Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu tekrar görüşecek

Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu tekrar görüşecek
Koalisyon görüşmeleri sonrasında açıklama yapan parti sözcüleri CHP'li Haluk Koç ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik iki genel başkanın tekrar görüşeceğini bildirdi.

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun, koalisyon görüÅŸmeleri kapsamında CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’yla görüÅŸmesi sona erdi. GörüÅŸme sonrasında CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Haluk Koç ve Kültür ve Turizm  Bakanı Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

GörüÅŸme sonrasında CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç CHP Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada, “7 Haziran sonrası yeni hükümeti kurma görevi alan Ahmet DavutoÄŸlu bu yöndeki çalışmalarını 13 Temmuz tarihinde CHP’yi ziyaretiyle baÅŸlamış daha sonra iki diÄŸer siyasi partimizin yetkililerini ziyaret etmiÅŸti. CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu özellikle bu sürecin başından itibaren sorumluluk üstlenme beyanı ve bu gerçeklerle kiÅŸi ve parti çıkarlarını öncelemeden CHP’nin pozisyonunu ülke menfaatlerinin yanında yer almak siyasetinde tarif etmiÅŸti. Uzun ve zahmetli bir ön görüÅŸme süreci yaÅŸadık. 5 ayrı toplantı tertip edildi. Burada her iki siyasi partinin heyetleri çeÅŸitli alt konularda kendi görüÅŸlerini, tutumlarını ifade ettiler. Burada önemli olan iki ayrı siyaset damarının farklı duyarlılıklar taşıyan iki ayrı siyaset damarının ülkemizin bugün karşı karşıya kaldığı sorunlar karşısında birlikte bir koalisyon oluÅŸturup oluÅŸturamayacakları yönündeki çalışmalar ÅŸeklinde özetleyebiliriz” diye konuÅŸtu.

“BU HAFTA Ä°ÇERÄ°SÄ°NDE PERÅžEMBE VEYA CUMA GÜNÜ SAYIN GENEL BAÅžKANLAR BU AKÅžAM TOPLANTIDAN ÇIKAN SONUÇLARI DEÄžERLENDÄ°REREK TEKRAR BÄ°RARAYA GELECEKLER”

“Tabi ki zorlukları olan bir süreç farklılıkların ciddi alanlarda temaruz ettiÄŸi bir süreç ama ülkenin menfaatleri ön plana alındığında birçok uzlaşılan noktanın da ortaya çıktığı bir gerçek” ifadesini kullanan Koç, ÅŸunları kaydetti:

“Bu çerçevede bugün Türkiye’yi rahatlatacak bir siyasi irade geliÅŸtirmenin bizlere yüklediÄŸi sorumluluÄŸu görüyoruz. CHP olarak bunun gereÄŸini taşımaya çalışıyoruz. Burada amacımızın bir kere daha yapıcı, sonuç alıcı ve bugün yaÅŸadığımız çok boyutlu sorunların aşılmasına katkı sunacak bir koalisyon sorumluluÄŸun, bir hükümet sorumluluÄŸun oluÅŸmasını kolaylaÅŸtırmak olduÄŸunu belirtmek istiyorum. Bu çerçevede bugün yapılan ve uzun süren görüÅŸmelerde Sayın Genel BaÅŸkanlar ilk defa çeÅŸitli konularda ön görüÅŸmelerden çıkan sonuçlar üzerinde düÅŸüncelerini ifade ettiler. Uzlaşılan uzlaşılmaya yakın olan veya oldukça farklılıklar arz eden alt konularda söz konusuydu. Bu çerçevede samimi bir ÅŸekilde düÅŸüncelerini ifade ettiler. Sorumluluklarını yansıtan deÄŸerlendirmelerde bulundular. Sanıyorum bu hafta içerisinde PerÅŸembe veya Cuma günü Sayın Genel BaÅŸkanlar bu akÅŸam toplantıdan çıkan sonuçları deÄŸerlendirerek tekrar biraraya gelecekler.”

