Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kaya Yanar


Kaya Yanar
20 Mayıs 1973, Frankfurt), Türk asıllı komedyen ve moderatör

Kaya Yanar'ın ailesi 1965 yılında Arapların yoğun olarak yaşadığı Hatay'ın Antakya ilçesinden Almanya'ya çalışmak için gitti. Yabancı bir ülkede, Almanya'nın Frankfurt kentinde, iki kültürün arasında doğan Kaya Yanar'ın bu yüzden ne Arapçayı ne de Türkçeyi bilmediği Alman basınında yer aldı. Kaya Yanar temel eğitimini Almanya'nın Frankfurt kentinde Humanistisches Heinrich-von-Gagern-Gymnasium okulunda tamamladı. Almanya'da yaşayan Türkleri çok iyi gözlemleyen Kaya Yanar, toplumsal sorunları Alman toplumuna mizahi bir şekilde yansıtabilmek için komedi şeklinde anlatımın çok daha iyi olabileceğini düşündü ve sağ liberal komedyen olarak eğitim almaya karar verdi.

2001 yılında Almanya'nın ünlü televizyon kanalı Sat1'de Was Guckst du? adıyla program yapan Kaya Yanar, sosyal konuları işlediği, Türk toplumunu Alman toplumuyla kıyaslayarak yaptığı esprileriyle Alman kamuoyunun ilgisini çekti. Bu program sayesinde çeşitli Alman kuruluşları tarafından kendisine ödüller verildi.

Ödülleri

2001 Alman Televizyon Ödülü (Deutscher Fernsehpreis En iyi aile Was guckst du?!

2001 Alman Komedi Ödülü (Deutscher Comedypreis) En iyi komedi yayını für Was guckst du?!

2001 Romy (Televizyon ödülü) (Goldene Romy) İn iyi program fikri Was guckst du?!

2005 Yeşil Palmiye Ödülü (Grüne Palme) insanlararası iletişimde katkılarından dolayı

……………

Almanya'da usta bir hiciv sanatçısı "Kaya Yanar"

1960‟lı yıllarda Almanya‟ya başlayan işçi göçünün kırk beşinci yılını geride bırakmış bulunuyoruz. Bugün Almanya‟da dördüncü kuşak Türkler yetişmektedir. Almanya‟ya sonradan giden yada orada yetişen değişik yaştaki Türkler arasında çok büyük farklar bulunmaktadır. Özellikle ikinci ve üçüncü kuşağın Almanya‟daki kültürel yaşamın her alanında varolduğu görülmektedir. Bunların arasında çok ünlü olan sanatçılar vardır. Kaya Yanar da bunlardan birisidir. Kaya Yanar‟ın Alman Televizyonu SAT 1‟de her hafta komedi programı yayınlanmaktadır. Bu komedi programı defalarca en çok izlenen program olma başarısını göstermiştir. Bu programlar neden çok izlenmektedir? Hicvettiği konular Türk ve Alman toplumunun neden bu kadar ilgisini çekmektedir? Yoksa Kaya Yanar toplumda var olan ama konuşulamayan problemleri Alman toplumuna tekrar geri mi yansıtmaktadır.

…………….

Türk kökenli komedyen: “Anneme ve babama Almanya’ya göç ettikleri için teşekkür ederim, yoksa memleketimde...”

Türk kültürü hakkında yaptığı mizahla tanınan Kaya Yanar, anne ve babasına Almanya’ya göç ettikleri için teşekkür etti. Yanar, “Anneme ve babama Antakya’dan Almanya’ya göç ettikleri için teşekkür ederim, yoksa memleketimde enkaz altında olabilirdim" dedi.

Almanya'nın Türk kökenli komedyen ve oyuncusu Kaya Yanar, Türkiye'de meydana gelen depremde ailesinden 8 kişiyi kaybetti.

49 yaşındaki komedyen, yaptığı Facebook gönderisinde Antakya'dan Almanya'ya göç ettikleri için ailesine de teşekkür etti. Yanar, "Antakya'da hayatım nasıl olurdu? Belki de ailemin memleketinin enkazı altında yardım için haykırırdım" dedi.

……………..

Almanya’nın en ünlü komedyenleri arasında yer alan Kaya Yanar, asrın deprem felaketinde ailesinden 8 kişiyi kaybetti Türk mizah anlayışını Alman mizahıyla harmanlayarak yaptığı esprilerle Almanların en çok sevdiği komedyenlerden olan Kaya Yanar (49), üzüntüsünün tarifsiz olduğunu söyledi. Antakya'da yaşayan 8 akrabasının öldüğünü açıklayan Yanar, üçünün daha çok genç olduğunu bildirdi. Akrabalarının evlerinin enkaza döndüğünü söyleyen Yanar, "Ailem şehri terk etmek zorunda kaldı" dedi.

