Konya
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Konuk, adaylığını açıkladı

Konuk, adaylığını açıkladı
AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, düzenlediği toplantıyla son günlerin tartışmalı konularına son noktayı koydu

YOÄžUN KATILIM VARDI

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve KöyiÅŸleri Komisyonu BaÅŸkanı, Pankobirlik Genel BaÅŸkanı Recep Konuk bugün bir toplantı düzenleyerek gündemdeki konulara açıklık getirdi. YoÄŸun katılımın olduÄŸu toplantıya çok sayıda ilçe belediye baÅŸkanı, ziraat odalarının baÅŸkanları, muhtarlar ve çiftçilerle Konya Basının önde gelen isimleri katıldı. 

26 AÄŸustos’ta Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin seçimli OlaÄŸan Genel Kurulu öncesi Genel Kurul’a 10 gün kala, aday olmayacağını açıkladığını, bu kararının da gerekçelerini açık yüreklilikle ifade ettiÄŸini, belirten BaÅŸkan Recep Konuk, “26 AÄŸustosta yapılacak genel kurul öncesinde biz bu kurumun yanında olacağız ama görev almayacağız demiÅŸtik. Bunun sebeplerini de kamuoyuyla paylaÅŸtık. Esasen o gün söylediklerimin bugün de yanındayım. Ogün yaptığımız açıklamada, bu kurumun biz olmadan da yürüyebileceÄŸini, bizim bu sürece desteÄŸimizin olacağını, sizlerle paylaÅŸtım.

El birliÄŸi ile akıl terletelim, kafa kafaya verelim bu kurumu sırtlayabilecek arkadaÅŸlara emaneti teslim edelim dedim. Ä°ÅŸin ehlini ararken de adamcılık, bölgecilik yapmadan helali haramı bilen, niteliÄŸinden ÅŸüphe etmeyeceÄŸimiz arkadaÅŸlarımızı sadece ehil olup olmadığına bakarak aramızdan çıkaralım diye de hassasiyetimi belirttim. Aday olmama kararımı açıklarken bir diÄŸer gerekçem debaÅŸka mesuliyetlerim sebebiyle 24 saatin tamamını kurum için vakfedememekti” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“BENÄ°M Ä°ÇÄ°N KAÇIYOR DÄ°YENLER BÄ°LE OLDU”

Ä°nsanların birisinin koltuÄŸu bırakmasına alışık olmadığını, onun için ben bırakacağım dediÄŸinde arkasında bir çapanoÄŸlu aradıklarınıanlatan BaÅŸkan Konuk, konuÅŸmasını aday olmama kararınıaçıklamasından sonra yaÅŸananları özetleyerek baÅŸladı; Önce herkes bu kararın arkasında bir sebep aradı. Dedikodu kazanı çalkalandı. Akla hayale gelmeyecek senaryolar üretildi. Aslı astarı olmayan bilgilerle iftiralar bir birine karıştı.

Konya Åžeker batıyor diyenler, Konya Åžeker’i sözüm ona kurtarmak için tekeden süt çıkararak çiftçinin sahip olduÄŸu bazı tesisleri satılığa çıkaran sat kurtulcular peydahlandı. Siyasette ikbal beklediÄŸim için Konya Åžeker’den ayrılma kararı aldığım fısıldandı. Konyaspor BaÅŸkanını ilgilendiren ve kendisinin de yalanladığı ve adli süreci devam eden bir olaydan yola çıkarak Konya’nın yüzlerinin deÄŸiÅŸeceÄŸi ahkâmları da kesildi.

Çiftçi Örgütleri, STK’lar, Konya’yı yönetme sorumluluÄŸu taşıyanlar ve özellikle de çiftçi Konya Åžeker’i, Recep Konuk’suz Konya Åžeker’i de konuÅŸtu. EndiÅŸelenenler de, samimi gayret gösterenler de oldu.

Konya Åžeker’in geleceÄŸi konuÅŸulurken Konya Åžeker’in son 18 yılında iyi kötü imzası olan bensiz ve benden gizli toplantıların yapılmasına üzülmedim ama bu toplantıları samimiyetsiz buldum. Pancar tarlasından telefona sarılıp arayan, sesini duyurmak için sosyal medya üzerinden bizi bırakma diyen üreticilerimizin samimiyeti ile duygulandım. Sesini duyurmak ve talebini yüzüme söylemek isteyen üretici kardeÅŸlerim Konya Åžeker Fabrikasına kadar gelerek eylem yaptılar.

Sonrasında Valilik, Kooperatifimizin Genel Kurulu’nu 16 Eylül’e erteledi.

