Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İstanbul Türkiye'nin özetidir

İstanbul Türkiye'nin özetidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul, Türkiye'nin özetidir. Türkiye'nin 80 vilayetinin tamamının da İstanbul ile insani ve fiziki bağlantısı vardır. Öyleyse İstanbul'u anlatmak, Türkiye'yi anlatmaktır." dedi

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Ä°stanbul'un, Türkiye'nin özeti olduÄŸunu belirterek, "Türkiye'nin 80 vilayetinin tamamının da Ä°stanbul ile insani ve fiziki baÄŸlantısı vardır. Öyleyse Ä°stanbul'u anlatmak, Türkiye'yi anlatmaktır. Ä°stanbul'a hizmet etmek, Türkiye'ye hizmet etmektir." dedi.

Hali̇ç Kongre Merkezi̇ sahi̇li̇nde, "Ä°stanbul Protokolü Ä°ftarı ve Ä°stanbul'un Fethi̇ni̇n 564. Yılı Kutlamaları"na katılan ErdoÄŸan, iftarın ardından yaptığı konuÅŸmada, idrak edilecek Ä°stanbul'un fethinin 564. yıl dönümünü kutlayarak, bu güzel ÅŸehri kazandıran Fatih Sultan Mehmet Han ve kutlu ordusunu rahmetle, minnetle yad ettiÄŸini dile getirdi.

Vazife gereÄŸi gittiÄŸi 100'ün üzerindeki ülkede hiçbir ÅŸehri Ä°stanbul ile mukayese edemeyeceÄŸini ifade eden ErdoÄŸan, konuÅŸmasına ÅŸöyle devam etti:

"Her ÅŸehrin elbette kendine göre dikkati çekici yönleri oluyor ama emin olun bir bütün olarak Ä°stanbul'dan daha güzelini henüz görmedim. Hele ramazan ayının Ä°stanbul'u bir baÅŸka güzel oluyor. Dünden itibaren ÅŸehrimizin her köÅŸesinde kurulan iftar sofralarıyla, camilerimizde kılınan teravih namazlarıyla, düzenlenen etkinliklerle adeta Ramazan-ı Åžerif'in hakkını vermek için yarışan bir Ä°stanbul var. YaÅŸadığınız, hizmet ettiÄŸiniz ÅŸehrin kıymetini lütfen çok iyi bilin. Bu ÅŸehir öyle bir ÅŸehir ki ÅŸairlerimiz en güzel ÅŸiirlerini burası için yazmışlardır. Romancılarımız, hikayecilerimiz, denemecilerimiz en güzel eserlerini bu ÅŸehre adamışlardır. Mimarlarımız, en güzel projelerini bu ÅŸehir için çizmiÅŸlerdir. Mühendislerimiz en güzel tekniklerini bu ÅŸehir için geliÅŸtirmiÅŸlerdir. Sosyologlarımız en güzel analizlerini, bu ÅŸehir için yapmışlardır. Siyaset bilimcilerimiz en güzel teorilerini bu ÅŸehirde kurmaya, bu ÅŸehri çözümleyerek baÅŸlamışlardır. Özlemlerin de ayrılıkların da kavuÅŸmaların da mekanı hep bu ÅŸehir olmuÅŸtur. Hele hele sanatçılarımız için abide ÅŸehir, herhalde Ä°stanbul'dan baÅŸkası deÄŸildir."

"GüzelliÄŸin en üst ölçüsü haline getirilmiÅŸ bir ÅŸehir"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Ä°stanbul'un, "Ä°stanbul'da bir güzel/ Ä°stanbul kadar güzel" denilerek, güzelliÄŸin en üst ölçüsü haline getirilmiÅŸ bir ÅŸehir olduÄŸunu dile getirdi.

Ä°stanbul'a hizmet etme ÅŸerefinin dahi baÅŸlı başına bir iftihar, bir itibar sebebi olduÄŸunu belirten ErdoÄŸan, "Aşık Veysel 'Seversen olayım yarin Ä°stanbul' diyor ya iÅŸte bizim de bu ÅŸehri sevmemiz yetmiyor, kendimizi de ona sevdirmemiz gerekiyor. Ä°stanbul böyle bir ÅŸehir. Buradaki arkadaÅŸlarımız için kendilerini Ä°stanbul'a sevdirmenin yolu, ona en iyi hizmeti vermekten geçiyor. Ama unutmayınız her güzel gibi Ä°stanbul da nazlıdır. Gönlünü etmek için çok çalışmak, çok emek vermek, çok fedakarlıkta bulunmak gerekir. Bu ÅŸehrin hizmetine talip olmak öyle haftada 5 gün çalışarak, günde 8 saat mesai yaparak mümkün deÄŸildir. Yılın her günü 24 saatinizi bu ÅŸehre vermezseniz, bu iÅŸin altından kalkamazsınız. Sizler mülki idare görevlerinde ve belediyelerde bu iÅŸe talip olmuÅŸ arkadaÅŸlarımızsınız." diye konuÅŸtu.

