Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Erdoğan: Koynunuzda yılan besliyorsunuz

Erdoğan: Koynunuzda yılan besliyorsunuz
Cumhurbaşkanı Erdoğan18 Mart Stadyumu'ndaki törende konuştu
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-haber-ici'); });

ErdoÄŸan'ın konuÅŸmasından satır baÅŸları ÅŸöyle;

Çanakkale ÅŸehitlerimizi rahmetle yadediyorum. Binlerce kilometre öteden gelip, burada hayatlarını kaybeden, o günlerden beri topraklarımızı misafir ettiÄŸimiz diÄŸer ülke askerlerini de tazimle anıyorum. Bugünlerimizi kurtaran maziye kahramanlarını, büyüklüÄŸünü iade eden bu toprakları bize vatan yapan Gazi Mustafa Kemal'i de rahmetle yadediyorum. Gazi'nin tarihlerini bilmeyen niyetler baÅŸka milletlerin avı olan sözünün en muÅŸahhas tezahürü Çanakkaledidir, bu topraklardır. Çanakkale zaferini bilmeyenler bu savaşın nerede, hangi ÅŸartlarda, hangi fedakarlıkla yapılmadıklarını anlamayanlar bugün yaÅŸadıklarımızın manasını da anlayamazlar. Bunun için Çanakkale savaÅŸlarının gerçekleÅŸtiÄŸi mekanları görmeyen, o havayı tenefüüs etmeyen hiçbir evladımız kalmamalıdır. Bugün sınavlar var deÄŸil mi, ben Çanakkale'nin ziyaret edilmesini aynı düzeyde önemli bir hadise olarak görüyorum. Çanakkale Destanı'nı okuyan yavrumuzu gözlerinden öpüyorum. Bu destanı inanıyorum ki, bu nesil de aynı ÅŸekilde yazacaktır. Duamızı yapan kızımızı da tebrik ediyorum. Bu topraklar gözyaÅŸlarıyla sulandı. Çanakkale geçilmez destanıyla düÅŸmana dur diyen Çanakkale boÄŸazı, Çanakkale 1915 köprüsüyle Cumhuriyet'in inÅŸallah 100. yılına geçecek. 

BÄ°Z ÅžEHÄ°TLERÄ°N NESLÄ°YÄ°Z

Hükümetimizi bu noktada inÅŸallah 23'e bu köprüyü yetiÅŸtirme azmiyle o gayret içerisinde temmenimiz o ki, daha önceden bunu bitirerek artık buradan Gelibolu'ya, gemilerle deÄŸil, araçlarımızla rahatlıkla geçelim ve bu merasimlerimizi çok daha farklı bir ÅŸekilde kutlayalım. Çanakkale'nin anlamını öÄŸretemediÄŸimiz, bu mücadelenin geçmiÅŸi ve bugünümüz için ifade ettiÄŸi manayı zihnine ve gönlüne nakÅŸedemediÄŸimiz her evladımızın vebali bu iÅŸin sorumluların üzerindedir. YaÅŸadığımız hadiseler bu zaferi çok daha önemli hale getiriyor. Biz ÅŸehitlerin nesliyiz. Biz ÅŸehitlerin suladığı bu topraklarda yetiÅŸmiÅŸiz. Åžehadet bizim için korkulacak bir makam deÄŸil; ulaşılması gereken bir makamdır. Onlar ölü deÄŸildir, onlar diridirler, ama siz bilemezsiniz. Onların rızkının vekili Allah'tır. Kabrinden sonra da oradaki hali görünce tez bu dünyaya dönmek isterler. Ama birileri anlamaz, zannederler ki, onlar normal tabutta götürülen cenazedir, deÄŸil, deÄŸil bunu anlamamız lazım, burası önemli. Bundan 101 yıl önce tarihe gömülmek istenen bir millet Çanakkale'de yeni bir direniÅŸin, ÅŸahlanışın destanını yazmıştır. Bu mesaj tüm dünyaya hitap etmektedir. Denizde, karada, havada en üst düzeyde kullanıldığı Çanakkale muharebeleri asıl gücün teknoloji deÄŸil inanç olduÄŸunu dünyaya bir kez daha göstermiÅŸtir.

