Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Hacıosmanoğlu'ndan şike sürecine ilişkin şok sözler!

Hacıosmanoğlu'ndan şike sürecine ilişkin şok sözler!
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, "Mahkeme bizi suçlu bulursa kupayı Trabzon’a veririz" şeklindeki ifadeleriyle ilgili olarak, "Beraat edeceklerine dair garanti mi aldılar? Yargı süreci devam ediyor, etki altında bırakmak istemem kimseyi. Herkese ahlaki adaletli karar verme tavsiyesinde bulunabilirim" dedi.

Trabzonspor BaÅŸkanı Ä°brahim HacıosmanoÄŸlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ndeki antrenman sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"ŞİKE SÜRECÄ°YLE Ä°LGÄ°LÄ° MAKAM, MEVKÄ° VE GÜÇ TANIMIYORUZ"

BaÅŸkan Ä°brahim HacıosmanoÄŸlu, kendisini ÅŸike süreciyle ilgili konuÅŸmamakla eleÅŸtirenlere göndermede bulunarak, “Biz baskı altındayız, bize talimat veriyorlar ÅŸike konusuyla ilgili konuÅŸmayın diye o yüzden her zamanki gibi konuÅŸmuyorum bu konuyla ilgili. Biz baskı altında olduÄŸumuz için onunla mücadele edemiyorum. KonuÅŸamıyorum da. Öyle istiyor Trabzon’un gerçek sahibi kendini sanan insanlar veya rantları kesilenler diyelim. Buradan bir sefer daha söylüyorum; biz ilk çıktığımız andan itibaren bu iÅŸin namus meselesi olduÄŸunu ve bu konuyla ilgili hiçbir makam, mevki ve gücü tanımadığımızı ve bunun için sınırsız mücadele vereceÄŸimizi söyledik” dedi.

"BERAAT EDECEKLERÄ°NE DAÄ°R GARANTÄ° MÄ° ALDILAR?"

BaÅŸkan HacıosmanoÄŸlu, Fenerbahçe BaÅŸkanı Aziz Yıldırım’ın yaptığı bir açıklamada, “Mahkeme bizi suçlu bulursa kupayı Trabzon’a veririz” demesinin hatırlatılması üzerine, "Hiç cevap vermedim, vermiyorum da zaten. Dikkate de almadım. Bilmiyorum bir garanti mi aldılar beraat edeceklerine dair. Yargı süreci devam ediyor, etki altında bırakmak istemem kimseyi. Herkesi ahlaki adaletli karar verme tavsiyesinde bulunabilirim. Kaldı ki o mahkemeden beraat etsen dahi ÅŸikeyi ortadan kaldırmıyorsunuz. O takipler yapıldığı zaman da tek hakim kararı ile o dinlemeler yapılıyorsa, o günkü yasalar oydu. Sonradan çıkan torba yasada deÄŸiÅŸti ise geriye dönük iÅŸleyecek bir ÅŸey deÄŸildir o. Ancak adalet dışı bir kararla onu geriye dönük iÅŸletebilirsin, mahkumiyetten kurtarabilirsin. Kurtarmış olsan dahi sportif olarak ÅŸike yapılmıştır. Mahkemede hakimin huzurunda inkar ettikleri konuÅŸmaları dahi tapelerden, ses kayıtlarından dinletip okeyletmiÅŸlerdir. Onun için oradan çıkacak sonuç ÅŸike sürecini hiçbir ÅŸekilde etkilemeyecek. Burada paralel kumpastan kimse bahsetmesin. Türkiye’de bir paralel örgüt var; ama o örgüt dış güçlerin maÅŸası olarak kullanılan, ülkenin üzerine yapılan bir çalışmanın ürünü. Onların derdi spor sahalarına inmek deÄŸil, onların derdi çok daha farklı. Bu ülkenin büyümesini, güçlenmesini engellemek için kullanılan bir örgüt. Bu kulüp baÅŸkanına kumpas kuracak kadar basit deÄŸil. Onun için kimse onu kullanmasın. Orada bizim de söyleyeceÄŸimiz çok ÅŸeyler var ama biz söylemiyoruz. Bu söylemler kimseyi kurtarmayacak. Sportif olarak nasıl o kadar ceza almışlarsa oradaki süreç bittikten sonra önümüzdeki günlerde çok daha farklı giriÅŸimlerimiz olacak. Hukukçu arkadaÅŸlarımız çalışıyor. Sadece CAS ve FIFA’da deÄŸil farklı yerlerde de giriÅŸimlerimiz olacak" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"O ŞAHIS CENNETE GELİN DERSE BİLE TRABZONSPOR SEVDALILARI ONUN DEDİĞİ YERİ DEĞİL CEHENNEMİ TERCİH EDER"

