Dondurma sezonu açıldı
Soğuk geçen kışın yerini ilkbahara bırakması ile birlikte artmaya başlayan hava sıcaklıkları dondurma üreticisi ve satıcılarını sevindirdi…
Dondurmacılar yeni sezona birbirinden iddialı ürünlerle hazırlanıyor. Yazın vazgeçilmez lezzetlerinden dondurma vitrinlerde yerini almaya baÅŸladı. Uzmanların kış aylarında da yenilebileceÄŸini söylemesine raÄŸmen kış sezonunda hak ettiÄŸi deÄŸeri göremeyen dondurma yaz sezona hızlı girdi. Kış aylarında genellikle bademcik problemi olmayanların tercih ettiÄŸi dondurmaya havaların ısınmasıyla talepler baÅŸladı. Sütlü, bademli, Antep fıstıklı çeÅŸitlerinin sıklıkla raflarda dizildiÄŸi dondurmalar bu yıl talep deÄŸiÅŸtirebilir. GeçtiÄŸimiz yılın farklı aromalı dondurmalara vatandaşın ilgisinin güzel olduÄŸunu söyleyen Dondurmacı, Adem Arıkan, “Nisan ayında sezon açılıyor. Dondurmalarımızı salep süt ÅŸeker ne gerekiyorsa en güzel ÅŸekilde hazırladık yaza hazırız. Geçen sene farklı tatlar çok sevildi. Özellikle hurmalı dondurmaya ilgiden oldukça memnunduk. Bu sene aynı ilgiyi bekliyoruz” dedi. Dondurma yerken ısırılmaması gerektiÄŸini belirten Özkan, bunun diÅŸlere çok zararlı olduÄŸunu ifade etti. Özkan , “Dondurma dilde eritilirse hem saÄŸlık açısından uygun hem tat alma açısından daha iÅŸlevseldir" ifadelerini kullandı. (Sultan TÜRKMEN)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.