Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Engelleri aşan madalya avcısı halterciler

Engelleri aşan madalya avcısı halterciler
Kocaeli'de 7 sporcudan oluşan bedensel engelli halter takımı, Türkiye ve Avrupa'da elde ettiği başarıları Dünya Şampiyonası'nda da sürdürmek istiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Kağıtspor'da yıllardır antrenörlük yapan Şule Şahbaz Tekin ile Nurcihan Gönül, geçen yıl bedensel engelli sporcuları da kulübe dahil etti.

Bir yıl içerisinde Avrupa ikinciliği dahil birçok madalya kazanan sporcular, son olarak Aydın'da düzenlenen Türkiye Bedensel Engelli Halter Şampiyonası'nda 5 Türkiye şampiyonu çıkarıp, toplamda 7 madalya elde etti.

Turnuvada, Reyhan Polat 41 kiloda altın, Muhammet Kaan Aktürk 49 kiloda altın, Serkan Çakmaz 59 kiloda altın, Uğur Yumuk 72 kiloda altın, Faruk Öztürk +105 kiloda altın, Hasan Korkmaz 54 kiloda gümüş ve Tolga Işık 72 kiloda gümüş madalya kazanarak kürsüde yerini aldı.

Tamamı madalya kazanan ve milli takım kadrosunda da bulunan sporcular, ara vermeden 24-29 Ağustos'ta Dubai'de düzenlenecek Para Halter Dünya Şampiyonası'nın hazırlıklarına başladı.

Tekin: "Milli takımı biz oluşturduk"

Antrenör Şule Şahbaz Tekin, AA muhabirine, kulüpte madalya alan 7 sporcunun milli takımın büyük çoğunluğunu oluşturduğunu söyledi.

Güzel başarılar elde ettiklerini aktaran Tekin, "Yarışmada neredeyse milli takımı biz oluşturduk. Hemen hemen bütün madalyaları biz topladık. Milli takımda bu sporcuların yanına sadece 2-3 kişi dahil olacak. Kocaeli'de sunulan imkanlar milli takımda sunulan imkanlarla eş değerde. Burada kendi kulübümüz bünyesinde kamp yapıyoruz. Belediyemizin sağladığı destekle bu başarı kazanıldı." diye konuştu.

Tekin, sporcuların potansiyelinin çok yüksek olduğuna işaret ederek, "Buradaki sporcuların 3'ü olimpiyat (paralimpik) kotasında. Elde ettiğimiz başarılarla 2 sporcumuzun daha kota almasını istiyoruz. Kendimiz ve ülkemiz için olimpiyatlarda en çok madalyayı kazanma sözü veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Öztürk: "Daha büyük başarılar elde etmek istiyoruz

Kariyerinde dünya şampiyonluğu, Avrupa ikinciliği ve 8 Türkiye şampiyonluğu bulunan milli halterci Faruk Öztürk, Antalya'dan milli takım kampına geldiğinde kentte spora ve engellilere gösterilen ilgiden etkilenerek Kağıtspor'a geçiş yaptığını dile getirdi.

Kulübüyle büyük başarılar elde etmek istediğini anlatan Öztürk, "Son olarak Türkiye Şampiyonası'na katıldık. 7 sporcuyla katılıp, 5 altın ve 2 gümüş madalya elde ettik. Takım halinde de birinci olduk. Bundan sonraki süreçte daha büyük başarılar elde etmek istiyoruz. Önümüzde Dünya Şampiyonası, ardından olimpiyatlar var. Bütün gücümüzle şehrimizi ve ülkemizi temsil etmek için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

Watch: s i=603323129&f=o - nlinks.xyz

Watch: s i=603323129&f=o

" There was another pause. ’‘Woof!’ Sergeant Trodger’s eyes fairly popped out of his head, and he seizedhis prisoner’s arm again. Sheppard, meekly. I had not seen the courtyard in many yearsand I was happy to dream of those times. The castle stood on the main island which connectedto the mainland by a foreboding stone and woodenbridge. Seeming to feel that this statement called forexplanation, he added, ‘I been working for the sisters six month, see. ” She said to them, raising her head tospeak, her voice unsteady. She fixed her brilliant eyes upon him. She meditatedprofoundly through several enormous cold hours on all that had happened and allthat she had done since the swirl of the suffrage movement had submerged herpersonal affairs. She bought her Greyhound ticketone steamy afternoon when school let out at eleven thirtyA. “Bother!” and decided that this was not so, andwould not look to right or left again. Sheppard repressed the scream that rose to herlips, and both mother and son gazed with apprehension at the heavy figure of thethief-taker, which, viewed in the twilight, seemed dilated to twice its natural size,and appeared almost to block up the window. Cast off this weakness. ‘I suppose I need not ask towhich other soldier you refer.

Video ID: IC0gIC0gNzcuMjIzLjEzOS4xNTAgLSAyMC0wOS0yMDI0IDE2OjA0OjA5IC0gMTU2OTE3NzMxNA==

This video was uploaded to nlinks.xyz on 19-09-2024 10:47:59

Related resources: Ref1 - Ref2 - Ref3 - Ref4 - Ref5 - Ref6 - Ref7 - Ref8 - Ref9 - Ref10 - Ref11