Konya
17 Eylül, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

FETÖ'nün kökünü temizleyene kadar bize durmak yok

FETÖ'nün kökünü temizleyene kadar bize durmak yok
Başbakan Yıldırım, "İçindeki militanlarını robotlaştırarak birer hain olarak yetiştiren FETÖ terör örgütüyle mücadelemiz sürüyor. Kökünü temizleyene kadar bize bir dakika, bir saniye durmak yok." dedi

BaÅŸbakan Binali Yıldırım, "AK Parti hükümetleri en baÅŸtan beri sizlerle doÄŸrudan temas kurdu ve birlikte çalışma yolunu seçti. Sizleri sadece seçim zamanlarında hatırlanan bir dernek binası içerisinde kendi gündemiyle meÅŸgul olan kiÅŸiler olarak görmedik, aksine hükümetlerimiz döneminde sivil toplum kuruluÅŸlarını, siyasete toplumun sesini ileten güçlü ve canlı kurumlar olarak hep gördük, buna göre hareket ettik." dedi.

BaÅŸbakan Yıldırım, Çankaya KöÅŸkü'nde sivil toplum kuruluÅŸu temsilcileriyle bir araya geldiÄŸi iftarda, rahmeti, maÄŸfireti ve cehennem ateÅŸinden kurtuluÅŸu müjdeleyen ramazanın hayırlara vesile olmasını diledi.

Yıldırım, ramazanın ülkeye, millete, bölgeye ve Ä°slam dünyasına barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni etti.

Siyaseti büyük bir denize, sivil toplum kuruluÅŸlarını da bu denizi besleyen zengin nehirlere benzeten Yıldırım, "Tabii ki sivil toplum dinamiklerinin tek görevi, siyaseti zenginleÅŸtirmek deÄŸil, aynı zamanda içinde yaÅŸadığı toplumda artı deÄŸer üretmek ve farkındalık oluÅŸturmak gibi bir görevi de var. Dünün dünyasında çok renkliliÄŸe, çok sesliliÄŸe yer yoktur. Toplumlar ve bireyler, zıt kutuplar arasında asgari düzeyde tercihlerini, kendi varlıklarını ortaya koyma gayreti içindeydi. Günümüz dünyasında bu basmakalıp algılar tamamen deÄŸiÅŸti. Bugün çok daha iÅŸlevsel, çok renkli, çok sesli bir düÅŸünsel yelpaze söz konusu. Bu anlamda sivil toplum kuruluÅŸlarımız birbirinin tersi olan kuruluÅŸlar arasında gidip gelmiyor." ifadelerini kullandı.

Sivil toplum kuruluÅŸlarının, insan odaklı yaklaşımlarla azami düzeyde düÅŸünsel ve eylemsel seçenekler sunarak fikir ve eylem ikilisini geliÅŸtirdiÄŸini vurgulayan Yıldırım, bu sayede kutuplaÅŸan deÄŸil, kucaklaÅŸan bir sosyolojik gerçeklik için sivil toplum kuruluÅŸlarına her zamankinden fazla, daha fazla ihtiyaç olduÄŸunu belirtti.

"Türkiye'nin devlet olarak gösterdiÄŸi reflekslere sizler de destek oldunuz"

Sivil toplum kuruluÅŸlarının niteliÄŸi ve niceliÄŸinin yüksek olmasının, o ülkedeki demokrasinin gücünü de gösterdiÄŸini anlatan BaÅŸbakan Yıldırım, "Bu manada AK Parti hükümetleri en baÅŸtan beri sizlerle doÄŸrudan temas kurdu ve birlikte çalışma yolunu seçti. Sizleri sadece seçim zamanlarında hatırlanan bir dernek binası içerisinde kendi gündemiyle meÅŸgul olan kiÅŸiler olarak görmedik, aksine hükümetlerimiz döneminde sivil toplum kuruluÅŸlarını siyasete toplumun sesini ileten güçlü ve canlı kurumlar olarak hep gördük, buna göre hareket ettik. Bugün bu karşılıklı atılan adımların olumlu etkilerini birlikte görüyoruz." diye konuÅŸtu.

Sivil toplumun, siyaset ve toplumsal farkındalık oluÅŸturma konusundaki gayretini elbette duyarlılıklar konusunda da ortaya koyması gerektiÄŸine iÅŸaret eden Yıldırım, ÅŸunları söyledi:

"Bu anlamda bu salonda bulundan yüreÄŸi büyük, gönlü geniÅŸ bütün sivil toplum mensuplarına ÅŸükranlarımı sunuyorum. Çünkü Türkiye mazluma sığınan, yolda kalana yoldaÅŸ, hastaya ÅŸifa, dertliye de her daim deva olmuÅŸ bir ülkedir, bir millettir. Türkiye'nin devlet olarak gösterdiÄŸi reflekslere sizler de her zaman kurumsal kimliÄŸinizle destek oldunuz."

