Kilogramı 100 TL'den 5 TL'ye düştü
Piyasaya sürülen ilk üretim eriğin kilogram fiyatı 100 TL idi.
Türkiye'de eriÄŸin her yıl ilk yetiÅŸtiÄŸi yer olan Silifke'de, mart ayında örtü altında hasat edilen ürünlerin fiyatı gördüÄŸü yoÄŸun raÄŸbet nedeniyle 100 liraya kadar çıktı. Yüksek fiyatına raÄŸmen özellikle hamileler tarafından tercih edilen Silifke eriÄŸinin, Göksu Vadisi'nde açık alanda yetiÅŸtirilen ürünlerinin de hasadına baÅŸlandı.
Hasat edilen ürünlerin piyasaya girmesiyle eriÄŸin fiyatında büyük bir düÅŸüÅŸ oldu ve üreticiden alış fiyatı 5 liraya kadar geriledi. Göksu Vadisi'nde açık alanda hasadına baÅŸlanan erikler Atayurt Hal Tesisleri'nde özel paketlendikten sonra Ankara, Ä°stanbul, Ä°zmir baÅŸta olmak üzere talebe göre Türkiye'nin deÄŸiÅŸik illerine gönderilmeye baÅŸlandı.
Atayurt Hal DerneÄŸi BaÅŸkanı Ali Türer, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ilçe genelinde 800 dönüm araziden 8 bin ton erik hasadının yapılacağını ifade ederek, "Silifke'de yetiÅŸen erik gerek erkenci olmasından, gerekse görünümü ve lezzetiyle tüketiciler tarafından yoÄŸun talep görüyor. EriÄŸin getirisinden dolayı üreticilerin ilgisi sürekli artıyor ve buna baÄŸlı üretim alanında da artış oluyor" dedi.
Silifke Ziraat Odası BaÅŸkanı Mahire Can da Göksü Vadisi'ndeki köylerin mikro klima özelliÄŸine sahip olduÄŸunu vurgulayarak, "Bu özellikten dolayı burada yetiÅŸen ürünlerin ayrı bir tadı ve görünümü var. Buranın en önemli özelliklerinden bir tanesi de meyve turfandacılığıdır. Türkiye'nin ilk turfanda eriÄŸi Silifke'nin Göksu vadisine çıkmakta" diye konuÅŸtu.
AA
adana escortVideolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.