Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

'Jammer olan bir oda dinlendi'

'Jammer olan bir oda dinlendi'
Güvenlik toplantısının ilegal dinlenmesine tepki gösteren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Jammer, yani sinyal kesici olan bir oda dinlendi. Bunun askeri mahiyette bir saldırıdan farkı yok. Buna hizmet eden piyonlar açığa çıkarılacak" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye konusunda yayınlanan ses kaydını NTV canlı yayınında Deniz Kilislioğlu'na değerlendirdi.

Konya'da canlı yayına katılan DışiÅŸleri Bakanı Ahmet DavutoÄŸlu, "Bu AK Parti'ye deÄŸil devlete yönelik bir saldırıdır. Orada konuÅŸulan konu bir AK Parti stratejisi deÄŸildir" dedi.

KilislioÄŸlu: Sayın bakan kim yaptı dün çıkan ses kaydını? 'Biliyoruz kimler yaptı? Ä°çerideki paralel yapıyı kullanıyorlar' dediniz?

Ahmet DavutoÄŸlu: Bu dinlemede kullanılan sıradan piyonlar var. Bu iÅŸi, bu dinleme teknolojisiyle ilgili olabilecek alternatifleri deÄŸerlendiriyor arkadaÅŸlar. Jammer’ın kullanıldığı bir odadır orası. Bu piyonları kullanan eller kimse ha sınır ihlali yaparak saldırıda bulunmuÅŸ sunuz ha devletin mahrem toplantılarını dinlemiÅŸ siniz. Bu açık bir saldırıdır. BaÅŸka türlü yapılan ihlal lokal kalabilir uçağın ihlali gibi. Ama askeri ve güvenlik opsiyonlarının konuÅŸulduÄŸu bir toplantıya böyle bir siber saldırı yapılmışsa bu askeri mahiyetli bir saldırıdan farkı yok.

'AK PARTÄ°'YE DEĞİL DEVLETE BÄ°R SALDIRIDIR'Karşılık askeri mi olur yani? DavutoÄŸlu: Mahiyet olarak söylüyorum yoksa Türkiye hukuk devletidir ve bu kurallar içinde olur. Önce piyonlar sonra arkasında kimler varsa bir akıl varsa gerisinde onlar. EÄŸer bu olay bundan 5 sene önce olmuÅŸ olsaydı arkadaki güçlerle ilgili farklı senaryolar düÅŸünülebilirdi. EÄŸer bu olay Türkiye'de üç seçimin son 12 yıl içinde Türkiye'nin biriktirdiÄŸi güç malum, bu güçten rahatsız olanlar malum. Böyle üç kader seçiminin birinci aÅŸamasında mahalli seçimlerden iki gün önce olmuÅŸsa, hatta sürekli Türk siyasetine dinleme gündeme düÅŸmüÅŸse, daha önce Cumhuriyet Halk Partisi için de Milliyetçi Hareket Partisi için de manipülasyon yapılmaya çalışıldı. Türk siyasetine müdahale bu. Biz o zamanda açık ve net bir tavır almıştık. Ama bu AK Parti’ye bir müdahale deÄŸil. Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve Türkiye Cumhuriyeti devletine dönük bir saldırıdır. Orada konuÅŸulan konu AK Parti stratejisi deÄŸil. Dışarıda olan bir askeri birliÄŸimizin, güvenliÄŸinin teminat altına alınması.