Türkiye'nin tamamının CumhurbaÅŸkanı olmakla birlikte, ilk göz aÄŸrısı Ä°stanbul'un yerinin kendisinde ayrı olduÄŸunu ifade eden ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

"Dikkat ederseniz, haftalık mesaimin en azından yarıya yakınını bu ÅŸehirde geçirmeye çalışıyorum. Ankara'da devlet konuk evinde ikamet ederken, burada genellikle kendi evimde kalıyorum. Bunun için Ä°stanbul'da atılan her adımı, yaÅŸanan her geliÅŸmeyi yakından takip ediyorum. Åžu bir gerçektir; Ankara Türkiye'nin baÅŸkentiyken, Ä°zmir Ege'nin incisiyken, Antalya ve MuÄŸla gibi ÅŸehirlerimiz turizm markalarıyken, Ä°stanbul her anlamda ülkemizin vitrinidir. Bu vitrin, ne kadar güzel olursa, göz alıcı olursa, Türkiye'nin tamamı bundan o derece kazançlı çıkar, karlı çıkar. Zaman zaman beni 'Hep Ä°stanbul'u anlatıyor.' diye eleÅŸtirenler oluyor. Halbuki ben Ä°stanbul'u anlatırken aslında Türkiye'yi anlatıyorum. Ticaret için de gelse, ziyaret için de gelse, dışarıdan ülkemize giriÅŸ yapanların ilk temas yeri Ä°stanbul'dur. Ä°stanbul, Türkiye'nin özetidir. Türkiye'nin 80 vilayetinin tamamının da Ä°stanbul ile insani ve fiziki baÄŸlantısı vardır. Öyleyse Ä°stanbul'u anlatmak, Türkiye'yi anlatmaktır. Ä°stanbul'a hizmet etmek, Türkiye'ye hizmet etmektir."

Millete hizmet yolunda çıraklık ve kalfalık aÅŸamalarını Ä°stanbul'da geçtiklerini anlatan ErdoÄŸan, ustalık beratlarını da burada aldıktan sonra tüm Türkiye'ye açıldıklarını ifade etti. 

ErdoÄŸan, Türkiye'yi 14 yılda getirdikleri yerin ortada olduÄŸuna iÅŸaret ederek, "Bundan sonra da Ä°stanbul ile birlikte ülkemizin tamamına aynı heyecanla, aynı sevdayla, aynı ÅŸevkle, aynı kararlılıkla hizmet etmeyi sürdüreceÄŸiz." dedi. 

Dünyanın yeniden yapılanmanın sancılarını çektiÄŸini dile getiren CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

"Türkiye'ye ve onun vitrini olan Ä°stanbul'a bu süreçte çok önemli görevler düÅŸüyor. Biz bu durumun farkında olduÄŸumuz için demokraside ve ekonomide yeni bir atılım döneminin hazırlıklarını yapıyoruz. Bunun için öncelikle 2019'a kadar olan dönemi en verimli ÅŸekilde kullanmamız gerekiyor. 2023 hedeflerimiz bizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşıyacak önemli bir eÅŸiktir. Bugüne kadar olduÄŸu gibi bundan sonraki hedeflerimizin de lokomotifi yine Ä°stanbul olacaktır. Bu ÅŸehrin altyapısını, üst yapısını ne kadar güçlendirir, içinde yaÅŸayanların hayat kalitesini ne kadar yükseltirsek Ä°stanbul da kendi üzerine düÅŸen görevleri o derece rahat yerine getirecektir. Ä°nÅŸası süren yeni havalimanı, evet dünyada ilk üçün içinde olacak. Otoyollar, metro hatları ve kentsel dönüÅŸüm projeleri gibi çalışmalar bu bakımdan çok önemlidir. Ä°stanbul ülkemizin sınırlarının ötesine geçerek dünya çapında hizmet veren, eÄŸitim, saÄŸlık, kültür-sanat, spor kurumlarıyla hak ettiÄŸi küresel kimliÄŸe yavaÅŸ yavaÅŸ kavuÅŸuyor."

"Terör örgütlerinin bu ÅŸehre verdikleri zararları ortadan kaldıracak çalışmaları süratle tamamlayacağız"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, konuÅŸmasında Spor Toto Süper Lig'de ÅŸampiyonluÄŸunu ilan BeÅŸiktaÅŸ'ı da kutlayarak, "Ä°ÅŸte bu akÅŸam Ä°stanbul'dan BeÅŸiktaÅŸ, evet Süper Lig'de Türkiye ÅŸampiyonu oldu. Tebrik ediyorum, kutluyorum. Ben bıraktığımda 4-0'dı, ondan sonra ne oldu bilmiyorum. Bitti mi 4-0? 4-0 ile bitmiÅŸ. Evet, her ne kadar Fenerbahçeli isem de tebrik etmek boynumun borcudur. Bize bu yakışır." ifadelerini kullandı. 

