BEYAZ ALTIN!
Ekmek üretiminde en önemli girdi olan un fiyatları özellikle pandemi ile birlikte adeta uçuşa geçti. Geçtiğimiz yıl 120 liradan satılan 50 kilogramlık bir çuval un 250 liraya yükseldi
YÜZDE 100 ARTIŞ
Türkiye genelinde yaşanan kuraklık ve pandemi nedeniyle una yapılan zamlar fırıncı esnafının belini büktü. Ekmek üretiminde en önemli girdi olan un fiyatları, arka arkaya gelen zamlarla geçtiğimiz yılki fiyatları ikiye katladı. Kuraklık nedeniyle rekolte kaybı yaşandığına dikkat çeken uncu esnafı, stokların tükenmeye başlaması ile fiyatların daha da artacağına dikkat çekti.
BİR ÇUVAL UN 250 TL
Konya’da yaşanan son ekmek zammı ile birlikte gözler de haliyle un fiyatlarına çevrildi. Geçtiğimiz yıl 120 liradan satılan 50 kilogramlık bir çuval un, bugün 250 liradan satılıyor. Pandemi ile birlikte kuraklık ve rekolte kaybının direkt un fiyatlarına zam olarak yansıdığını belirten uncu esnafı, artışın önümüzdeki yıl hasat dönemine kadar sürebileceğini vurguladı.
UNLUK BUĞDAY AZ
Unluk buğdayın yurt dışından geldiğine dikkat çeken esnaf Muzaffer Altın, “Türkiye’de ve Konya’da üretilen buğday genel olarak makarna yapımında kullanılıyor. Unluk buğday yok denilecek kadar az. Yurt dışında da yok. Paranızla buğday bulamıyorsunuz. Yaşanan artış stoklara rağmen yaşanan artış. Şimdiki fiyatları birkaç ay sonra bulamayabiliriz” dedi.
ALTAY NE DEMİŞTİ?
Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, un fiyatlarından kaynaklı ekmeğe yapılan zamla ilgili, “Fırıncılar son 3 aydır zam istiyorlardı. Üretim kaynaklı bir problemden buğday fiyatı yükseldikçe ekmeğe de zam yapmak gerekiyor maalesef” açıklaması yapmıştı. Konya’da ekmek 1 Ekim’den itibaren 1 lira 75 kuruşa yükseltilmişti. (Fatih ERSOY)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.