Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

DÃœNYAYI GEZELÄ°M: MALTA

DÃœNYAYI GEZELÄ°M: MALTA

Malta

Malta, Akdeniz’in ortasında yer alan pastoral bir takımadadır. Görkemli altın kumsallarının ve muhteşem turkuaz sahil şeridinin bariz cazibesinin yanı sıra, bu ada ülkesi tarih ve Malta kültürü ile doludur – tam olarak MÖ 4.000’e kadar uzanır. Malta’nın büyüleyici bin yıllık kalelerini, megalitik tapınaklarını ve Neolitik mezar odalarını keşfetmeye zaman ayırın. Güzel kumsallarda güneşlenin, Malta mutfağının tadını çıkarın ve fosil içeren kireçtaşı kayalıklarında yürüyüş yaparak veya olağanüstü su altı mağaralarında tüplü dalış yaparak egzersiz yapın. Ve en iyi kısım? yazları sıcak ve ılıman kışları ile tüm yıl boyunca mükemmel bir tatil yeridir.

Valletta

Güneydoğu kıyı şeridinde yer alan Fortress City, Valletta olarak adlandırılır ve birçok şöhrete sahiptir. Avrupa’nın en güneydeki başkenti ve Avrupa Birliği’nin en küçük başkenti! Valletta, Malta’nın atan idari ve ticari kalbidir. Bu Malta başkenti, Mannerist, Neo-Klasik ve Modern mimariden etkilenen farklı bir Barok karaktere sahiptir. Antik kalelerden ve tarihi müzelerden 16. yüzyıldan kalma konaklara ve Barok saraylara, bahçelere ve kiliselere kadar burada tarihi harikalar konusunda hiçbir sıkıntınız olmayacak. Şehrin, ‘en gururlu’ anlamına gelen ‘Superbissima’ lakabını benimsemesi şaşırtıcı değil. Valletta’yı ziyaret ederken, St John’s Co-Cathedral ve müzesini, Hal Saflieni Hypogeum’u ziyaret etmenizi veya feribotla Birgu, Senglea ve Cospicua’nın müstahkem şehirlerinin üçlüsü olan Three Cities’e gitmenizi öneririz. Ayrıca konaklama için de en popüler yerlerden biri olan Valetta ve daha fazlası ile ilgili konaklama bilgilerine erişmek istiyorsanız, Malta otelleri ve fiyatları konumuza bakabilirsiniz.

Gozo Adası

Gozo – Għawdex olarak da bilinir – yedi adadan oluşan takımadaların en büyük ikinci adasıdır. Sicilyalı çiftçilerin adayı keşfettiği M.Ö. 5.000 yılına dayanan Gozo, Malta’nın güneyinden daha az gelişmiştir. Bunun yerine, kırsal Gozo doğal tepeleri, kırsal yürüyüşleri, Şubat karnavalı ve mükemmel plajlarıyla tanınır – Gozo, Akdeniz’deki en iyi dalış noktalarından biridir. Ggantija tapınakları (‘devlere ait’ anlamına gelir) Neolitik dönemde inşa edildi ve dünyanın en eski dini yapıları olduğuna inanılıyor. Yerel folklor, devler tarafından yaratıldığını söylüyor. Diğer büyüleyici doğal cazibe merkezleri arasında Dwejra İç Denizi, Wied il-Mielah Penceresi ve Game of Thrones’da filme alınan ve o zamandan beri çökmüş olan Azure Penceresi sayılabilir. Ayrıca katedral, kilise ve şapel sıkıntısı da bulamazsınız. Barok Cittadella Katedrali’ni ve Gozo’daki en eski ikinci kutsal kilise olan oniks kaplı Żebbuġ kilisesini kaçırmayın.

Mdina

Mdina, Kuzey Bölgesi’nde müstahkem bir şehirdir. St. John Tarikatı Birgu’yu idari merkez ilan edene kadar tüm Orta Çağ boyunca Malta’nın başkentiydi. Bugün hala surlarla çevrili bir şehir ve 300’den az insana ev sahipliği yapıyor (komşu Rabat kasabası surların dışında 11.000 kişi daha barındırıyor). 8. yüzyılda Fenikeliler tarafından Maleth olarak kurulan şehir, daha sonra Romalılar tarafından Melite olarak yeniden adlandırıldı. Bizanslılar tarafından işgal edildiğinde, şehir şu anki büyüklüğüne küçüldü, ancak yine de ortaçağ cazibesini hala sürdürüyor. Barok ve Norman mimarisinin bazı etkileyici görüntülerinin yanı sıra şimdi özel konut olarak hizmet veren saraylar var.

