Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan külliye eleştirilerine esprili yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan külliye eleştirilerine esprili yanıt
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim resepsiyonunda vatandaşlara hitap etti.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'ni eleÅŸtirenlere esprili bir dille yanıt vererek, "Görüyorsunuz altınlarla kaplı burası, ÅŸu gördüÄŸünüz sarımsı renkler var ya onları altın zannediyorlar. Bizim kullandığımız klozetler de hep altın kaplama" dedi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nde 81 ilden gelen vatandaÅŸlara resepsiyon verdi. Resepsiyonda davetlilere hitap eden ErdoÄŸan, 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen cumhuriyetin bu topraklardaki bin yıllık varlığın yeni bir heyecanla teyidi olduÄŸunu belirtti.

"Cumhuriyetimiz 4 kıta, 7 iklimde hüküm süren 600 yıllık çınarımız Osmanlı Devleti ile birlikte bu milleti tümüyle boÄŸmaya, yok etmeye çalışanlara karşı hala dimdik ayakta olduÄŸumuzu haykırışımızın adıdır" ifadesini kullanan ErdoÄŸan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tüm eksiklerine, aksaklıklarına raÄŸmen 92 yıldır yaÅŸatılan ve daha uzun asırlar boyunca yaÅŸatılacak son devlet olduÄŸunu vurguladı. ErdoÄŸan, Türk milletinin bu coÄŸrafyadaki bin yıllık varlığının her döneminde olduÄŸu gibi Cumhuriyet döneminde de ülkenin bütünlüÄŸü, milletin birliÄŸi ve devletin bekasının, ÅŸehitlerin canları, gazilerin fedakarlıklarıyla ayakta tutulduÄŸunu söyledi.

"ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN"CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Malazgirt'te Anadolu kapılarını milletimize açan Sultan Alparslan'dan baÅŸlayarak, Haçlı orduları karşısında bu toprakları savunan Anadolu Selçuklu Sultanı Kılıçarslan'a, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'ye, Ä°stanbul'un Fatihi Sultan Mehmet'e, devletin adaletle ayakta duracağının sembolü Kanuni Sultan Süleyman'a, diplomasi dehası Ä°kinci Abdülhamid Han'a, KurtuluÅŸ Savaşımızın BaÅŸkomutanı ve Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal'e kadar bugünlere ulaÅŸmamızda liderliÄŸi olan, emeÄŸi geçen, katkısı bulunan tüm kurucu büyüklerimizi, tüm kahramanlarımızı, onlarla birlikte tüm ÅŸehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle, tazimle yad ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Mekanları cennet olsun" diye konuÅŸtu.Cumhuriyetin 92 yaşında olduÄŸunu belirten ErdoÄŸan, yine bu yıl Osmanlı Devleti'nin kuruluÅŸunun 716. yıldönümü olduÄŸunu, aynı zamanda bu yıl Türk milletinin bu topraklardaki ilk devleti olan Anadolu Selçuklu Devleti'nin kuruluÅŸunun 94. yıl dönümünün idrak edildiÄŸini belirtti.

"BÄ°R TAKIM KÖKSÜZLERÄ°N, GAFÄ°LLERÄ°N AKSÄ°NE..."Dünyada aynı coÄŸrafyada kesintisiz bir ÅŸekilde böyle bir devlet geçmiÅŸine sahip pek az milletin olduÄŸuna dikkat çeken ErdoÄŸan, "GeçmiÅŸini bilmeyen, tarihini okumayan, ceddini tanımayan bir takım köksüzlerin, bir takım gafillerin aksine milletimiz sahip olduÄŸu bu eÅŸsiz mirasın gayet iyi farkındadır. Bu mirasa sahip çıkmanın, onu yaÅŸatmanın çabası içindeyiz" dedi."Cumhuriyet tarihinin bir yönüyle de bu iki anlayışın mücadelesinin tarihi" olduÄŸunu söyleyen ErdoÄŸan, "Kendisini köklerinden koparmak, kendisini baÅŸka bir kalıba sokmak isteyenlere karşı milletimiz her fırsatta deÄŸerlerini, kültürünü, özünü temsil edenleri destekleyerek bu mücadeledeki tercihini göstermiÅŸtir. 14 Mayıs 1950 iÅŸte böyle bir tavır koymadır, 'Yeter söz milletindir' denilen tarih. 6 Kasım 1983 iÅŸte böyle bir tavır koymadır, 24 Aralık 1995 iÅŸte böyle bir tavır koymadır. 3 Kasım 2002'den beri yaÅŸananlar iÅŸte böyle bir tavır koymadır. Yeter söz milletindir, yeter karar da milletindir" ifadelerini kullandı.

