Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Erdoğan: 'Bunu yutacağımızı mı zannediyorsunuz'

Erdoğan: 'Bunu yutacağımızı mı zannediyorsunuz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri çıkmış iyi saz çalıyormuş. Ne diyor, 'Bayrağa saygısızlık yapan mı var' diyor. Yahu bayrakları indirmeye çalışan sizsiniz. Son zamanda akıl verenler sayesinde birkaç yerde Türk bayrağını dalgalandırdınız diye bunu yutacağımızı mı zannediyorsunuz" dedi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu (TÜGEF) Kongresi'ne katıldı. Kongreye katılan gençlere hitap eden ErdoÄŸan, kürsüdeki konuÅŸmasına "Osmanlı torunu Tayyip ErdoÄŸan" tezahüratlarıyla baÅŸladı. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Hepinizi Allah'ın selamıyla, rahmetiyle selamlıyorum. Sizlerin ÅŸahsında Ankara'nın vasıtasıyla Türkiye'nin gençlerini gönülden selamlıyorum. Tüm ÅŸehitlerimizi selamlıyorum. KonuÅŸmamın başında hemen diyorum ki selamların en güzeliyle gelin tüm ÅŸehitlerimize birer Fatiha göndererek selamlayalım" dedi.

"Buradan iÅŸgale direnen, zulme rıza göstermeyen Filistin'in vakur gençlerini, sabrı katık eden Suriye'nin cefakar gençlerini, zindanlarda çile dolduran Mısır'ın kahraman gençlerini, umut yolculuÄŸuna çıkmış Afrika'nın maÄŸdur ve marur gençlerini selamlıyorum" diye konuÅŸan ErdoÄŸan, "Yurdumuzun dört bir yanında gece gündüz demeden eli tetikte nöbet tutan her biri kahramanlık abidesi kahraman Mehmetçiklerimizi selamlıyorum. Milletimizin huzuru ve güveni için canını hiçe sayan, tüm zorluklara, sıkıntılara raÄŸmen görevini hakkıyla yerine getiren polislerimizi selamlıyorum. Rabbim onlara güç versin, kudret versin, cesaret versin. Bizleri bir araya getiren, hasbihal etmemize vesile olan TÜGEF BaÅŸkanı ve ekibine teÅŸekkür ediyor, baÅŸarılar diliyorum. 2003 yılından bugüne kadar gençliÄŸe ve eÄŸitime hizmet maksadıyla bu çatı altında hizmet vermiÅŸ herkesi tebrik ediyor ve özellikle hayırseverlere teÅŸekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"VARLIK YOKLUK MÜCADELESÄ° VERÄ°YORUZ"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, sözlerine ÅŸöyle devam etti:

"Ä°çinde bulunduÄŸumuz bölge son derece önemli ve sancılı bir süreçten geçiyor. Sadece bugünümüzün ve yakın geleceÄŸimizin deÄŸil, önümüzdeki yüzyılın temellerinin atıldığı, ÅŸekillendiÄŸi, adeta tasarımının yapıldığı bir deÄŸiÅŸim yaÅŸanıyor. Türkiye olarak bu sürecin öznesi olmak, kendi coÄŸrafyamızda kendi geleceÄŸimiz için inisiyatif almak durumundayız. Kendi hedeflerimiz doÄŸrultusunda hadiselerin gidiÅŸatını yönlendirmek mecburiyetindeyiz. Aksi takdirde tıpkı geçmiÅŸte olduÄŸu gibi seyirci koltuÄŸuna oturup çizilecek yeni sınırları izlemek durumunda kalacağız. Bir varlık yokluk mücadelesi verdiÄŸimizin özellikle altını çizmek istiyorum. Burada varlıktan kastım, sadece ülkemizi, yani üzerinde bulunduÄŸumuz toprak parçasını bir bütün olarak muhafaza etmek deÄŸildir. Mücadelemizin özünü, bu coÄŸrafyanın ruhunu oluÅŸturan, milletimizi bir arada tutan, vatana anlam katan deÄŸerlerimizin tamamı oluÅŸturuyor. Millet olarak birliÄŸimize, beraberliÄŸimize sahip çıkmanın mücadelesini veriyoruz. Bir millete ait olmak sadece aynı toprak parçasını paylaÅŸmak, ülke sınırları içinde tesadüfen bir arada bulunmak deÄŸildir. Millet olmak aynı ulvi deÄŸerler etrafında birleÅŸmek, ülkesinin geleceÄŸi, vatanın huzuru için kaygı duyabilmek, fedakarlık yapabilmektir. Ancak aynı gelecek hayalini paylaÅŸan, ülkesinin çıkarlarını kendi çıkarları üzerinde tutabilen topluluklar millet olabilir. Biz destansı bir mücadeleyle bu toprakları kendimize vatan yaparken bin yıllık tarihimizi gergef gibi iÅŸlerken aynı amaç, aynı ruh etrafında toplanan bu milleti de milletçe hep birlikte inÅŸa ettik. Anadolu topraklarında Malazgirt'le birlikte ilk harcını koyduÄŸumuz, Ä°stanbul'un fethi ile silüetini yükselttiÄŸimiz, Çanakkale'de KurtuluÅŸ Savaşı'nda restorasyonunu yaptığımız bu gerçeÄŸi tüm dünyaya defalarca ilan ettik. Üstesinden geldiÄŸimiz her badirenin ardından birbirimize daha da kenetlenerek istiklalimizi ÅŸerefimiz, namusumuz bilerek bugünlere geldik. Gençler, her zaman söyledim, söylüyorum. Bizim bir Rabiamız var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek millet."

HDP EÅž GENEL BAÅžKANI DEMÄ°RTAÅž'A GÖNDERME

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Birileri çıkmış iyi saz çalıyormuÅŸ. Ne diyor, 'BayraÄŸa saygısızlık yapan mı var' diyor. Yahu bayrakları indirmeye çalışan sizsiniz. Son zamanda akıl verenler sayesinde birkaç yerde Türk bayrağını dalgalandırdınız diye bunu yutacağımızı mı zannediyorsunuz. Teröristlerin cesetlerini kendi bayrağınızla sarıyorsunuz ve orada, onların huzurunda güya cenaze namazı kılıyorsunuz ve bunu da sosyal medyadan her yerle dünya ile paylaşıyorsunuz. Sizin gerçek yüzünüz o. Bunu kimseye yutturamazsınız. Ben diyorum ki milletim bunun hesabını sormaya hazırlanmalı. Buna hazır mıyız? Bu çok önemli" dedi.

"HEPSÄ°NÄ° BENÄ° YARADAN ALLAH YARATTIÄžI Ä°ÇÄ°N SEVDÄ°M"

Türkiye'nin yakın tarihinde çok büyük kayıplar, çok büyük mücadeleler verildiÄŸini belirten ErdoÄŸan, "Türkiye tarih boyunca ne zaman ÅŸaha kalktıysa, ne zaman atılıma geçtiyse, ne zaman zincirlerinden, prangalarından kurtulmaya baÅŸladıysa kirli oyunlar, kirli senaryolar tedavüle sokuldu. Bir dönem Alevi ile Sünniyi birbirine kırdırıp bundan nemalanmak isteyenler çıktı. Aynı ÅŸekilde Türk ile Kürdün kardeÅŸliÄŸine fesat tohumları ekmek isteyenler oldu. Soruyorum ÅŸimdi ÅŸu Arena'da, burada Türk var mı? Kürt var mı? Laz var mı? Arabı var mı? BoÅŸnağı var mı? Ya biz hep beraber bir milletiz. Etnik ayrımcılıktan, inanç farklılıklarından, gelir dağılımındaki adaletsizlikten kendisine siyasi ya da ekonomik çıkar saÄŸlamanın peÅŸine düÅŸenleri gördük. Ben bu salonda olanları, ülkemin genelinde olanları hiçbir zaman kalkıp da etnik yapısına bakarak sevmedim ki, hepsini beni yaradan Allah yarattığı için sevdim. DoÄŸuya, güneydoÄŸuya bir zamanlar hizmet gitmezken baÅŸbakan olduÄŸum andan itibaren ne demiÅŸtim hatırlayın; batıda ne varsa doÄŸuda, güneydoÄŸuda o olacak. Kuzeyde ne olacaksa, güneyde o olacak demiÅŸtik" açıklamasında bulundu.

