Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Bu büyük bir koalisyon

Bu büyük bir koalisyon
Başbakan Yardımcısı Atalay, paralel yapıya ilişkin değerlendirmede bulunurken, "Bu bir koalisyon. Bu sadece paralel yapı olayı değil. Dışarısı, içerisi hepsi birleşmiş" dedi.Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay,

BaÅŸbakan Yardımcısı Atalay, paralel yapıya iliÅŸkin deÄŸerlendirmede bulunurken, "Bu bir koalisyon. Bu sadece paralel yapı olayı deÄŸil. Dışarısı, içerisi hepsi birleÅŸmiÅŸ" dedi.BaÅŸbakan Yardımcısı BeÅŸir Atalay, Kanal 7'de katıldığı canlı yayında gündeme iliÅŸkin soruları yanıtladı ve deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Atalay, Türkiye'nin vesayet mekanizmalarını temizleyen, millet iradesini yönetimde hakim kılan, çeteleri, mafyaları hepsini temizlemiÅŸ bir Türkiye'ye doÄŸru gittiÄŸini belirtti.

BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın "Son çete bunu da atlattık mı düzlüÄŸe çıkacağız" dediÄŸinin hatırlatılması üzerine Atalay, "Bu da bir gerçeÄŸimiz. DoÄŸru, ÅŸu anda büyük bir örgütsel yapı var. Muhalefet partilerinden daha yoÄŸun bir ÅŸekilde ve maalesef daha fazla iftira, yalan vesaire içinde alanda çalışan, bir yapı var. Paralel yapı" diye konuÅŸtu.

Muhalefet partilerinin alanda kendi siyasetini yürütmesinin normal olduÄŸunu vurgulayan Atalay, bütün bunların dışında görünen ama alanda en aktif olarak AK Parti aleyhine çalışan bir yapı bulunduÄŸunu belirtti. 

"BaÅŸbakanımız ne dese haklıdır" diyen Atalay, AK Parti döneminde tüm STK'ların, bütün yapıların, cemaatlerin ve dini grupların en özgürce çalıştığı dönem olduÄŸunu aktardı. 

"Paralel yapının" gazete, dergi ve televizyonlarına bakıldığında, Aydınlık veya Sözcü gazetelerinden bir farkları olmadığını belirten Atalay, "Hatta daha ileri. O duruma geldi. Yani bunlara baktığınızda aslında, güya hedefi siyaset olmayan, yahutta siyasetle fazla uÄŸraÅŸmayan, öyle görünen falan, bir ÅŸey tam siyasetin ortasında ve bu seçim ortamında en fazla siyaseti onlar yapıyor. Bir dini cemaat, bir dini yapıdan, bir dini gruptan öte bütün iftiraları, bütün yalanları, takiyyeyi hepsini içine almış bir çalışma var" diye konuÅŸtu. 

"Cemaat bir korku merkezi oldu"

Dinlemelere de değinen Atalay, şunları kaydetti:

"Åžu günlerde bakıyorsunuz, dinlemeler, ÅŸantajlar yani burası bir korku merkezi... Ä°ÅŸ adamları korkuyor acaba bizimle ilgili dinleme mi var... bir dinleme endiÅŸesi herkesi sarmış. Türkiye'de ÅŸu anda dinlemeyle ilgili nerelerde ne konuÅŸuluyorsa, o endiÅŸeler, kaygılar hepsi buradan kaynaklanıyor. "

Atalay, kendisiyle ilgili "Ä°rancı" iddialarının ortaya atıldığının hatırlatılması üzerine 11-12 yıldır Ä°ran'a hiç gitmediÄŸini söyledi. 

"Eski Türkiyecilerin hepsi birleÅŸti"

Burada olayın dershane olmadığını, yapının giderek devlet kurumlarında yapılanarak söz sahibi olmak istediÄŸini kaydeden Atalay, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Åžuna kesin olarak inanıyorum; bu bir koalisyon. Bu sadece paralel yapı olayı deÄŸil. Dışarısı, içerisi hepsi birleÅŸmiÅŸ. AK Parti'yi, AK Parti hükümetini ama esas olarak Türkiye'yi yolundan alıkoymak gittiÄŸi büyük yürüyüÅŸten vazgeçirmek... Türkiye'yi tekrar eski Türkiye'ye doÄŸru götürmek. Aslında eski Türkiyecilerin hepsi birleÅŸti ÅŸu anda. CHP'si, MHP'si, BDP'si, sermayesi, basın kesimi, paralel yapı, dışarıdan, ÅŸimdi zikretmiyorum ben onları. Zikredilebilir ÅŸeyler ama bunlar herkesin bildiÄŸi ÅŸeyler. KonuÅŸulan ÅŸeyler. Dolayısıyla bu büyük bir koalisyon." 

