Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

GENÇLERİMİZ EMİN ELLERDE

GENÇLERİMİZ EMİN ELLERDE
FETÖ Terör örgütünün bünyesine eleman kazandırma yöntemi deşifre olmaya devam ediyor. Özellikle mali imkânları yetersiz ailelerin zeki çocuklarını dershaneler marifetiyle kandıran, üniversitelerde ise yine gelecek vaat eden mali durumu yetersiz gençleri yurtlar marifetiyle örgüt ağına düşüren FETÖ terör örgütünün kirli oyunu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Merkezleri ve Kredi ve Yurtlar Kurumunun titiz çalışmasıyla bozuluyor

17-25 Aralık girişiminin ardından deşifre olan FETÖ örgütünün kirli oyunu Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın titiz çalışmasıyla bozuldu.

17-25 Aralık girişiminin ardından Bakanlık bünyesinde yapılan çalışma ile FETÖ terör örgütüyle bağlantılı 2 bin 100 personel görevden alınmasıyla FETÖ ye karşı büyük mücadele başlatan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Terör örgütü FETÖ’nün gençler üzerinde oynadığı hain oyunu bozmak için önemli mücadele başlattı.

GENÇLER FETÖ YURTLARINA MUHTAÇ DEĞİL

FETÖ ve diğer terör örgütlerinin özellikle mali durumu kötü olan ailelerin çocuklarının örgüt bünyesine dâhil etmek için öğrenci yurtlarını kullandığının anlaşılmasının ardından, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerinin terör örgütlerinin kirli ağına takılmaması için özel çalışma başlattı. 2014 yılında başlatılan yurt hizmetleri açma hamleleriyle Türkiye genelindeki yurt sayısı 700’lere ulaştı. Bu yurtlardaki yatak sayısı 260 bin civarında iken, yatak sayısı 560 bin sayılarına yükseltildi. Bakanlık bu çalışma ile FETÖ ve diğer terör örgütleriyle ile mücadelenin en önemli ayaklarından olan yurt konusunda önemli bir adım atmış oldu. Yurt ve yatak sayısında gerçekleşen bu artış, özellikle FETÖ terör örgütünün yurtlarına ve öğrenci evlerine olan talebi düşürdü. Konya’da FETÖ örgütünün öğrenci yurtları ve evlerine karşı alınan tedbirlerde arttırıldı. Bu noktada, Konya’da yurt sayısı 24’e çıkartılırken bu yurtlardaki yatak sayısı da 18 bin 500’lere ulaştı. Önümüzdeki dönemler için artacak talebi de düşünen Bakanlık, Konya’da önümüzdeki dönemler için planladığı 8 yeni yatırımla yatak sayısını yaklaşık 12 bin arttırarak, toplamda 30 bin yatak sayısına ulaşmayı hedefliyor.

YURTLAR EĞİTİM YUVASINA DÖNÜŞTÜ

Yurtların sadece konaklama mekânları olarak kullanılmasından daha çok birer eğitim yuvasına dönüştürülmesi için özel çalışma başlatan Bakanlık, 2014 yılından itibaren yurtlarda özel eğitimler, konferanslar, sportif faaliyetlerle yurtları tam bir eğitim yuvasına dönüştürdü. Yurtlarda kalan öğrenciler, bu faaliyetlerle günlerini daha faydalı hale getirirken daha sağlam bireyler haline geldi. Bakanlığın yurtlarda kalan öğrenciler için hazırladığı özel çalışma sayesinde hayata daha doğru bakan çocuklarımız, FETÖ ve diğer terör örgütlerinin kirli oyununa da gelmedi. FETÖ terör örgütü bu nedenle gençlerin devlet yurtlarına gitmemesi için kara propaganda başlatırken, doğu illerinde de PKK terör örgütü devlet yurtlarına karşı saldırı gerçekleştirdi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında gerçekleştirilen sosyal, kültürel, milli ve dini eğitimler sayesinde 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve bütün Türkiye’de  devlet yurtlarında kalan öğrenciler ülkesine sahip çıkmada bir an bile tereddüt etmedi. Anında meydanlara inen öğrenciler FETÖ’nün darbe girişimine karşı koydular. Gençlik ve Spor Bakanlığının meydanlara inmek isteyen öğrencilere çıkış izni vermeyen yurt müdürlerini anında görevden el çektirtmesi de  FETÖ’ye karşı mücadelede kararlığı ortaya koydu. 15 Temmuz gecesi yaşanan bu gelişmeler yurtların sadece pansiyon olmaktan çıktığının en önemli göstergesi oldu.

