Konya
17 Eylül, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Hollanda ile ilişkilerin tamamını askıya alın

Hollanda ile ilişkilerin tamamını askıya alın
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "İktidar tamam, muhalefet destek veriyor, sonuna kadar destekliyoruz, niye o zaman gereğini yapmıyorsun? Hollanda ile ilişkilerin tamamını alın askıya. Almıyorlara" dedi

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, "Bakanımız gidiyor Hollanda'ya, içeri almıyorlar. Uçağı geri çeviriyorlar. Bu bizim onurumuza dokunuyor. Efendim 'En ağır ÅŸekilde bedelini ödeyecekler.' Nasıl ödeyecekler? 'Bekleyin, 16 Nisan’dan sonra.' Niye 16 Nisan'dan sonra? Ä°ktidar tamam, muhalefet destek veriyor, sonuna kadar destekliyoruz, niye o zaman gereÄŸini yapmıyorsun? Hollanda ile iliÅŸkilerin tamamını alın askıya. Almıyorlar" dedi.

KılıçdaroÄŸlu, Sincan'da muhtarlar buluÅŸmasında yaptığı konuÅŸmada, anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸinin koalisyonları bitirmek için getirilmek istenen bir düzenleme olmadığını bildirdi.

Hollanda ve Almanya'da bakanların engellemelerine yönelik deÄŸerlendirmelerde bulunması istenen KılıçdaroÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:

"Lafla peynir gemisi yürümez. Bir ÅŸeyi yapacaksanız oturup yapacaksınız. Rahmetli Ecevit Kıbrıs'a çıkarken önceden açıkladı mı 'Ben Kıbrıs'a çıkacağım" diye. Hayır, ne zaman açıkladı? Bizim askerler Kıbrıs'a ayak bastığı gün dedi ki 'Biz Kıbrıs'tayız.' Bitti. DoÄŸru mudur? DoÄŸrudur. Bakanımız gidiyor Hollanda'ya, içeri almıyorlar. Uçağı geri çeviriyorlar. Bu bizim onurumuza dokunuyor. Efendim 'En ağır ÅŸekilde bedelini ödeyecekler.' Nasıl ödeyecekler? 'Bekleyin, 16 Nisan’dan sonra.' Niye 16 Nisan'dan sonra? Ä°ktidar tamam, muhalefet destek veriyor, sonuna kadar destekliyoruz, niye o zaman gereÄŸini yapmıyorsun? Hollanda ile iliÅŸkilerin tamamını alın askıya. Almıyorlar"

"Her türlü desteÄŸi vereceÄŸiz"

Almanya'da da bakanın propaganda yapmasına izin verilmediÄŸini belirten KılıçdaroÄŸlu, "Ne yapacaksınız? 'Almanya gününü görecek.' Nasıl görecek? Ä°ncirlik Üssü'nde Alman askeri var mı? Var. Çıkarıyor musun? Çıkarmıyorsun. KonuÅŸuyorsun. Bu millet konuÅŸmaktan bıktı, ne yapacaksan çık adam gibi yap, bu kadar açık. Biz de sana her türlü desteÄŸi vereceÄŸiz" diye konuÅŸtu.

Yapılacakların 16 Nisan'dan sonra yapılacağının söylendiÄŸini vurgulayan KılıçdaroÄŸlu, "Ben size söyleyeyim, 16 Nisan'dan sonra diyecekler ki 'Bunu yine FETÖ karıştırdı, böyle bir ÅŸey olmaz, kusura bakmayın. Gelin hep beraber tokalaÅŸalım, bu iÅŸi idare edelim.' Göreceksiniz, buradan söylüyorum, 16 Nisan’dan sonra göreceksiniz. Bunlar Türkiye'nin itibarına gölge düÅŸürüyor. DoÄŸru deÄŸildir bu davranışlar." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Darbeye karşıyız, darbe hukukuna karşıyız"

Muhtarlardan gelen "Mevcut sistem mükemmel mi?" sorusuna samimiyetle cevap vermek istediÄŸini belirten KılıçdaroÄŸlu, "Mükemmel deÄŸildir" ifadesini kullandı.