'REJÄ°ME VE IŞİD'E HÄ°ZMET EDÄ°YORLAR' BaÅŸbakan'ın kriptolu telefonlarının kayıtlarının yayınlanması, bakan görüÅŸmelerinin yayınlanması, bir takım deÄŸiÅŸik tapelerin yayınlanması bunları arka arkaya getirdiÄŸinizde kimse bizi bunlar ayrıydı, bu dinleme ayrı bir ÅŸey argümanına inandıramaz. Türkiye'de siyaseti dizayn edip tekrar bir kaos senaryosu yönetmek isteyen kimlerse içerde veya dışarıda bu piyonları kullanmak isteyen kimlerse bunlarla ilgili çalışmalar yapılacak. Burada önemli olan siyaseti dizayn etmek isteyenler, partimizin seçimlerde darbe yemesini ve bu suretle Türkiye'nin bütününde siyaset yapan AK Parti’nin bir darbe yemesi sonucunda Türkiye'nin tekrar koalisyonlara ve kaosa yöneltilerek kolay idare edebilebilir, yönlendirilebilir, kapalı kapılar ardında manipüle edilebilir hale gelmesini isteyenlerdir bunlar. Suriye ve IŞİD dememde de buların ortaya çıkması onların iÅŸine yaramıştır. Bu dinlemeleri yapanlar ve bunlara sessiz kalanlar rejime ve İŞİD’e hizmet ediyorlar.

'ORADAKÄ° ASKERLERÄ°MÄ°ZÄ°N GÜVENLİĞİNÄ° RÄ°SKE ATAMAYIZ' IŞİD tehdidi konusunda ciddi tehdid algısı olduÄŸu anlaşılıyor. Suriye içindeki bu yapıya dönük tedbir almanızı engellemeye dönük bir hamle mi bu? DavutoÄŸlu: Åžimdi hepsi Milli Güvenlik Kurulu üyesidir oraya katılanların. Hepsi Türkiye'nin stratejisini belirleme yetkisine ve sorumluluÄŸuna haiz insanlardır. BaÅŸbakanı'mızın verdiÄŸi bir görevle o gün IŞİD, Özgür Suriye Ordusu'na karşı rejimle iÅŸbirliÄŸi halinde. Bizim askeri mevzilerimizi kontrol edince Özgür Suriye Ordusu çekilmek zorunda kalınca bir güvenlik deÄŸerlendirme toplantısı yapılması icap etti. Hangi tedbirleri alırsak ulusal güvenliÄŸimizi teminat altına alırız ve nasıl bir yol izlemek lazım. Bu toplantı esas toplantı deÄŸil. Heyetler salonda beklerken harita ve bütün görsel malzemelerle ve alandaki askeri dengeleri gözetecek ÅŸekilde her bir birim bana sunuÅŸta bulundu. O sunuÅŸ öncesinde ben her birimden görüÅŸleri alıyorum. Bu toplantı o toplantı. Muhteviyatını hiçbir zaman teyit etmiyoruz çünkü tahrip edilmiÅŸ bir muhteviyat. O yüzden kimse buna bakarak kimse hakkında hüküm vermeye kalkmasın. Bizi ilgilendiren böyle bir olayın olmuÅŸ olması daha çok. Bu olayı açık bir tecavüz ve saldırı olarak görüyoruz. Ben bütün sunumlardan sonra bütün verilerle akÅŸam BaÅŸbakanı'mıza giderek arz ettim. Åžu senaryoda ÅŸu uygulanacak filan. Ama o toprağın savunması ve oradaki askerlerimizin güvenliÄŸinden asla taviz verilmeyecek. Birileri bize saldırı yaptı diye birileri Türkiye içinde bu saldırıdan medet umarak bu saldırıyı kullanarak muhalefeti de kastederek söylüyorum. Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin zaaf içinde gösterilmesinden medet umarak bir takım spekülasyonlar yaptı' diye bizim devletimizin oradaki askerimizin güvenliÄŸini riske atmayız.

