Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Erdoğan: 'Tek bir terörist kalmayana kadar...'

Erdoğan: 'Tek bir terörist kalmayana kadar...'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Terör örgütleri ülkemiz için tehdit olmaktan çıkarılana kadar, devletimize ve milletimize doğrultulan silahlar bırakılıp gömülünceye kadar, burada bir şeyin altını özellikle vurgulamak istiyorum, silahların susması değil, silahların bırakılıp gömülmesi bunu ısrarla söylüyorum üzerine beton dökülene kadar, sınırlarımız içinde tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemize devam edeceğiz' dedi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, “Biz Çözüm Süreci’ni hiçbir zaman teröre meÅŸruiyet kazandırma, terörü şımartma, teröre alan açma süreci olarak düÅŸünmedik. Biz demokratik açılım derken düÅŸüncelerimiz sadece temel hak ve özgürlükler, demokrasiydi. Biz milli birlik ve kardeÅŸlik projesi derken milletçe bir olalım, diri olalım, kardeÅŸ olalım diye bunları söyledik ve Çözüm Süreci'yle bu süreci taçlandıralım dedik. Ama bunlar ne yazık ki Çözüm Süreci'ni filan anlamadılar, anlamak istemediler. Öyleyse ÅŸu anda bu buzdolabındadır. Çünkü yapılanlar açıkça ortadadır” dedi. 

Görev süresi sona erecek olan Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Necdet Özel’e, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından Devlet Åžeref Madalyası tevcih edildi.

CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’ndeki törende konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, terör örgütlerinin hepsiyle mücadele ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini söyledi.

Bir taraftan terörle ve arkasındaki kirli odaklarla mücadeleyi sürdürdüklerini diÄŸer taraftan hukuk devletinden, meÅŸruiyetten, demokrasiden asla taviz vermediklerini dile getiren CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Terör örgütleri ülkemiz için tehdit olmaktan çıkarılana kadar, devletimize ve milletimize doÄŸrultulan silahlar bırakılıp gömülünceye kadar, burada bir ÅŸeyin altını özellikle vurgulamak istiyorum, silahların susması deÄŸil, silahların bırakılıp gömülmesi bunu ısrarla söylüyorum üzerine beton dökülene kadar, sınırlarımız içinde tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemize devam edeceÄŸiz” dedi.CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Türkiye’nin son 12 yılda demokrasi ve kalkınma yolunda rekorların kırıldığı, baÅŸarılarla dolu müstesna bir dönem olduÄŸunu kaydetti.

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜ AKLAMAK Ä°ÇÄ°N NASIL ELLERÄ°NDEN GELENÄ° YAPTIKLARINI Ä°BRETLE TAKÄ°P EDÄ°YORUZ”

Atılan adımlar neticesinde ülkenin demokrasi, insan hakları, sivil siyasetin güçlenmesi, özgürlüklerin geniÅŸletilmesi noktasında sessiz bir devrim yaÅŸadığını vurgulayan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Elde ettiÄŸimiz baÅŸarılar, milletimiz tarafından memnuniyetle karşılanırken bu durumun birilerini de ciddi olarak rahatsız ettiÄŸini de biliyoruz. KuÅŸkusuz Türkiye’nin büyümesinden, geliÅŸmesinden, huzur ve güven ortamına kavuÅŸmasından en büyük rahatsızlığı terör örgütü duydu. Çünkü Türkiye kazanırken onlar kaybediyor. Etnik ve dini hassasiyetleri kaşıyarak insanların kanı üzerinden siyaset yapan istismarcılar iÅŸte bunun için harekete geçtiler. Varlıklarını ve kazançlarını ülkenin ve milletin kaybetmesi üzerine kormuÅŸ olanlar da terörü fırsata çevirmenin çabası içine girdiler. GeçtiÄŸimiz bir ayda yaÅŸananlar bu ülkenin kimlerin demokrasiden ve özgürlüklerden yana olduÄŸu, kimlerin de bu kavramları istismar ettiÄŸini bir defa daha gösterdi. Dün hayata geçirdiÄŸimiz demokrasi ve özgürlük hamlelerini sabote etmek için uÄŸraÅŸanların bugün terör örgütünü aklamak için nasıl ellerinden geleni yaptıklarını ibretle takip ediyoruz” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECÄ° ÅžU ANDA BUZDOLABINDADIR”