“PARTÄ° ÇIKARLARIMIZI ÅžUANDA TÜRKÄ°YE’MÄ°ZÄ°N KARÅžI KARÅžIYA KALDIÄžI SORUNLARI DÜÅžÜNECEK OLURSAK ÜLKE ÇIKARLARININ ÖNÜNE KOYMA LÜKSÜMÜZÜN OLMADIÄžINI BÄ°LÄ°YORUZ”

Gazetecilerin de sorularını cevaplayan Koç, “GörüÅŸmeden umutlu musunuz” sorusu üzerine, “Hiçbir zaman bir koalisyonmetre yok demiÅŸtim elimde. Duyarlılıklar var, sorumluluklar var, farklılıklar var. Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı sorunlar karşısında siyaset kurumunun taşıması gereken ciddi sorumluluk alanları var. Bütün bu çerçeve içerisinde yaklaşıyoruz. Hiçbirimizin kiÅŸisel çıkarlarımızı, parti çıkarlarımızı ÅŸuanda Türkiye’mizin karşı karşıya kaldığı sorunları düÅŸünecek olursak ülke çıkarlarının önüne koyma lüksümüzün olmadığını biliyoruz. Bu sorumluluk içerisinde deÄŸerlendirmelerimizi yapıyoruz. GörüÅŸmelerimizi bu çerçeve içerisinde tamamladık bugün” yanıtın verdi.

“Ä°KÄ° SAYIN GENEL BAÅžKANIN KARÅžILIKLI GÖRÜÅž BÄ°LDÄ°RMESÄ° ÅžEKLÄ°NDE GEÇTÄ°”

GörüÅŸmenin nasıl olduÄŸu sorusuna iliÅŸkin Koç, “Ä°ki Sayın Genel BaÅŸkanın karşılıklı görüÅŸ bildirmesi ÅŸeklinde geçti. Bizler Sayın Ömer Çelik ile beraber daha çok bir iki ufak noktada bazı açıklamalar yaptığımızda devreye girdik” karşılığını verdi.

Terör konusunda bir deÄŸerlendirme yapılıp yapılmadığı sorusu üzerine Koç, ÅŸöyle konuÅŸtu:“Ülkenin karşı karşıya kaldığı sorunların başında ekonomik sorunlardan ÅŸuanda öncelik bakımdan çok daha ön alan güvenlik sorunların olduÄŸunu biliyoruz. Bir an önce ülkenin geniÅŸ profilli, geniÅŸ tabanlı bir hükümet yapısına kavuÅŸmasının bu temel sorunların çözümü bakımından da kolaylık saÄŸlayacağını bu ülkeyi seven herkes düÅŸünüyor.”

CHP’nin yarın MYK Toplantısı olduÄŸunu kaydeden Koç, bu PerÅŸembe veya Cuma günü iki Genel BaÅŸkanının tekrar konuÅŸarak bugün geliÅŸen görüÅŸmenin oluÅŸturduÄŸu atmosfer çerçevesinde bir kere daha konuyu detaylı bir ÅŸekilde deÄŸerlendireceklerini ifade etti.

GörüÅŸmede AK Parti’nin CHP ile yüksek profilli bir hükümet kurma beyanında bulunup bulunmadığı sorusuna Koç, “Orada oluÅŸan fikirlere göre tekrar biraraya gelme ihtiyacı hissettiklerine göre son deÄŸerlendirmeyi de mutlaka Sayın Genel BaÅŸkanlar kendi kurullarıyla görüÅŸtükten sonra yapacaklardır. Bu kadar açık” dedi.

35 saat süren bir ön görüÅŸme sürecinin olduÄŸunu hatırlatan Koç, “Türk demokrasi tarihine baktığımız zaman iki farklı zıt siyaset yatağından gelen, geleneÄŸinden gelen iki büyük siyasi akımın ülkenin ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığı bir dönemde farklılıklarını en aza indirerek ortak bir sorumluluk üstlenme çabası olmasa zaten bu ön görüÅŸme süreci de bu kadar uzun sürmezdi” ifadelerini kullandı.