'Ä°ÇERDE Ä°ÅžBÄ°RLÄ°KÇÄ°LER OLABÄ°LÄ°R' BaÅŸbakan bu sunumlarınızın hepsine onay verdi mi? DavutoÄŸlu: Sadece onay deÄŸil talimat verildi BaÅŸbakanımız tarafından. Bu bilinen bir risk. Etrafımızdan en az 7 devlet idare edilemez durumda. Onların durumları bizi etkiliyor. Aynı kriz masası toplantısı Ukrayna’da olaylar devam ederken ve ben döndüÄŸüm günün sabahı yaptık. Devlet dediÄŸiniz yapı her ÅŸeyi konuÅŸur her ÅŸeyi deÄŸerlendirir. O kriz masasının altındaki birim 24 saat çalışıyor. 15 sene önce Türkiye dış politika gündemi bakımından bu kadar çok farklı alanda aktif gündemde politika belirlemiyordu. Ama bugün Somali’de de Türkiye olmadan karar alınamaz. Afganistan’da da Bosna’da da Suriye’de de. Böyle stratejik rolü olan ülkeye dışarıdan herkes müdahil olmak isteyebilir. Ä°çerde iÅŸbirlikçiler olabilir.

Nasıl yapıldı sorusu çok konuÅŸuldu. Teknik olarak nasıl yapıldığına dair bir bilginiz var mı? DavutoÄŸlu: AraÅŸtırmalar sürüyor. Ama öyle bir dünyada yaşıyoruz ki Amerika BirleÅŸik Devletleri gibi güvenlik tertibatı olan bir ülkede, WikiLeaks orada yaÅŸandı. Amerika’nın bütün devlet hafızası ve bütün dış iliÅŸkilerini etkileyecek bir ÅŸey. MÄ°T onun için hedef alınıyor. Libya tahliyesini de biz böyle bir kriz masasıyla yönetmiÅŸtik. Bunların hepsi devletin gücünü de gösterir. Ama bu olaylar Türkiye'nin 12 yıllık birikimini önümüzdeki üç seçimi dizayn ederek bertaraf etmeye yönelik bir saldırıdır bu.

'GÖZALTI YOK' Bir böcek araması yapıldı bir ÅŸey bulundu mu? Bir korumanızın gözaltına alındığı haberi vardı doÄŸru mu? DavutoÄŸlu: Her ÅŸey ve herkes en titiz ÅŸekilde incelenecek. Gözaltı gibi bir durumda yok.

Birçok toplantı yapıldı biri böyle sızdı dediniz ama sağır bir oda dışiÅŸleri bakanlığında var mı? Böyle bir odada yapılamaz mıydı? DavutoÄŸlu: YaÅŸanan her olay birçok tecrübeyi beraberinde getirir. Bütün bu odalar test edilir gözden geçirilir. Onun için DışiÅŸleri'nin ayrı bir konut ihtiyacı buradan doÄŸan ÅŸeyler. Bir zaaf varsa bunu kim çıkarmışsa ondan hesap sorulur. Tedbirleri de alınır.

Çok yakın bir tarihte yapılan bir toplantı bu. Bunu önlemeye dönük çalışan kurumlar içinde bir idari soruÅŸturma gibi bir planınız var mı? DavutoÄŸlu: Hepsi yapılacak. Her ÅŸekilde insan unsurunun olduÄŸu her yerde bu tür durumlarla karşılaşılır.

