Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere bisiklet müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere bisiklet müjdesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yıl sonuna kadar 40 bin bisiklet 81 ilimizde, üniversitelerimizde, okullarımızda dağıtılmış olacak. Önümüzdeki yıl için hedeflenen rakam 300 bin. 2018 yılına kadar toplam 1 milyon bisikletin Sağlık Bakanlığı ile ülkemizde dağıtımı planlanmış vaziyette. Bununla birlikte toplumun her kesimini hareketli yaşam için kampanyalar yürütülecek" dedi.

SaÄŸlık Bakanlığı himayesinde gerçekleÅŸtirilen "SaÄŸlıklı YaÅŸam Kültürünü TeÅŸvik" projesinin lansmanında konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'ne, milletin evine hoÅŸ geldiniz" diyerek sözlerine baÅŸladı.

Projenin hayata geçirilmesinde ve uygulanmasında emeÄŸi geçenleri tebrik eden CumhurbaÅŸkan ErdoÄŸan, ülkemizdeki bireylerin yüzde 72'sinin düzenli fiziksel aktivite yapmadığının araÅŸtırmalarla ortaya çıktığı bir dönemde projenin önemli bir teÅŸvik ve hatırlatma vesilesi olacağına inandığını söyledi.

"SPORLA SOSYAL VE SÄ°YASÄ° ÇALIÅžMALARIMI BÄ°RLÄ°KTE DEVAM ETTÄ°REN BÄ°R KİŞİYÄ°M"Projenin özellikle 5, 6 ve 7'inci sınıf öÄŸrencileriyle üniversite gençliÄŸini hedefliyor olmasının kendisini ayrıca memnun ettiÄŸini vurgulayan ErdoÄŸan, "Çünkü ben ilkokul yıllarında baÅŸladığım futbolu, ortaokul ve lise yıllarında da sürdürümüÅŸ, sporla sosyal ve siyasi çalışmalarımı birlikte devam ettirmiÅŸ bir kiÅŸiyim. Daha sonraki dönemlerde de vakit buldukça futbol oynamaya gayret gösterdim. Bugün de yoÄŸun programıma raÄŸmen fırsat buldukça evimdeki spor aletlerinde egzersiz çalışmalarını sürdürüyorum. Sporla bu derece içiçe yaÅŸamış, bugünde aynı heyecanı devam ettiren biri olarak bu projeyi canıgönülden destekliyorum" ifadelerini kullandı.

"ORADA NÄ°KAHI KIYIYORUZ"CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Ä°nsan saÄŸlığına zararlı sigara, içki, uyuÅŸturucu baÅŸta olmak üzere her kötü alışkanlığa karşı hassasiyetimi herhalde bilmeyen, duymayan yoktur. Mücadelemi ÅŸu anda da devam ettiriyorum. Kimi görürsem ÅŸöyle cebinde eÄŸer sigara paketi varsa hemen orada kendisiyle nikahı kıyıyoruz, sigarayı bırakma sözünü almak üzere" dedi. Irak'tan getirilen 16 iÅŸçi ve ailelerini dün akÅŸam CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nde ağırladığını hatırlatan ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:

"Dün akÅŸam Irak'tan gelen kardeÅŸlerimle birlikte aynen bunu yaptık. Çünkü bir taraf bakıyorsunuz sigarayı içen bir aktif içici, öbür tarafta baÅŸta eÅŸi olmak üzere ev pasif içicilerle dolu. Zararı gören kim pasif içiciler. Aktif içiciler onun kadar zarar görmüyor, ha o da zarar görüyor ama pasif içici bu noktada daha çok zarar görüyor. Tabi bu onlarda bir mutluluk meydana getiriyor, 'Bizi bu beladan kurtardınız' diye. Bunu hep birlikte devam ettirmemiz lazım. Ekranları başında bizi izleyen tüm vatandaÅŸlarımın bu hassasiyeti sürdürmelerinin çok büyük önemi olduÄŸuna inanıyorum. Gerek tütün gerek alkollü içkilerin toplumumuzda meydana getirdiÄŸi hasar meydandadır. Düzenli fiziksel aktivitelerin yani sporun insanların kötü alışkanlıklardan uzak tutma, saÄŸlığı koruma ve disipline etme konusundaki olumlu etkisini de biliyorum, bunun faydasına inanıyorum hatta daha ötesi manevi destekle teçhiz edilmiÅŸ sporun kiÅŸileri daha ahlaklı, daha huzurlu, daha dingin hale getirdiÄŸini, daha iyi insan yaptığını da düÅŸünüyorum."