Türkiye'nin, sivil toplum kuruluÅŸlarının katkılarıyla 21. yüzyılın tüm acımasız dayatmalarına karşın insanlık adına umut kapısı haline geldiÄŸini kaydeden Yıldırım, konuÅŸmasına ÅŸöyle devam etti:

"Bakın yanı başımızda Suriye'de masum insanlar, çocuklar öldü. Çocukların yaÅŸayamadığı bir dünyada, biz neyi konuÅŸacağız? Cansız çocuk bedenlerinin sahile vurduÄŸu bir dünyada neyi, nasıl anlatacağız? Afrika'da yeterli ve saÄŸlıklı su kaynağına ulaÅŸamadığı için saat başı hayatını kaybeden insanlar varken, hiçbir ÅŸey yokmuÅŸ gibi hayatımıza nasıl devam edeceÄŸiz? Biz edemezdik, sizler de edemediniz." 

"Van üÅŸümesin' diyerek atkılarını sahaya attılar"

KonuÅŸmasında BeÅŸiktaÅŸ'ın geçmiÅŸ yıllarda oynanan maçını hatırlatan Yıldırım, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Van depremi yeni olmuÅŸ, devletimiz ve sivil toplum kuruluÅŸlarımız var gücüyle bölgeye doÄŸru gidiyordu. O günlerde BeÅŸiktaÅŸ taraftarları, dakikalar 65'i, Van plakasını gösterdiÄŸinde 'Van üÅŸümesin.' diyerek atkılarını sahaya attılar. Ä°ÅŸte bu merhamet duygusu, devletin hassasiyeti, sizin de iÅŸin içinde bulunmanızdan güç alıyor. Buradan bu sezonu ÅŸampiyon olarak kapatan BeÅŸiktaÅŸ'ı tebrik ediyorum. Bu sene ülkemizi Avrupa'da en iyi ÅŸekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum." 

BaÅŸbakan Binali Yıldırım, Van'da gösterilen hassasiyetin sınırların ötesine de taşındığını, Afrika'da su kuyuları açıldığını, hastaneler, aÅŸ evleri kurulduÄŸunu, yetimhaneler, eÄŸitim yuvaları inÅŸa edildiÄŸini, Suriye'den Türkiye'ye gelen savaÅŸ maÄŸdurlarına kol kanat gerildiÄŸini de anlattı.

Gelecekte, bu asrın tarihi yazıldığında, sınırlarında beklettiÄŸi mültecilere insanlıktan yoksun davranışlarla yaklaÅŸanların utançlarının kaydedileceÄŸini belirten Yıldırım, onlara hiçbir engel tanımadan kucağını açan asil milletlerin davranışının da kaydedileceÄŸini söyledi.

Yıldırım, Türkiye'nin ise tertemiz bir sayfayla insanlık onurunu ayakta tutan bir medeniyetin sahibi olarak tarihteki yerini geçmiÅŸte olduÄŸu gibi gelecekte de alacağını vurguladı. 

Dünyada yaÅŸanan asimetrik terörün bir sebebinin de uluslararası toplumun insanı merkeze alan yaklaşımlardan uzaklaÅŸması olduÄŸuna dikkati çeken Yıldırım, "Terör belası merhametin olmadığı, insanların adeta robotlaÅŸtırıldığı sistemlerin tetiklediÄŸi bir olgudur. Bugün hükümetimiz doÄŸru politikalarla terör belasını def etmek için gayretle çalışmaktadır. Bölücü terör örgütüne katılımların sıfıra indirilmesi için güvenlik güçlerimiz bölge halkıyla iç içe olarak, onların da güven ve desteÄŸini alarak baÅŸarılı bir çalışma yürütmektedir." diye konuÅŸtu.

Bölücü PKK terör örgünün tarihinin en ağır darbesini alırken, bölgedeki vatandaÅŸların da tarihin en büyük kardeÅŸlik destanını yazdığını belirten Yıldırım, konuÅŸmasına ÅŸöyle devam etti:

"Ä°çindeki militanlarını robotlaÅŸtırarak birer hain olarak yetiÅŸtiren FETÖ terör örgütüyle mücadelemiz sürüyor. Devletin içine sinmiÅŸ bu kan emicilerin kökü temizlenene kadar bize bir dakika, bir saniye durmak yok. Türkiye'nin bölgesinde ve içinde baÅŸlattığı bu kararlı mücadeleyi sizlerin de en üst perdeden desteklediÄŸinizi biliyoruz. Çünkü sizler katılımcı demokrasinin vazgeçilmez unsurlarısınız. Ä°nsanı yaÅŸat ki devlet yaÅŸasın. 15 Temmuz'u elbette unutmadık, unutturmayacağız. Yıl dönümünde 15 Temmuz'u memleketin her köÅŸesinde, her ilin meydanında, her ilçenin meydanında milletimizle beraber aynı ruhla, aynı coÅŸkuyla kutlayacağız. Demokrasi bayramı olarak kutlayacağız. Åžehitlerimizi anacağız ve geleceÄŸimiz olan gençlerin zihinlerinde bu hatıraların daima yaÅŸaması için gereken çalışmayı yapacağız."