'KILIÇDAROÄžLU'NUN BÄ°R AÇIKLAMA SORUMLULUÄžU VAR' Bu kayıt çıktığı zaman CHP Genel BaÅŸkanı bir ifade kullanmıştı, kısa zaman önce. Genelkurmay BaÅŸkanı'na bir çaÄŸrı yapmıştı. 'Bir maceraya sürüklemeyin Türkiye'yi' diye. Bu ses kaydı çıktığında bir ihtimal verdiniz mi siz Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun bu ses kaydını dinlemiÅŸ olmasına yönelik? DavutoÄŸlu: Açık söylemek gerekirse Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun son derece çeliÅŸkili ifadelerinden sonra birden bir ilham gelmiÅŸçesine böyle bir açıklamada bulunması, birileri oraya gitti mi kanaatini doÄŸuruyor. Aslında Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun bir açıklama sorumluluÄŸu var. Yarın iktidar olma iddiasında olması gereken bir parti hiçbir zaman böyle iddiaları olmadı, olamaz ama normalde böyle olması beklenir. Dolayısıyla kendisinin de sorumluluk sahibi bir siyasetçi olarak davranması ve açıklaması gerekir. Ayrıca gerçekten bu olayın oluÅŸ süreci var. sorumluluk da, yetkide bize aittir. Bunu inceleyeceÄŸiz. Olay ortaya çıktıktan sonra da ortaya konan tepkilere baktığınızda Türk siyaseti açısından son derece üzüntü verici bir tablo ile karşı karşıyayız. Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun dünkü ifadesi, açık bir ÅŸekilde Genelkurmay Ä°kinci BaÅŸkanımız, daha önce eski emekli bir büyükelçinin Cumhuriyet Halk Partisi’nde Osman Korutürk’ün sayın Feridun SinirlioÄŸlu’nun ve sayın YaÅŸar Güler’i hedef alan yaklaşımları açık bir ÅŸekilde sorumsuzluktur. Orada ÅŸerefle görev ifa eden üç üst düzey güvenlik görevlisi var. Bende bir bakan olarak onlardan rapor alıp bu raporu baÅŸbakanımıza iletmek için derliyorum. Åžimdi oradaki Genelkurmay Ä°kinci BaÅŸkanımız hayatı boyunca çok saÄŸlam bir sicil ve askerlik onuruyla o göreve gelmiÅŸ bir yetkili olarak, tabiki her ÅŸeyi bizimle açık bir ÅŸekilde paylaşır kanaatini söyler. Devlet iÅŸleyiÅŸi böyledir.

'HESABINIZ VARSA BÄ°ZÄ°MLE GÖRÜN' Orada iki devlet yok. Türkiye Cumhuriyet devletinin bakanıyla Türkiye Cumhuriyet devletinin Genelkurmay Ä°kinci BaÅŸkanı, MÄ°T müsteÅŸarı, ve DışiÅŸleri müsteÅŸarı konuÅŸuyor. Orada siyaset konuÅŸulmuyor. Konya’da miting meydanında AK Partili olarak konuÅŸurum ama bakan olarak beni eleÅŸtiren hatta nefret edenlerin güvenliÄŸi bile bizden sorulur. Biz orada 75 milyonun kaderini konuÅŸuyoruz. Biz orada her ÅŸeyi konuÅŸuruz. Siz tutup Genelkurmay Ä°kinci BaÅŸkanını, MÄ°T müsteÅŸarını kıt bir akılla ve devlet geleneÄŸine aykırı biçimde siyasi otoriteye isyana teÅŸvik ederseniz onların dediÄŸini yapmayın derseniz bu açık bir ÅŸekilde bürokrasiyi siyasete karşı isyan etme teÅŸebbüsüdür. Devlet ahlakına geleneÄŸine sahip olan en önemlisi demokrasi anlayışına sahip olan hiç kimse bunu yapamaz. Tutmaz ya bütün bu komplolar tutsa Genelkurmay Ä°kinci BaÅŸkanı, Cumhuriyet Halk Partisi’ne mi hizmet etmiÅŸ olacak? DışiÅŸleri müsteÅŸarıma sonuna kadar kefil olduÄŸum bir arkadaşımızdır. Hakan Fidan’a dönük uluslararası komploları herkes biliyor. Gerçekten fedakar ve vatanperver. Güvenlik birimlerinin yetkililerine sahip çıkmazsak, biz hükümet olarak sahip çıkarız her zaman. Kemal KılıçdaroÄŸlu’na söylüyorum Korutürk’e söylüyorum hesabınız varsa bizimle görün. Varsa zaten halk bu hesabı 30 Mart’ta görecek.