Bu ertelemenin ardından Sayın CumhurbaÅŸkanımız ÅŸahsımı Ankara’ya çağırdı.

Bu görüÅŸmeden 2 gün sonra NiÅŸasta Bazlı Åžekerlerin kotasının arttırılmaması yönünde karar yayınlandı. Sonrasında biliyorsunuz bayram telaşı ve coÅŸkusunu yaÅŸadık.

Bu arada nöbete talip olan arkadaÅŸlarımız, kardeÅŸlerimiz çıktı. Konya Pancar Ekicileri Kooperatifini nasıl yöneteceklerini ve Konya Åžeker’in geleceÄŸi ile alakalı vizyonlarını kamuoyu ile paylaÅŸtılar. Hepsine, hepimiz minnettarız. DeÄŸerli fikirlerini öÄŸrendik. Projelerini dinledik. Bu kurum mutlaka bu seçim arifesinde konuÅŸulanlardan faydalanacaktır”

GENEL KURULU VALÄ°LÄ°K ERTELEDÄ°

“YaÅŸananlar bunlar, gerçekler de ÅŸunlardır” diyerek, bu süreçte gündemi meÅŸgul eden konulara da açıklık getiren BaÅŸkan Konuk; “Önce Genel Kurul’un ertelenmesi kararından baÅŸlayalım. Bu benim veya yönetimimin tercihi deÄŸildir. ValiliÄŸin verdiÄŸi bir karardır. Nokta. Bunun arkasında kurumun kaosa sürüklenme kaygısı var mıdır, yok mudur onu ben bilemem.

Kaçıyor, battı, batacak söylentileri için de ÅŸunu söyleyeceÄŸim; ayıp. Hani bir söz vardır, kiÅŸi kendinden bilirmiÅŸ iÅŸi. Bu da bu hesap... Bu söylentiyi yayanlar emin olun zoru görünce kaçacak olanlar, kendine güvenmeyip kurumu batırırsak diye suçu atabilmek için zemin hazırlama ihtiyacı duyanlardır. Kimse ÅŸunu unutmasın bu kurumun kurtarıcıya da kurtarılmaya da ihtiyacı yok. Sadece düzgün ve dürüst yönetilmeye ihtiyacı var. Ben devraldığımda kurumun nerede olduÄŸunu ÅŸimdi nerede olduÄŸunu açık ve noktasına virgülüne dokunmadan açıkladım. Yapılan yatırımların tutarını, kurumun mali yükümlülüklerini ve bunun vadesini ifade ettim. Bunun çevrilebilir olduÄŸunu izah ettim. Bunun dışında kurumun ne bir yükümlülüÄŸü ne bir borcu ne de önünde bilinen, bilinmeyen bir zorluk yoktur. Kaçma meselesine gelince. Ben bu güne kadar düÅŸmanıma ensemi göstermedim, bundan sonrada bu kuruma ve çiftçiye karşı hesabı olanlar benim gözlerimdeki kararlılıktan baÅŸka bir ÅŸeyi görmeyecek. Ben gelirken zora soyunup geldim. Birilerinin ayağına basa basa yürüdüm. Bir taraftan önümüze baktım, bir taraftan arkamızdan çevrilen iÅŸlerle, yanımızda yürüdüÄŸünü zannettiklerimizden gelen dirsek darbeleriyle mücadele ettim. Ä°tibar suikastı giriÅŸimlerinin hedefi haline geldim. Bir kere bile çiftçiye dönüp ÅŸikâyet etmedim. Öf demedim. Yoruldum demedim. Bu kavgaya deÄŸer mi diye düÅŸünmedim. Ä°çimizden dışımızdan hücum edildiÄŸinde zerre geri adım atmadım. Bu kurumun ve çiftçinin kazanımlarına yönelik husumetler için cesaretle kendimi adres olarak gösterdim, derdinizi benle halledin dedim” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“BEN BU ORDUNUN TEK ASKERÄ° OLMAKTAN GOCUNMADIM, GOCUNMAM”

KonuÅŸmasına, bir fıkra anlatarak devam eden BaÅŸkan Recep Konuk, “Komutan askerine sormuÅŸ. DüÅŸman karşıdan geliyor ne yaparsın?

Asker cevap vermiş; silahımı doğrultur nişan alır ateş ederim komutanım demiş.

Komutan bu sefer de; düÅŸman sağından geliyor ne yaparsın demiÅŸ, tüfeÄŸimi doÄŸrultur niÅŸan alır ateÅŸ ederim komutanım demiÅŸ yine asker.