“Ä°KÄ° SÄ°YASÄ° PARTÄ°NÄ°N DE GENÄ°Åž BÄ°R TABANI VAR. O TABANLARA KARÅžI SORUMLULUKLARI VAR”

Ä°kinci görüÅŸme yapılacak olmasının olumlu mu olumsuz mu olduÄŸu sorusuna Koç, “Benden siyah ya da beyaz ÅŸeklinde bir yanıt bekliyorsunuz ama siyaset önemli karar alma noktalarında geniÅŸ istiÅŸare gerektiren bir uÄŸraÅŸ alanıdır. Ä°ki siyasi partinin de geniÅŸ bir tabanı var. O tabanlara karşı sorumlulukları var. Duyarlılıkları var. Ama ülkeye karşı da sorumlulukları diÄŸer sorumluluÄŸunu aÅŸmak zorunda” ÅŸeklinde konuÅŸtu.Yapılanın müzakere olduÄŸunu söyleyen Koç, ÅŸunları kaydetti:

“ Ön görüÅŸme bitti. Bu ön görüÅŸmeden çıkan bilgiler çerçevesinde uzlaşılan uzlaÅŸmadan uzak olan ya da üzerinde çalışılırsa uzlaşılabilecek olan ya da uzlaşılmış gibi görünen ana konuların altında alt baÅŸlıklara inilince farklılıklar doÄŸabilecek çeÅŸitli alanlar var. Böylesi bir siyasi koalisyon oluÅŸturma noktasında bütün bunların ayrıntılı bir ÅŸekilde deÄŸerlendirilmesi gerekiyor. Ortada hemen bir siyasi sonuç çıkartılmasının zor olduÄŸu bir süreçten geçtiÄŸimizi ifade ettim. Ama Türk demokrasi tarihinde iki farklı siyasi akımın bir ortak sorumluluk noktasında sergiledikleri çalışma önemlidir. Daha sonrası içinde çok ciddi bir örnek teÅŸkil eder. Siyasette umut ya da umutsuzluk çok ölçülebilecek bir ÅŸey deÄŸildir. Ben sadece ülkem için düÅŸünüyorum. Bütün CHP’liler gibi.”

Ömer Çelik ise görüÅŸme sonrasında ÅŸu açıklamaları yaptı:

AK Parti'nin CHP heyetinde yer alan isim Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de Koç'un konuÅŸmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çelik, "Aziz milletimizin huzurunda bugün verdiÄŸmiz ÅŸehitlere rahmet diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun.Acılı ailelerine en içten taziyelerimizi arzederiz. Bugün Bakanlar Kurulu'na sunum yaptık, CHP ile yürütütÄŸümüz istikÅŸafi görüÅŸmelerin hükümet politikalarına iliÅŸkin bölümleriyle ilgili bir tasnif yapmıştık. Bu baÄŸlamda bu öngörüÅŸmelerde hangi bakanımızın alanına giren konu varsa onu ilgili bakanlarımızın gündemine getirdik ve genel hükümet politikalarıyla ilgili aramızdaki tartışmaları Bakanlar Kurulumuzla paylaÅŸtık. Böylece MYK'mızdan sonra Bakanlar Kurulu'muza da istikÅŸafi görüÅŸmelerle ilgili bilgi vermiÅŸ olduk. Bugün ilk defa istikÅŸafi görüÅŸmelerin bitiminden sonra daha önce açıklandığı gibi Sayın Genel BaÅŸkanlar biraraya geldiler. BaÅŸbakanımızın daveti üzerine Sayın KılıçdaroÄŸlu'nun bunu olumlu bulması neticesinde burada gerçekleÅŸti. Yemekli bir görüÅŸme oldu, yaklaşık 4,5 saat sürdü. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama sorumluluÄŸu içerisinde, verilen sürenin dolmasına yakın, Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama sorumluluÄŸu içerisinde her iki genel baÅŸkan en geniÅŸ yelpazede çeÅŸitli deÄŸerlendirmelerde bulundular.KuÅŸkusuz, geniÅŸ bir yelpaze var Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama konusunda, farklı deÄŸerlendirmeler olabilir. Bunların hepsi gündeme geldi. Ä°ki genel baÅŸkan bunları paylaÅŸtılar. Ayrıca, istikÅŸafi görüÅŸmelerin neticesinde ortaya çıkan tabloları hem biz hem CHP heyeti kendilerine ifade etmiÅŸti. Bunun neticesi olarak da uzlaşılan, anlaşılmayan konular da her iki Genel BaÅŸkan görüÅŸlerini ifade ettiler" diye konuÅŸtu.

