‘Kasaptaki et fiyatına restoranda yemek keyfi’
Konya’da hizmete giren Kösedağ Kasap Restaurant vatandaşa sunacağı imkânlarla restoran kültürüne farklı bir bakış açısı getiriyor. İşletme sahibi İsrafil Kösedağ, Konyalıların kasaptan aldıkları et fiyatına restoranda yemek yiyeceklerini söyledi
Konya’da geçtiÄŸimiz hafta sonunda hizmete giren KösedaÄŸ Kasap Restaurant’ın sahibi Ä°srafil KösedaÄŸ, restoran kültürüne farklı bir bakış açısı getirdiklerini söyledi. VatandaÅŸların kasaptan aldıkları et fiyatına restoranda yemek yiyeceklerini aktaran KösedaÄŸ, 33 yıldır bu sektörde olduklarını ve yeni ÅŸubelerle Konyalılara hizmet vermekten gurur duyduklarını anlattı.
KASAP FÄ°YATINA RESTORANDA YEMEK YENEBÄ°LECEK
33 yıldır sektörde hizmet verdiklerini ifade eden KösedaÄŸ ÅŸirketler Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ä°srafil KösedaÄŸ, çeÅŸitli restoran ve lokantalarla Konya’ya hizmet verdiklerini söyledi. 30 yıla yakın bir besi çiftliÄŸine sahip olduklarını dile getiren KösedaÄŸ, yıllardır kendi etlerini üretip, iÅŸleyerek satışlarını gerçekleÅŸtirdiklerini belirtti. DoÄŸal ortamda hayvanlarını beslediklerini aktaran KösedaÄŸ, “Konya’da et üzerine hiç olmayan bir sistemi nasıl halka sunarız diye düÅŸündük. Bunun sonucunda da KösedaÄŸ Kasap Restaurant’ı açmaya karar verdik. Burada müÅŸterilerimize nasıl bir hizmet vereceÄŸiz sorusu çok sık ÅŸeklide soruluyor. MüÅŸterilerimiz geldikleri zaman restoran fiyatıyla deÄŸil, kasap fiyatıyla karşılaÅŸacak. Gelecek, etini kendisi beÄŸenecek kasap fiyatına sadece piÅŸirme bedeli alınarak yemek istediklerini yiyecekler. Sadece restoranımızda yemesi ÅŸart deÄŸil evine paket hizmetimizde olacak” diye konuÅŸtu. Ev ile iÅŸyerlerine çiÄŸ ve piÅŸmiÅŸ et servisi imkânın da olacağını kaydeden Ä°srafil KösedaÄŸ, ekonomik anlamda vatandaşın verilen hizmetten memnun kalacağını söyledi. DiÄŸer restoranlara oranla yüzde 40 daha uygun fiyata vatandaşın hizmet alacağını dile getiren KösedaÄŸ, “Vatandaşımız 100 TL’ye yiyeceÄŸi bir eti KösedaÄŸ Kasap Restaurant’ta 60 TL’ye yiyebilecek. Bizim hedefimiz vatandaşımıza uygun fiyata hizmet verebilmek. Ä°lk ÅŸubemizi buraya açtık ve uzun yıllar bu iÅŸle uÄŸraÅŸtığımız için hem piyasayı biliyoruz hem de baÅŸarılı olacağımıza inanıyoruz. Bu düÅŸüncelerin bilincinde olduÄŸumuz için bizler hazırlıklarımızı yapıyoruz ve diÄŸer ÅŸubelerimizi açmak içinde çalışıyoruz. En kısa zamanda Konya içinde düÅŸündüÄŸümüz yerler faaliyete geçecek ve Türkiye’nin belli ÅŸehirleri içinde yer açmayı düÅŸünüyoruz” ifadelerini kullandı.