Terör örgütlerinin üstlendiÄŸi eylemleri bile devletin, hükümetin, ÅŸahsının üzerine yıkmaya çalışacak kadar izanını hatta haysiyetini kaybedenler olduÄŸunu gördüklerinin altını çizen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, konuÅŸmasına ÅŸöyle devam etti:

"Uyurken, sokakta yürürken, pazarda eÅŸiyle alışveriÅŸ yaparken ÅŸehit edilen güvenlik görevlilerimizi görmezden gelerek teröristlere güzellemeler düzenleyenler benim nezdimde iÅŸlenen suça ortaktır. Kendileri sırça köÅŸklerinde keyif sürerken, bu milletin masum evlatlarının kanı üzerinden demagoji yapanlar sadece korkak deÄŸil aynı zamanda alçaktır. Bakıyorsunuz silahı bırakmayan terör örgütüne bir kere bile ÅŸiddetin çözüm yolu olmadığını söylemeye cesaret edemeyenler bugün operasyonlara karşı çıkıyor. Her zaman ifade ettiÄŸimiz bir hususun altını çizerek tekrarlamak istiyorum, biz Çözüm Süreci’ni hiçbir zaman teröre meÅŸruiyet kazandırma, terörü şımartma, teröre alan açma süreci olarak düÅŸünmedik. Biz demokratik açılım derken düÅŸüncelerimiz sadece temel hak ve özgürlükler, demokrasiydi. Biz milli birlik ve kardeÅŸlik projesi derken milletçe bir olalım, diri olalım, kardeÅŸ olalım diye bunları söyledik ve Çözüm Süreci'yle bu süreci taçlandıralım dedik. Ama bunlar ne yazık ki Çözüm Süreci'ni filan anlamadılar, anlamak istemediler. Öyleyse ÅŸu anda bu buzdolabındadır. Çünkü yapılanlar açıkça ortadadır. Bu süreci silahın vesayetinden kurtularak sorunları siyasetin meÅŸru araçları yoluyla çözmek isteyenler fırsat tanıma vesilesi olarak gördük. Maalesef hem terör örgütü hem de onun siyasi uzantısı olan parti bu imkanı deÄŸerlendiremedi. Hiçbir devlet toprakları üzerinde kendi meÅŸru otoritesi dışında paralel yapıların oluÅŸmasına, bunların vatandaÅŸlarına musallat olmasına izin veremez."

“Türkiye’yi demokrasi ve özgürlükler penceresinden eleÅŸtirenler bu yapılanları hiçbir batı ülkesinde örneÄŸini bize gösteremez” diyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Terörle mücadele, demokrasinin ve hukukun en baÅŸta gelen ÅŸartıdır. Çünkü terörün olduÄŸu yerde bu kavramların esamesi okunmaz. Biz Türkiye’nin demokrasi ve ekonomi baÅŸta olmak üzere hayatın tüm alanlarında 12 yıldır devam eden deÄŸiÅŸim sürecine devam ettirmekte kararlıyız. 2023 hedeflerimiz bu deÄŸiÅŸim irademizin sembolüdür. Terör bu hedeflere ulaÅŸmamızın önündeki en büyük engeldir. DiÄŸer engelleri nasıl açtıysak terörün üstesinden de hep birlikte geleceÄŸiz. Bu konuda TSK’nın yeni komuta kademesine önemli görev düÅŸüyor. Orgeneral Necdet Özel döneminde etkin ÅŸekilde kullandığımız iÅŸbirliÄŸi zeminini inÅŸallah önümüzdeki dönemde aynı ÅŸekilde güçlü bir ÅŸekilde devam ettireceÄŸimize inanıyorum. Sayın Özel’e bir kez daha ülkemize ve milletimize yaptığı hizmetler için teÅŸekkür ediyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

