Konya
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

FETÖ'nün 'sır kutusu' 11 aydır aranıyor

FETÖ'nün 'sır kutusu' 11 aydır aranıyor
FETÖ'nün darbe girişimi soruşturmasında, Akıncı Üssü'nde gözaltına alınan ve serbest bırakıldıktan sonra kayıplara karışan darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz, 11 aydır her yerde aranıyor.

16 Temmuz sabahı Ankara'daki Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında yakalanan Öksüz, 18 Temmuz Pazartesi günü getirildiÄŸi Sincan Batı Adliyesinde Hakim Köksal Çelik tarafından adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakıldı. SoruÅŸturmayı yürüten savcı Mehmet Yılmaz'ın karara itirazını da Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez delil yetersizliÄŸinden reddetti. Öksüz, 21 dakika kaldığı Sincan'daki adliyeden çıkarak kayıplara karıştı.

1 Eylül'de yayımlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında da Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ÖÄŸretim ÜyeliÄŸi görevinden çıkarılan Öksüz, FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduÄŸu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkartılmış, arama çalışmaları, jandarma ve polis ekiplerince 11 aydır sürdürülüyor.

Öksüz'ün, Sincan Batı Adliyesinde cumhuriyet savcılığındaki sorgusunda, "14 Temmuz'da Sakarya'dan Ankara'ya geldim. Keçiören'de kaldım. Tarla bakmak için 150 liraya anlaÅŸtığım taksici beni getirip Kazan'a bıraktı." ifadesine karşın, polisin yürüttüÄŸü çalışma sonucu Öksüz'ün ifadesinde belirttiÄŸi Keçiören'deki 2 adresin uzun süredir boÅŸ olduÄŸu ve kimsenin kalmadığı belirlendi. Ayrıca, o gün yakalandığı yere Keçiören bölgesinden herhangi bir taksinin de gelmediÄŸi anlaşıldı.

En yakınındaki isimler tutuklandı

Adil Öksüz'ün salıverildikten sonra Sakarya'ya geldiÄŸi yönündeki ihbarı deÄŸerlendiren polis ekipleri, Akyazı ilçesindeki kayınpederinin evinde 1 AÄŸustos'ta arama gerçekleÅŸtirdi. Öksüz'ün Sakarya'ya gelirken kullandığı "34 SIR 49" plakalı otomobili, kayınpederinin evinin garajında bulundu.

Öksüz'ün kardeÅŸi olduÄŸu belirlenen ve Karabük Üniversitesi RektörlüÄŸünce 19 Temmuz'da açığa alınan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm BaÅŸkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öksüz (44), 3 AÄŸustos'ta Karabük'te tutuklandı. Ahmet Öksüz'ün, Karabük'te 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada yargılanmasına baÅŸlandı. Ahmet Öksüz'ün eÅŸi Havva Emel Öksüz ise Karabük'te, FETÖ/PDY'ye yönelik soruÅŸturma kapsamında, "ByLock" kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Havva Emel Öksüz, 12 Mart'ta çıkarıldığı mahkemece adli kontrol ve yurt dışı yasağı ÅŸartıyla salıverildi.

Adil Öksüz'ün kayınpederi Cevat Yıldırım 13 AÄŸustos'ta Sakarya'da, kardeÅŸinin eÅŸi Åženay Öksüz 24 AÄŸustos'ta Mersin'de, kayınvalidesi Hatice Yıldırım 2 Eylül'de Sakarya'da, Marmaris'te öÄŸretmenlik yapan akrabası Sahure Öksüz de tutuklandı.

Kayınvalide Hatice Yıldırım, Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca, saÄŸlık sorunları nedeniyle durumunun tekrar incelenmesi için Sakarya Nöbetçi Sulh Ceza HakimliÄŸine baÅŸvurulması üzerine ev hapsi uygulanması ve yurt dışı yasağı ÅŸartıyla tahliye edildi.

SoruÅŸturma kapsamında Ä°stanbul Üsküdar'da Öksüz'ün saklanıp kaçmasına yardımcı olduÄŸu iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Erdal Åžen ile örgütün "Rusya imamı" Ali Sami Yıldırım 9 AÄŸustos'ta tutuklandı. Erdal Åžen'in Öksüz'ün bacanağı, Yıldırım'ın ise kayınbiraderi olduÄŸu belirlendi.

Öksüz'ün diÄŸer bacanağı ÖkkeÅŸ Tetik ise 2010 KPSS'deki usulsüzlük iddialarına iliÅŸkin soruÅŸturma kapsamında tutuklu bulunuyor. Öksüz'ün hocası olduÄŸu iddia edilen SAÜ Ä°lahiyat Fakültesi ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Davut Aydüz 11 AÄŸustos'ta, arkadaşı eski SAÜ Ä°lahiyat Fakültesi ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Muhittin Akgül de 23 AÄŸustos'ta Sakarya'da tutuklandı.

