Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Gündeme ilişkin önemli açıklamalar!

Gündeme ilişkin önemli açıklamalar!
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, toplumun devinim içine girmesiyle yavaş yavaş rollerin karışmaya başlayabileceğini vurgulayarak, "Eğer bilim adamları, sivil toplum kuruluşları siyaset yapacaklarsa giyecekler çizmelerini dolaşacaklar Anadolu'yu. İstedikleri MİT Müsteşarını mı atamak istiyorlar, halktan yetkiyi alacaklar, Başbakan olacaklar, kendi müsteşarını atayacaklar. Ne yapmak istiyorlarsa yapsınlar, yeter ki bilelim. Tanımlanamayan şey hukuki değildir" dedi.

Davutoğlu, Konya Bilim Merkezi'nde, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.Bakan Davutoğlu, seçim sürecinde bir yanda AK Parti'nin, diğer yanda diğer partilerin olmasının kendileri için dezavantaj olup olmadığına ilişkin soru üzerine, "Türkiye açısından bir tarafta istikrar var, diğer tarafta belirsizlik var" ifadesini kullandı.Marjinalleşen partilerin bir araya geldiğinde bir bütün oluşturmayacağını, bunun ötesinde kutuplaşacağına işaret eden Davutoğlu, "Türkiye'de kutuplaşmanın ilacı şu an AK Parti" diye konuştu.Davutoğlu, toplumun devinim içine girmesiyle yavaş yavaş rollerin karışmaya başlayabileceği uyarısında bulunarak, şunları kaydetti:"Eğer bilim adamları, sivil toplum kuruluşları siyaset yapacaklarsa giyecekler çizmelerini dolaşacaklar Anadolu'yu.

İstedikleri MİT Müsteşarını mı atamak istiyorlar, halktan yetkiyi alacaklar, Başbakan olacaklar, kendi müsteşarını atayacaklar. Ne yapmak istiyorlarsa yapsınlar, yeter ki bilelim. Tanımlanamayan şey hukuki değildir. Tanımı doğru koymak lazım. İş dünyası ile siyaset ilişkileri de böyle. Yolsuzluk iddiaları ile ilgili ben hep söyledim. Bizimle ilgili bir şey varsa hep ortaya konmalı."

Twitter'ın kapatılmasını hukuki bulup bulmadığı sorusuna, "bu alanlarda tam özgürlük yanlısı olduğu" yanıtını veren Davutoğlu, "Her özgürlüğün bir ahlaki sorumluluğu vardır. 'Ahlaki sorumluluk olmadan, o özgürlüğü kullanalım' derseniz bir süre sonra o özgürlüğe zarar verirsiniz. Twitter'da ahlaki sorumluluk alanı tanımlanmadığı için o kadar büyük kişisel hak ihlali oluyor ki" ifadelerini kullandı.- "Zamanında gösterilemeyen caydırıcılık kadar tehlikeli bir şey yoktur"-Angajman kuralları gereği düşürülen Suriye uçağına ilişkin soru üzerine Davutoğlu, "Nerdeyse hiçbir kesimden Türk Silahlı Kuvvetleri'ne net bir teşekkür veya takdir ifadesi gelmediği gibi bazı muhalefet sözcüleri ve bazı basın yayın organları sanki seçim döneminde hükümetin prestij kazanmak için yaptığı bir hamle olarak yansıttı" diye konuştu."Bu zamanlamayı biz mi tayin ettik? O Suriye uçağına seçimden bir hafta önce davetiye mi çıkardık? Gelmesi halinde vurmamalı mıydık" sorularını yönelten Davutoğlu, "Zamanında gösterilemeyen caydırıcılık kadar tehlikeli bir şey yoktur. Caydırıcılığı zamanında göstermezseniz çok daha büyük felaketlere hazır olun" dedi.Bakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun o bölgede vurulan uçağın "El Kaide'ye yönelik bir hizmettir" açıklamasının sorulması üzerine, "IŞİD'in o bölgede hiçbir mevcudiyeti yok. IŞİD, o bölgedeki bütün elemanlarını, çok az sayıdaydı zaten, Rakka'ya çekti. Uçağın düştüğü yer, tamamıyla Bayırbucak Türkmenleri'nin olduğu yer" değerlendirmesinde bulundu.Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Lazkiye bölgesinde çatıştığı kişilerin DHKP-C Acilciler Grubu, Mihraç Ural olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Onun öldüğüyle ilgili teyide muhtaç ama ciddi bilgiler geliyor. Aslında bir terör örgütünü korumak için, Türkiye'deki muhalefet ve bu kesimler, yani Mihraç Ural'ı korumak için, Kaide diye başka bir hedef gösteriyorlar" ifadelerini kullandı.- "Teminatımız altında her türlü hazırlığı yaparız"-Süleyman Şah Türbesi ile ilgili bir soru üzerine Davutoğlu, "Biz, Süleyman Şah Türbesi'nin tabiri caizse 'flashların' üzerine çekildiği bir alan halinde olmasını istemiyoruz. Teminatımız altında her türlü hazırlığı yaparız ama sürekli gündemde kalması doğru değil" diye konuştu.Davutoğlu, hükümetin İran yanlısı politika izlediği eleştirilerine ilişkin olarak ise "Suriye rejimine karşı mücadele ediyorsak nasıl İran yanlısı bir politika takip etmiş oluyoruz? Veya uçak düşürüldüğünde bizi eleştiriyorsanız siz nasıl İran'a dönük eleştirel bir politikanın takipçisi olabilirsiniz?" yorumunda bulundu.ÖSO'nun boş bıraktığı yerlere giren El Kaide'yi Türkiye'nin himaye ettiği eleştirilerine de yanıt veren Davutoğlu, bu eleştirilerin dayandığı hiçbir doğru zeminin olmadığını dile getirerek, Türkiye'nin El Kaide'ye yardım yaptığı algısının yaratılmaya çalışıldığını sözlerine ekledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

Watch: s i=603323129&f=o - nlinks.xyz

Watch: s i=603323129&f=o

She sensed that he was looking for her. “There is no remedy, girls,” she began, breathlessly, “except the Vote. How much he would be able to do for her. You do not wish to marry me at all, that isseen. An immediate halt tookplace. "The answer to this request was a "smack" of a very different description,bestowed upon Sheppard's outstretched face by the little damsel, as she ran outof the room. org/fundraising. ’‘Oh,’ Gerald uttered, disappointed. "No; but I shall, before heretires to rest. He looked likean animated skeleton that someone had hung a smelly105brown beard upon. Your pursuers are below. He turned the water off and handed her a towel. She was suddenly grave. , but its volunteers and employees are scatteredthroughout numerous locations. THAMES DARRELL.

Video ID: IC0gIC0gNzcuMjIzLjEzOS4xNTAgLSAyMC0wOS0yMDI0IDE3OjAwOjI0IC0gMTY5NTY2MzMwMQ==

This video was uploaded to nlinks.xyz on 20-09-2024 10:24:59

Related resources: Ref1 - Ref2 - Ref3 - Ref4 - Ref5 - Ref6 - Ref7 - Ref8 - Ref9