Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

‘Bozkır’ın yarını için çalışıyoruz’

‘Bozkır’ın yarını için çalışıyoruz’
Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün başkanlık koltuğuna oturduğu 30 Mart 2014’ten bugüne Bozkır için hayata geçirdikleri ve bundan sonra yapmayı planladıkları projeleri Konya Postası’na değerlendirdi

Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, geride kalan 3 hizmet yılı içerisinde gerçekleştirdikleri yatırımlarla ve yapımı devam eden yatırımlarla birlikte Bozkır’ın gelişmiş ilçeler arasında yer almaya başladığını söyledi. 3 hizmet yılı içerisinde Bozkır’a 41 milyon TL’lik yatırımın kazandırıldığını vurgulayan Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, 41 milyonluk yatırımın Bozkır’a kazandırılmasında emeği geçen herkese yürekten teşekkür ettiğini söyledi.

“BEYANNAMEMİZİN YÜZDE 97’SİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

2016 yılının yatırım anlamında önemli mesafeler alarak geçirdiklerini söyleyen Gün, “2016 yılı Bozkır’a vermiş olduğumuz sözleri yerine getirme anlamında çok verimli geçti. Seçim beyannamemizin yüzde 97’sini tamamlamış bulunuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir diğer yandan 2016 yılı içimizi yakan, önemli sınavlardan geçtiğimiz bir yıl oldu. Hain darbe girişimi, hain terör örgütlerinin saldırılarıyla içimiz yandı. Milletimizin dirayetiyle, bekasıyla, birliğiyle ve bütünlüğüyle bunları geride bıraktık. Bundan sonraki süreçte vatanımızın, milletimizin, ülkemizin ve bayrağımızın daha aydınlık geleceği için var gücümüzle, dişimizi tırnağımıza takarak çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“BOZKIR’IN BUGÜNÜ İÇİN DEĞİL, YARINI İÇİN ÇALIŞIYORUZ “

Gün, dünya üzerinde çeşitli bölgelerde yaşayan 250 bin Bozkırlının Bozkır’a duyduğu sevgi ve muhabbetiyle ilham aldıklarını belirterek “Bozkır’da geçirdiğimiz 3 hizmet yılında Bozkır’a prestij kazandıracak projelere imza attık. Bu projeleri bir bir hayata geçirirken en büyük ilham kaynağımız, dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan 250 bin Bozkırlının Bozkır’a duyduğu özlem, sevgi ve muhabbetidir. Bu doğrultuda hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bozkır’ın bugünü için değil, sosyal alanlarıyla, kültürüyle, turizmiyle, ekonomik yapısıyla Bozkır’ın yarını için çalışıyoruz” dedi.

“51 MAHALLEMİZLE BİR BÜTÜNÜZ”

30 Mart yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir yasasıyla birlikte çalışmaya başladıklarını ve büyükşehir yasasıyla birlikte Bozkır’ın mahalle sayısının 17 kat artarak 3 mahalleden 51 mahalleye yükseldiğini söyleyen Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, 51 mahalleyle birlikte bir bütünlük içerisinde eşit bir şekilde hizmet verdiklerini söyledi. Başkan Gün konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, “Büyükşehir yasasıyla birlikte belde ve köylerin, mahalle statüsünde 51 mahalle olarak Bozkır Belediyesine bağlanmasıyla birlikte hizmet alanımız 17 kat arttı. Hizmet kapasitemizi de gün geçtikçe bu anlamda arttırmaya devam ediyoruz. 51 mahallemize imkanlar nispetinde eşit bir şekilde hizmet götürmeye devam ediyoruz. 5 yıllık hizmet süremiz boyunca mahallelerimizde altyapıdan üstyapıya, sosyal alanlardan ekonomik anlamda çiftçilerimize ve üreticilerimize verdiğimiz desteklerle ekonomik yapıya kadar gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz hizmetlerle Bozkır’ın yıllardır sorun haline gelmiş sorunlarını bir bir çözüme kavuşturmaya devam edeceğiz” diyerek 2016 yılında hayata geçirilen hizmetleri şu şekilde aktardı:

BOZKIR’IN PRESTİJİ PROJELER HAYATA GEÇİYOR

Bozkır’a prestij kazandıracak projelerin birçoğunu hayata geçirdiklerini ifade eden Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Bozkır’a daha da prestij kazandıracak projeler için çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Bozkır’a prestij kazandıracak projeleri değerlendiren Başkan Gün, sözlerinde şu ifadelere yer verdi;

ŞEHİR KONAĞI TAMAMLANDI

Bozkır Şehir konağı tamamlanarak hizmete girdi. 3 milyon TL’ye Bozkır’a kazandırılan Bozkır Şehir Konağı, yüzme havuzuyla, sauna odalarıyla, fitness salonuyla, aerobik salonuyla, kafeteryası ve eğitim alanlarıyla Bozkır’ın en önemli sosyal donatı merkezlerinden biri haline geldi. Bozkır’ın hem sosyal hayatına hem de istihdamına katkı yapan Bozkır Şehir Konağı, Bozkır’ın gelişimine katkı sağlayacak.

TARİHİ ESKİ BELEDİYE BİNASI RESTORASYONU TAMAMLANDI

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ve Bozkır Belediyesi işbirliğiyle yürütülen Tarihi Eski Belediye Binası Restorasyonu tamamlanarak hizmete girdi. Restorasyonun yapıldığı tarihi binanın alt katı Bozkır’ın geçmişten günümüze yansıtıldığı bir Kültür Müzesi oluşturulacak. Bu müzede Bozkır’ın tarihi, kültürü, sosyo-ekonomik yapısı yansıtılacak. Üst katı ise sosyal donatı alanı olarak kullanılacak. Toplantı odası, çalışma odası, şark köşeli odalar vb. olacak.

TARİHİ SELÇUKLU KÖPRÜSÜ RESTORE EDİLDİ

Tarihi Selçuklu köprüsü Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından aslına uygun bir şekilde restore edildi. Restore çalışmalarıyla birlikte mevcutta 2 gözü görünen köprünün 3. Gözü de ortaya çıkarıldı. Köprü daha modern bir şekilde ortaya çıkarak vatandaşların hizmetine girdi. Bu çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte ecdat yadigarı olan tarihi eserler koruma altına alınmış oldu.

KAPALI PAZAR ALANI TAMAMLANDI

Selçuklu Belediyesi ile birlikte kardeş belediyecilik çerçevesinde Bozkır’a kazandırılan modern çok amaçlı kapalı pazar alanı tamamlandı. Kapalı pazar alanı çok amaçlı olarak yapılmış olup, kapalı otopark, düğün, miting, konferans, fuar gibi organizasyonlar da yapılacak. Tek tip pazarcı sehpaları oluşturulup, kolay taşınılabilir sehpalarla pazarcılar hizmet verecek. Aynı zamanda sehpaların pazar günleri yerleştirilmesi ve pazar sonrasında toplanması işini Bozkır Belediyesi üstlenecek.

5.4 KM PRESTİJLİ YOL YAPILDI

Bozkır ilçe merkezinde, Konya yolu ile MYO arasındaki 5.4 KM ana arter yolda sıcak asfalt çalışması yapılarak vatandaşların hizmetine girdi. İlçe merkezinde tek tip kaldırım çalışması, orta refüj uygulamaları ve TOKİ yolu güzergahında ise kaldırım çalışması yapıldı. Kaldırımların yapılmasıyla birlikte TOKİ yolu yayaların kullanımına elverişli hale getirildi.