 

Bugün, Mdina her yıl 750.000 turist çeken Malta’nın en popüler noktalarından biridir. İlginç bir şekilde, şehir ambulanslar veya sakinlere ait olanlar dışında arabalara izin vermiyor – ‘Sessiz Şehir’ takma adının nedenlerinden biri. Şehir surlarını, Roma Katolik St. Paul Katedrali’ni ve Fransız Barok tarzı Palazzo Vilhena’yı keşfederek zaman ayırın.

 

Mellieha Koyu

Mellieha, Malta’nın en kuzeydeki köylerinden biridir. Malta’nın en büyük kumlu plajı olan Mellieħa Körfezi üzerindeki bir tepenin üzerinde yer alan otel, muhteşem vadiler ve şirin köylerin bazı şaşırtıcı manzaralarını sunmaktadır. Sahile yakın geleneksel bir Malta köyü deneyimi arıyorsanız, Mellieha ziyaret etmeye değer bir yer. 19. yüzyıldan kalma Mellieħa Parish Kilisesi’ni, 16. yüzyıldan kalma Mellieħa Meryem Ana Tapınağı’nı ve bazı sansasyonel manzaralar sunan Kızıl Kule’yi keşfetmek istiyorsanız, araba kiralamanız önerilir. Aile dostu Popeye Village eğlence parkını ve eylül ayında düzenlenen yerel köy şölenini kaçırmayın. Mellieha’nın sunduğu tek şey bu değil: Għadira Doğa Koruma Alanı aynı zamanda Malta’da kuş gözlemciliği için en iyi yerdir. Il-Majjistral Doğa ve Tarih Parkı’nın kıyı yollarında yürüyün ve II.Dünya Savaşı sırasında inşa edilen 46 sığınağın en büyüğü olan Mellieħa hava saldırısı sığınağını ziyaret edin.

Hagar Qim ve Mnajdra

Hagar Qim ve Mnajdra, iki inanılmaz megalitik tapınak – her ikisi de Malta kova listenize değerli eklemeler. Yaklaşık 500 metre aralıklarla, dünyanın en eski dini yerlerinden bazıları. ‘Taşlara tapmak’ anlamına gelen Hagar Qim, MÖ 3.200 yılına dayanan Globigerina kireç taşından yapılmış ana tapınak ve yanında daha da eski olan üç ek megalitik yapıdan oluşur. Tarihçiler, kompleksin hayvan kurban etme ve doğurganlık ritüelleri için bir alan olarak kullanıldığına inanıyor. Mnajdra ise MÖ 4. bin yıl civarında inşa edildi. Koralin kireçtaşından yapılmış, üç tapınaktan oluşur: üst, orta ve alt. Aşağı tapınak, Malta megalitik mimarisinin en etkileyici örneklerinden biridir ve astronomi için kullanıldığına inanılır. Bir, iki ve beş sentlik Malta euro madeni paralarında yer alan Mnajdra’ya dikkat edin.

Golden Bay

Peşinde olduğun bir bronzluksa, Golden Bay en iyi seçeneğin. Kuzeybatı kıyı şeridinde yer alan bölge, doğal kum tepeleri ve kırmızımsı bir renk tonuna sahip görkemli altın kumuyla bilinir. Araba veya toplu taşıma ile kolayca ulaşılan bu Mavi Bayraklı plaj, yaz aylarında güneşlenmek, yüzmek, su sporları ve plajda barbekü yapmak için bir etkinlik kovanıdır. Plajın kuzey tarafında, kayalık sahil şeridi mükemmel şnorkelli yüzme imkanı sunar. Golden Bay, hem yerli halk hem de turistler için Malta’nın en popüler plajlarından biridir, ancak yoğun sezonda yoğunlaştığını unutmayın. Sahilde tembel bir öğleden sonra veya akşam geçirmek mi istiyorsunuz? Yakındaki dükkandan barbekü malzemeleri alın (tek kullanımlık ızgaralar satıyorlar) veya kıyıdaki restoran ve kafelerden birinde bir içki ile takılın.

Marsaxlokk

Otantik bir Malta balıkçı köyü olan Marsaxlokk çok daha rahat. Renkli balıkçı teknelerinin sıralandığı fotojenik limanının yanı sıra, en çok günlük açık hava balık pazarı ve II.Dünya Savaşı’ndan kalma birkaç askeri karakoluyla ünlüdür.

 

Fenikeliler buraya MÖ 9. yüzyılda ayak bastığından beri, Marsaxlokk popüler bir iniş noktası olmuştur. Romalılar ve Araplar, 1565 Kuşatması sırasında Osmanlı donanmasının yaptığı gibi, hükümdarlıkları sırasında körfeze demir attılar. ), Aziz John ve bin yıllık Fort Tas-Silġ’nun emriyle inşa edilmiştir. Bu sakin köy, özellikle balık pazarının doğrudan rıhtımda halka satıldığı Pazar günleri öğle yemeği yemek için harika bir yerdir. 155.000 metrekarelik doğa ve sahil şeridini kapsayan Xrobb l-Għaġin Doğa Parkı’nda bir gezintinin tadını çıkarın ya da çevredeki dört plajdan birine gidin.