HacıosmanoÄŸlu, Aziz Yıldırım’ın, ‘Kupayı veririz’ sözüyle ilgili olarak ise, “Bunun yanında o söylenen, ‘Biz ceza alırsak Trabzonspor haklıdır, ÅŸampiyonluÄŸu veririz’ söylemi garanti alındığı için söyleniyor. Ben ÅŸunu söylüyorum Trabzonspor’un sevdalıları deÄŸil sadece Trabzonspor’un ismini duyan, benimseyen bir insan dahi o ÅŸampiyonluÄŸun Trabzonspor’a Türk sporunu kirleten bir insan tarafından verilmesini kabul etmez. Kaldı ki ÅŸampiyonluÄŸu deÄŸil Trabzonspor sevdalılarına o ÅŸahıs tarafından, ‘Buyurun gelin cennete gidelim’ deseler dahi onun söylediÄŸi yere deÄŸil Trabzonspor sevdalıları cehenneme gider. Kimse bu süreci farklı yerlere çekip, farklı yerlere yorumlamasın. Biz inanıyoruz ilahi adalet sonunda tecelli edecek Trabzonspor haklı olduÄŸu davasında hak ettiÄŸini alacak” dedi.

"AVRUPA’DA Ä°ÅžLER Ä°STEDİĞİMÄ°Z GÄ°BÄ° GÄ°DÄ°YOR"

HacıosmanoÄŸlu konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü:"Bakın Avrupa’da iÅŸler istediÄŸimiz gibi gidiyor. Buradan Avukat Erdem Egemen ve diÄŸer avukat arkadaÅŸlara teÅŸekkür ediyorum. Bu konunun muhatabı da odur. Bizim bu konuda pasif kaldığımızı, mücadele etmediÄŸimizi söyleyen ahlak yoksunları, bu arkadaşımızı tanıyor, telefon açıp sorarlar kendilerine ne yetki verdiÄŸimizi. Sınırları nereye gidiyorsa gitmeleri gerektiÄŸini ve bu konuyla ilgili maddi, manevi nasıl bir özgürlük verdiÄŸimizi onlardan teyit edebilirsiniz. Bu seçim malzemesi veyahut ta baÅŸarısızlığa farklı ÅŸekilde malzeme olarak kullanılacak bir ÅŸey deÄŸil. Trabzon insanı namusuna düÅŸkün insandır aynı Türk insanı gibi. O yüzden bu konuyu baÅŸka konularla karıştırmasınlar. O konuda bizim yapmamız gerekeni hatta fazlasını yapmak ahlaki ve vicdani görevlerimizdendir.”

"TRABZONSPOR’UN GERÇEK SEVENLERÄ° Ä°NANSIN VE DESTEK OLSUN"

Sezona iyi baÅŸladıklarını belirten HacıosmanoÄŸlu, "Yeni takviye gelen oyuncular var. Kadroda önemli deÄŸiÅŸiklikler oldu. Ona raÄŸmen iyi baÅŸladık. Türkiye’nin gündemini Trabzonspor’un oynadığı futbol meÅŸgul etti. Önemli oyuncular almıştık. Akhisar maçında ÅŸanssız bir sonuç aldık. Kazanacağımız maçı berabere bitirdik. Galatasaray maçında da yenilmemize raÄŸmen stat tıklım tıklım doluydu ve taraftar takımı alkışladı. Orada da ÅŸans yanımızda deÄŸildi. Malum o haftaya damgasını vuran hakem hataları da o maçta yaÅŸandı. ‘Ä°ÅŸ kazası’ dedik. Ama en son Osmanlı maçı bayram sonrası herkesin sinirini bozduÄŸu gibi bizim de sinirimizi bozdu. Trabzonspor deÄŸil bütün takımlar yenilecek ama böyle yenilgiyi bizim bünyemiz kabul etmiyor. Bunu iÅŸ kazası olarak düÅŸüneceÄŸiz. Trabzonspor’un bunların üstesinden gelecek ve iyi sonuçlar alacak kadrosu var. Daha çok kenetlenmeleri lazım. Birbirinin hatasını daha çok kapatan bir anlayışla sahada mücadele etmeleri lazım. Biz de buradayız zaten. KonuÅŸuyoruz iki günden beri. Hafta sonuna kadar buradayım. Biz takıma inanıyoruz. Trabzonspor’un gerçek sevenleri de inansın ve destek olsunlar. Takımın güzel iÅŸler yapacağını hep beraber seyredeceÄŸiz.”