ÇANAKKALE UMUDUN ADIDIR

Yahya ÇavuÅŸ, Seyit Onbaşı bunun ispatıdır. Gözü olup da bunu göremeyenler var. Bunlar bizi aldatmasın, biz aynı ÅŸekilde yürüyeceÄŸiz. Çanakkale hem istiklal hem istikbal mücadelemiz oldu. Vatanını ve hürriyetini canı pahasına koruyabilecek bir milletin önüne durabilecek hiçbir kuvvet yoktur. Çanakkale umudun adı olmuÅŸtur. Çanakkale'de MuÅŸ'tan, Bitlis'ten, Van'dan, Anadolu'nun dört bir yanından olduÄŸu gibi Üsküp'ten, Bosna'dan gelen de vardır. Onun için Çanakkale bir varoluÅŸ mücadelesiydi. Pekçok sömürge ülkesi Çanakkale ve daha sonra KurtuluÅŸ Savaşı'ndan aldığı cesaretle bağımsızlıklarına giden yola girmiÅŸlerdi. Buraya gelen Avusturalyalılar, Yeni Zellandadılar soruyorlardı; biz buraya niye geldik? O kadar uzun mesafelerden biz buraya niye geldik diye soruyorlardı. Öbür tarafta Senegal'den aldatılmış buraya gelen müslüman kardeÅŸlerimiz ezan seslerini duyunca 'Biz nereye geldik' deyip silahlarını ters döndürüp, saf deÄŸiÅŸtirerek gerçek yerlerine döndüler. Bu destan böyle bir destan. Ben müslüman kardeÅŸime nasıl silah çekerim dediler. 

BU MÄ°LLET GÜÇLÜDÜR

Ama bugün ne oldu? 7-8 Ekim tarihlerinde benim Kürt kardeÅŸlerimi sokaÄŸa dökenler, Kürdü Kürt kardeÅŸlerime öldürenler kimler? Benim MehmetçiÄŸimin karşısına çıkan, polisimin karşısına dikilenler kimler? Peki bunlara alkış tutanlar kimler? Bunları övenler, destek verenler kimler? Millet olmak kolay deÄŸil; illet olmak kolay. Bugün tarihi bir yol ayrımındayız. Gözler bir kez daha Türkiye'ye yönelmiÅŸ, ümitler bir kez daha Türkiye'ye baÄŸlanmıştır. Zorluklar ne kadar büyük olursa olsun, mücadele etmek ve baÅŸarıya ulaÅŸmak millet olarak bizim en önemli vasfımızdır. Gençler sakın umudunuzu yitirmeyin, Allah'ın izniyle bu millet güçlüdür. Biz hür, dimdik yürürüyüz bunu böyle biliniz. Onun için tek millet diyoruz, 79 milyonuyla. Tek bayrak diyoruz, bayrağımızın dışında bir bayrak tanımıyoruz. Paçavraları bu milletin evladına bayrak diye sunanlara karşı bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eÄŸer uÄŸrunda ölen varsa vatandır. Bir toprağın vatan olması lazım ÅŸehit kanlarına ihtiyaçı vardır. Tek vatan diyoruz. 780 bin kilometre kareyle tek vatan. Dördüncüsü tek devlettir. Devlet içinde devlet tanımıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden baÅŸka bir devlet asla! Yok paralel devletmiÅŸ, yok ÅŸuymuÅŸ, yok buymuÅŸ asla!