Kriptolu telefonların dinlenmesine iliÅŸkin soru üzerine de Atalay, devletin bunu ciddi bir ÅŸekilde ele aldığını söyledi. 

Bunun Milli Güvenlik Kurulu'nun açıklamasında da geçtiÄŸini dile getiren Atalay, her çalışmalarında hukukun içinde olmayı çok önemli gördüklerini vurguladı.

Dinlemelere iliÅŸkin ciddi incelemeler yapıldığını kaydeden Atalay, "DüÅŸünebiliyor musunuz, özellikle 2011'in ikinci yarısından itibaren, 2012-2013'te sayıları artık milyonun üzerine çıkan dinlemeler yapılmış. Bu kadar dinleme kararını hakimler nasıl verebilmiÅŸ? Ve hiçbir ciddi delil olmadan" dedi. 

Yaptıkları yeni düzenlemeyle dinlemelere somut delil ÅŸartını getirdiklerinin altını çizen Atalay, bunun ağır cezaya girecek bir durum olmadığını bildiklerini ama bunu bilerek yaptıklarını, bireyi korumak istediklerini söyledi. 

Atalay, "Bu kadar kararı veren, o adliye, o yargı, bunları izleyen emniyet, istihbarat, MÄ°T, TÄ°B bunların hepsi ÅŸu anda mercek altında ve hepsi inceleniyor. SilinmiÅŸler var. Tespit edilmiÅŸler. KiÅŸiler de tespit ediliyor. Bütün bunlar görülecek, bütün bunların hesabı sorulacak. Tespit edildi. Hukukun içinde, ÅŸu anda dosyaların netleÅŸmesi, ÅŸekillenmesi bekleniyor" dedi.

Bir ülkede Adalet Bakanı ve BaÅŸbakanın konuÅŸmalarının dinlenmesinin "affedilemez" olduÄŸunu kaydeden Atalay, konuÅŸmaların içeriÄŸinin önemli olmadığını, bunun ciddi bir ulusal güvenlik sorunu olduÄŸunu belirtti. 

"Bu tahliyeler bir beraat deÄŸil"

Atalay, bir gazetede yer alan ve dinlemeleri sızdıran polislerin tespit edildiÄŸi, bir kısmının görevden uzaklaÅŸtırılmasının isteneceÄŸi haberine iliÅŸkin, "Yurt dışına çıkan var, burada olan var, hepsi hemen hemen tespit edildi, bütün bunlar yürüyor" ifadesini kullandı.

Atalalay, Ergenekoncularla 17 Aralık sürecinde örtülü bir anlaÅŸma yapıldığı ve bu doÄŸrultuda tahliyelerin gerçekleÅŸtiÄŸi iddialarının sorulması üzerine, "Bu konuda kafa karışıklığı var, vatandaşımızın da kafasını karıştıranlar var. Her ÅŸeyden önce, bu tahliyeler beraat deÄŸil, sadece tutuksuz yargılanma yani dava devam ediyor, Ergenekon devam ediyor, temyiz safhasına gelecek, ilk mahkeme kararını verdi ama gerekçe yazmadı. Onların mahkemede aldıkları cezalar belli, bu temyize gidecek ve ondan sonra kesinleÅŸecek, herkes cezasını çekecek" dedi.

Kimseyle el altından görüÅŸmediklerini, AK Parti ve hükümet olarak her ÅŸeyi açık yaptıklarını belirten Atalay, yargıyı demokratikleÅŸtirmeye çalıştıklarını söyledi.

"Dava asla çökmedi"

Darbe giriÅŸimleriyle ilgili Balyoz ve Ergenekon davalarına iÅŸaret eden Atalay, Balyoz'da alt mahkemenin kararlarını verdiÄŸini, gerekçesini yazdığını, temyiz edildiÄŸini ve üst mahkemenin de kararını verdiÄŸini dolayısıyla bu tahliyelerin bununla bir ilgisinin olmadığını kaydetti. 

Atalay, Ergenekon davasının açıldığı 2007 yılından beri eklemelerle giderek karmaşık ve kim suçlu, kim suçsuz ayırt edilemez hale geldiÄŸini söyledi. 