"Yenikapı mitingi sivil toplum hareketinin bir haykırışıydı"

Darbe giriÅŸiminden sonra yapılan Yenikapı mitinginin sivil toplum hareketinin bir haykırışı, organizasyonu olduÄŸuna dikkati çeken Yıldırım, 15 Temmuz gecesi meydanlara, havalimanlarına akın eden milyonlarca insanın, sivil toplumun tepkisinin en belirgin örneÄŸi olduÄŸunu kaydetti.

Yıldırım, yakın zamanda bir halk oylaması gerçekleÅŸtirildiÄŸini ve milletin "evet" oyuyla yeni yönetim sistemini kabul ettiÄŸini anımsatarak, 2019'da yapılacak ilk milletvekili ve cumhurbaÅŸkanı seçiminde yeni sistemin devreye gireceÄŸini söyledi. 

Dört cümle ile yeni sistemin ne anlama geldiÄŸini aktaran Yıldırım, CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye'de artık iktidarın garanti altına alındığını, bu deÄŸiÅŸiklikle birlikte istikrarın sürekli hale geleceÄŸini ifade etti.

Yeni sistemle yönetim krizinin de ortadan kalkacağını söyleyen Yıldırım, "UzlaÅŸma yönetimde hakim oluyor. Çünkü hem Meclis'in hem de cumhurbaÅŸkanının eÅŸit güçleri var. EÅŸit iki 'silah' demek, uzlaÅŸma demektir, kriz çözme demektir. O yüzden de yeni sistem ülkemizin zaman kaybını ortadan kaldıracak ve geleceÄŸimiz, gençlerimiz için, gelecekteki büyük hedeflerimizin zaman kaybı olmaksızın gerçekleÅŸmesi için ülkemize büyük bir fırsat saÄŸlayacak." dedi.

"Türkiye'nin bölgede güçlü olması lazım"

Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki krize de deÄŸinen BaÅŸbakan Yıldırım, ÅŸunları kaydetti: 

"Türkiye'nin bölgede güçlü olması lazım. YaÅŸadığımız bütün olaylar bize bunu gösteriyor. ÖrneÄŸin son günlerde Körfez'de yaÅŸanan geliÅŸmeler, bölgede yeni bir sorun alanının belirtileridir. Ümit ederiz ki henüz Suriye, Irak, Yemen, Libya'da sorunlar çözülmeden, akan kan durmadan yeni bir sorun alanı oluÅŸmaz. Bunun için baÅŸta CumhurbaÅŸkanımız olmak üzere Hükümetimiz, ilgili ülkeleri sükunete davet etmekte ve yaÅŸanan sorunların diyalogla, istiÅŸareyle, teenniyle çözümünü saÄŸlamak için her türlü gayreti gösteriyoruz. Zira, bölgenin yeni sorunları, yeni istikrarsızlıkları kaldıracak durumu yok. Acı olan da tabii Müslüman ülkelerin yoÄŸun olduÄŸu bölgede bu sorun alanlarının artmasıdır." 

Yıldırım, ramazan ayının Türkiye baÅŸta olmak üzere bütün Ä°slam aleminin, bölgenin ve insanlığın huzuru, barışı ve kardeÅŸliÄŸine vesile olmasını temenni etti. 

Abdurrahim Karakoç ve Cahit ZarifoÄŸlu'nun bugün ölüm yılı olduÄŸunu da hatırlatan Yıldırım, Türk edebiyatı ve fikir aleminin iki önemli ÅŸahsiyetini rahmet ve ÅŸükranla andı.

Ä°ftardan notlar 

BaÅŸbakan Yıldırım, sivil toplum kuruluÅŸu temsilcileriyle bir araya geldiÄŸi iftarda, konuÅŸmasından önce masaları tek tek gezerek STK temsilcileriyle tokalaÅŸtı, kısa süre sohbet etti.

Tasavvuf korosunun müzik dinletisi sunduÄŸu iftar programında, Kocatepe Camisi Ä°mam Hatibi Ä°smail CoÅŸar, Kuran-ı Kerim okudu.

Çankaya KöÅŸkü'ndeki iftara, BaÅŸbakan Yıldırım'ın eÅŸi Semiha Yıldırım, BaÅŸbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Milli EÄŸitim Bakanı Ä°smet Yılmaz, UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla Ä°liÅŸkilerden Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Fatih Åžahin, Anadolu Köy Korucuları ve Åžehit Aileleri Federasyonu, Alevi-BektaÅŸi Federasyonu, 15 Temmuz DerneÄŸi, Diyanet Vakfı, Türkiye Gençlik ve EÄŸitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Türkiye Ä°ÅŸ Kadınları DerneÄŸi (TÄ°KAD), Kadın ve Demokrasi DerneÄŸi (KADEM), Siyaset, Ekonomi ve Toplum AraÅŸtırmaları Vakfı (SETA), Türkiye Ä°ÅŸ Kadınları DerneÄŸi (TÄ°KAD), Åžehit Aileleri Konfederasyonu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez BirliÄŸi (TESKOMB), Türkiye Gaziler Vakfı, Türkiye Muhtarlar Federasyonu, Maarif Vakfı ile Romanlar Konfederasyonu'nun da arasında bulunduÄŸu 126 sivil toplum kuruluÅŸu temsilcisi katıldı. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-