Aziz Julian

San Giljan olarak da bilinen St Julian’s, Valletta’nın kuzeyinde yer almaktadır. Adını ‘Hastane Julian’ ve ‘Yoksul Julian’ olarak bilinen koruyucu azizin adıyla anılan burası, bir zamanlar sadece bir balıkçı köyüydü. Bugün, sahil boyunca çok sayıda lüks otel ve restoran ile gece hayatı ve turizm için popüler bir mekandır. St Julian’s ve çevresinde yapılacak çok şey var. Gezinti yerinde gezintiye çıkın, Portomaso Kulesi’ne hayran kalın veya Paceville gece kulüplerine uğrayın. Bu eğlence merkezi, bowling, sinemalar ve gece geç saatlere kadar açık olan barlarla bir yumruk atıyor. Kendi kendine rehberli turlar burada kolaydır. Our Lady of Mount Carmel’in neo-gotik kilisesini ziyaret etmek ve yakındaki Art Deco binalarına hayran olmak için Balluta bölgesine gidin. Körfezde romantik bir gezintiye çıkın veya St George’s Bay’de yüzmeye gidin. Devam ederseniz, aşk için asma kilidinizi ekleyebileceğiniz ünlü sarayı ve Aşk Anıtı ile Spinola Koyu’na ulaşacaksınız. Pembroke’daki eski kışla binalarına inşa edilmiş bir hayatı ve White Rocks’taki bazı inanılmaz sokak sanatlarını keşfedin.

Sliema

‘Barış’ anlamına gelen tatil beldesi Sliema, kuzeydoğu kıyısında yer almaktadır. Eskiden küçük bir balıkçı köyü ve zengin Valletta sakinleri için yazlık bir tatil yeri olan bu kasaba, alışveriş, sosyalleşme ve gece hayatı için bir merkezdir. Sliema’nın ana cazibe merkezi, güneyde Ta ‘Xbiex ve Gżira’dan kuzeyde St. Julian’a kadar uzanan’ Sliema Cephesi’dir. Yaklaşık 10 km uzunluğundaki bu gezinti yolu, üç kasabayı birbirine bağlar ve her zaman koşucular, piknikçiler ve barbekü severlerle doludur. Kumlu plaj yok ama burada sahil şeridindeki Roma hamamlarında yüzebilirsiniz. Sliema’da bulunacak pek çok tarih var. En ünlüsü, Fort Tigne, 1565 Büyük Kuşatması’nın en dikkat çekici savaşlarından birinin noktasını işaret ediyor. Türk birliklerinin lideri öldürüldü ve dünyanın en eski çokgen kalelerinden biri olan Tigne, limanı korumak için inşa edildi. daha fazla saldırı. Diğer tarihi yerler arasında Barok esintili Stella Maris Kilisesi (1850’ler) ve St John Şövalyeleri tarafından inşa edilen Fort Manoel (1725) bulunmaktadır.

St. Paul’s Körfezi

St. Paul Körfezi, Bugibba, Wardija, Qawra, Xemxija, Bidnija ve Mistra köylerini kapsayan Malta’nın Kuzey Bölgesi’ndeki en büyük köydür. Adını Malta’ya Hıristiyanlığı tanıtan gemi enkazından alan bir azizden alan St. Paul’s Bay, tarihle dolu 4.000 yılına kadar uzanan St. Paul’s Bay, Malta’nın en kalabalık şehridir – ancak sadece insanlarla değil; megalitik tapınaklar, antik araba izleri, Roma kalıntıları, 17. yüzyıl kaleleri ve Punic mezarları ile dağılmış durumda. Malta’nın en eski gözetleme kulesi Wignacourt Kulesi ve Arrias Bataryası da dahil olmak üzere Aziz John Tarikatı’nın yönetimi sırasında birçok kale inşa edildi St. Paul’s Bay ayrıca 1798 Fransız işgali sırasında bir iniş yeri ve 2. Dünya Savaşı sırasında bir dinlenme kampı olarak hizmet etti. Malta ayaklanmasından sonra, Malta’nın ana limanı oldu. Bugün, St Paul’s Bay, Malta köy yaşamını içinize çekmek için huzurlu bir yer sunuyor. St Paul’s Bay, plaj serserileri için en iyi seçenek olmasa da – kayalık sahil şeridinin sadece küçük bir plajı vardır – bunu telafi edecek çok şey sunar. Simar Tabiatı Koruma Alanı’nı ve Temmuz köyü bayramını kaçırmayın. (Emre Yavuz)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-deneme bonusu-