"Aslında o dava kendi başına bir rezalet" diyen Atalay, yıllar sonra ilk mahkeme kararının verildiÄŸini ama aradan 7,5 ay geçmesine raÄŸmen gerekçe yazılmadığını kaydetti. 

Atalay, "Bizim orada çıkardığımız tutukluluk süresini 5 yıla indirmenin bu tahliyelerle bir ilgisi yok ve olmaması gerekiyor. Ondan dolayı tahliye edilebilenler olabilecek ama alt mahkemenin karar vermediÄŸi, KCK için de olabilir, baÅŸka yerler de olabilir. Var zaten 150-160 tane var ama onlar bunlar deÄŸil" diye konuÅŸtu. 

Paralel yapının medyasında "dava çöktü" denildiÄŸine iÅŸaret eden Atalay, "Dava asla çökmedi, bu dava devam ediyor" dedi.

"Bu millet bir risk gördüÄŸünde bütün varlığını ortaya koyuyor"

Atalay, 17 Aralık sürecinden sonra davalara bakışın deÄŸiÅŸip deÄŸiÅŸmediÄŸinin sorulması üzerine ise ilk baÅŸtan beri Ä°lker BaÅŸbuÄŸ'un tutuklanmasına olumsuz baktıklarını dile getirdi. 

Özellikle Ergenekon'da masumla suçlunun birbirine karıştırıldığına kanaat getirdiÄŸini ifade eden Atalay, Zirve Yayınevi davasının 7 yıldır hala süründüÄŸünü anımsatarak, "Müebbet istenenler bir bakıyorsunuz, o yasa çıkınca birdenbire  tahliye ediyorlar. Böyle bir ÅŸey olur mu? Zirve davasında bunlar cani insanlar, gitmiÅŸler öldürmüÅŸler, kesmiÅŸler insanları ve suçüstü yakalanmışlar, suçlarını itiraf ediyorlar, belli. Bunlara neden cezasını vermiyor da ÅŸimdi tahliye ediyorsunuz?" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Danıştay davasını da anımsatan Atalay, "Ben bu yargının neresine güveneceÄŸim" diyerek, bunları analiz edip, kimin hangi rolleri oynadığını görmeye çalıştıklarını kaydetti.

Atalay, "Ergenekoncular geri döner, geçmiÅŸte gördüÄŸümüz tehditler ortaya çıkar mı?" sorusuna ise "Bizim bir endiÅŸemiz yok, Türkiye çok deÄŸiÅŸti artık. Türkiye'yi kimse geriye döndüremez" yanıtını verdi. 

30 Mart'tan sonra çok daha farklı bir Türkiye olacağını belirten Atalay, Türkiye'de tekrar darbe, darbe teÅŸebbüsü, hükümete uyarı mektubu yazma döneminin bittiÄŸini dile getirdi.

BeÅŸir Atalay, son anketlerde durumun nasıl olduÄŸuna iliÅŸkin soru üzerine de son yıllardaki seçimlerden daha canlı seçim ortamı gördüÄŸünü ifade etti.

Miting ortamlarına vatandaşın ilgisinin çok fazla olduÄŸunu bildiren Atalay, Kırıkkale ve Gaziantep mitinglerine iÅŸaret ederek, ÅŸöyle devam etti:

"Bu millet kendi geleceÄŸine, çocuklarının ve ülkesinin geleceÄŸine dair bir risk gördüÄŸünde bütün varlığını ortaya koyuyor. Ben ÅŸu anda BaÅŸbakanımızın mitinglerini öyle görüyorum. Tam fiili bir destek."

"Yüzde 49'lardayız"

AK Parti'nin seçim sonuçlarına iliÅŸkin araÅŸtırmaları hakkında bilgi veren Atalay, ayda bir yaptırdıkları kamuoyu yoklamalarının seçim dönemlerinde haftada bir yapıldığını belirterek, "PerÅŸembe akÅŸamı bir kamuoyu yoklamamız çıktı, bu sabah da BaÅŸbakanımıza sunduk. ANAR yaptı, Türkiye genelinde 5 bin 200 kiÅŸi üzerinde. Seçimle ilgili iki konuyu, bir, 'bugün genel seçim olsa tercihiniz ne olur' bir de 'yerel seçimde tercihiniz ne olur'. Bizim ilk baÅŸlarda yerel seçim ile genel seçim sonuçlarımızda farklar oluyordu. Genel seçim trendimiz bizim hep yüzde 50 bandı olmuÅŸtur ama yerelde 44-45 gibiydi. Åžimdi ikisi eÅŸitlendi. Son araÅŸtırmamızda ikisi de yüzde 49 küsur olarak yani yüzde 50 bandında geldi. Mitinglerde ve genel kamuoyu tutumunda da biz bu yükseliÅŸi görüyoruz" diye konuÅŸtu. 

