Hindistan Başbakanı Modi, Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru duyurusunu yaptı
Hindistan Başbakanı Narendra Modi, başkent Yeni Delhi'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru konusunda "tarihi anlaşmaya varıldığını" duyurdu.
The Indian Express gazetesinin haberine göre, Hindistan'ın ev sahipliğinde 18'incisi "Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek" ana temasıyla devam eden G20 Liderler Zirvesi çerçevesinde "Küresel Altyapı ve Yatırım Ortaklığı ve Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru" oturumu yapıldı.
Oturumda konuşan Modi, "Bugün önemli ve tarihi bir ortaklık konusunda anlaşmaya varıldı. İlerleyen dönemlerde, (koridor) Hindistan, Batı Asya ve Avrupa'da büyük bir ekonomik entegrasyon aracı olacak." dedi.
- G20 Liderler Zirvesi başladı
- G20 ülkeleri, Afrika Birliğine daimi üye statüsü verilmesi konusunda anlaştı
- G20 bildirisi: (Rusya-Ukrayna savaşı) Nükleer silahların kullanılması ya da kullanma tehdidi kabul edilemez
Başbakan Modi, koridorun dünya genelindeki bağlantı ve sürdürülebilir kalkınmaya yeni bir yön vereceğini de sözlerine ekledi.
Söz konusu girişim, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Avrupa Birliği, Fransa, İtalya, Almanya ve ABD'yi kapsıyor.
Modi, Küresel Biyoyakıt İttifakı'nı başlattıklarını duyurdu
Modi, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen 18'inci G20 Liderler Zirvesi'nde, "Küresel Biyoyakıt İttifakı'nı başlatıyoruz. Hindistan, hepinizi bu girişime katılmaya davet ediyor." ifadesini kullandı.
NarendraModi, daha temiz yakıtların kullanımını artırmak amacıyla başlattıkları ittifaka ilişkin X sosyal medya hesabından da paylaşımda bulundu.
Modi, "Küresel Biyoyakıt İttifakı'nın başlatılması, sürdürülebilirlik ve temiz enerji arayışımızda bir dönüm noktasına işaret ediyor. Bu ittifaka katılan üye ülkelere teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Kurucu üyeleri arasında ABD ve Brezilya'nın da bulunduğu ittifakın, bitki ve hayvan atıkları gibi kaynaklardan elde edilen biyoyakıtların ticaretini kolaylaştırarak net sıfır emisyon hedeflerine ulaşmaya yönelik küresel çabaları hızlandırmaya yardımcı olması amaçlanıyor.
Önde gelen biyoyakıt üreticileri ve tüketicileri olarak Brezilya, Hindistan ve ABD'nin gelecek aylarda diğer ilgili ülkelerle Küresel Biyoyakıt İttifakı'nın geliştirilmesi için ortak çalışacağı belirtiliyor.
G20 Liderler Zirvesi
Küresel ekonomik üretimin yüzde 85'ini ve dünya ticaretinin yüzde 75'ini temsil eden, dünya nüfusunun 3'te 2'sini kapsayan G20 ülkelerinin liderleri, bu yılki 3 oturumluk toplantıda kapsamlı küresel ekonomik reformları ele alıyor.
Bu yıl ilk kez "dönem başkanlığı" heyecanını yaşayan Hindistan'ın zirvede yeşil kalkınma, hızlandırılmış/kapsayıcı ve dirençli büyüme, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinde hızlandırılmış ilerleme, teknolojik dönüşüm ve dijital kamu altyapısı, 21. yüzyıl için çok taraflı kurumlar, kadın liderliğinde kalkınma gibi konuları öne çıkarması bekleniyor.
Ayrıca sürdürülebilir kalkınmanın yanı sıra gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki farkların azaltılması konusu da toplantıda gündeme getiriliyor.
Zirvede çok taraflı kuruluşlardan gelişmekte olan ülkelere daha fazla borç, uluslararası borç yapısında reforma gitme, kripto para düzenlemeleri, enerji ve gıda güvenliğinde jeopolitik belirsizliklerin etkisi gibi konular ele alınıyor.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.