FETÖ'nün darbe giriÅŸimine iliÅŸkin soruÅŸturma kapsamında 3 Kasım'da gözaltına alınan Öksüz'ün iki baldızı Belkıs Nur Tetik ve Seyyide Öznur Yıldırım, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Adil Öksüz'ün daha önce Ä°stanbul'da tutuklanan kayınbiraderi ve örgütün sözde "Rusya Ä°mamı" Ali Sami Yıldırım'ın eÅŸi Melike Yıldırım da sevk edildiÄŸi mahkemece adli kontrol ve yurt dışı yasağı ÅŸartıyla salıverildi.

Daha önce gözaltına alınan ve adli kontrol hükümleriyle serbest bırakılan Öksüz'ün baldızı Emine Åžennur Åžen, örgütün ÅŸifreli haberleÅŸme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla 24 Nisan'da tutuklandı.

EÅŸi ve çocukları Amerika'da

Darbe giriÅŸiminden yaklaşık bir ay önce eÅŸi ve 3 çocuÄŸunu Amerika'da yaÅŸayan kayınbiraderi Abdülhadi Yıldırım'ın yanına bıraktığı öÄŸrenilen Öksüz'ün yakalanması için Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki Acelle Yaylası'nda Ä°l Jandarma Komutanlığınca kontrol noktası oluÅŸturuldu.

Her ihbarı deÄŸerlendiren ekipler, Öksüz'ün yakalanması için Sakarya'da birçok adres, yayla, ev ve ormanlık alan içinde barınmaya müsait yerleri kontrol etti, binden fazla kiÅŸiyle de mülakat gerçekleÅŸtirdi.

Öksüz'ün bir an önce yakalanması için Ankara Emniyet MüdürlüÄŸü bünyesinde oluÅŸturulan özel ekip de Türkiye'de "güvenli bir evde" bulunma olasılığı üzerinde durarak, 15 Temmuz öncesi irtibatlarını mercek altına aldı, gidebileceÄŸi her adresi tespit etmeye çalışıyor.

Bu arada, yurt dışı seyahatlerinde sadece 31 Aralık 2014 ile 13 Ocak 2015 tarihlerinde izinli olarak Almanya'ya giden ancak diÄŸer yurt dışı çıkışlarında resmi izin almadığı ortaya çıkan Öksüz'ün, özellikle 17-25 Aralık sonrası bu seyahatlerini sıklaÅŸtırması dikkati çekti. Öksüz'ün izinsiz yurt dışı çıkışlarını genel olarak üniversitede derslerinin olmadığı bayram ve hafta sonu tatillerinde gerçekleÅŸtirdiÄŸi, son yarı yılda da perÅŸembe günleri dersinin bitmesinin ardından pazar gününe kadarki zaman diliminde yaptığı tespit edildi.

Adil Öksüz son olarak, 15 Temmuz darbe giriÅŸimi öncesi 11 Temmuz'da izinsiz çıktığı yurt dışından 13 Temmuz'da döndü.

GiriÅŸimin kilit ismi firari Öksüz'ün darbeyi nasıl koordine ettiÄŸi ise sanık ifadeleriyle ortaya çıktı. SoruÅŸturma kapsamında ifadesi alınan itirafçıların verdiÄŸi bilgilere göre Öksüz, darbe giriÅŸiminden önce örgütün imamları, generaller ve askeri hakim-savcılarla toplantılar yapıp, FETÖ elebaşı Gülen'e onaylattığı planın her aÅŸamasında rol aldı.

Askeri hakim-savcılara darbe sırası ve sonrasındaki görevleri Öksüz tarafından tebliÄŸ edilirken, darbe sonrasında kurulacak sıkıyönetim mahkemelerinin başına eski Genelkurmay Adli MüÅŸaviri Muharrem Köse'nin getirilmesinin planlandığı öne sürüldü.

Adil Öksüz, Ä°çiÅŸleri Bakanlığının "terörden arananlar listesi"nde 4 milyon liraya kadar ödül verilen "kırmızı" kategoride yer alıyor.