TEK PARTÄ° CHP'SÄ° YILLARINA Ä°LÄ°ÅžKÄ°N Ä°KÄ° ANEKDOT

Tek parti CHP'si yıllarına, o dönemdeki cumhuriyet anlayışına iliÅŸkin iki anekdot paylaÅŸan ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:"Eski milli eÄŸitim bakanlarından rahmetli Tahsin BanguoÄŸlu, tek parti döneminde bir cumhuriyet bayramında, tören alanında toplananlara konuÅŸma yapmak amacıyla kürsüye çıkar. Selamlamadan sonra konuÅŸmaya 'Cumhuriyet öyle bir ÅŸeydir ki...' diye baÅŸlar fakat devamını getiremez. Çünkü o dönemdeki tek parti iktidarının milletin sahipleneceÄŸi bir cumhuriyet kazanımı bulup ifade etmek kolay deÄŸildir. Rahmetli BanguoÄŸlu sözünün devamını ÅŸu ÅŸekilde getirmek zorundadır: 'Cumhuriyet öyle bir ÅŸeydir ki tadından yenmez.'

Tek parti cumhuriyet döneminin millete bakışına iliÅŸkin bir baÅŸka örneÄŸi de Sivas'tan rivayet ederler. Bu dönemde Sivas'a Riyaseti Cumhur Senfoni Orkestrası, tamamen Klasik Batı eserlerinden oluÅŸan repertuarıyla konser vermeye gider. Sivas halkı biraz da zorla konserin verileceÄŸi salona toplanır, -ÅŸimdi burada Sivaslılar da var- konserden sonra bir gazeteci salondan çıkanlardan birine 'Konseri nasıl buldunuz?' diye sorar. Sivaslı'nın cumhuriyet adına halka dayatılan, milletin tarihiyle kültürüyle deÄŸerleriyle ilgisi bulunmayan bu etkinlikle ilgili görüÅŸü gerçekten enteresandır. 'Sivas sivas olalı Timur'dan beri böyle zulüm görmedi."

"MÄ°LLETÄ° YOK SAYDILAR, CUMHUR KABUL ETMEDÄ°LER""Cumhuriyet adına milletimiz bu ÅŸekilde tariz hatta taciz ediliyordu" ifadesini kullanan ErdoÄŸan, "Kılık kıyafetiyle diliyle inancıyla kültürüyle müziÄŸiyle tanımladıkları bir makbul vatandaÅŸ dışında milleti yok saydılar, cumhuru kabul etmediler. Biz insanımızı istiskal eden, aÅŸağılayan bu tür dayatmalara son verdik" dedi.CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, yarın Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan cumhuriyet bayramı törenlerinde milletin bin yıllık deÄŸerlerini, kazanımlarını sembolize eden gösterilerle yepyeni bir anlayışın ortaya konacağını belirterek, "Yarın ki törende aynı orkestra kendi kültürümüzün bir yorumu olan Ulvi Cemal Erkin'in Köçekçe'sini, ünlü besteci Mozart'ın bizim kültürümüzden ilham alarak bestelediÄŸi Türk Marşı'nı icra edecek" diye konuÅŸtu.