"HÄ°ZMETKAR DEVLET ANLAYIÅžINI GETÄ°REN BÄ°Z OLDUK"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Sevgili gençler, devlet öndeyken biz dedik ki hayır 'önde insan olacak, devlet arkada olacak. Devlet milletinin hizmetkarı olacak.' Biz 'hizmetkar devlet' dedik, 'efendi devlet' deÄŸil. Bunu getiren biz olduk. Böyle çalıştık. Ülkeyi gerici-ilerici, laik-antilaik gibi kamplara bölmek, bu ayrımcılıktan çıkar devÅŸirmek isteyenleri müÅŸahede ettik" dedi.

1970'li yıllarda birçok ilde gençlerin hayatlarının ideolojik kavgalar uÄŸruna söndürüldüÄŸünü belirten ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti

"O karanlık günlerden birileri gençlerin heyecanını, iyi niyetini, coÅŸkusunu, fikirlerini, hayallerini istismar etti, kullandı, kendi çirkin emellerine alet etti. Ardından 1984'ten itibaren ülkemizin doÄŸusunda, güneydoÄŸusunda türetilen bir örgüt aracılığıyla Türkiye terörle, cinayetle tehdit edilmek, milletimiz birbirine düÅŸürülmek istendi. Bugün de güvenlik güçlerimize yönelik alçakça saldırılarla, provokasyonlarla, tahriklerle ülkemizi karanlığa sürüklemek için her türlü oyunu sürdürmeye çalışıyorlar. Ülkede demokrasi güçlenmesin, siyaset çözüm aracı olmasın diye ellerinden gelen siyasetçiler, medya mensupları olduÄŸunu üzüntüyle görüyoruz. Åžimdi soruyorum ey sermaye sahipleri, ey medya mensupları bu teröristlerin ellerine bu silahları kimler veriyor? Bunlar bu silahları nereden buluyor? Bu ülkede benim MehmetçiÄŸimi ÅŸehit edenlere siz ey ey paralel yapı nasıl alkış tutuyorsunuz? Bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Åžu anda paralel yapı terör örgütüyle iÅŸ tutmuÅŸ vaziyette, el ele, omuz omuza. Ama ÅŸunu bilsinler bu can bu tende olduÄŸu müddetçe biz bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceÄŸiz. Devletimizi, hükümetimizi, ÅŸahsımı hedef alıyorlar, içeride de dışarıda da hedef alıyor. Niye? Ha bunlar bizi hedef aldıklarına göre biz doÄŸru yoldayız."

"O GÜNÜN KAZANANLARI BUGÜN YÄ°NE SAHNEDE"

