Bisiklet kullanalım
Havaların ısınması ile birlikte bisiklet kullanımın arttığı Konya’da uzmanlardan önemli uyarılar geldi. Bisiklet Tamircileri Odası Başkanı Ömer Bardakcı, bisikletlerin yazlık bakımlarının yapılması gerektiğini ifade etti
Konya Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri Esnaf Odası Başkanı Ömer Bardakcı, yaz aylarının gelmesiyle birlikte bisiklet kullanımının arttığına dikkat çekti. Bardakcı, kışın kullanılmayan bisikletlerin bakımının yaptırılması gerektiğini ifade etti. En gözde hediyenin bisiklet olduğunu ifade eden Badakcı, “En Sağlıklı Ulaşım aracı da bisiklet. Havaların ısınması, yasakların kalkması ile birlikte, şehrimizde bisiklet kullanımı büyük ve hızlı bir arttı. Bu nedenle kışın kullanılmayan bisikletlerin trafiğe çıkmadan mutlaka bakımları yapılmalı” diye konuştu. Yeni bisiklet alırken dikkat edilmesi gereken konuların olduğunu söyleyen Bardakcı, “Kimden ve nereden bisiklet almalıyız, alacağımız bisikletin özellikleri ve dikkat edeceğimiz hususları bilirsek hem verdiğimiz para boşa gitmez hem de uzun süreli ve verimli kullanacağımız bize fayda sağlayan bir bisiklet almış oluruz” şeklinde konuştu.
MERDİVEN ALTINA DİKKAT
Bisiklet mutlaka bisiklet satan yetkili bayiden alınmalıdır diyen Bardakcı. “Merdiven altı imal edilmiş bisikletler kesinlikle alınmamalıdır. Alınan bisikletin kesinlikle faturası ve teknik belgesi olmalıdır. İlk önce alınacak bisikletin kullanım amacı belirlenmeli, bisikleti nerede, ne zaman, nasıl, ne şekilde kullanacağımız belirlenmeli. Dağ bisikleti, yarış bisikleti, spor amaçlı bisiklet, normal kullanım amaçlı, yarış amaçlı gibi belirlediğimiz kullanım amacı satıcıya mutlaka söylenmeli ve bu doğrultuda bisiklet alınmalıdır. Alınacak bisikletin yüksekliği, boyumuza, yaşımıza, kilomuza uygun olmalıdır. Alınacak bisiklet TSE’li ve garanti belgeli olmalı” dedi.
ÇİN MENŞELİ BİSİKLET ALMAYIN
Çin menşeili, kalitesiz malzeme kullanılmış, markasız bisiklet alınmamalı diyen Bardakcı, “Alınacak bisikletin bulunduğunuz şehirde yeteri kadar teknik servisi mutlaka olmalı, yedek parçası kolaylıkla bulunmalıdır. Bisiklette ayna, zil ve ışıklandırma tertibatı olmalı, koruyucu güvenlik kilidi, gece görüşünü sağlayan reflektörleri olmalıdır. Bisikletlerin bakımı mutlaka yaptırılmalı, frenlerinin lastik ve diğer aksamlarının sağlam olmasına dikkat edilmelidir. Unutmayalım ki Kovit-19 virüsü ile mücadelede sosyal mesafeyi koruyan en güzel ve en ektili ulaşım aracı motosiklet ve bisiklettir” dedi.
550 KİLOMETRE BİSİKLET YOLU
Bisiklet şehri Konya, bisiklet tramvayı ve bisiklet aparatlı otobüs döneminin başlamasının ardından 550 kilometrelik bisiklet yoluyla Türkiye’de ilk sırada yer alıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, tramvayın bisiklet tramvayına dönüştürülmesi için birtakım revizyonlar yaparak, nostaljik tramvayın çiftli koltukları sökülerek yerlerine bisiklet sabitleme aparatları monte ettirdi. 21 bisikletin aynı anda tramvayda güvenli bir şekilde taşınabileceği aparatlar, el değmeden kullanılacak şekilde tasarlandı. Tramvaydaki basamaklara ise kapılar ile senkronize çalışan katlanabilir hidrolik rampa düzenekleri monte edildi. Böylece vatandaşlar bisikletleri ile duraklarda tramvaya kolayca inip binebiliyor. Alaaddin Selçuk Üniversitesi tramvay hattında hizmet veren tramvay, bisiklet yolları ile entegreli duraklarda yolcu alıp yolcu indirecek hale getirildi. Haber: Fatih ERSOY
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.