Gök üzüm geleneksel yöntemlerle yapılıyor
Türkiye'nin en önemli tarım kentlerinden Konya’nın üzümü ile meşhur Hadim ilçesinde üzüm pekmezi ve gölge kurutma üzümü geleneksel yöntemler ile hazırlanıyor
Özenle toplanan aroma değeri yüksek üzümlerden, asırlık yöntemlerle gölge kurutma kuru üzümü yapılıyor. Bağlardan toplanıp evlerin tavan arasında kurutulduktan sonra zümrüt rengini andıran, kendisine özgü aromasıyla "gök üzüm" ve "gölge kurusu" olarak da tanınan yeşil kuru üzüm, bölgenin temel geçim kaynaklarından birini oluşturuyor.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.