KANUNÄ° SULTAN SÜLEYMAN'IN SÖZÜNÜ ÖRNEK GÖSTERDÄ°"SaÄŸlıklı yaÅŸam dediÄŸimiz hadise bir hayat biçimi" diyen CumurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Ülkemizde bu konuda yaygın ve köklü alışkanlık olmadığının farkındayız. Aslında tarihi ve kültürel olarak spora, saÄŸlıklı yaÅŸamın diÄŸer unsurlarına yabancı bir millet deÄŸiliz. Kanuni Sultan Süleyman'ın o meÅŸhur ÅŸiirini bilmeyen yoktur sanırım. 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.' Devlet-i Aliyye-i Osmaniye'yi bir saÄŸlıklı nefese feda edebilecek bir inanış bizim kültürümüzde var. Bu kadar bu iÅŸ önemli. Halk içinde devletten daha itibarlı bir ÅŸey olmadığı gibi dünyada da saÄŸlıklı bir nefes gibi, saÄŸlıklı bir hayat gibi bir mutluluk yoktur" diye konuÅŸtu.

"HASTALIK GELMEDEN SAÄžLIÄžIMIZIN KIYMETÄ°NÄ° BÄ°LMELÄ°YÄ°Z"Peygamber Efendimizin kaybedilmeden önce ganimet bilinmesini tavsiye ettiÄŸi nimetlerden birisinin de saÄŸlık olduÄŸunu belirten ErdoÄŸan, "Bu kadar önemli bu iÅŸ. Bu kutlu tavsiyeye uyarak hastalık gelmeden saÄŸlığımızın kıymetini bilmeliyiz. Millet olarak günlük hayatımızda sıkça kullandığımız 'saÄŸlık olsun', 'her iÅŸin başı saÄŸlık' gibi çok güzel ifadeler vardır. Ecdadımız savaÅŸta, düÄŸünde, bayramda velhasıl her fırsatta güreÅŸten cirite ve pek çok farklı yöresel oyuna kadar fiziksel aktivite gerektiren sporları, bir eÄŸlence, bir gelenek anlayışıyla gerçekleÅŸtirmiÅŸtir. Yine nüfusunun çoÄŸunluÄŸunun kırsal kesimde meskun olduÄŸu, teknolojik imkanların henüz bu kadar yaygınlaÅŸmadığı dünün Türkiye'sinde insanlarımız bugün özenerek yad ettiÄŸimiz pek çok fiziksel aktiviteyi günlük hayatının bir parçası olarak yaşıyordu. Bugün de Karadeniz'in yaylalarına, Toroslar'ın tepelerine, DoÄŸu Anadolu'nun daÄŸlarına, Ege'nin, Trakya'nın ovalarına gittiÄŸinizde oralarda yaÅŸayan insanlarımızın aynı hayat biçimini devam ettirdiÄŸini görürsünüz. Ancak bugün nüfusumuzun yüzde 80'ne yakını ÅŸehirlerde yaşıyor. Åžehir yaÅŸantısı içinde düzenli spor yapma, fiziksel aktiviteleri bilinçli olarak hayatımızın bir parçası haline getirme alışkanlığımız ise çok zayıf" açıklamasında bulundu.

"BU İŞİ EN Ä°YÄ° YAPAN ÅžEHÄ°RLERÄ°MÄ°ZDEN BÄ°R TANESÄ° KONYA""Bir metreye bir bisiklet tavsiyesiyle 5 kilometre yaptığı zaman 5 bin bisiklet tavsiyesiyle burada tabi bir incelik var" diyen ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:

"Yerel yönetimler bu konuya ne yazık ki gerekli hassasiyeti hala göstermiyorlar. EÄŸer bu yapılırsa o zaman inanıyorum ki ben ülkemizde de ÅŸu anda bu iÅŸi en iyi yapan ÅŸehirlerimizden bir tanesi Konya'dır, bunu aynen diÄŸer diÄŸer vilayetlere bizim yaygınlaÅŸtırmamız lazım. O zaman arabayla bakacaksınız ki evinden çıktığı zaman arabayla deÄŸil bisikletiyle iÅŸine giden vatandaÅŸlarımız olacak. Hem iÅŸine giderken bu bisikleti kullanacak ama aynı zamanda da dingin bir ÅŸekilde iÅŸine varacak aynı ÅŸekilde evine gelirken de saÄŸlıklı bir ÅŸekilde evine dönmüÅŸ olacak. Bu adımı bizim de atmamız lazım. Bu durum obezitenin ve buna baÄŸlı hastalıkların süratle yaygınlaÅŸmasını engelleyecektir. Ama aksi maalesef yaygınlaÅŸmasına vesile olacaktır."

"PROJELER BÄ°RER BÄ°RER UYGULANMAYA BAÅžLANDI"CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, yapılan bir araÅŸtırma sonucuna göre ülkemizde 6-18 yaÅŸ grubu bireylerin neredeyse 4'te birinde kilo problemi olduÄŸunu belirterek, "Daha ileri yaÅŸ gruplarında durum daha da vahim. Ä°nÅŸallah bu tür kampanyalarla hem yeni nesillerde hem de yetiÅŸkinlerde obezite sorununun daha ileri boyutlara ulaÅŸmasını engelleyeceÄŸiz" dedi.