Çelik, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü: "BaÅŸbakanımız ve Genel BaÅŸkanımız, uzlaşılan, çatışılan, mesafe alınabilecek ve net uzlaÅŸmazlık yönünden konularla ilgili uzun bir deÄŸerlendirmede bulundu. GörüÅŸlerimizi açıkladı, akabinde Sayın KılıçdaroÄŸlu da kendi bakış açısından kendi zaviyesinden deÄŸerlendirmelerde bulundu. Gelinen noktada, ÅŸu anda bugün itibarıyla bu görüÅŸme herhangi bir sonuca baÄŸlanmış deÄŸil. Bu haftasonu gelmeden PerÅŸembe ya da Cuma her ikisinin programına uygun bir biçimde bu görüÅŸmenin devamı niteliÄŸinde ama ÅŸu ya da bu yönde bir nihai deÄŸerlendirmeye varmak üzere tekrar biraraya gelecekler. Biraraya geliÅŸin sonucunda nasıl bir noktaya varıldığını içtenlikle sizlerle paylaÅŸacağız.""Türkiye siyasi hayatında iki anadamarın, birbirine iki siyasi zıt akımın ama iki büyük damarın temsilcisi olan Genel BaÅŸkanların böylesine bir istikÅŸafi görüÅŸme sürecinin ardından biraraya gelmesi bir ilktir" diyen Çelik, "Yaklaşık 35 saatlik bir öngörüÅŸme sürecinin arkasından siyasi hayatın iki damarını temsil eden aynı zamanda iki zıt akımı olan iki Genel BaÅŸkanı açık bir ortamda karşılıklı olarak görüÅŸlerini paylaÅŸmış oldular. Bu haliyle istikÅŸafi görÅŸümeler, arkasından Sayın Genel BaÅŸkanların biraraya gelmesi baÅŸlıbaşına Türk siyasi hayatı için bir kazanım olarak deÄŸerlendirilmektedir bizim tarafımızdan. Åžuana kadar partilerin karşılıklı olarak çeÅŸitli politikalarda birbirlerinin pozisyonlarını görmeleri Genel BaÅŸkanlar tarafından bunun deÄŸerlendirilmesinin yapılması, Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama konusunda seçeneklerin en geniÅŸ yelpazede deÄŸerlendirilmesi kuÅŸkusuz bu açıdan bakıldığında ÅŸu ana kadar gelinen nokta itibarıyla Türk siyasi hayatı açısından baÅŸlıbaşına kıymet konusu bir alan oluÅŸturmuÅŸtur. Bundan sonrasında her iki Genel BaÅŸkan buradaki deÄŸerlendirmeleri kendi takvimlerine ve takdir edecekleri günde kendi yetkili kurullarına götürecekler, kendi aralarında yaptıkları deÄŸerlendirmeyi, gelinen noktayı arkasından da PerÅŸembe ya da Cuma günü bu görüÅŸmenin devamı niteliÄŸinde olan ama bir bakıma da nasıl bir sonuç çıktığıyla ilgili nihai deÄŸerlendirmeyi kendi aralarında yapacaklar. Onu da aynı ÅŸekilde aynı formatta sizlerle paylaÅŸacağız. Biz görüÅŸmenin açık ve samimi olması, herkesin görüÅŸlerini nezaket içinde ifade etmesinden memnun oluyoruz" açıklamasında bulundu.