Artık Ä°stanbul'u yönetmek için büyük düÅŸünmek, vizyonuna uygun projeler üretmek ve bunları dirayetle uygulamak gerektiÄŸine iÅŸaret eden ErdoÄŸan, "Ä°stanbul'u herhangi bir ÅŸehir gibi yönetmeye kalkmak, bu ÅŸehre de ülkemize de ihanettir. Elimizdeki hazinenin kıymetini bilmek ve ona göre hareket etmek mecburiyetindeyiz." dedi. 

ErdoÄŸan, önümüzdeki dönemin bu bakımdan çok önemli projeleri hayata geçirecekleri, çok önemli adımları atacakları bir dönem olacağını aktararak, ÅŸöyle devam etti:

"Tüm bunları sizlerle birlikte gerçekleÅŸtireceÄŸiz. BaÅŸarılı arkadaÅŸlarımıza destek vererek, verim alamadığımız arkadaÅŸlarımızın yerine yenilerini görevlendirerek, önümüzdeki zamanı en iyi ÅŸekilde deÄŸerlendirmenin gayreti içinde olacağız. Özellikle de FETÖ, DEAÅž ve PKK baÅŸta olmak üzere terör örgütlerinin bu ÅŸehre verdikleri zararları ortadan kaldıracak, onları bir daha bu ÅŸehre el uzatamayacak hale getirecek çalışmaları süratle tamamlayacağız. Ä°ÅŸte bugün Ä°çiÅŸleri Bakanım saat 12.00'ye doÄŸru beni Kato Dağı'nın tepesinden aradı. Tümgeneral kardeÅŸimizle operasyondaki albayımız ile birlikte oradaki evet, eski adıyla köy korucuları olan, ÅŸimdi deÄŸiÅŸtirdik biliyorsunuz, güvenlik korucularıyla beraber oldukları yerden aradı. Ve ne yaptılar orada? Ä°nlere girdiler. Ve o girdikleri inlerin tepesinden aradılar. 

Orada birçok teröristi biliyorsunuz etkisiz hale getirdiler. Åžehitlerimiz oluyor ama o ÅŸehitlerimizin evet ne ahı ne kanı yerde kalıyor. Ä°ÅŸte son günlerde elhamdülillah 1'e 10 gidiyor. Bedelini bu kadar ağır ödetiyoruz, ödetmeye de devam edeceÄŸiz. Çünkü o ÅŸehitlerimizi evet öyle kuru kuruya onlar bu vatan için bu millet için ÅŸehadete yürümediler. Onun için bu teröristler de bunun bedelini ödeyecekler. Ä°ÅŸimiz bitmedi, daha yapacak çok iÅŸimiz var. Bu milletin huzurunu saÄŸlayana kadar, bu vatanın huzurunu saÄŸlayana kadar, herkesin 24 saat oturduÄŸu yerde rahatlıkla gezip, dolaÅŸacağı bir yer haline Güney DoÄŸu'yu, DoÄŸu'yu getirene kadar, Ä°stanbul'umuzun da belli yerlerinde bunu saÄŸlayana kadar, Ankara'mızda, Ä°zmir'imizde, 81 vilayetimizin tamamında saÄŸlayana kadar bu süreç devam edecektir, bu böyle biline."

"Türkiye artık örnek alınan, kıskanılan bir ülke konumunda"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, bu duygularla Allah'a dua ettiÄŸini dile getirerek, sözlerini ÅŸöyle tamamladı:

"Ya Rab, bizleri Ramazan-ı Åžerif'e kavuÅŸturdun. Bizleri nasıl Ramazan-ı Åžerif'e kavuÅŸturduysan aynı ÅŸekilde bizleri Ramazan Bayramı'na da kavuÅŸtur. Birlik beraberlik içinde, dayanışma içerisinde, birbirimizi sadece Allah için sevmenin mutluluÄŸu içerisinde geleceÄŸe yürüyelim. Çünkü bu vatanın, bu milletin inanın sevgi ve saygıya çok ihtiyacı var. Bunu baÅŸardığımız gün, birliÄŸimizi, beraberliÄŸimizi güçlendirdiÄŸimiz gün bu milleti kimse yıkamayacaktır. Ve zaten birileri de bu milleti yıkamamanın sancısını çekiyor. Ä°ÅŸte bu aralar yoÄŸun yurt dışı seyahatlerim oldu. GittiÄŸim yerlerde hep bunu gördüm. Hamdolsun, Türkiye artık örnek alınan, kıskanılan bir ülke konumunda. Ama dayanışma içinde olacağız. Birlik, beraberlik içinde olacağız ve birbirimizi de hakikaten sevelim, sevilelim diyeceÄŸiz. Bu ÅŸekilde de bu yolda yürüyeceÄŸiz." 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-deneme bonusu-