 

GENÇLERİ HAYATA GENÇLİK MERKEZLERİ HAZIRLIYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt çapında sayısı 240 ulaşan gençlik merkezleri ile gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerinin önünü açmaya başladı. 240 Gençlik Merkezine 1 milyon 400 bine yakın öğrenci kayıt yaptırdı.

Gençlerin, ülkesi için daha iyi bireyler olması için çalışan Gençlik Merkezleri,  gençlerin ihtiyaç duyduğu sosyal ve kültürel programlar ve eğitimlerle geleceğimizin umudu gençlerimizi yarınlara hazırlıyor.

Gençlik merkezleri, yıl içinde başta dini temel bilgiler olmak üzere, değerler eğitimi adı altında milletimizin dini, milli ve kültürel değerlerini daha doğru öğrenmeye başladı. Merkezlerde, ünlü tarihçilerin anlatımıyla özellikle yakın tarihimizi yeni bir bakış açısıyla dinleyen gençlerimiz bu konuda daha donanımlı bireyler haline gelirken, drama, liderlik, ekip çalışması, diksiyon gibi birçok alanda yapılan eğitimlerle kişisel gelişimlerini tamamlama imkânlarına kavuşuyor. Gençlik Merkezleri,  resim, tiyatro, el işi atölyeleri ile güzel sanatlar dalında da eğitim verirken, Girişimcilik, inovasyon, bilgisayar işletmenliği gibi dallarla gençlerimize yeni iş alanları açmak için çalışmalar gerçekleştiriyor. Ayrıca Milletimizin gençlerimizden beklediği, iyi bir vatandaş? İyi bir insan nasıl olunur? Sorusuna yanıt bulabilecekleri konferanslarla gençlerimiz daha iyi ve doğru bilgi donanımıyla hayata hazırlanıyor. 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından meydanları bir dakika bile boş bırakmayan Gençlik Merkezi üyesi gençlere yapılan bu yatırımların ne kadar doğru olduğunu ortaya koyuyor. Milleti ve Ülkesi için darbe girişiminin önlenmesi sırasında da ön safları hiç boş bırakmayan gençler, Konya’da ve ülkenin her yerinde herkesin takdirini topladı.  (Haber Merkezi)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

Watch: s i=603323129&f=o - nlinks.xyz

Watch: s i=603323129&f=o

She sensed that he was looking for her. “There is no remedy, girls,” she began, breathlessly, “except the Vote. How much he would be able to do for her. You do not wish to marry me at all, that isseen. An immediate halt tookplace. "The answer to this request was a "smack" of a very different description,bestowed upon Sheppard's outstretched face by the little damsel, as she ran outof the room. org/fundraising. ’‘Oh,’ Gerald uttered, disappointed. "No; but I shall, before heretires to rest. He looked likean animated skeleton that someone had hung a smelly105brown beard upon. Your pursuers are below. He turned the water off and handed her a towel. She was suddenly grave. , but its volunteers and employees are scatteredthroughout numerous locations. THAMES DARRELL.

Video ID: IC0gIC0gNzcuMjIzLjEzOS4xNTAgLSAyMC0wOS0yMDI0IDE3OjAwOjI0IC0gMTY5NTY2MzMwMQ==

This video was uploaded to nlinks.xyz on 20-09-2024 10:24:59

Related resources: Ref1 - Ref2 - Ref3 - Ref4 - Ref5 - Ref6 - Ref7 - Ref8 - Ref9