GEÇÄ°T VERMEDÄ°K, VERMEYECEĞİZ.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, "Terörün amacını, hedeflerini, oluÅŸturmak istediÄŸi korku iklimini gayet iyi biliyoruz. Türkiye’yi çekmek istedikleri tuzağın farkındayız ve biz bu tuzaÄŸa asla düÅŸmeyeceÄŸiz. Suriye’deki ateÅŸi, Irak’taki istikrarsızlığı ülkemize taşımak isteyenlere geçit vermedik, vermeyeceÄŸiz. Teröre raÄŸmen, terörün tahriklerine, terör destekçilerinin provokatif açıklamalarına raÄŸmen terör karşısındaki dirayetli duruÅŸumuzu koruduk, koruyoruz" dedi.

Görev süresi sona erecek olan Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Necdet Özel’e, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından Devlet Åžeref Madalyası tevcih edildi.

CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’ndeki törende konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Necdet Özel’e devletin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüÄŸü, toplumun huzuru birlik ve beraberliÄŸi için gösterdiÄŸi üstün baÅŸarılar sebebiyle devlet ÅŸeref madalyası takdim etmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Özel’e bugüne kadar gerçekleÅŸtirdiÄŸi baÅŸarılı çalışmalar sebebiyle tebrik ettiÄŸini dile getiren CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çeÅŸitli kademelerinde yürüttüÄŸü görevini son 4 yıldır Genelkurmay BaÅŸkanı olarak sürdüren Orgeneral Necdet Özel’e gerek baÅŸbakanlığım gerekse cumhurbaÅŸkanlığım döneminde yakın mesai içinde olduk. Bu süreçte ülkemiz bakımından hem içeride hem de dışarıda son derece kritik geliÅŸmeleri hep birlikte yaÅŸadık. Kendisiyle gerçekten uyumlu ve verimli çalışma imkanı bulduÄŸumu özellikle belirtmek isterim. Sayın Özel’e Türk Silahlı Kuvvetlerimizin anayasa ve hukuk devleti içerisinde görevini yürütme hususunda gösterdiÄŸi hassasiyet sebebiyle ayrıca teÅŸekkür ediyorum” dedi.

“SON DÖNEMDE YAÅžADIÄžIMIZ HADÄ°SELER ÜLKEMÄ°ZÄ°N GÜÇLÜ ORDUYA OLAN Ä°HTÄ°YACINI BÄ°R KEZ DAHA GÖSTERMÄ°ÅžTÄ°R”

“Ülkemizin ve milletimizin gözbebeÄŸi bir kurum olan TSK’nın her türlü kısır tartışma ve haksız ithamdan uzak bir ÅŸekilde görevini yürütebilmesine önem veriyorum” diyen CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, konuÅŸmasına ÅŸöyle devam etti:

“Son dönemde yaÅŸadığımız hadiseler ülkemizin güçlü orduya olan ihtiyacını bir kez daha göstermiÅŸtir. GeçtiÄŸimiz 12 yılda savunma sanayimizi geliÅŸtirmek için sarf ettiÄŸimiz çabaların ve bu konudaki samimi hassasiyetimizin en büyük ÅŸahidi TSK’nın mensuplarıdır. TSK mensuplarının morallerini bozmaya yönelik giriÅŸimler karşında genelkurmay baÅŸkanımızın gösterdiÄŸi duyarlılığı da yakından biliyorum. Türkiye’ye ve milletimize yönelik saldırılar çok farklı kaynaklardan ve çok farklı biçimler altında gelebiliyor. Bunların bir kısmı en başından tespit edilebiliyorken bir kısmını ancak dana sonra fark edebilmek mümkün oluyordu. Paralel Devlet Yapılanması adını verdiÄŸimiz örgüt bunun son örneÄŸidir. Bu örgütle mücadele konusunda ortaya koyduÄŸumuz kararlı tutumu gayet iyi milletimiz biliyor. Paralel devlet yapılanmasının TSK içinde yol açtığı sıkıntıların çözümü içinde genelkurmay baÅŸkanımızla iÅŸbirilÄŸi içinde olduk. Ä°nÅŸallah TSK’nın tüm unsurlarıyla tüm personeliyle görevini en iyi ÅŸekilde yerine getirebilmesi konusundaki çalışmalarımızı yeni genelkurmay baÅŸkanımız ve kuvvet komutanlarımızla da birlikte sürdüreceÄŸiz.”