"BÄ°R YANDA FRAKLI, VALSLÄ°, ÅžAMPANYALI CUMHURÄ°YET BAYRAMI KUTLAMALARI"1940'lı yıllara iliÅŸkin hatıralara bakıldığında cumhuriyet bayramı kutlamaları ile milletin halet-i ruhiyesi ve hayatı arasındaki derin çeliÅŸkinin görüleceÄŸini dile getiren ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:"Bir yanda fraklı, valsli, ÅŸampanyalı cumhuriyet bayramı kutlamaları yapılırken kapının hemen dışında ayağına giyecek ayakkabı, sırtına ceket bulamayan, yarı aç yarı tok hayatını sürdürmeye çalışan bir millet ÅŸaÅŸkınlıkla bu manzarayı seyretmektedir. Cumhuriyetin bir tarafta cumhurun öteki tarafta olduÄŸu bu manzarayı da uzun bir mücadelenin ardından ortadan kaldırdık. Çünkü cumhur hep birlikte olur, cumhurda ayrım olmaz. 'Sen ÅŸurda, ben burda' denmez, bugün olduÄŸu gibi. Hepimiz bir aradayız. Çünkü burası cumhurun evi, burası milletin evi. Burası benim ÅŸahsımın çalışma yaptığı yer ama sizlerle beraber.Bugünlere gelmek kolay olmadı. 28 Åžubat dönemini hatırlarsınız, dönemin milletten, milli iradeden yetki alarak iÅŸbaşına gelmiÅŸ meÅŸru hükümetine karşı tüm saldırılar, cumhuriyet sütresinin gerisine saklanılarak yapılıyordu. Cumhuriyet adına cumhurun yani milletin iradesi yerle bir edilmeye çalışılıyordu. Aynı ÅŸekilde 2007 yılında ülkemizde cumhuriyet mitingleri yapıldı. Cumhuriyet adı kullanılarak yine cumhurun, milletin iradesine saldırıldı. Vesayeti korumak adına demokrasiye, özgürlüklere, hukuka yani milletin tüm kazanımlara yönelik hücumların kılıfı olarak hep cumhuriyet lafzı kullanıldı. Cumhuriyetin özüyle, ruhuyla en küçük bir iliÅŸkisi bulunmayanlar, kendi ideolojilerinin, kendi nüfuzlarının, kendi çıkarlarının gizli iktidarlarını sürdürmek adına bu kavramı istismar ettiler. Açık söylüyorum, bu istismar en çok 'cumhuriyet' kavramına zarar vermiÅŸ, milletle devlet arasına mesafe koymuÅŸ, milletimizin son bağımsız devletinin yönetim biçimi olan cumhuriyete dört elle sarılmasını zorlaÅŸtırmıştır. Gerçekçe cumhuriyetin ifade ettiÄŸi manaya düÅŸman olanların, bu kavramı istismar ederek gösterdikleri ikiyüzlülük, bu dönemde ayan beyan ortaya çıkmıştır."

"GÖRÜYORSUNUZ ALTINLARLA KAPLI BURASI""Bugün burada memnuniyetle ifade etmek isterim ki artık cumhuriyet ülkenin ve halkın adeta iliÄŸini sömüren vesayet odaklarının deÄŸil bizatihi cumhurun, milletin uhdesindedir" diyen ErdoÄŸan, "Ä°çinde bulunduÄŸumuz CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi de devletle milletin buluÅŸmasının, cumhuriyetin sahibinin 'ÅŸu kurum veya bu kesim' deÄŸil bizzat cumhuriyet olduÄŸunu sembolüdür. Tarihimizden ve kültürümüzden ilham alınarak... Öyle tasarladık, bizzat kendim de bununla ilgilendim. Dedim ki 'Biz Selçuklu'dan geliyoruz. Öyleyse Selçuklu'yu burada görmemiz lazım.' Dışarıdan bakarsanız Selçuklu mimarisini görürsünüz. Ä°çeriye girildiÄŸinde Osmanlı'yı görürsünüz çünkü Osmanlı dar yerde yaÅŸamayı sevmezdi. Taban, tavan yüksekliÄŸi rahat olacak, huzurlu olacak. Elhamdülillah burada o da var. Ä°ÅŸte görüyorsunuz. Dedik ki burası aynı zamanda akıllı bina olacak, çevreci bina olacak. Hep görüyorsunuz altınlarla kaplı burası. Åžu gördüÄŸünüz sarımsı renkler var ya onları altın zannediyorlar. Bizim kullandığımız klozetler de hep altın kaplama" ifadelerini kullandı.