“GALATASARAY MAÇINDA YENÄ°LDİĞİMÄ°ZE SEVÄ°NENLER VARDI”

HacıosmanoÄŸlu, futbolcuların paralarını alamadığı yönünde iddiaların sorulması üzerine, imalı ifade kullanarak, “Evet bir seneden beri ödeyemiyoruz. Kazanacağız ödeyeceÄŸiz. Onlar da o yüzden oynamıyor” ifadesini kullandı. HacıosmanoÄŸlu, sözlerini devam etti:

"Söylenecek çok ÅŸey var da farkındaysanız konuÅŸmuyorum. KonuÅŸmamamı da ahlaktan yoksun insanlar farklı yerlere çekiyor. Geçen sene 9 ay 15 gün ceza aldığım zaman, ‘Artık açık ceza almayacağım’ derken baÅŸka tabir kullanmıştım ve o günden beri konuÅŸmuyorum ve konuÅŸmayacağım da. KonuÅŸtuÄŸum zaman da ‘kavgayla bu iÅŸler olmaz’ diyenler bugün konuÅŸmamamı da farklı sebeplere baÄŸlıyorlar. Ben hep söyledim; karakter yapısı olarak bizi susturacak bir güç dünyada yok. Öyle doÄŸduk, öyle büyüdük, öyle yaÅŸayıp öyle öleceÄŸiz. Trabzon’a kendinden çok zarar veren hiçbir unsur yok. dış düÅŸmanlarıyla biz mücadele ederiz. Bunu söyleyince de ‘camiayı bölüyor’ diyorlar. Ben maça gitmedim. Galatasaray maçında takım yenildiÄŸi zaman protokol tribününde sevinenler vardı. Bunu bana arkadaÅŸlarım söylüyor. Yönetimdeki arkadaÅŸlarım deÄŸil. Orada maçı seyreden Trabzonspor’un deÄŸerleri söylüyor. Bir ufak olumsuzluk olduÄŸu zaman ‘nasıl nereden eleÅŸtiririz’ diyen insanlarla dolu. Bu bize bir ÅŸey katmıyor, bir ÅŸey kazandırmıyor."

“BU OYUNCULAR BU KADAR KARAKTERSÄ°Z MÄ°?”

Oyunculara ödemelerin yapıldığını, çok az bir gecikme olduÄŸunu kaydeden HacıosmanoÄŸlu, "Normalde insanlar takımına sahip çıkarlar. Bir olumsuzluk olduÄŸu zaman onu yıkmak için uÄŸraÅŸmazlar. Kaldı ki kendi yazdıkları yalanlara nasıl inanıyorlar ben hayret ediyorum. Yabancı oyuncuların parası ödenmiyormuÅŸ, Cardozo’yu elçi yapmışlar. Paralarını isteyecekmiÅŸ. DiÄŸer oyuncuların geçen seneden beri parası ödenmiyor. Varsayalım ki parası ödenmiyor. Bu oyuncu kadrosu bu kadar karaktersiz mi? Trabzonspor’da kimsenin parası bugüne kadar kalmamış. Parasını almıyor diye sahada mücadele etmeyecek karaktersiz oyunculardan kurulu deÄŸil Trabzonspor takımı. Kaldı ki biz geldiÄŸimiz günden beri takım tarihinde olmadığı ÅŸekilde ödemeleri yapıyoruz. Evet 1 ay, 1,5 ay gecikme oluyor. Kısmi gecikmeler, tamamında da deÄŸil yani. Bazen iki ay gecikme oluyor. Ama geçen aldım hesapları. Åžu anda bizim tamamı deÄŸil, kısmi olarak 1-1.5 ay gecikmemiz var. Ama bakarsanız bizimle ÅŸampiyonlukta yarışan takımlara, oradaki tanıdıklarınız da onların ne durumda olduÄŸunu söyler. Bu büyük bir baÅŸarı yani. Bunun dışında burada hakikaten bir sorun varmış gibi bunu kamuoyuna yansıtmak bu takıma katkı saÄŸlamıyor, zarar veriyor. Ä°yi giden iÅŸleri nasıl bozarım diye hesap yapmanın kimseye faydası yok. Trabzonspor bizim tapulu malımız deÄŸil. Sonuçta Aralık’ta bir kongre var. Sizin, ‘bu takım baÅŸarısız olsun da HacıosmanoÄŸlu gitsin’ düÅŸüncesinde olmanıza gerek yok ki. BaÅŸarılı olsun, kongrede kazanın, baÅŸarılı takımı alıp daha yukarıya taşıyın. DüÅŸmüÅŸ bir takımı alıp ne yapacaksınız? Bu anlayışın Trabzon’a faydası yok. Bizden iyi yapacağına inandığımız insanlar varsa aday da olmayız, teslim ederiz. Ama bu takıma destek olmak lazım" diye konuÅŸtu.