“BAÅžKOMUTANLIK GÖREVÄ°MÄ° LAYIKIYLA YERÄ°NE GETÄ°RMENÄ°N GAYRETÄ° Ä°ÇÄ°NDEYÄ°M”

Anayasaya göre CumhurbaÅŸkanlığı makamıyla birlikte taşıdığı diÄŸer bir ÅŸerefli unvan olan baÅŸkomutanlık görevini layıkıyla yerine getirmenin de gayreti içerisinde olduÄŸunu kaydeden CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Hem cumhurun hem TSK’nın baÅŸkanlığı gibi iki önemli görevini yürütme ÅŸerefini ÅŸahsıma bahÅŸettiÄŸi için Rabbime hamd ediyorum. Türkiye olarak 20 Temmuz’da Suruç’ta meydana gelen bombalı saldırıdan beri yeni bir terör saldırısına maruz kaldık. Suruç’taki terör eyleminde 33 kiÅŸi hayatını kaybetti. Akabinde DAÄ°Åž terör örgütünün sınır karakolumuza yönelik yaptığı saldırıda bir astsubayımız ÅŸehit oldu. Daha sonraki günlerde terör örgütleri polislerimizi, askerlerimizi, resmi kurumlarımızı ve sivilleri hedef alan saldırılar düzenledi. Ben buradan bir kez daha ÅŸehitlerimize ve hayatını kaybeden vatandaÅŸlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalanlarına sabır ve baÅŸsaÄŸlığı diliyorum” diye konuÅŸtu.

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN CÄ°DDÄ° KAYIPLAR YAÅžADIÄžINI BÄ°LÄ°YORUZ”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ülkenin deÄŸiÅŸik illerinden her gün hain ve kalleÅŸ saldırı haberlerini almaya devam ettiklerini belirtti.

Dün Ä°stanbul’da bir emniyet müdürünün cenaze törenine katıldığını anımsatan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Şırnak’ta polisimiz ve bir askerimiz ÅŸehit edildi. Biz 40 yıldır terörle mücadele eden, on binlerce vatandaşını terör saldırılarında kurban vermiÅŸ bir ülkeyiz. Terörün amacını, hedeflerini, oluÅŸturmak istediÄŸi korku iklimini gayet iyi biliyoruz. Türkiye’yi çekmek istedikleri tuzağın farkındayız ve biz bu tuzaÄŸa asla düÅŸmeyeceÄŸiz. Suriye’deki ateÅŸi, Irak’taki istikrarsızlığı ülkemize taşımak isteyenlere geçit vermedik, vermeyeceÄŸiz. Teröre raÄŸmen, terörün tahriklerine, terör destekçilerinin provokatif açıklamalarına raÄŸmen terör karşısındaki dirayetli duruÅŸumuzu koruduk, koruyoruz. Ülke sınırlarımız içinde ve dışında gerçekleÅŸtirilen operasyonlar sonucunda terör örgütünün çok ciddi kayıplar yaÅŸadığını biliyoruz. Aynı ÅŸekilde güvenliÄŸimiz için tehdit teÅŸkil eden DAÄ°Åž terör örgütünün unsurlarına karşı da etkili operasyonlar gerçekleÅŸtirdik. Bizim için terör örgütleri arasında hiçbir fark yoktur. Adı, amacı, sembolü, söylemi ne olursa olsun bizim için terör örgütü terör örgütüdür. Biz hepsiyle mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceÄŸiz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-deneme bonusu-