ÇANAKKALE ONLAR Ä°ÇÄ°N BÜYÜK HEZÄ°METTÄ°R

Dün Çanakkale'ye toplarıyla, uçaklarıyla gelenler hiç ummadıkları bir maÄŸluyibetle karşılaÅŸmışlardır. GüneÅŸlenip denize girecekleri sayfiye nazarıyla bakarak buraların mezarları olacaklarını herhalde hiç düÅŸünmemiÅŸlerdi. DüÅŸman gemileri birer birer boÄŸazın o karanlık sularına gömülürken dünyanın dört bir yanından getirilmiÅŸ seçkin birlikler eriyip gitmeye baÅŸladıklarında dahi karşılarında duran gerçeÄŸe inanmak istememiÅŸlerdir. Çanakkale onlar için bir büyük hezimete dönüÅŸmüÅŸtür. Çünkü onlar için tek hedef vardı; Ä°stanbul. Biz Ä°stanbul'u feda edebilir miyiz? Bunun için geçilmez yer denilen yer Çanakkale'deydi. Hepsinin hevesleri kursaklarında kaldı. Bugün de içerde ve dışarıda milletimizi köÅŸeye sıkıştırmak için oyun oynayanları hiç ÅŸüpheniz olmasın aynı akıbet bekliyor. 300'e yakın ÅŸehit verdik. Operasyonlarda 2 bine aÅŸkın da bu ülkede kaybolup gittiler. Onlar için çok kolay ve basit gibi iÅŸler dev krize dönüÅŸebilir. YaÅŸayan krizin insani ve ekonomik maliyetleri bölgemizle sınırlı kalmamıştır, kalmayacaktır. Bölgemizde yaÅŸananların da kimler için ne tür tarihi deÄŸiÅŸimlere vesile olacağını inÅŸallah hep birlikte yaÅŸayacak ve göreceÄŸiz. 

YENÄ° BÄ°R DESTAN YAZMAMIZA KÄ°MSE ENGEL OLAMAZ

2023 hedeflerine sıkı sıkıya baÄŸlanmak bize düÅŸen görevdir. Zor oyunu bozan diye bir atasözümüz var. En büyük kozumuz 2023 hedeflerimizdir. Bu rotadan sapmaz, projelerimizden taviz vermez konsantrasyonumuzu kaybetmezsek, Allah'ın izniyle Çanakkale Köprüsü'nü de yaparız, Allah'ın izniyle Ä°stanbul'daki havalimanını bitirir dünyaya bir örnek koyarız. Ülke ve millet olarak yeni bir destan yazmamıza kimse engel olamaz. Millet olarak birliÄŸimizi, beraberliÄŸimizi, dayanışmayı yeter ki muhafaza edebilelim. Bayrağımızın önünde 81 ille yerleÅŸtirmiÅŸ pazıllarla bir Türkiye haritası var. Birlikte Türkiye olacağız. Yeter ki, rengini ÅŸehitlerimizin kanından alan bayrağımızın indirilmesine, ezanların susturulmasına asla izin vermeyelim. Yeter ki, vatanımızı bölmek isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakalım. Devletimizi yaÅŸatalım, büyütelim, güçlendirelim. Ä°lkelerimizden taviz vermeyelim. Dün Çanakkale geçilmez diyerek üzerimizde oynanan oyunları boÅŸmuÅŸ, ya istiklal ya ölüm diyerek karararlılığımızı ortaya koymuÅŸtuk, bugün de yeni Türkiye'yi iÅŸte bu sütunlar üzerine inÅŸa edecek, yükseltecek 21. yüzyılın büyük ve güçlü ülkesi haline getireceÄŸiz. 