“3. LÄ°GDEKÄ° TAKIMLAR BÄ°LE DAHA FAZLA KOMBÄ°NE SATTI”

HacıosmanoÄŸlu, takım tarihinin en iyi kadrolarından birini oluÅŸturduklarını belirterek, "Bunu saÄŸduyulu olan herkes söylüyor. Önemli oyuncular aldık. Ama 3. ligdeki takımlar bizden daha çok kombine sattı. Åžimdi takıma sahip çıkmak gerek, sadece eleÅŸtiri yapmak deÄŸil. Bakıyorum Trabzonspor bugün zarar görsün diye yayın yapanlar hiç ÅŸöyle bir kampanya baÅŸlatmadı; lige iyi girdik, bir kombine kampanyası baÅŸlatalım da Trabzonsporlular takıma maddi olarak da katkıda bulunsun. Böyle bir kampanya duydunuz mu? Ben duymadım. Geçen sene bu takımın kaptanı Onur, GençlerbirliÄŸi maçından önce, ‘7 senedir buradayım, böyle bir ödeme düzeni görmedim’ dedi. GençlerbirliÄŸi maçını nasıl aldığımızı biliyorsunuz. Ödemelerde belki 1-1,5 ay gecikme oluyor ama primlerini her kazandığı maçın ertesi günü veya bir sonraki günü yatırdık. Kulüpte sorun olmaz mı? Elbette olur. Ama bizden önceki dönemlerde bizim ödeme yaptığımız gibi bir ödeme ÅŸekli yok. Kulübün içine zaten herkes giriyor çıkıyor. Her türlü bilgiyi alıyor. Bu bilgileri de alabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

"HAKEMLER DÄ°KKATLÄ° OLURLARSA GÜNAH ÇIKARMALARINA GEREK KALMAZ"

HacıosmanoÄŸlu, hakem hatalarının artması ve KasımpaÅŸa-Çaykur Rizespor maçında yaptığı hataların ardından hakem Deniz Çoban’ın canlı yayında özür dilemesi ile ilgili yöneltilen soruya ise, "Hakemlerin hata yapmamaları lazım. Adil olmak çok zor bir ÅŸey deÄŸil. DüdüÄŸünüzü adil çalmak, bayrağınızı adil kalmak ahlak ile alakalı bir ÅŸey. Korkmanın etki altına kalmanın verdiÄŸiniz kararlara yansımasına müsaade etmeyeceksiniz. Belki güçlü sandığınız insanları yaptığınız hatalarla mutlu edebilirsiniz ama milyonlarca insanın ahını alıyorsunuz. Bunu bilmek ve ona göre davranmak lazım. Makul hataları elbette ki hepimiz hoÅŸ göreceÄŸiz ama sonuca etki edecek hataları insanın bünyesi kabul etmiyor. O yüzden dikkatli olsunlar. AkÅŸam hakem arkadaşımız maçta hata yaptı ama maçtan sonra günah çıkarttı. Bunu diÄŸer hakemlerin örnek alıp maçta hata yapmam adına daha dikkatli olmaları onların yaranına olur. Ondan sonra da günah çıkarmaya gerek kalmaz diye düÅŸünüyorum" 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-deneme bonusu-