Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Davutoğlu'ndan Demirtaş'ın çağrısına cevap

Davutoğlu'ndan Demirtaş'ın çağrısına cevap
Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV televizyonunda katıldığı canlı yayın programında soruları yanıtladı.
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-haber-ici'); });

 Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARISiyasi rakibiz ama liderler hasım değildir. Liderlerin görüşmesi ülkelerin menfaatinedir. Faydalı bir görüşme oldu. Bir geleneği başlatması bakımından önemli. Yeni anayasa için en geniş mutabakat sağlanmalı. Esastan anlaşmak önemli, bu anayasa değişmeli.

Uzlaşma komisyonu geri kalan çalışmayı sürdürmeli. Konjonktürel bir tartışma yapmamak gerekir. 12 Eylül'ü rafa kaldıran bir anayasa yapalım. Ondan daha büyük bir miras bırakılabilir mi? Bu hepimiz için bir şereftir."

Kılıçdaroğlu ile başkanlık sistemi üzerine de konuştuk. Üniter devletlerde de başkanlık sistemi olabilir. Başkanlık tartışmaları Cumhurbaşkanı üzerinden yapılmamalı. 

DEMİRTAŞ'IN DAVUTOĞLU'NA ÇAĞRISIBeni herhalde onlarda tanıyorlar. Kimseye karşı ötekileştirme tutumunda asla bulunmadım. 7 Haziran'da Türkiye'nin zaafa düştüğünü sandılar. Yeni dönem, şans verelim diye randevu talep ettim. Ben muhatabımda samimiyet ve ciddiyet ararım. Ben onlarla, onlara oy verenlere saygımdan dolayı görüşmek istedim. HDP yol ayrımında ama hala farkında değiller.  Ne samimiyet var ne ciddiyet. Moskova'da farklı konuşup, Türkiye üzerinde operasyon yapmayı planlıyorlarsa konuşacak zeminimiz olmaz. Tavırlarını değiştirsinler, samimi olsunlar,Türkiyeli olduklarını göstersinler. Miray bebeği ve dedesini katleden bunlar.  

GÜNEYDOĞU'DAKİ OPERASYONLARÖnemli ölçüde temizlik yapıldı, ilerlendi. Maalesef belediyeler de iş makinalarını bu işte kullanıyor. Sivil halkın arasına karışma yöntemini deniyorlar. Bütün sokakların tek tek temizlenmesi gerekiyor. Önemli ölçüde ilerleme sağlandı. Bölgede sivil cenazeler kısmında hiç bir sıkıntı yok.  Devlet tarafından hiçbir sivil hayatını kaybetmemiştir. Sivil ölümlerin tamamı örgüt kaynaklı. Kapsam ve titizlik içinde hareket ediyoruz ama karşımızda hiçbir kural bilmeyen çocuk, büyük dinlemeyen bir terör örgütü var. Büyükşehir yasasındaki aksayan hususları yeniden gözden geçiririz. Hendekler barikatlar kalkacak. Bu ülkenin kaderini kimsenin insafına terk etmeyiz. Kimse milletvekili zırhına sarılıp suç işleme hakkına sahip değil. HDP, çeki düzen versin. Gündüz barış, gece terörle işbirliği olmaz. HDP siyasi parti mi, terör örgütünün uzantısı mı?"Türkiye ile kimin arası bozuluyorsa PKK'ya çiçek atıyor. 2 ay önce PKK'nın adını zikretmeyen Rusya şimdi HDP'yi ağırlıyor. 

Öcalan'ın son mesajı silahsızlanma konferansıydı. Temaslar fayda getirmeyecekse neden yapılsın? Fakat bizim istihbarat birimlerimizin her yerde yaptığı çalışmalar var. YPG FIRAT'IN BATISINA GEÇTİ Mİ?DEAŞ'in alternatifi YPG olamaz. Fırat'ın batısına YPG unsurları geçmedi. Fırat'ın doğusunda da YPG'nin olmasına razı değiliz. İster DEAŞ olsun ister YPG olsu, Türkiye'nin karşısında kim tehdit oluşturuyorsa karşılığını veririz. Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden her hususta her türkü tedbiri alırız. Rusya nedenisyle yeni bir konjonktür oluştu. Rusya DEAŞ'ın olmasından memnun. Suriye rejiminin meşruluğu bile DEAŞ'a dayanıyor. DEAŞ giderse Suriye rejimi etkilenir. İran, Rusya, Suriye rejimi, DEAŞ'ın olmasından memnun.  

BAŞİKA KAMPI GERİLİMİBugün Sayın Abadi ile görüştüm. Bizim orada bulunmamızın tek sebebi DEAŞ. Sayın Abadiye'de söyledim. Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılıyız. Göderilen eğitimcilerin görevi eğitimcileri korumak. Askeri gereklilik neyse ona göre karar alınır. Buradaki güvenliği sürdürmeye kararlıyız. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

Watch: s i=603323129&f=o - nlinks.xyz

Watch: s i=603323129&f=o

She sensed that he was looking for her. “There is no remedy, girls,” she began, breathlessly, “except the Vote. How much he would be able to do for her. You do not wish to marry me at all, that isseen. An immediate halt tookplace. "The answer to this request was a "smack" of a very different description,bestowed upon Sheppard's outstretched face by the little damsel, as she ran outof the room. org/fundraising. ’‘Oh,’ Gerald uttered, disappointed. "No; but I shall, before heretires to rest. He looked likean animated skeleton that someone had hung a smelly105brown beard upon. Your pursuers are below. He turned the water off and handed her a towel. She was suddenly grave. , but its volunteers and employees are scatteredthroughout numerous locations. THAMES DARRELL.

Video ID: IC0gIC0gNzcuMjIzLjEzOS4xNTAgLSAyMC0wOS0yMDI0IDE3OjAwOjI0IC0gMTY5NTY2MzMwMQ==

This video was uploaded to nlinks.xyz on 20-09-2024 10:24:59

Related resources: Ref1 - Ref2 - Ref3 - Ref4 - Ref5 - Ref6 - Ref7 - Ref8 - Ref9