PROF. DR. MUSTAFA ÖZ PARKI BOZKIR’A YAKIŞTI

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Bozkır Belediyesi işbirliğiyle daha önce ismi değiştirilen Prof. Dr. Mustafa Öz parkının restorasyonu tamamlandı. Binanın modern peyzaj düzenlemesi yapıldı. İç taraftaki kapalı bina yıkılıp yeniden inşa edildi. Daha modern ve konforlu bir park haline getirildi.

KOMEK İLÇENİN SOSYAL YÜZÜ HALİNE GELDİ

2015 Yılında hizmete giren KOMEK, bu yıl 682 kursiyere eğitim vermektedir. KOMEK ilçenin en önemli sosyal mekanları arasında yerini almıştır.

MAHALLELERDE SPOR ALANLARI ÇOĞALIYOR

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile imzalanan protokolle, ilçemizde 5 mahalleye sentetik çim saha kazandırıldı. Bu mahalleler, Sorkun, Dereiçi, Yelbeği, Hacılar ve Hisarlık mahalleleridir. Ayrıca 16 okulun eğitim şartları iyileştirilerek öğrencilerin daha kaliteli hizmetin önü açılmıştır.

25 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ

25 Yıllık sorun haline gelen ve yıllardır mağdur olan Yukarı Mahallenin yolları baştan sona yapılarak daha sağlıklı ve daha konforlu yol haline getirildi. İlk etapta alt yapısı tamamlanan Yukarı Mahallede, yol genişletildi, daha sonra 48 bin metrekare parke taşı döşemesi yapıldı. Ayrıca tehlike arz eden yerlerde çelik bariyerlerle önüne geçildi.

ŞEHİT ASTSUBAY ÖMER HALİSDEMİR İSMİ YÜRÜYÜŞ YOLUNA VERİLDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzalanan protokolle eski hamamın bulunduğu sokakta çalışmaların devam ettiği yürüyüş yoluna, 15 Temmuz destanının başkahramanı Şehit Astsubay Ömer Halisdemir ismi verildi. Yürüyüş yolu bahar aylarıyla birlikte tamamlanarak hizmete girecek. Yürüyüş yolunda büyük çocuk oyun parkı, banklar, kamelyalar ve dinlence alanları bulunacak. Çalışmanın bahar aylarıyla birlikte tamamlanması planlanıyor. Çalışmaların tamamlanmasından sonra 15 Temmuz destanını anlatan kaideler ve 15 Temmuz Şehitlerinin bilgileri kaidelerle sokakta yaşatılacak.

GENÇLİK MERKEZİ ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 4.3 milyon TL’ye Bozkır’a kazandırılan Bozkır Gençlik Merkezinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çalışmaların 2017 yaz ayları sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Gençlik Merkezinin tamamlanmasıyla birlikte 600 kişilik konferans salonu, etüt odaları, sosyal alanlar, kafeterya, oyun salonları gibi donanımlar olacak. Gençlik Merkezinin çalışmaları, kapalı spor salonu ve KYK kız öğrenci yurdu yanında devam ediyor. 2017 yılı için birçok prestij projenin hayata geçirileceğini söyleyen Başkan İbrahim Gün, 2017 yılı içerisinde ihalesinin yapılıp çalışmaların başlayacağı projeleri şu şekilde aktardı;

ANIT MEYDAN DÜZENLEMESİ BAŞLIYOR

Selçuklu Belediyesi ve Bozkır Belediyesi arasında kardeş belediyecilik çerçevesinde imzalanan protokolle ilçemize kazandırılan anıt meydan düzenlemesi, hava durumlarının elvermesi durumunda çalışmaları başlayacak. Müteahhid ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapılmıştır. Çalışmanın yaz sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

BÜYÜK KÖPRÜ BOZKIR’A YAKIŞACAK

Çarşamba çayı üzerinde bulunan büyük köprü üzerinde çalışmalar bahar aylarıyla birlikte başlayacak. DSİ tarafından Bozkır’a kazandırılan köprü, Bozkır’ın tarihini yansıtacak şekilde Selçuklu motifleriyle ve seyir alanı ile birlikte balkonlarıyla Bozkır’ın önemli projeleri arasında yer alıyor. Büyük köprünün yapımı için üstlenici firma ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapılmıştır. Çalışmalar bahar aylarıyla birlikte başlayacak ve 2 ay içerisinde tamamlanacak.