"Senaryolar var, 15 Mart, 25 Mart, ses kayıtları düÅŸecek, ÅŸu olacak, bu olacak. Bunlar deÄŸiÅŸtirmez mi sonucu" sorusu üzerine Atalay, herkesin senaryosu olabileceÄŸini dile getirdi. Ses kayıtlarının hiçbir kıymetinin kalmadığına dikkati çeken Atalay, "Yapacaklar varsa görecekleri de vardır. BaÅŸbakanımızın dediÄŸi gibi ne ortaya çıkarmak istiyorsa herkes çıkarsın, hiçbir ÅŸeyden endiÅŸemiz de korkumuz da yok" dedi. 

"Ä°stanbul'da çok rahatız, Ankara iyi gidiyor"

Ä°llerle ilgili ayrıntılı verilere de sahip olduklarına iÅŸaret eden Atalay, "Ä°stanbul'da çok rahatız, Ankara iyi gidiyor, Ä°zmir'de yoÄŸun çalışıyoruz. Ä°zmirlilerin aklı varsa Binali Yıldırım'ı seçerler, hep öyle diyorum ben. Ä°zmir, son 15-20 yılın maalesef belediyecilik açısından en mahrum ilidir. Binali'nin eli deÄŸsin oraya. Her araÅŸtırmamızda Ä°zmir biraz daha yükseliyor. Türkiye genelinde hem büyükÅŸehir hem il olarak mevcut bulunduÄŸumuzdan daha fazla sayıdakini alacağız" dedi. 

Atalay, "Yüzde 49 rakamına ÅŸaşırdım. Bu süreçte bu sonuç (ben bu iddialara itibar etmiyorum) mu demek oluyor" sorusunu yanıtlarken de milletin ortada bir risk gördüÄŸünü söyledi. Atalay, "Hükümete, partimize karşı tam da seçimler yaklaşırken bazı komplolar, darbe giriÅŸimine benzer ÅŸeyler gördü ve hükümetimizi, partimizi sahipleniyor" dedi. 

Yolsuzluk ya da yanlış yapan varsa bunun cezasını çekeceÄŸini dile getiren Atalay, sözlerine ÅŸöyle devam etti:

"Biz bunu affetmeyiz. Görülecektir, o davalar yürüyecektir. 11-12 yıllık süreçte bizim en önemli hassasiyetlerimizdendir, yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar. Millet bize bunlar için daha fazla destek verdi. Bizim o konuda acımasız olduÄŸumuzu, ne kadar ciddi baktığımızı herkes bilir. Bu tür komploların arkasındaki esas sebebin, tam seçime doÄŸru bu hükümeti vurma, Türkiye'yi vurma yolunda bir kurgu olduÄŸunu millet gördü. Bütün o planları geri tepiyor ÅŸu anda. 30 Mart akÅŸamı da bunu göreceÄŸiz."

AK Parti'nin seçim kampanyasının çok verimli ilerlediÄŸini söyleyen Atalay, BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın da miting alanlarını ve vatandaşın ilgisini gördükçe coÅŸkusunun arttığını belirtti.

"Hiçbir dosya kapanmaz"

Atalay, seçimlerden net bir zaferle çıkmaları halinde yolsuzluk iddialarına iliÅŸkin dosyaların kapanmış olup olmayacağı sorusuna cevap verirken de ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Hiçbir dosya kapanmaz. En önemli ilkelerden birisi adaletin ve hukukun içinde olmak. Adaletsizlik yapan iflah olmaz, bunu biliriz. Adalet mülkün temelidir ve o dosyaların hiçbirisi kapanmaz ama adaletli yargı sürecinde eÄŸer yanlış yapan varsa cezasını görür, eÄŸer bunlar komploysa onlar da ortaya çıkmış olur. Herkes o dosyaları görecek. Bütün bunlar yargının elinde inceden inceye dokunacak, eÄŸer hata yapan varsa cezasını da görecek. Bundan hiç kimsenin tereddütü olmasın. Kim olursa olsun, hele haram lokma konusunda, biz, 'bir yanlış yapan, haram lokma yiyen olur da biz de onu sahiplenirsek ona ortak oluruz' inancındayız. Bundan herkes emin olsun. Ä°nÅŸallah bu görülecektir."