"BU MAKAM 10 AÄžUSTOS'TA OLDUÄžU KADAR SALDIRIYA UÄžRAMADI"GeçmiÅŸte CumhurbaÅŸkanlığı makamının tek bir kimliÄŸin, tek bir anlayışın, tek bir hayat biçiminin hakim olduÄŸu, kapısından sadece bu formata sahip kiÅŸilerin girebildiÄŸi bir yer olduÄŸunu söyleyen ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:"Bugün CumhurbaÅŸkanlığı makamı iÅŸte bugün olduÄŸu gibi ülkenin 81 vilayetinden tüm vatandaÅŸlarımızın geldiÄŸi, ağırlandığı, el üstünde tutulduÄŸu bir yerdir. Dikkat edin CumhurbaÅŸkanlığı makamında 27 Mayıs ve 12 Eylül gibi darbecilerin oturduÄŸu dönemleri gördük. 28 Åžubat'ta olduÄŸu gibi bu makamın vesayetin sesi haline dönüÅŸtüÄŸü zamanlar yaÅŸandı. Ama hiçbirinde bu makam 10 AÄŸustos 2014 tarihinden bugüne kadar olduÄŸu gibi bir saldırıya, hücuma, eleÅŸtiriye hatta hakarete uÄŸramadı. CumhurbaÅŸkanlığı makamında darbecilerin oturmasını içlerine sindirenler ÅŸimdi aynı makamda doÄŸrudan milletin oylarıyla göreve gelen birinin yani ÅŸahsımın bulunmasına tahammül edemiyorlar. Åžüphem yok. Çünkü bunların ne cumhuriyet diye bir dertleri var ne demokrasiye inançları var ne de cumhura, millete, onun tercihlerine saygıları var. Cumhursuz cumhuriyet, halksız demokrasi özlemi içinde olanlarla milletimizin mücadelesi dün olduÄŸu gibi bugün de sürüyor. Cumhuriyeti uhdesine geçiren milletimiz, yıllarca bu kavramı kullananların ellerinden bir istismar araçlarını da almıştır. Artık cumhuriyetimizin sahibi milletimizin ta kendisidir. Sembolü de iÅŸte bu CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'dir. Bundan sonra hiç kimse cumhuriyet adına, cumhuriyeti korumak adına, cumhuriyetin tehlikeye düÅŸtüÄŸü iddiasıyla ortaya çıkarak vesayet hevesini hayata geçirmeye çalışamayacaktır."

"Ä°LK 80 YILLA SON 12 YILDA YAPILANLAR KARÅžILAÅžTIRILDIÄžINDA KÄ°MÄ°N GERÇEK CUMHURÄ°YETÇÄ° OLDUÄžU ORTAYA ÇIKACAKTIR"Söz konusu deÄŸiÅŸimin sadece simgesel deÄŸil, çok güçlü bir altyapıya, çok güçlü bir arka plana sahip olduÄŸunu vurgulayan ErdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle tamamladı: "Cumhuriyetimizin ilk 80 yılında yapılan iÅŸlerle, son 12 yılında yapılanlar karşılaÅŸtırdığımızda ortaya çıkan tablo kimin gerçek cumhuriyetçi, kimin de sadece istismarcı olduÄŸunu tüm çıplaklığıyla ortaya koyacaktır. Bununla da yetinmedik, ülkemizin ve milletimizin geleceÄŸi için geliÅŸtirdiÄŸimiz vizyonun odağına cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'ü hedef olarak belirledik. Artık cumhuriyetin bugünün ve geleceÄŸinin sorumluluÄŸu cumhura ve onun temsilcisi olan CumhurbaÅŸkanına, Meclis'e, Hükümete aittir. Bu bakımda bugün kutlama törenleri kapsamında bir araya geldiÄŸimiz cumhuriyetimizin 92. yıldönümü farklı bir anlama, farklı bir öneme sahiptir."Yarın Hipodrom'da yapılacak kutlamaların çok farklı olacağını ifade eden ErdoÄŸan, resepsiyona katılanları da kutlamara davet etti. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan daha sonra vatandaÅŸların arasına giderek onlarla tek tek tokalaÅŸtı ve ayaküstü sohbet etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-deneme bonusu-