AğırlaÅŸtırılmış müebbet istemi

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe giriÅŸimine iliÅŸkin Sakarya'da görülen davada, "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz hakkında "anayasayı ihlal" ve diÄŸer suçlardan 1 kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet ile 190 yıl 6 aydan 319 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Ä°ddianamede, Öksüz'ün FETÖ/PDY bünyesi içerisinde yönetici pozisyonunda ve Sakarya'da gerçekleÅŸtirilmek istenen darbeye teÅŸebbüs giriÅŸiminden de sorumlu olduÄŸunun anlaşıldığı belirtilerek, "Öksüz'ün diÄŸer ÅŸüphelilerle fikir ve eylem birliÄŸi içerisinde hareket edip örgütlü bir ÅŸekilde cebir ve ÅŸiddet kullanarak anayasayı ihlal suçunu iÅŸlediÄŸi anlaşılmıştır." ifadesine yer verildi.

Darbe giriÅŸimini Kemal Batmaz'la yönetti

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca, FETÖ'nün darbe giriÅŸimine iliÅŸkin soruÅŸturmada, Kaynak Kağıt AÅž'nin eski Genel Müdürü Kemal Batmaz'ın, darbe giriÅŸimini Akıncı Üssü'ndeki 143. Filo'dan Adil Öksüz ile yönettiÄŸi tespit edildi. Batmaz'ın, 11 Temmuz'da Adil Öksüz ile ABD'ye gittiÄŸi, iki gün sonra yine Öksüz ile Türkiye'ye döndüÄŸü belirlendi. Öksüz ve Batmaz'ın Akıncı Üssü ve Atatürk Havalimanı'ndaki görüntüleri de ortaya çıktı.

Bu arada, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe giriÅŸimine iliÅŸkin soruÅŸturma dosyasına, Öksüz ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir arada olduÄŸu kamera görüntüleri de girdi.

Öte yandan, Adil Öksüz'ün gözaltındayken 3 kez telefonla görüÅŸtüÄŸü Atatürk AraÅŸtırma Merkezi Ä°dari Ä°ÅŸler Müdürü Hasan Balcı, 7 Ocak'ta OlaÄŸanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayımlanan 679 sayılı kanun hükmünde kararnameyle kamudaki görevinden ihraç edildi.

Öksüz'ü serbest bırakan hakim tutuklandı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2. Dairesi, Öksüz'ü serbest bırakan hakimler Köksal Çelik ve Çetin Sönmez'i 16 AÄŸustos'ta geçici olarak görevden uzaklaÅŸtırdı.

Her iki hakim hakkında baÅŸlatılan soruÅŸturma FETÖ kapsamına alındı. Hakimler, FETÖ soruÅŸturmasından çok, görev sırasındaki kusurlarından dolayı açığa alınmıştı ancak bu hakimler hakkındaki son soruÅŸturma raporu üzerinde çalışan müfettiÅŸler, soruÅŸturmayı Çelik ve Sönmez'in FETÖ baÄŸlantıları üzerinde durarak yürüttü.

Daha sonra 6 Mayıs 2017'de HSK tarafından meslekten ihraç edilen Sönmez, aynı gün hakkındaki gözaltı kararı kapsamında MuÄŸla'nın Dalaman ilçesinde yakalandı ve getirildiÄŸi Ankara'da tutuklandı.

Öksüz darbecilere villada "imamlık" yapmış

Darbe giriÅŸiminin, Ankara'da "danışmanlık merkezi" olarak kullanılan 3 katlı villada haziran ayı sonu itibarıyla planlanmaya baÅŸlandığı ortaya çıktı.

FETÖ'nün darbe giriÅŸiminin baÅŸarısız olmasının ardından 29 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilen ve 8 AÄŸustos'ta gözaltına alınan "Åžapka" kod adlı ÅŸüphelinin, darbe planlamasına iliÅŸkin Ä°zmir Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžubesine verdiÄŸi ifadelerde ilginç ayrıntılar yer aldı.

Salonda Kurmay Albay Bilal Akyüz, Kurmay Yarbay Barış Avıalan, TuÄŸgeneral Mehmet Partigöç, Havacı Tümgeneral Gökhan Åžahin SönmezateÅŸ, Denizci Koramiral Ömer Faruk Harmancık ile tanımadığı 4-5 kiÅŸinin daha olduÄŸunu, havacıların havacılarla, karacıların karacılarla, denizcilerin denizcilerle gruplandığını ve çalışma yaptığını anlatan itirafçı, namazın farzlarını da Adil Öksüz'ün kıldırdığını ifade etti.

6 Temmuz'da geldiÄŸi villada 9 Temmuz'a kadar kaldığını aktaran "Åžapka", Adil Öksüz'ün sürekli villanın diÄŸer katlarında da gezerek askeri darbe ile ilgili çalışmaları yürüten örgüt mensuplarıyla görüÅŸmeler yaptığını kaydetti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-