"19 Mart'ta Meclis'e gideceÄŸiz" 

TBMM'nin 19 Mart ÇarÅŸamba günü olaÄŸanüstü toplanacağının anımsatılması üzerine Atalay, "Bütün milletvekillerimiz, bakanlarımız seçim bölgelerinde. Bugün grubumuz da bize çaÄŸrı yaptı; '19'unda saat 15.00'te TBMM Genel Kurulunda olun' diye. Biz Meclis'e gideceÄŸiz o gün" dedi.

Hukuki süreç ve TBMM prosedürü neyi gerektiriyorsa yapacaklarını dile getiren Atalay, yanlışın, haramın, adaletsizliÄŸin arkasında asla durmayacaklarına dikkati çekti. 

BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın kabinede yaptığı deÄŸiÅŸiklikleri anımsatan Atalay, davaların ÅŸeffaf olduÄŸunu belirtti. Atalay, "Davalar oluÅŸturulurken açılmamış belgeler var, acele edilmiÅŸ, bir araya gelmezler birleÅŸtirilmiÅŸ, pek çok usul hatası yapılmış, bazı montaj görüntüler... Bunların hepsi söylendi. Mahkeme adaletli ÅŸekilde bunları deÄŸerlendirecek, biz de göreceÄŸiz" deÄŸerlendirmesinde bulundu.   

CumhurbaÅŸkanlığı seçimi

CumhurbaÅŸkanlığı seçimine yönelik BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan ve CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül ile süreci konuÅŸup konuÅŸmadıkları sorusuna Atalay, "KonuÅŸuluyor, konuÅŸulmuyor deÄŸil ama karar haline getirilmedi pek çok ÅŸey" yanıtını verdi.

Gelecek bir iki senede hükümet ve parti olarak "çetin geçiÅŸlerden" geçeceklerini ifade eden Atalay, ÅŸunları söyledi:

"Her ÅŸeyden önce Türkiye ilk defa sandıktan cumhurbaÅŸkanını seçecek. Yani milletimiz gidip sandıkta oy kullanacak. Fazla uzak deÄŸil, ilk turu 10 AÄŸustos, Yüksek Seçim Kurulu tarihi de ilan etti. 30 Mart akÅŸamı seçimin sonucunu alacağız, ertesi gün deÄŸerlendirmeler, 1 Nisan'dan itibaren cumhurbaÅŸkanlığı seçimi konuÅŸulmaya baÅŸlanacak bu ülkede. Biz de tabii kendi deÄŸerlendirmelerimizi yapacağız. Biz bu konularda iyi istiÅŸare yaparız ve Allah'ın izniyle iyi, isabetli kararlar veririz. CumhurbaÅŸkanımızı seçeceÄŸiz, sonra genel seçim geliyor. Tabii cumhurbaÅŸkanı seçimi sürecinde belki parti yönetiminde deÄŸiÅŸiklikler olacak. Yani genel baÅŸkanımız, cumhurbaÅŸkanı adayı olursa tabii yeni hükümet kurulacak pek çok orada olması gerekenler var. Ama biz çok tecrübelerden geliyoruz, Allah'ın izniyle hepimiz çok iyi görüÅŸmelerle iyi analizlerle hem partimiz, hükümetimiz açısından hem milletimizin, Türkiye'nin geleceÄŸi açısından en isabetli kararları vereceÄŸiz ve o dar geçitleri geçeceÄŸiz."

"Asıl hedef Türkiye" 

"Bütün bu olup bitenlerde asıl hedef Tayyip ErdoÄŸan, Çankaya KöÅŸkü'ne çıkmasın, böyle bir yorum da var. EÄŸer aday olmazsa bu hedefi güdenlerin, hedefine ulaÅŸması diye bir tablo söz konusu olmayacak mı" denilmesi üzerine Atalay, "Burada asıl hedef Türkiye. 'Türkiye fazla oldu' diyorlar. Koalisyona içeriden katılanlar da 'Bu AK Parti ve Tayyip ErdoÄŸan fazla oldu' diyorlar. 'Hem Türkiye'yi hem Tayyip ErdoÄŸan'ı hem AK Parti'yi durduralım' diyorlar. Ama durduramayacaklar. Bu yürüyor, Allah'ın izniyle bu millet 'durma' diyor, 'yürü'. Biz bu geçitlerin hepsinden çok iyi geçeceÄŸiz" karşılığını verdi.