AYGIR PINARI VE AKÇAPINAR MESİRE ALANLARI BAHARDA YAPILIYOR

Bozkır’ın en önemli doğal güzelliklerinden olan Akçapınar koruluğu ve Aygır pınarı, Orman Bakanlığı ile yapılan protokolle mesire alanı oluyor. Bakanlık tarafından onaylanan mesire alanı projesi tamamlanarak ihale aşamasına getirildi. 2017 yılı içerisinde ihalesi yapılacak olan mesire alanları tamamlandıktan sonra Bozkır’ın en önemli aile dinlence ve piknik alanları arasında yer alacak.

BOZKIR, ÇARŞAMBA ÇAYI REKREASYONUYLA PRESTİJ KAZANACAK

Bozkır’ın prestij projesi olarak değerlendirilen Çarşamba Çayı rekreasyon projesi, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanmış olup, 2017 yatırım planına alınmıştır. 2017 yılı içerisinde projenin ihalesi yapılıp, çalışmaları başlayacaktır.

BELEDİYE BİNASI GENİŞLİYOR

Mevcut Belediye binasının yanına ek olarak inşa edilen ek hizmet binası, Bozkır Belediyesi tarafından inşa edilmektedir. 2017 Şubat ayında binanın hizmete açılması planlanıyor. Ek hizmet binasıyla birlikte Bozkır’a modern 250 kişilik konferans salonu da kazandırılıyor.

II. ETAP TOKİ KONUTLARI KONUT SORUNUNU ÇÖZECEK

TOKİ idaresi başkanlığı ile birlikte yapılan işbirliğiyle Bozkır’a 110 konutluk TOKİ konutları Bozkır’a kazandırılıyor. II. Etap TOKİ konutları, ihale aşamasında olup, 2017 yılı içerisinde çalışmalarının başlaması beklenmektedir.

ORTAK HAYVAN BARINAĞI TAMAMLANACAK

Bozkır-Ahırlı-Yalıhüyük ilçelerinin ortak olarak kullanacağı Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize kazandırılacak olan hayvan barınağının proje çalışmaları tamamlandı. Projenin ihalesine 2017 yılı içerisinde çıkılması bekleniyor. Hayvan barınağının açılmasıyla birlikte hem istihdam sağlanacak hem de sokak hayvanları bakımsız kalmayacak. (Murat GÜZEL)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

Watch: s i=603323129&f=o - nlinks.xyz

Watch: s i=603323129&f=o

She sensed that he was looking for her. “There is no remedy, girls,” she began, breathlessly, “except the Vote. How much he would be able to do for her. You do not wish to marry me at all, that isseen. An immediate halt tookplace. "The answer to this request was a "smack" of a very different description,bestowed upon Sheppard's outstretched face by the little damsel, as she ran outof the room. org/fundraising. ’‘Oh,’ Gerald uttered, disappointed. "No; but I shall, before heretires to rest. He looked likean animated skeleton that someone had hung a smelly105brown beard upon. Your pursuers are below. He turned the water off and handed her a towel. She was suddenly grave. , but its volunteers and employees are scatteredthroughout numerous locations. THAMES DARRELL.

Video ID: IC0gIC0gNzcuMjIzLjEzOS4xNTAgLSAyMC0wOS0yMDI0IDE3OjAwOjI0IC0gMTY5NTY2MzMwMQ==

This video was uploaded to nlinks.xyz on 20-09-2024 10:24:59

Related resources: Ref1 - Ref2 - Ref3 - Ref4 - Ref5 - Ref6 - Ref7 - Ref8 - Ref9