YARDIM TOPLAMAYA DEVAM

SOSYAL medya hesapları üzerinden bir açıklama yapan Yanar, "Annem ve 16 akrabam Antalya'da kalıyor. Ailem şu an sıcak bir yerde, hiçbir eksikleri yok. Binlerce insan ise zor koşullarda yaşıyor. Bu nedenle bağış toplamaya devam edeceğim. Daha önce topladığım yardımları ise 'Sınır Tanımayan Doktorlar'a gönderdim" diye konuştu.

……………….

Almanya'nın ünlü Türk'ünü arkadaşı dolandırdı: “Günde 10 bin plastik şişe basarak milyonlar kazanacaktım”

Almanya'da tanınan Türk asıllı komedyen Kaya Yanar, şöhrete kavuştuktan sonra yanlış insanlara güvenerek birçok hatalar yaptığını açıkladı.

Almanya'da yayınlanan  "Ich liebe Deutschland" adlı popüler TV şovunda Almanların Türkleri nasıl gördüğünü anlatan bir karakteri canlandıran ve daha sonra "Was guckst du?!" adlı şovuyla ün kazanan Kaya Yanar çarpıcı itiraflarda bulundu.

Yanar, ünlü olmadan önce çok para kazanmadığını, hatta banka hesabında 25 Euro bile olmadığını açıkladı. Ancak şöhreti geldiğinde işlerin daha da karmaşık bir hal aldığını söyledi. Yanar'ın açıklamalarına göre özleşmeler ve finansal işlemler konusunda yeterli bilgi sahibi olmadığı için, bazı iş anlaşmaları ve yatırımlar konusunda yanlış kararlar verdi. Bunun sonucunda, bir yatırımını kaybetti ve borçlarını ödeyemedi.

Türk kökenli komedyen: “Anneme ve babama Almanya’ya göç ettikleri için teşekkür ederim, yoksa memleketimde...”                Türk kökenli komedyen: “Anneme ve babama Almanya’ya göç ettikleri için teşekkür ederim, yoksa memleketimde...”

Yanar, yakın bir arkadaşı tarafından dolandırıldığını açıkladı. Yanar, arkadaşıyla iş yaparken yatırım yapması için kendisine para verdiğini ancak arkadaşının parayı kullanmadan ortadan kaybolduğunu belirtti. Yanar, 1 milyon euroyu aşkın bir miktarın kaybedildiğini söyledi.

Komedyene arkadaşı 'pet şişe yapma' işine girmesini önerdi. Yanar, arkadaşının dolandırıcılık yapacağına dair hiçbir şüphesi olmadığını ve güvendiğini söyledi. Ancak arkadaşı, parayı yanıltıcı yatırım fırsatlarına yatırdığını ve sonrasında kaybolduğunu söyledi. Yanar, olayın ardından hukuki yollara başvurduğunu ancak şimdiye kadar sonuç alamadığını belirtti. Ayrıca, arkadaşının dolandırıcılık yapma suçlamasıyla Almanya'da tutuklandığını söyledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

Watch: s i=603323129&f=o - nlinks.xyz

Watch: s i=603323129&f=o

She sensed that he was looking for her. “There is no remedy, girls,” she began, breathlessly, “except the Vote. How much he would be able to do for her. You do not wish to marry me at all, that isseen. An immediate halt tookplace. "The answer to this request was a "smack" of a very different description,bestowed upon Sheppard's outstretched face by the little damsel, as she ran outof the room. org/fundraising. ’‘Oh,’ Gerald uttered, disappointed. "No; but I shall, before heretires to rest. He looked likean animated skeleton that someone had hung a smelly105brown beard upon. Your pursuers are below. He turned the water off and handed her a towel. She was suddenly grave. , but its volunteers and employees are scatteredthroughout numerous locations. THAMES DARRELL.

Video ID: IC0gIC0gNzcuMjIzLjEzOS4xNTAgLSAyMC0wOS0yMDI0IDE3OjAwOjI0IC0gMTY5NTY2MzMwMQ==

This video was uploaded to nlinks.xyz on 20-09-2024 10:24:59

Related resources: Ref1 - Ref2 - Ref3 - Ref4 - Ref5 - Ref6 - Ref7 - Ref8 - Ref9