅŸehidimiz, 2 bin 193 gazimiz var. Biz bu kararı verirken George'a mı soracağız, Hans'a mı soracağız? Åžu anda parlamenter hukuk sistemi içerisinde parlamentomuz var, parlamentomuzdan gelir, geçerse bana geldiÄŸi zaman ben de bunu onaylarım. Bu kadar açık söylüyorum. Niye? 250 ÅŸehidimizin ruhaniyetinin hesabını veremeyiz, 2 bin 193 gazimizin o acılarını çekemeyiz." diye konuÅŸtu.

"Bu hesabı verecekler, bu işin lamı cimi yok"

O gece canları pahasına sokaklara dökülen milyonları görmeyenlerin, FETÖ'den, PKK'dan tutuklananların hakları için adeta kendilerini parçaladığına dikkati çeken CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, sözlerine ÅŸöyle devam etti: 

"Ä°ÅŸte en son Hamburg G20'de bize onları soruyorlar. Hala onları soruyorlar. Bu 250 ÅŸehidi, 2 bin 193 gaziyi sormuyorlar. Acaba Ä°stanbul'da 1 milyon insan niçin sadece Anadolu yakasında bir araya geldi? Bunu sormuyorlar. Bugün 81 vilayette bu insanlar niçin sokaklarda? Bunu sormuyorlar. Niçin? Ä°ÅŸlerine gelmiyor. Birileri de sözde adalet yürüyüÅŸü yapıyor. Niçin? Bizim Hatay'da, Türkmen kardeÅŸlerimize gönderdiÄŸimiz yardımların ne yazık FETÖ'cüler tarafından önünün kesilerek... MÄ°T tırları, FETÖ'cü savcıların talimatıyla önleri kesiliyor, ondan sonra sandıklarda ne var, ne yok bunlara da bakıyorlar. Bunlara bakma yetkisi de yok ama anında 'Ben yaptım, oldu' dediler, bu iÅŸi de yaptılar. Åžimdi içeride. Bu hesabı verecekler, bu iÅŸin lamı cimi yok.

"Kendi göbeÄŸimizi kendimiz keseceÄŸiz"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, törende yaptığı açıklamada, "Ne yaparsan yap Avrupa BirliÄŸinin tavrı ortada... 54 yıl geçti, 54 yıl, hala bizimle bunlar dalga geçiyor. Verdikleri sözleri tutmazlar, 'vize uygulaması' dersin tutmazlar, mültecilerle ilgili 'ÅŸu kadar para vereceÄŸiz' derler vermezler. Biz kendi göbeÄŸimizi kendimiz keseceÄŸiz, baÅŸka bu iÅŸin çaresi yok." ifadelerini kullandı. 

TBMM'de özel oturum yapıldığını anımsatan ErdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Özel oturumda bile hala ortalığı karıştırmanın gayreti içerisinde. Bir defa ÅŸu anda hakkındaki belgeleri senin temizlemek için çok daha bu iÅŸ için vakit ayırman lazım. Darbe gecesi cesaret gösterip sokaÄŸa çıkamayanları, 'YiÄŸitlik herkesin harcı deÄŸildir' diyerek bir nebze anlıyoruz ama 'Darbe için tanklar yürürse onların önüne önce ben çıkarım' deyip de kaçanları da anlıyoruz. Türk milletinin hala varlık-yokluk mücadelesi verdiÄŸi bir dönemde teröristlerle sözde adalet yürüyüÅŸü yapıyor. Terör örgütünün desteklediÄŸi kiÅŸilerle beraber kol kola. Hastaymış, belediye baÅŸkanıymış 'Ama hasta olduÄŸu için çıkarmakta fayda var' denilen kiÅŸi, hasta adam çıktı, ÅŸimdi nasıl yürüyor bu adam, bu yolları nasıl yürüyor? Yani biz bir sokulduÄŸumuz delikten bir daha sokulamayız. Hassas olacağız. Bunlar hasta filan deÄŸil. Hepsi yalan. Türkiye düÅŸmanları ile Pensilvanya ile aynı dili kullanarak kendilerine saf seçenleri asla affetmeyeceÄŸiz. Milletimiz, FETÖ'nün başındaki ÅŸarlatanın ihanet ordusuna asker yazılanlardan bunun hesabını mutlaka soracaktır."

"Milletimiz müsterih olsun"

Bugün ve her yıl burada, ÅŸehit yakınları ve gazilerle milletle birlikte anma etkinlikleri gerçekleÅŸtirip dua edeceklerini dile getiren ErdoÄŸan, sözlerine ÅŸöyle devam etti:

"Åžehitlerimizin bedenlerini topraÄŸa vermiÅŸ olsak da kendileri yüreÄŸimizde hep yaÅŸayacaklar. FETÖ'cü hainler ise hapishanelerin kalın duvarları arkasında çürüyüp giderken, her gün tekrar tekrar ölecekler. Her gün bir yenisini uydurdukları tarihler, peÅŸine takıldıkları hezeyanlar hiçbir zaman gerçekleÅŸmeyecek. FETÖ'cülere destek verenler de içeride-dışarıda er veya geç tarihin kara defterine isimlerini yazdırarak çekilip gidecekler. Milletimiz müsterih olsun, gönüllerini ferah tutsun. Hiçbir ÅŸehidimizin, gazimizin kanı yerde kalmayacak. Åžunu çok açık, net söylemem lazım. EÄŸer bu ÅŸehitlerimizin intikamını biz alamıyorsak da bilesiniz ki azizun zuntikam olan Allah alacaktır." 