'TWITTER BÄ°R ÖZGÜRLÜK FEDAÄ°SÄ° DEĞİL' Bu ses kaydından sonra Youtube’un kapanması için DışiÅŸleri talepte bulundu. TÄ°B eriÅŸimi engelledi. Her ÅŸey yapılacak dediniz ama Twitter ardından Youtube bunları kapatarak mücadele de bir sonuca varılabilir mi? DavutoÄŸlu: Twitter’la ilgili çok açıklama yapıldı. Orada vatandaÅŸlarımızın kiÅŸisel hukuklarıyla ilgili bir ihlal var. Bir özgürlük fedaisi deÄŸil bunu bilelim bir kere uluslararası bir ÅŸirket. Bütün ÅŸirketler gibi Türk hukuk sisteminin aldığı kararlara saygı gösterecek. Yok ben Avrupa sistemi içindeki ülkelerin hukuklarına saygı gösteririm Türkiye'nin mahkemelerinin aldığı kararları ister uygularım ister uygulamam derseniz o zaman biz kendi vatandaşımızın hukukunu koruyamayız. Bir hanımefendinin sahte hesap açmak suretiyle porno yayın yapılmasını kim kabul edebilir. Bunu durdur diyorsunuz durdurmuyor. Kendinizi o hanım yerine koyun bir kerede. Herkes kendisine geldiÄŸi zaman feryat ediyor ama empati yapmıyor. Özellikle hanım yazarlara söylüyorum. O hanımın yerine koyun kendinizi. Dün bu olay olunca, olduÄŸu anda baÅŸbakanımızla istiÅŸare ettik. UlaÅŸtırma bakanımız, TÄ°B baÅŸkanımıza ve ilgili yetkililerle konuÅŸtuk. Burada çok açık bir ÅŸekilde ulusal güvenliÄŸe dönük bir saldırı var. Dikkat ederseniz Youtube hemen kapanmadı. Yaklaşık 4-5 saat geçti. Ulusal güvenliÄŸimizi ve doÄŸrudan askerimizin güvenliÄŸini riske eden bir yayın söz konusu, durdurulsun diye TÄ°B baÅŸkanlığımıza baÅŸvuruldu. Youtube’la irtibata geçildi hemen ve kaldırmıyor. Enerji ile ilgili uluslararası bir ÅŸirket Türkiye'nin enerji politikalarını tahrip etmeye dönük bir ÅŸey yapsa ve hala Türkiye'de enerji üretiyor olsa Türkiye'de enerji piyasasında olsa kabul edilir mi? Bu mesele Avrupa’da bir devlette de olsa böyle tutum alınırdı. Bu konuda hiç kimse fikir hürriyeti demesin. Devlet olarak dolayısıyla bu tedbiri alırız biz. Hiçbir ÅŸey Türkiye Cumhuriyeti devletinin güvenliÄŸinden, milletimizin istikbalinden ve vatandaÅŸlarımızın tek tek hukukundan daha önemli deÄŸildir.

'HESAP SORAR TARZDA SORU YÖNELTEMEZ' Seçimden sonra Brüksel’e gideceksiniz oradan çok fazla eleÅŸtiri var. Amerika’dan var. Bu ÅŸekilde mi anlatacaksınız? DavutoÄŸlu: Bu muhataplarımın hepsini uzun yıllardır tanıyorum, onlar da bizi tanırlar. Kimse bize hesap sorar tarzda bir soru yöneltemez. Bu mesele sizin ülkenizde olsaydı nasıl tavır alırdınız diye soruyorum sadece. Kimse de tutup biz baÅŸbakanımızın, dışiÅŸleri bakanımızın dinlendiÄŸi bir metni açıksa internet ortamından yayınlanmasına izin verirdik diyemez. GeçmiÅŸ örnekleri var bunların.

BaÅŸbakan Netenyahu’nun danışmanı Türkiye'ye geldi ÅŸeklide haberler vardı. Böyle bir görüÅŸme oldu mu? DavutoÄŸlu: Hayır. Daha önce yaptığımız açıklamalar neyse oradayız.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-deneme bonusu-