Yüzde 10 barajını aÅŸamayan partilerin Mecliste temsil edilmediÄŸine iliÅŸkin eleÅŸtirileri de aktaran KılıçdaroÄŸlu, "Yüzde 1 oy alan partinin genel baÅŸkanı TBMM'ye gelmeli. Yani Saadet Partisinin, Vatan Partisinin genel baÅŸkanı yüzde 1 oy aldığı takdirde Meclise gelip konuÅŸtuÄŸunda ne eksiÄŸimiz olur" diye konuÅŸtu.

KılıçdaroÄŸlu, seçim barajını Kenan Evren ve arkadaÅŸlarının getirdiÄŸini anımsatarak, "Darbeciler getirdi. Biz darbeye karşı deÄŸil miyiz? Darbeye karşıyız, darbe hukukuna karşıyız. O zaman gelin deÄŸiÅŸtirelim. 'Hayır deÄŸiÅŸtirmeyelim bunu.' Niye? O zaman sen darbecileri savunuyorsun. DeÄŸiÅŸtirelim, yüzde 1 oy alan partinin genel baÅŸkanı Meclise gelmeli" görüÅŸüne yer verdi.

Bugünkü sistemin eksikliklerinden birinin de "siyasi ahlak kanunu"nun bulunmaması olduÄŸunu dile getiren KılıçdaroÄŸlu, Siyasi Partiler Kanunu'nun deÄŸiÅŸmesine ihtiyaç bulunduÄŸunu, bunların olması halinde parlamentonun daha güzel çalışacağını bildirdi.

"141 yıllık deneyimi kaldırıyoruz"

KılıçdaroÄŸlu, Türkiye'nin 141 yıllık parlamento deneyiminin bulunduÄŸuna deÄŸinerek, "141 yıllık deneyimi kaldırıyoruz, dünyanın hiçbir ülkesinde uygulanmayan yeni bir model getiriyoruz. Bu doÄŸru deÄŸil. Hiç tecrübe edilmemiÅŸ" dedi.

"Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi ile çift baÅŸlılık önlenir" yönündeki görüÅŸlere de deÄŸinen KılıçdaroÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:

"Åžimdi elinizi vicdanınıza koyun ve benim bu sorumu düÅŸünün. Bugün çift baÅŸlılık mı var? 15-30 yıldır çift baÅŸlılık mı var? Herkes kendi iÅŸini yaparsa biter. Sayın CumhurbaÅŸkanı kendi görevini yapacak, Sayın BaÅŸbakan, bakanlar, anamuhalefet, muhalefet partileri kendi görevlerini yapacaklar. Her birinin görevi kanunlarla, anayasa ile belirlenmiÅŸtir. Hiç kimse kendi görevinin dışına çıkmazsa çift baÅŸlılık olmaz.

Yeni modelde hem baÅŸkan, hem tarafsız, hem partinin genel baÅŸkanı olacak diyorlar. Olmaz. O zaman nasıl tarafsız olacak? Ben tarafsız mıyım? Hayır. Ben TBMM'de tarafsızlık üzerine yemin mi ediyorum? Hayır. Tarafsızlık kuralı cumhurbaÅŸkanının yemininde vardır. Çünkü cumhurbaÅŸkanı 80 milyonu temsil ediyor. Cumhurun baÅŸkanı olan birisi, aynı zamanda bir partinin baÅŸkanı olursa çift baÅŸlı olmaz mı? Çift baÅŸlı olur. Hem partisinin genel baÅŸkanı hem de cumhurun baÅŸkanı"

DeÄŸiÅŸikliÄŸin kabul edilmesi halinde bir sorunun daha ortaya çıkacağını savunan KılıçdaroÄŸlu, ÅŸunları aktardı:

"Diyelim ki seçim oldu. ÇoÄŸunluk partisi yüzde 49 oy aldı. Ama baÅŸkan adayı yüzde 51'i bulamadı. ÇoÄŸunluk partisinin baÅŸkanı bugünkü modelde baÅŸbakan. Ama baÅŸbakan olamayacak. Neden? Yüzde 51'i bulmadı. Tam tersine ikinci seçim olacak. Bu sefer baÅŸkan seçimi olacak. BaÅŸkan seçimini kim kazandı? Diyelim ki çoÄŸunluk partisinin baÅŸkanı deÄŸil, baÅŸka birisi kazandı? O zaman baÅŸkan ayrı telden, çoÄŸunluk partisinin baÅŸkanı ayrı telden çalacak. Bunu anlatmaya çalıştık. Olay budur? Bu kadar basittir. Hani diyorduk ya 'çatışma olmasın', en büyük çatışmayı getirecek. Biz bu tehlikeye dikkati çekmek istedik. DoÄŸrusu da bu tehlikeyi de bütün vatandaÅŸlarımızın bilmesini isterim"

