İç Mimarlardan kaynaşma etkinliği
İç Mimarlar Odası Konya Temsilciliği tarafından TÜRMAK ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşma ve kaynaşma etkinliğine katılan Genel Başkan Emrah Kaymak, mezun ve mezun olacak olan İç Mimarlara önemli tavsiyelerde bulundu
İç Mimarlar Odası Konya Temsilciliği, kamu ve özel sektörde görev alan mimarları bir araya getirdi. TÜRMAK Yapı Center Sponsorluğunda bir araya gelen iç mimarlar, fikir alışverişinde bulunarak, sektördeki gelişmeleri konuştu.
İç Mimarlar Odası Genel Başkanı Emrah Kaymak, iç mimarların Türkiye’deki istihdamı, eğitimi, meslek sorunları, alan gelişmeleri ve meslek hakları ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Konya’da il temsilcimiz var ama 5 üniversitede İç Mimarlık Bölümü bulunuyor diyen Kaymak, “Ciddi potansiyelde hem mezun veriyor hem de istihdam alanları yaratıyor. Konya’da temsilciliğin ileride Şube olması çalışmalarının alt yapısının hazırlıklarını yapıyoruz. Konya’da sayımız ciddi anlamda arttı. Şubeleşme işlerinin hızlı bir şekilde sürdüğünü söyleyebiliriz. Kısmetse Nisan ayında yapacağımız Genel Kurul’da gerekli kararlar anılacaktır” diye konuştu.
POPİLİTESİ ARTAN BİR MESLEK
Mezun olacak olan öğrencilere de seslenen Başkan Kaymak, zorlu bir süreçten geçildiğine dikkat çekti. Ekonomik şartlar, dünyanın içinde bulunduğu durum ortada diyen Kaymak, “İç mimarlık son dönemde ciddi popüler mesleklerden bir tanesi. Mezun arkadaşların eğitim alırken kendilerini geliştirmeleri, sektöre hazırlamaları, bir müddet tecrübe kazanıp ondan sonra meslek hayatlarına atılmaları gerekir. Mesleğini doğru tanıtlamaları ve doğru alanda kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. İç mimarlık yaşamın olduğu her alanda yer alıyor. Yaşam alanlarını tasarlıyoruz. İş hayatında, konutlarda, otellerde kamu yapılarda girdiğiniz her yerde doğru tasarımlarla tararlar verip mekanlar kurup insanların fiziksel faktörlerle, yani aydınlatma, yangın, akustik dediğimiz altında insan sağlığı ve canını da güvenliğe alan bir meslek gurubuyuz. Doğru malzeme ve doğru tasarımla yaşanabilir mekanlar tasarlıyoruz. Bu anlamda iç mimarlık mesleğini doğru tanımalarını istiyoruz insanların. 4 yıllık lisans eğitimi isteyen meslek odası kaydı zorunluluğu olan bir meslek. İnsanların iş verirken bunu sorgulaması gerekir. Vatandaşlarımızın mağduriyetleri de ortadan kalkmış olur” dedi.
Kaymak son olarak, iç mimarlara ev sahipliği yapan Konya’nın en büyük inşaat malzemeleri tedarikçisi TÜR-MAK’a desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini ifade etti
DOLULUK YÜZDE 100’E YAKIN
Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rabia Köse Doğan ise, Konya’da ikisi özel 3 devlet üniversitesinde İç Mimarlık Bölümünün bulunduğuna dikkat çekti. Doğan, bu fakültelerin doluluk oranlarının yüzde 100’e yakın olduğunun altını çizdi.
VİZYON SAHİBİ OLMAK GEREKİR
Fakültelere eğilim gösterilmesi mezunlarımızın da yüksek oranda kendi mesleklerine sahip olması çalışmaları, bizler için gurur veriyor diyen Doğan, “Öğrenmesi hiç bitmeyen ve sonsuz olan bir meslek gurubuyuz. Gerek yapı malzemeleri ile ilgili olsun, gerek tasarım ilkeleri ile” diye konuştu.
Her şeyin başında vizyon sahibi olmak gerektiğinin altını çizen Doğan, “Entelektüel bir bakış acısı geliştirmek, öğrenmek, çalışmak, gezip görmek ve bunları da tasarıma aktarabilecek öğelere sahip olmak önemli. Zor bir meslek hiçbir meslek. Hiçbir zaman bir kitapla okulu tamamlayabileceğiniz bir meslek değil. Bir şekilde yaşam biçimi olması gerektirir” dedi.
UZMANINDAN DESTEK ALIN
Vatandaşlarımızın bilinç tercih yapmaları gerekir diyen Doğan, “İç Mimarlık alanında hizmet alacak olan vatandaşlarımızın bu işin eğitimini alanlardan destek istemeleri gerekli. Maalesef son dönemde bu işin eğitimini almayanlar bulunuyor piyasada. Lisans eğitimi 4 yıl süren bu iş için uzmanları tarafından destek alınması gerekir” diye konuştu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.