Terör denen, ahlaksız, sinsi yöntemlerle çıkaran zihniyet iÅŸimizi zorlaÅŸtırıyor. GeçtiÄŸimiz Pazar günü Kızılay meydanında yapılan bombalı saldırıyı yaÅŸadık. Masum insanların arasına giren bombalı araç 35 vatandaşımızın hayatına maloldu. Terör örgütlerinin maÅŸa olarak kullandıkları rahmetli Cengiz Aytmatov'dan ilham olarak 'mankurt' olarak nitelendirdiÄŸim bu aÅŸağılık hainlerin karşısında öfkeye kapılmamak mümkün deÄŸil. Ülkemizde ve bölgemizde faaliyet gösteren ne kadar terör örgütü varsa hepsi Türkiye'ye karşı birleÅŸti. BaÅŸta batı ülkeleri olmak üzere pekçok devlet hala bu örgütler karşısında ilkeli bir tavır ortaya koyamıyor. Belçika'da bugün toplantı var. Toplantının yapıldığı binanın hemen arkasında bölücü devlet örgütü PKK'yı terör örgütü olarak ilan eden AB'nin tüm ülkeleri, onlardan birisi olan Belçika onların paçavrasını dalgalandırmak üzere çadır kurmalarına izin verebiliyor. Bunlar samimi, dürüst deÄŸiller, ikircikli davranıyor. Bugün bayrağı indirmiÅŸler. Dürüst olun, samimi olun. Karşınızda aldanacak bir Türkiye bir Türk Milleti yok. Bunun adı teröre teslim olmaktır. Bunlar teröre teslim oldular. Ankara'da patlayan bombanın, ÅŸehrin göbeÄŸinde terör örgütü yandaÅŸlarına ÅŸov yapmalarına müsaade ediyorlar, aynı bombaların Avrupa'da patlamaması için bir sebep yok. Bu iÅŸ mayın tarlasında dans etmek gibidir. Ayağınızın ne zaman yamına takılacağını bilemezsiniz. 

Buradan terör örgütüne destek veren ülkelere sesleniyorum; koynunuzda yılan besliyorsunuz. O yılan her an sizi de sokabilir. Türkiye'de patlayan bombaları televizyon ekranlarından seyretmek size bir ÅŸeyler ifade etmiyor olabilir. Aynı bombalar sizlerin ÅŸehirlerinizde patladığınızda bizi anlayacaksınız, ama o zaman çok geçe olacak. Ä°zin vermeyeceÄŸiniz vermeyeceÄŸiniz faaliyetleri desteklemekten vazgeçin. Sizin milletvekiliniz intihar taziyesine gittiÄŸinizde ona karşı neler yapabileceÄŸinizi çok iyi biliyorum. Aynı ÅŸekilde akademisyen, sivil toplum temsilcisi taşıyan ülkenizin bütünlüÄŸüne yönelik eylem yapan terör örgütüne destek verdiÄŸinde sizin tavrınızın ne olacağını gayet iyi kestirebiliriz. Türkiye teröre maruz olacak olan batılı ülkelerinden çok daha hukuki bir terörle mücadele pratiÄŸi ortaya koyuyor. Avrupa ülkelerinden beklentimiz biraz empati yapmalarıdır. Bizdeki mücadele inanın bana Fransa, Ä°ngiltere, ABD'de yapılacak olan uygulamalardan çok daha insaflıdır, temel hak ve hürriyetlere çok daha uygundur. Biz ne yaptığımızı, kimlere karşı mücadele ettiÄŸimizi çok iyi biliyoruz. Avrupa ülkelerinin eleÅŸtirileri adilse kulak veririz, yoksa kusura bakmasınlar. Ülkemizin bütünlüÄŸü sözkonusu olduÄŸunda hiç kimse kusura bakmasın, yapılması gerekeni yaparız. 

Bizim tarihimizde katliam yoktur, insanları sömürme anlayışı hiç yoktur. Bizim terörle mücadelemizin bir ahlakı, ölçüsü, meÅŸruiyeti vardır. Birileri bizden talep ettiÄŸi için deÄŸil kendi kültürümüzde varolduÄŸu için bu ÅŸekilde davranıyoruz. Türkiye 3 milyonu aÅŸkın sığınmacıya ev sahipliÄŸi yaparken, bir avuç mülteciye yer bulamayıp, utanç verici ÅŸartlara mahkum edenler önce dönüp kendilerine baksınlar. Bizden Çanakkale kahramanlarının evlatları olarak onların ÅŸanına, ÅŸerefine, mücadelesine gölge düÅŸürecek en küçük bir yanlış içinde olmayız. Åžehitlerimizin ruhlarını muazzep etmedik, etmeyeceÄŸiz. 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-deneme bonusu-