Bundan sonraki döneme yönelik de bilgi veren Atalay, Avrupa BirliÄŸi sürecine bu sene özel önem vereceklerini, demokratikleÅŸme adımlarını hızla sürdüreceklerini kaydetti.

Çözüm süreciyle Türkiye'nin nefes aldığını, baharı yaÅŸadığını belirten Atalay, "Ülkemiz, özellikle DoÄŸu, GüneydoÄŸu yeni bir hayatı, yeni bir baharı teneffüs ediyor, güzel bir hayatı. Çözüm süreci çok önemli bir projemizdir. Bütün bu kararlılığımızla, samimiyetimizle onu yürüteceÄŸiz. Türkiye'yi temelli bu terörden inÅŸallah kurtarmış olacağız ve Türkiye daha da büyüyecek" diye konuÅŸtu.

Atalay, 2023 hedeflerine yönelik çalışmaları da sürdüreceklerini ifade etti.

"Açık bir siyasi hareketiz, bir cemaat deÄŸiliz" 

Yasa dışı dinleme iddiaları hatırlatılarak, "Åžöyle bir proje mi var, cemaat medyasına baktığımız zaman, AK Parti siyasal Ä°slamı temsil ediyor. Artık iÅŸte Gülen grubunun zihin dünyasındaki Ä°slami anlayışın dışındaki Ä°slami yorumları bertaraf eden bir proje mi acaba. Siz buna ne diyorsunuz?" ifadeleri üzerine Atalay, bunu dünyanın her tarafındaki Müslümanların çok iyi irdelemesi, düÅŸünmesi, konuÅŸması gereken bir konu olarak deÄŸerlendirdi.

"Bu yapının medyasında bizim partiyi radikalleÅŸen ve kendilerini daha diyalogcu gören o tür yaklaşımlar da var" diyen Atalay, bunları da gözden geçirdiklerini belirtti. 

AK Parti'nin Türkiye'de 'ben muhafazakar, demokrat bir partiyim' diyerek yola çıktığını ve ayrım yapmadan her kesimi kucakladığını vurgulayan Atalay, açık bir siyaset yürüttüklerini söyledi. Atalay, ÅŸunları kaydetti:

"Biz Türkiye'de çok açık, berrak bir Ä°slamı yaşıyoruz. Türkiye'deki Ä°slam çok berrak. Ä°slam dünyasına baktığınızda bir sürü yerde kapalı görüntüler, karanlık örgütler vardır. Farklı Ä°slami yaÅŸayışlar vardır. Türkiye'de giderek hem resmi eÄŸitim içinde dinin öÄŸretildiÄŸi, herkesin dini bildiÄŸi, yaÅŸayanların özgürce yaÅŸadığı bir hayat geliÅŸti. Kıyafetiyle, düÅŸüncesiyle hanımların, kızlarımızın özellikle üniversite, meslek hayatıyla artık açık bir Ä°slami hayat. Gruplar ise kapalı kalır, iÅŸte bu paralel yapıdaki kapalılık o. Kapalılık korku getirir, kapalılıkta bilinmezler, daima riskler vardır. Ananaliz edenler, 'burada bilinmez bir yapı var' diyorlar. Finans yönüyle, düÅŸüncesiyle bilinmiyor. Bir yandan takiyenin çok olduÄŸu falan. Berrak, açık, net, hamd olsun giderek de geliÅŸen Türkiye'de bir Ä°slami hayat var ve AK Parti, herkes ÅŸunu bilir, bir Ä°slam düÅŸüncesini samimi inceleyenler radikalleÅŸmeyi önleyen bir hareket olmuÅŸtur. Çünkü açık bir siyasi hareketiz biz, biz bir cemaat deÄŸiliz, biz kapalı bir grup deÄŸiliz, biz bir siyasi partiyiz, açık ve netiz. Türkiye'de radikalleÅŸmeyi, Ä°slami anlamda radikalleÅŸmeyi önleyen bizim tutumuz. Çünkü açık yaÅŸam, biz açıkça savunuyoruz imam hatip liseleri, ortaokullar açılsın, liselere dini öÄŸreten seçmeli dersler konulsun, insanımız dini öÄŸrensin. Gidip de kapalı, karanlık, bilinmez yerlerde öÄŸrenmesin. Bunun için çalışıyoruz. Onun için aklı yeten herkes bilir ki esas saÄŸlıklı bir Ä°slami hayat inÅŸallah buradan geliÅŸecek."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-