"Bütün muhtarların ömrü bir kararnameye baÄŸlı"

KılıçdaroÄŸlu, kendisine sorulan "BaÅŸkanlık sistemi geldiÄŸinde muhtarlık kalkacak mı?" sorusunun yanıtının da yeni modelde baÅŸkanın takdirine baÄŸlı olacağını savundu. KılıçdaroÄŸlu, "Bütün muhtarların ömrü bir kararnameye baÄŸlı. Bir kararname çıkar, 'Muhtarlıklar kaldırılmıştır'. Bitti o kadar. Yetki veriyor muyuz? Veriyoruz tabii. Böyle bir yetkiyi bir kiÅŸiye vermek doÄŸru mudur, yanlış mıdır? Bir kiÅŸiye bu yetkiyi vermek yanlıştır diyorsanız 'hayır' oyu kullanacaksınız; doÄŸrudur diyorsanız gidip 'evet' oyu kullanacaksınız." ifadesini kullandı.

Yeni modelde, baÅŸkanın yardımcısı ile bakan sayısının kaç olacağına baÅŸkanın kendisinin karar vereceÄŸini savunan KılıçdaroÄŸlu, "Ä°ster 50, ister 100, ister 500. Arzu ettiÄŸi kadar baÅŸkanın yardımcısı olacak." dedi.

Bakan sayısının ne kadar olacağının baÅŸkanın takdirine baÄŸlı olacağına iÅŸaret eden KılıçdaroÄŸlu, kimin müsteÅŸar olacağını da yine baÅŸkanın belirleyeceÄŸini belirtti.

KılıçdaroÄŸlu, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bu deÄŸiÅŸiklik geçerse ne olur? Bu deÄŸiÅŸiklik geçerse bir kiÅŸiyi yani baÅŸkanı ikna ederseniz en geç 24 saat içinde Türkiye Cumhuriyeti'ni ele geçirirsiniz. Çünkü baÅŸkan bütün valilerin, bütün bakanların, bütün müsteÅŸarların, bütün kaymakamların, bütün müftülerin, bütün paÅŸaların tamamını yeniden tayin etme yetkisine sahip. Neden 24 saat diyorum. Çünkü bunun için bir hazırlık gerekiyor. Onun için yoksa, 1 saatlik iÅŸ. Matbaada basılıp Resmi Gazete'de yayımlanıyor ve mesele bitiyor. Åžimdi elimizi vicdanımıza koyup düÅŸünelim. Bu Türkiye'nin lehine midir, aleyhine midir? FETÖ diye ÅŸikayet ediyoruz deÄŸil mi? FETÖ devlete 35 yılda sızdı. 35 yıl çalışmaya gerek yok, bir kiÅŸide çalışacaksınız ve devleti ele geçireceksiniz. Devletin bütün kurumları bir kiÅŸiye teslim edilemez"

Yeni sistem ile milletvekili sayısının 600'e çıkarılması hükmünü de eleÅŸtiren KılıçdaroÄŸlu, ÅŸu görüÅŸlere yer verdi:

"550 neyinize yetmiyor? 187 trilyon lira ek para ödeyeceksiniz yeni seçilecek milletvekillerine. Bu milletvekilleri bakan olacak mı, baÅŸkan yardımcısı olacak mı? Hayır? Çünkü bakan ve baÅŸkan yardımcısı olacakların milletvekili olmaması lazım. Peki siz niye geleceksiniz, milletvekili ile niye görüÅŸeceksiniz, benim bu derdimi çözün diye niye konuÅŸacaksınız? Bürokrat da çıkmayacak sizin telefonlarınıza. O zaman milletvekili sayısını niye 600'e çıkarıyoruz, niye bu parayı ödüyoruz? Åžunu söyleyecekler sonunda; 'Bu 600 milletvekiline de bu Meclise de ihtiyaç yok. BoÅŸu boÅŸuna oturuyorlar biz de 600 milletvekiline para ödüyoruz.' diyecekler"

