Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

KALP SICAK HAVALARI SEVMİYOR!


KALP SICAK HAVALARI SEVMİYOR!
Hava sıcaklıklarının normalin üzerinde seyretmesiyle birlikte kalp hastalıkları da tetikleniyor. Sıcak havalar, terlemenin ve sıvı kaybının artmasıyla ani tansiyon problemlerinden kalp krizine kadar ciddi problemlere yol açabiliyor

Sıcakların artması başta kronik rahatsızlıkları bulunan hastalar olmak üzere gencinden yaşlısına her yaş grubunu tehdit ediyor. Sıcaklardan meydana gelebilecek rahatsızlıkları en aza indirmek için tavsiyelerde bulunan uzmanlar, sıvı tüketimini artırma vurgusu yaptı. Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Mustafa Azmi Eyiol, sıcaklardan başta kalp hastaları olmak üzere kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin etkilendiğini dile getirdi. Vatandaşlara günde en az 3 buçuk litre su içmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Eyiol, “Sıcaklıklar genelde kronik rahatsızlığı bulunan grubu etkiliyor. Sıcaklar özellikle kalp krizi, damar tıkanıklığı olan hastalarda ve KOAH dediğimiz astım ve bronşit hastalarında sıkıntılar meydana getiriyor. Sıcaklar bu hastalıkların artmasına yol açıyor. Güneş ışığının zararlı etkilerinden korunmak adına hastalarımıza saat 11 ve 3 arasında güneşe çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Kalp rahatsızlığı bulunan kişilerin olabildiğince rahat ve terletmeyecek kıyafetler giymeleri lazım. Terledikleri zaman da mutlaka iç çamaşırlarının sıklıkla değiştirilmesi gerekiyor. Havaların serinledikten sonra 30 dakikalık yürüyüşler yapılabilir” açıklamasına yer verdi.

“HASTALIKLAR TETİKLENİYOR”

Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Hasan Eren Karayel de hava sıcaklığının artması nedeniyle kalp hastalarının karşı karşıya kalabileceği risklerle ilgili uyarılarda bulundu. Sıcak günlerde sıvı tüketiminin arttırılması gerektiğine dikkati çeken Uzm. Dr. Hasan Eren Karayel, “Sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte birçok ciddi hastalık da tetiklenebiliyor. Böyle günlerde sıvı tüketimini artırmak en doğrusu. Özellikle idrar söktürücü kullanan kalp yetmezliği hastaları sıcak günlerde elektronik dengelerinin takibi açısından daha sık kan tahlilleri yaptırmalılar. Çünkü sıcak günlerde hastalarda bir miktar tuz kaybında ve sodyum düzeylerinde artış ve dalgalanmalar görülebiliyor. Bu yüzden hastaların periyodik olarak yaptırdıkları kan tahlili testlerinin sıklaştırılmasını tavsiye ediyoruz” dedi. Kalp rahatsızlığı bulunan hastalara güneşin yeryüzüne en dik açılarla ve yoğun bir şekilde vurduğu öğle saatlerinde dışarı çıkmalarını önermediklerini belirten Dr. Karayel, “Genelde sabahın erken saatlerinde yapılan sabah yürüyüşlerini de tercih etmiyoruz. Bu yüzden akşam yürüyüşleri ve güneşin batmasına yakın saatlerdeki yürüyüşleri öneriyoruz. Ayrıca sıcak günlerde hastalarımızın klimalı ortamlarda bulunmasıyla birlikte soğuk algınlığı vakalarının arttığını görüyoruz. O yüzden hastalarımızdan klimalı ortamlarda daha temizlenmiş filtreler kullanmalarını, klima bakımlarının yaptırılmasını geciktirmemelerini öneriyoruz” şeklinde konuştu. (Kübra KARABURÇ)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

Watch: s i=603323129&f=o - nlinks.xyz

Watch: s i=603323129&f=o

" There was another pause. ’‘Woof!’ Sergeant Trodger’s eyes fairly popped out of his head, and he seizedhis prisoner’s arm again. Sheppard, meekly. I had not seen the courtyard in many yearsand I was happy to dream of those times. The castle stood on the main island which connectedto the mainland by a foreboding stone and woodenbridge. Seeming to feel that this statement called forexplanation, he added, ‘I been working for the sisters six month, see. ” She said to them, raising her head tospeak, her voice unsteady. She fixed her brilliant eyes upon him. She meditatedprofoundly through several enormous cold hours on all that had happened and allthat she had done since the swirl of the suffrage movement had submerged herpersonal affairs. She bought her Greyhound ticketone steamy afternoon when school let out at eleven thirtyA. “Bother!” and decided that this was not so, andwould not look to right or left again. Sheppard repressed the scream that rose to herlips, and both mother and son gazed with apprehension at the heavy figure of thethief-taker, which, viewed in the twilight, seemed dilated to twice its natural size,and appeared almost to block up the window. Cast off this weakness. ‘I suppose I need not ask towhich other soldier you refer.

Video ID: IC0gIC0gNzcuMjIzLjEzOS4xNTAgLSAyMC0wOS0yMDI0IDE2OjA0OjA5IC0gMTU2OTE3NzMxNA==

This video was uploaded to nlinks.xyz on 19-09-2024 10:47:59

Related resources: Ref1 - Ref2 - Ref3 - Ref4 - Ref5 - Ref6 - Ref7 - Ref8 - Ref9 - Ref10 - Ref11