Uhud Kadir Işık gibi daha 17 yaşındayken, henüz askerlik çağına bile gelmeden ülkesine ve milletine hizmet yolunda ÅŸehadet mertebesine ulaÅŸanların kanlarının asla yerde kalmayacağını vurgulayan ErdoÄŸan, "Külliye'nin önüne birlikte geldiÄŸi babasının eve dönmesi ısrarlarına, verdiÄŸi cevap çok enteresan, 'Bu benim de vatanım deÄŸil mi baba?' diyerek karşı çıkan 9 yaşındaki kızımın emanetine halel getirmemek bizim namus borcumuzdur. Emin olunuz ki ülkemize, milletimize, özgürlüÄŸümüze, geleceÄŸimize silah doÄŸrultan hainlerin hiçbiri bir daha gün yüzü göremeyecek." ifadelerini kullandı.

"Korkaklar zafer anıtı dikemez"

ErdoÄŸan, anma etkinlikleri ve açılışı yapılan anıtların geçmiÅŸle birlikte geleceÄŸin muhasebesinin yapılmasına vesile teÅŸkil edeceÄŸini dile getirdi.

Açılışı yapılan anıtta "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" yazdığını belirten ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

"Bu baÅŸlıklara uygun bir ÅŸekilde de orada bakıyorsunuz. Tek millet, orada millet ÅŸekillendirilmiÅŸ. Tek devlet tam karşımda, CumhurbaÅŸkanlığı forsu. Tek vatan da Anadolu haritamız. Bayrak da da bayrağımız. Bu anlamlı abide ile birlikte inÅŸallah her yıl bu Milli Birlik Günü'nde burada bir arada olacağız. Türkiye'nin bir daha böyle bir ihanet teÅŸebbüsüne maruz kalmaması için kamu kurumlarımızdan sivil toplum örgütlerimize kadar hepimizin üzerimize düÅŸenleri yapması ÅŸart. Hainlerin devletimize ve toplumumuza sızabilecekleri en küçük bir boÅŸluk dahi bırakmamalıyız. FETÖ'yü, kimdir, anlatmalıyız. Bunun adını anmaktan çekinmemeliyiz. Herkes bilecek bu haÅŸhaÅŸinin kim olduÄŸunu. Bunu anlatmamız lazım. EÄŸitimden ticarete, teknolojiden üretime kadar her alanda ülkemizin ve milletimizin hedeflerine uygun çalışmalar gerçekleÅŸtirmeliyiz. Kimse bize baÅŸarıyı altın tepsi içinde sunmayacaktır. Biz baÅŸarıyı aklımızla, yüreÄŸimizle, bileÄŸimizle elde edeceÄŸiz. 15 Temmuz bize bu baÅŸarıya sadece dışarıdaki düÅŸmanlarımızı deÄŸil, aynı zamanda içimizdeki hainleri de yenerek ulaÅŸmamız gerektiÄŸini göstermiÅŸtir. Türk milleti, tarih boyunca hiçbir mücadeleden kaçmamıştır. KardeÅŸlerim, ÅŸunu unutmayın, korkaklar zafer anıtı dikemez."

Milletle beraber 2023 hedeflerine ulaÅŸarak zafer anıtını dikmekte kararlı olduklarını belirten ErdoÄŸan, "Ne FETÖ'cü hainler ne PKK'lı katil sürüsü ne DEAÅž'ın katil sürüsü ne de sınırlarımız boyunca bizi kuÅŸatmaya çalışan sözde müttefiklerimiz, bizi hedeflerimize ulaÅŸmaktan alıkoyamayacaktır. Belki daha çok çalışacağız, belki daha çok bedel ödeyeceÄŸiz. Allah'ın izniyle büyük Türkiye'yi, güçlü Türkiye'yi, müreffeh Türkiye'yi hep birlikte inÅŸa edeceÄŸiz." ifadesini kullandı. 

Erdoğan, "Selam Olsun" şiiriyle şehitleri selamladı

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, konuÅŸmasının sonunda 15 Temmuz kahramanlarını da ÅŸöyle selamladı:

"Selam olsun tanka karşı dimdik duran kahramanlara, helal olsun bu yiÄŸitleri doÄŸuran eli öpülesi analara. Yazıklar olsun darbeye sevinen kanı bozuklara. Selam olsun Nene Hatun'lara, Åžerife Bacı'lara, helal olsun Çanakkale ruhunu yaÅŸatanlara. Yazıklar olsun vatan elden giderken kaçan korkaklara, selam olsun ölüme meydan okuyan tüm canlara, helal olsun darbeye darbe yapan korkusuzlara. Yazıklar olsun özgürlüÄŸümüze kasteden alçaklara, selam olsun kefenim sırtında diyerek yola koyulanlara, helal olsun gövdesini kurÅŸuna siper eden yiÄŸitlere. Yazıklar olsun kendi milletine silah sıkan soysuzlara."

15 Temmuz Åžehitler Abidesi'nin bu duyguları hep canlı tutacağını kaydeden ErdoÄŸan, "Bir kez daha 15 Temmuz ve terörle mücadele ÅŸehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize ÅŸifalar temenni ediyorum. Özellikle istiklaline ve istikbaline sahip çıkan milletimin her bir ferdine ÅŸükranlarımı sunuyorum." dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-deneme bonusu-