DeÄŸiÅŸiklik ile milletvekili yaşının 18'e indirilmesini, bu yolla ömür boyu askerden muaf tutulmaları ve iki yıl sonra emeklilik hakkı verilmesinin de doÄŸru olmadığını vurgulayan KılıçdaroÄŸlu, "Böyle bir ballı kaymağı, muhtarın çocuÄŸuna mı manavın çocuÄŸuna mı, bakkalın çocuÄŸuna mı verirler? Kimin için geliyor bu? Ha diyorsanız bu doÄŸrudur, bu Ankara'daki beylerin çocukları milletvekili olsun, iki yılda emeklilik hakkı kazansın istiyorsanız gidip evet oyu verecekseniz. Bu yanlıştır diyorsanız hayır oyu vereceksiniz. Çok karmaşık bir ÅŸey deÄŸil bu 18 madde" ifadesini kullandı.

Hiçbir zaman darbe hukukunu desteklemediklerine deÄŸinen KılıçdaroÄŸlu, genç bir bürokratken anayasa oylamasında Ä°stanbul'da hayır oyunu kullandığını, bunu da çocuklarına gururla anlattığını belirtti.

Kemal KılıçdaroÄŸlu, "Evet diyen de hayır diyen de bizim vatandaşımızdır. Ama ÅŸunu söylüyorum. Evetin vebali çok ağırdır. Fazla deÄŸil en geç 5 yıl içinde nasıl bir veballe karşı karşıya kaldığımızı göreceÄŸiz. 'Hayır olursa kaos çıkar.' Hiçbir kaos çıkmaz. Sayın CumhurbaÅŸkanı yerinde mi? Evet, bir dahaki seçimlere kadar. Sayın BaÅŸbakan yerinde mi? Elbette yerinde. Kanun teklifi getirecek mi, Mecliste tartışılacak mı? Elbette tartışılacak. DiÄŸer partiler de yerinde. Yani 141 yıldır ne yapıyorsak 142'nci yılda da aynı ÅŸeyi yapmış olacağız" diye konuÅŸtu.

Mevcut sistemin eksik yanlarının, düzeltilmesi gereken yönlerinin bulunduÄŸuna iÅŸaret eden KılıçdaroÄŸlu, bir araya gelip bunun yapılabileceÄŸini vurguladı.

KılıçdaroÄŸlu, "Türkiye bugün eÄŸer farklı bir tablo ile karşı karşıya ise bunun sorumlusu darbecilerdir, 12 Eylül’de darbe yapanlardır. Bunun önüne geçmemiz lazım" dedi.

AK Parti ve MHP'nin idamın getirilmesine destek verdiÄŸini, bu konuda CHP'nin görüÅŸünün sorulması üzerine KılıçdaroÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:

"Milleti kandırmanın hiçbir alemi yok. 15 Temmuz’dan sonra meydanlarda idam istendi mi? Ä°stendi. Yenikapı mitinginde idam istendi mi? Ä°stendi. Aradan geçti aylar, anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi geldi. Niye idamı koymadılar? Hem Adalet ve Kalkınma Partisi istiyordu hem de MHP istiyordu, niye idamı koymadılar. Biz mi engelledik? Çünkü niyetleri yok arkadaÅŸlar. Milleti kandırmanın alemi yok.

Bir tarafa söyleyeceksiniz, dönüp öbür taraftan baÅŸka bir ÅŸey yapacaksınız. Siyaset bunlardan bıktı. Ä°ÅŸin özeti; birlikte huzur içinde yaÅŸamak istiyoruz, hapishanelerinin boÅŸ olduÄŸu bir Türkiye istiyoruz, hiçbir vatandaşımızın maÄŸdur olmadığı bir Türkiye istiyoruz. Herkes görev alanı içinde görevini yerine getirirse başımızın üstünde yeri var"

Öte yandan, KılıçdaroÄŸlu'nun CHP Genel Merkezinde Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu heyetini kabul edeceÄŸi programın iptal edildiÄŸi bildirildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-