23 BÄ°N METREKARELÄ°K ÇÄ°FTLÄ°KTEN DOÄžAL ÜRÜNLER ÇIKIYOR
Restoranda bulunan etlerin doÄŸal olarak yetiÅŸtirilen hayvanlardan elde edildiÄŸini belirten KösedaÄŸ, 23 bin metrekarelik alanda çiftliklerinin bulunduÄŸunu ve aynı zamanda doÄŸal gezen tavuk üretimini de yaptıklarını söyledi. Gezen Tavuk Sertifikası’na sahi oldukları bilgisini veren KösedaÄŸ, 5 bin metrekare alanda tavukların yayılacağını ve bu sayede doÄŸal yumurta elde edilerek vatandaşın hizmetine sunulacağını kaydetti. Eskiye dönüÅŸün baÅŸladığını ve vatandaşın daha çok doÄŸal ürün istediÄŸini dile getiren KösedaÄŸ, bu durumun vatandaÅŸ tarafından bilinirliÄŸinin artmasından sonra daha güzel sonuçlar alacaklarını söyledi. 15 bin metrekarelik alanda hayvanların et üretimi için besletildiÄŸini söyleyen KösedaÄŸ, “Konya’da et üzerine iÅŸ yapan birçok yer var ama vatandaşımız pahalılık konusunun farkında. Bizim bir kara fırınımız var, bunun içerisinde Güveç, fırın kebabı ve tepsi kebap gibi çok çeÅŸitli lezzetler sunacağız. Burada vatandaşımız hep ekonomik olması konusuna dikkat ediyor, dün yaptığımız bir piÅŸirmede 500 kilogram kebabın piyasa fiyatı yaklaşık 900 TL’dir ama biz bunu 480 TL’ye mal ediyoruz. Arasındaki farkı siz düÅŸünün, bu ciddi bir farktır. Buradaki hedefimiz kendi çiftliÄŸimizdeki etlerin kendi iÅŸ alanımızda deÄŸerlendirilmesidir” ifadelerini kullandı.
‘KONYA’YA HÄ°ZMET ETMEKTEN MUTLUYUZ’
Konya’da bu alanda ilk oldukları bilgisini veren BaÅŸkan KösedaÄŸ, “Kendi sektörümüz içinde olduÄŸumuz için piyasaya da hâkimiz, korkmadan ve tereddüt etmeden yerimizi açtık. Konya’ya böyle bir hizmeti sunacağımız için mutluluk duyuyoruz. Ä°nÅŸallah, Konyalı vatandaÅŸlarımızda buraya gelerek hesabın nasıl olduÄŸunu görecek. Biz vatandaşımızdan buraya gelmelerini birebir etimizi görerek damak tatlarına uygun yemekleri görmeleri. Dün açılmamıza raÄŸmen açılıştan sonra halkın gösterdiÄŸi ilgi çok iyi bir seviyedeydi ve gelen müÅŸterimizin tamamına yakını memnun kaldı. Hiçbir ÅŸeye denenmeden karar verilemez. Vatandaşımızın hem cebine uygun hem de damak tadına uygun lezzeti görecek” dedi. Vatandaşın damak tadı ve etin tazeliÄŸi konusuna çok dikkat ettiÄŸini anlatan Ä°srafil KösedaÄŸ, restoranın tek seferde 200 kiÅŸiye hizmet verebildiÄŸini aktardı. Restoranda kuzu eti ağırlıklı hizmetin verileceÄŸini dile getiren KösedaÄŸ, biftek, bonfile, antrikotun yanı sıra pirzola, kaburga, kuzu ÅŸiÅŸ gibi ürünlerin ve geniÅŸ yemek çeÅŸitliliÄŸine sahip olduklarını anlattı. Vatandaşın güveninin çok önemli olduÄŸunu söyleyen KösedaÄŸ, vatandaÅŸa seçme imkânı tanıdıkları için böyle bir sorun yaÅŸamayacaklarına dikkati çekerek sözlerine son verdi. (Sultan TÜRKMEN)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.