Söz konusu projenin 2010 yılından beri sürdürülen çalışmaların yeni bir safhası olduÄŸunu vurgulayan ErdoÄŸan, "BaÅŸbakanlığım döneminde, 2010 yılında yayınladığım bir genelge ile saÄŸlıklı beslenme, hareketli hayat, obezite ile mücadele, düzenli fiziksel aktivite çevresel faktörlerin iyileÅŸtirilmesi gibi baÅŸlıklar altında bu mücadeleyi baÅŸlatmıştık. Bu genelge doÄŸrultusunda SaÄŸlık Bakanlığımızın stratejik planlarımızda Kalkınma Bakanlığımızın kalkınma planlarında bu konu ayrıntılı olarak yer aldı. Projeler birer birer uygulanmaya baÅŸlandı" diye konuÅŸtu.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) ve Dünya SaÄŸlık Örgütü (WHO) gibi uluslararası kuruluÅŸların da bu çerçevede önemli çalışmaları ve kampanyaları olduÄŸuna dikkat çeken ErdoÄŸan, Türkiye'nin bu kapsamda birçok ödül aldığını belirtti.

"KOSKOCA BÄ°R MÄ°LLETÄ°N GELECEĞİ SÖZ KONUSU""Alışkanlıkların kısa zamanda edinilmesinin de kısa zamanda terk edilmesinin de zor olduÄŸunu biliyoruz" diyen ErdoÄŸan, "Burada koskoca bir milletin geleceÄŸinin söz konusu olduÄŸunu unutmamalıyız. Projelerimizi karalı bir ÅŸekilde uygulayarak bilhassa çocuklarımızın ve gençlerimizin bu konuda bilinçli bireyler haline gelmelerini temin etmeliyiz" ifadesini kullandı.

"2018 YILINA KADAR 1 MÄ°LYON BÄ°SÄ°KLET DAÄžITILACAK"SaÄŸlık Bakanlığı'nın saÄŸlıklı yaÅŸam kültürünü çocuklara ve yetiÅŸkinlere kazandırmak için bisiklet dağıtımı kampanyasını yürüttüÄŸüne dikkat çeken ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

"Bu yıl sonuna kadar 40 bin bisiklet 81 ilimizde, üniversitelerimizde, okullarımızda dağıtılmış olacak. Önümüzdeki yıl için hedeflenen rakam 300 bin. 2018 yılına kadar toplam 1 milyon bisikletin SaÄŸlık Bakanlığı ile ülkemizde dağıtımı planlanmış vaziyette. Bununla birlikte toplumun her kesimini hareketli yaÅŸam için kampanyalar yürütülecek. Burada sadece merkezi yönetim deÄŸil yerel yönetimlerin vücudunu taşın altına koyması büyük önem arz ediyor. Bu proje ile bugüne kadar yeterli fiziksel aktivite içinde olmayan nüfusun sıklığının yüzde 10 oranında azaltılması hedefleniyor. Hiç ÅŸüphesiz 1 milyon bisikletin dağıtılması bu konuda ciddi bir sirkülasyona yol açacaktır. Ancak bu dağıtılan bisikletlerin nerede kullanılacağını düÅŸünmek, hesap etmek durumundayız. Ülkemizde belli bölgelerimiz haricinde köklü bir bisiklet kullanma kültürü olmadığı için bisiklet yolları konusunda kayda deÄŸer bir çalışma yapılmadığı bir gerçek. Bu konuda bilhassa belediyelerimizin çok büyük eksiklikleri olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Artık bisikleti bir hobi aracı olarak görmekten vazgeçip bir ulaşım aracı olarak deÄŸerlendirmek mecburiyetindeyiz. Bu da bize ulaşımda ciddi rahatlıklar getirecektir. Bu yaklaşım beraberinde yaya ve araç yolu yanında bisiklet yolunu da zorunlu hale getiriyor. Bisiklet yollarını parkların, rekreasyon alanlarının içine sıkışmaktan kurtarıp günlük hayatın bir parçası haline dönüÅŸtürmeliyiz. Planlarda bisiklet yolu olarak ayrılan yerlerin baÅŸka amaçlarla kullanımına kesinlikle izin vermemeliyiz. Bunu baÅŸarmamız lazım. Mevcut yolları da bisikletli ulaşıma uygun hale dönüÅŸtürme çabalarına hız kazandırmalıyız. Buradan belediye baÅŸkanlarımıza sesleniyorum, bu konunun da bizzat takipçisi olacağım. Ziyaret ettiÄŸim illerde, ilçelerde gözüm bisiklet yollarını arayacaktır. Åžayet göremezsem oranın belediye baÅŸkanıyla bu meseleyi enine boyuna konuÅŸmak gerektiÄŸi kanaatine varacağım."

KonuÅŸmaların ardından CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, SaÄŸlık Bakanı Mehmet MüezzinoÄŸlu ve Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan Ä°biÅŸ'le beraber gençlere bisiklet dağıttı. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-deneme bonusu-