"NÄ°HAÄ° KARAR PERÅžEMBE YA DA CUMA GÖRÜÅžÜLECEK"

Bugünkü görüÅŸmenin soluksuz bir sohbet ve deÄŸerlendirmede gerçekleÅŸtiÄŸini anlatan Çelik, bunun neticesinde PerÅŸembe ve Cuma günleri için kendi MYK ve yetkili kurullarına götürecek konuları Genel BaÅŸkanların paylaÅŸtığını ifade etti. Çelik, yapılan çalışmanın titiz bir biçimde olmasına gayret ettiklerini anlatarak, her konuda anlaÅŸma olamayacağını, iki zıt siyasi algının, hangi reformlara dönük ortaklıklar bulabilir konusunun tespit edildiÄŸini söyledi. Nihai kararın PerÅŸembe ya da Cuma günü görüÅŸüleceÄŸini belirten Çelik, 'koalisyon olacak mı olmayacak mı' çerçevesinde, nasıl ilerleneceÄŸi konusunda, net bir cevap bulunacak deÄŸerlendirmenin PerÅŸembe ya da Cuma günü ortaya çıkacağına dikkati çekti.

KILIÇDAROÄžLU VE DAVUTOÄžLU BAÅžBAÅžA GÖRÜÅžMEDÄ°

Bu görüÅŸmenin bir sonraki görüÅŸme için zemin olduÄŸunu kaydeden Çelik, kendi çalışmalarını heyet olarak yapacaklarını ifade etti. Çelik, bugün yapılan görüÅŸmede KılıçdaroÄŸlu ve DavutoÄŸlu'nun baÅŸbaÅŸa görüÅŸmediÄŸini belirterek, yaklaşık 4 buçuk saati bulan bir görüÅŸmenin gerçekleÅŸtiÄŸini ifade etti.Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak üzere en geniÅŸ meselelerin görüÅŸüldüÄŸünü anlatan Çelik, "Her ikisinin de çok geniÅŸ bir yelpazede deÄŸerlendirme yaptığını ama Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama konusunda geniÅŸ bir hassasiyetle her konuda paylaşım içinde olduÄŸunu söyleyebilirim" dedi.

Çelik, "Bizler orada bir çetele tutup da 100 maddeden ÅŸu kadarında uzlaşıldı, ÅŸu kadarında uzlaşılmadı diye bir sonuca varamayız. Zaten siyasetin doÄŸası da böyle iÅŸlemez" diye konuÅŸtu.

Bu süreçlerin yorucu süreçler olduÄŸunu anlatan Çelik, "Milletimizin ihtiyaçları için en iyi formülü bulabilmek konusunda tabii ki samimi bir gayret var ama koalisyon olur, baÅŸka ÅŸey olur. GeniÅŸ yelpazede baÅŸka seçenekler olur. Bunu nihayetlendiÄŸinde göreceÄŸiz" açıklamasında bulundu.

"Son noktayı koyana kadar yine ilk gündeyiz" diyen Çelik, "Bütün bu görüÅŸmeleri niye yapıyoruz? Tabii ki belli konularda mesafe almak için yapıyoruz. Ben burada aritmetik bir sonuç veremem. Bizim iÅŸimiz görüÅŸmelerin tam olarak yapılması" diye konuÅŸtu.

Kısa süreli bir reform hükümetinin gündem olup olmadığına iliÅŸkin deÄŸerlendirmede bulunan Çelik, "Herhangi bir seçenek üzerinde yoÄŸunlaşıldı, su seçenek öne çıktı gibi bir deÄŸerlendirme ÅŸu aÅŸamada yanlış olur. En geniÅŸ yelpazede bütün konuları genel baÅŸkanlar gözden geçirmiÅŸtir" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-deneme bonusu-