"Sevgili gençler bizim gençliÄŸimiz kardeÅŸi kardeÅŸe kırdıran zihniyetin oyunlarını takip etmekle geçti" diyen ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:"Nice trajedilere ÅŸahit olduk, nice genç kardeÅŸimizin, arkadaşımızın sokak aralarında hayatının söndüÄŸünü gördük. Önce 'Sen saÄŸcısın, sen solcusun' diye bölünüp birbiriyle ölümüne kavga ettirilen, sonra da hapishanelerde, iÅŸkence odalarında, idam sehpalarında ömürleri heba edilen gençler bizim gençlerimizdi. Bugün geriye bakınca kimin kazanan, kimin kaybeden olduÄŸunu çok daha net görüyoruz. Silah tüccarları, çeteler, Türkiye üzerine karanlık tezleri olanlar kazanırken, gariban Anadolu evlatları kaybetti. OÄŸulları namluların ucunda, idam sehpalarında ölen analar, yürekleri yanan babalar kaybetti. O günün kazananları ise iÅŸte bugün yine sahnede. Tarih boyunca bu milletin evlatları arasına nifak sokmak isteyenler bugün de nifak sokmaya çalışıyorlar. Dün saÄŸ-sol çatışmasıyla birbirine düÅŸürülen gençlik, bugün de Türklük, Kürtlük, Alevilik, Sünnilik üzerinden birbirine düÅŸürülmek isteniyor. Dün olduÄŸu gibi bugün de ülkemiz terör sopasıyla hizaya sokulmak, tehdit edilmek isteniyor. Terör örgütü ve onun siyasi uzantıları tarafından aynı senaryoyla kadim kardeÅŸliÄŸimiz tehdit edilmeye çalışılıyor. Türkiye'nin dört bir tarafında cenazeler defnedilirken, öfkeyle kalkan yumruklar inecek yer ararken inanın bana birileri ellerini ovuÅŸturarak bu sahneleri seviniyorlar. Onlar seviniyorlar. Onlara fırsat vermemek lazım. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Romanıyla, BoÅŸnağıyla, Arnavuduyla 78 milyon sizlere sesleniyorum, iÅŸte önümüzde 1 Kasım. Ä°ÅŸte 1 Kasım'da adeta bir milat olsun, bir yeniden doÄŸuÅŸ olsun, bu yeniden doÄŸuÅŸla bu ülkede Ä°nÅŸallah bu terörü gelin topraÄŸa gömelim diyorum."

BOYDAK GRUBU'NA OPERASYON

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Biliyorum sizlerin, benim, hepimizin, 78 milyon vatandaşımızın vicdanı sızlıyor, ciÄŸerimiz yanıyor, sabır taşımız çatlama noktasına geldi. Yalandan, iftiradan, şımarıklıktan millet olarak muzdarip olduk, oluyoruz. Dün demokrasi havarisi kesilenlerin bugün kendi ikballeri için kanı, gözyaşını, ÅŸiddeti savunduklarını görmekten üzüntü duyuyoruz. Türkiye'nin en önemli iÅŸ adamlarını bünyesinde barındıran derneÄŸe yöneticilik yapmış olanların dahi terör örgütünün yalanlarına sorgusuz sualsiz inanabiliyor olmalarını hayretle karşılıyorum. Devletini suçlu, terör örgütünü masum göstermeye çalışanların yaÅŸadıkları akıl tutulmasını ibretle izliyoruz. Düne kadar bir araya gelmesi imkansız görünenlerin vicdanlarını bir kenara bırakıp terörün tarafında saf tutuyor olmalarını ÅŸaÅŸkınlıkla izliyoruz. Bu tabloya tahammül etmek gerçekten çok zor" ifadelerini kullandı.

"Ä°ÇLERÄ°NDE ALMANI VAR, Ä°NGÄ°LÄ°ZÄ° VAR, HOLLANDALISI VAR

"Åžunu asla unutmayın gençler, bizim gençliÄŸimiz kaleminden mürekkep akan gençliktir" diye konuÅŸan ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:

"Bizim gençliÄŸimiz kanla beslenen gençlik deÄŸildir. Farkımız bu, gücümüz bu. Terör amacına ancak milletimiz birbirine düÅŸerse ulaşır. KardeÅŸ kardeÅŸe muhabbetle deÄŸil husumetle bakarsa kazanan terör olur. Ä°nÅŸallah Türküyle Kürdüyle bütün milletimizi, bütün Türkiye'yi bu alçaklardan, bu hainlerden kurtaracağız. Ä°çlerinde kimlerin olduÄŸunu görüyorsunuz deÄŸil mi? Bakıyorsunuz içlerinde Almanı var, Ä°ngilizi var, Hollandalısı var, gelmiÅŸ aralarına bulaÅŸmış. Kimler kimlerle el tutuyor görüyorsunuz. Bunlar kandan hem de bizzat benim benim Kürt kardeÅŸlerimin kanından besleniyorlar. Bunlar en önce benim Kürt kardeÅŸimi hedef alıyorlar, en önce benim Kürt kardeÅŸimin hayatını karartıyorlar. Kürt kardeÅŸimin evladını zorla daÄŸa çıkaran, gençleri birer ölüm makinasına dönüÅŸtüren bu karanlık yapıdır. Hizmetleri engelleyen, ÅŸehirleri yakıp yıkan, hayatı Kürt kardeÅŸlerime zehir eden bu terör örgütüdür. Ä°ÅŸte Kürt kardeÅŸlerimizi bu kana susamış insanlık düÅŸmanlarından, gençleri kirli emellerine kurban etmekten çekinmeyen bu istismarcılardan hep beraber kurtaracağız. Terör örgütü gençlerin kanını alçakça dökerken, iplerini elinde tuttuÄŸu siyasi parti her gün sokakları provoke etmeye, arsızca ÅŸiddeti meÅŸrulaÅŸtırmaya çalışıyor. Allah aÅŸkına gençler soruyorum, bir siyasi partinin görevi teröre perde olmak mıdır? Milletime bir siyasi partinin görevi acaba kendi etnik yapısında olan Kürt kardeÅŸini öldürmek midir? Sırtını milletine deÄŸil terör örgütüne dayayan bir parti, parti olarak kalabilir mi? TBMM'de yer alan bir milletvekilinin görevi ateÅŸe benzin dökmek midir? Siyaset teröriste siper olup güvenlik güçlerini yalanla, iftirayla çarpıtmayla hedef almak mıdır? Açıkça söylüyorum, kimin taÅŸeronu olurlarsa olsunlar, nereye hizmet ederlerse etsinler. Bu kiralık katillerle sonuna kadar mücadeleye devam edeceÄŸiz. Bu terör sevdalılarının milletimizin arasına nifak sokmasına da izin vermeyeceÄŸiz. Ben burada saÄŸduyulu ve sorumlu davranmaya davet ediyorum. SaÄŸduyu telkin etmek yerine kışkırtmayı tercih edenler millet önünde mahcup olurlar. Bu vatan bizim, bu ülke bizim, bu devlet bizim, hepimizin."

"CÄ°NAYETLERE SESSÄ°Z KALMAK CANÄ°NÄ°N SUÇUNA ORTAK OLMAKTIR"

"Cinayetlere sessiz kalmak caninin suçuna ortak olmaktır" diyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Biz ülkemize sevgi tohumları ekmenin, kardeÅŸlik iklimini geliÅŸtirmenin mücadelesini veriyoruz. Bugüne kadar hiçbir provokasyona, hiçbir fitne giriÅŸimine fırsat vermedik, vermeyeceÄŸiz. Terör belasının ülkemizin ayağına pranga olmasına izin vermeyeceÄŸiz. Vakit, mezhep, meÅŸrep, etnik siyasetle ayrışma deÄŸil bir olma, beraber olma, iri olma, 78 milyonla kardeÅŸ olma vaktidir. Sizlere saflarınızı ne kadar sıkı tutarsanız bunlar o kadar açığa çıkacaklar. Sizler ne kadar kucaklaşırsanız, birbirinizi Allah için severseniz, bunlar o kadar açığa çıkacak. Daha önceki nesillerin yaÅŸadıkları sizler için bir ibret vesikası olarak ortada duruyor. Son derece dikkatli olmalı, kurulan bu tezgahı hep birlikte bozmalıyız. Gençlik heyecanınızın size yanlış yaptırmasına, hukuktan, meÅŸruiyetten ve hakkaniyetten saptırmasına asla izin vermeyeceksiniz. Çünkü sizler sadece bugününüzün deÄŸil, geleceÄŸin de teminatısınız. 2023'e, 2053'e, 2071'e sizinle yürüyeceÄŸiz. Sizler yeryüzünde çok az millete nail olmuÅŸ bir sorumluluÄŸu, emaneti üzerinizde taşıyorsunuz. Sizler küçük meselelere takılıp kalamazsınız. Çünkü siz tarih yazacak bir milletsiniz. Bu gençlik tarih yazacak. Bu sloganla çıktığınız yolda sizin aydınlık ufkunuzu kimsenin karartmasına müsaade etmeyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-