Bu mantar Şeker’e İyi geliyor
Katman katman yaprak şeklindeki görüntüsüyle bir çok mantardan farklı olan istiridye mantarı Konyalılar tarafından oldukça seviliyor
Ä°stiridye mantarı yetiÅŸtiricisi Kadir uslu, bu mantarın lezzet olarak diÄŸer mantarlardan farklı olduÄŸunu aynı zamanda alternatif tıpta da ciddi bir yer edindiÄŸini söyledi. Ä°stiridye mantarının en büyük özelliÄŸinin ÅŸeker hastalığına iyi geldiÄŸini ifade eden Ulu, “Çünkü kandaki insülin seviyesini stabilize yani sabitleme özelliÄŸine sahip. Etten kat kat daha fazla proteine sahip bir mantardır. Bu mantarın en büyük özelliÄŸinden birisi de buÄŸdayın özünde yetiÅŸmesi. Kültür mantarına bakılarak bundaki özellik buÄŸdayın samanında yetiÅŸmesi. Tamamen saf ve temiz malzemede yetiÅŸiyor. Bugün kültür mantarı tavuk veya at gübresiyle elde edilir ama istiridye mantarı daha temiz mantardır” diye konuÅŸtu. (Özlem KARA YILDIRIM)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.