Endonezya’nın 'şifalı' kobraları
Endonezya’da kanından şurup yapılan, eti de mangalda pişirilerek tüketilen Java kobralarının, alerjik reaksiyonlara iyi geldiği, metabolizmayı güçlendirdiğine inanılıyor.
CAKARTA-Mahmut Atanur/Adem Şalvarcıoğlu
Endonezya’da ÅŸifalı olduÄŸuna inanılan Java kobraları, alternatif tıpta kullanılıyor.
BaÅŸkent Cakarta’nın batısındaki Mangga Besar'da akÅŸam saatlerinde kobra yılanı tezgahları kuruluyor.
MüÅŸterilerin bazıları yılanların bitkisel karışımlarla ÅŸurup haline getirilmiÅŸ kanını almayı tercih ederken bazıları da mangalda piÅŸirilen etini tüketiyor.
Kobra kanıyla daha önceden hazırlanan krem ve kapsüller tezgahta hazır bulunurken ÅŸuruplar, müÅŸterinin gözü önünde hazırlanıyor. Yılanın eti ise mangalda kızartılarak soÄŸan, biber ve limonla servis ediliyor.
Kanından ÅŸurup yapılan, eti de mangalda piÅŸirilerek tüketilen kobraların, alerjik reaksiyonlara iyi geldiÄŸi, metabolizmayı güçlendirdiÄŸi ve dinçlik verdiÄŸine inanılıyor.
Aynı zamanda cilt bakımı, afrodizyak, egzama ve eklem rahatsızlıkları için de kullanılan kobra kanı ihraç ediliyor.
Kobranın tanesi yaklaşık 5 dolara satılıyor. Yılanın derisinden ise cüzdan ve kemer yapılıyor
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.