Komutan;peki, düÅŸman kalabalık bu sefer solundan geliyor karşıdan ve saÄŸdan gelenlere ateÅŸ ederken kurÅŸunun da bitti ÅŸimdi ne yaparsın demiÅŸ.

Asker, süngü takar hücum ederim komutanım diye cevap vermiÅŸ biraz sıkılarak.

Komutan ısrarla sorularına devam etmiÅŸ, düÅŸman bu sefer arkandan geliyor süngün de boÄŸuÅŸmaktan köreldi ne yaparsın demiÅŸ;

Asker, silahın dipçiÄŸiyle vuruÅŸurum komutanım demiÅŸ.

Komutan bu sefer de düÅŸman havadan geliyor ne yaparsın diyerek sorularına devam etmiÅŸ.

Artık bunalan asker de komutanın sorusuna soruyla cevap vermiÅŸ, bu ordunun tek askeri ben miyim komutanım?” dedikten sonra konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü; “Ben bu ordunun tek askeri olmaktan gocunmadım, gocunmam. Çünkü ben gelirken ÅŸunu bilerek geldim; ben cephede çarpışacağım ki cephenin gerisindekiler yani üreticiler tarlasında tapanında, bağında bahçesinde, ahırında ağılında iÅŸlerini huzur içinde yapabilecekler. Ben yine mevziimdeyim ve kaçacağımı, zora teslim olacağımı düÅŸünenlere veya bunu umanlara kötü bir haberim var, ensemi yine göremeyeceksiniz.

Åžimdi söyleyeceklerim konusunda aday olan arkadaÅŸlarımı tenzih ederek söylediÄŸimin altını kırmızı kalemle ve kalın kalın çizdiÄŸimi belirtmek istiyorum. Aday olan arkadaÅŸlarımın samimiyetinden eminim.Benim sözüm taşıdığımız davula dışarıdan tokmak vurmak isteyenleredir. Benim sözüm daha ben gitmeden kurumun tekeden süt saÄŸarak yaptığı yatırımları iÅŸaret eden sat kurtulculara; kimlerin iÅŸtahını kabarttığınızın farkında mısınız? Çakallara davetiye çıkardığınızın farkında mısınız? Kendinize gelin. Çiftçinin geleceÄŸi sat kurtul ile deÄŸil kur kurtar ile kurtulur. Küçülerek büyünmez. Yani Konya Åžeker gibi bir lokomotifin gücünü azaltarak, kurumu küçülterek, tarımsal üretimi büyütemezsiniz.

Hani Anadolu’da bir söz vardır; sahipsiz evin kapısı anahtarsız açılırmış. Bu evi kimse sahipsiz sanmasın. Kapıyı anahtarsız açmaya da kimse heves etmesin. Biz daha ölmedik bu haneyi sahipsiz bırakacak deÄŸiliz. Nokta

Bu süreç bir turnusol kağıdı iÅŸlevi de gördü. Yani herkesin rengini ortaya çıkardı,  bu kurumla ilgili hesapları olanların hesabını da foyasını da açık etti, alenileÅŸtirdi. Çiftçinin aleyhine, o hesapları yapanlara da o hesaplara da müsaade etmeyiz. Kurumun geleceÄŸiyle ilgili kimse kaygılanmasın.. Ben kurumdan ayrılmayahazırım, benim sorunum yok, ama gördüm ki kurum da çiftçi de buna çok hazır deÄŸil. Ülkenin yönetimi buna çok hazır deÄŸil. Bunun için tekrar deÄŸerlendirdim. Yeni bir çıkış yolu bulacağız. Ben niyetimi söyledim ve bunun arkasındayım, buranın ben yokken de yürüdüÄŸünü saÄŸlığımda görmek istiyorum. Ama böyle yapacağız diye de, doÄŸru olan bu diye de bu kurumu kurda kuÅŸa yem etmeyiz.”

KONYA ÅžEKER’Ä° HALEN 1990’LARIN KONYA ÅžEKER’Ä° SANANLAR VAR

Siyasette ikbal beklediÄŸi için Konya Åžeker’den ayrılma kararı verdiÄŸi yönündeki söylentilere de yanıt veren Pankobirlik Genel BaÅŸkanı Recep Konuk; “Öncelikle ÅŸunun bilinmesini istiyorum, ben siyasete girerken bunun gerekçelerini anlattım. Makam mevki beklentisi ile de siyasete girmedim. Meclisin koridorlarına tarlanın toprağını bulaÅŸtırmak için siyasete girdiÄŸimi, çiftçinin sesini Ankara’da duyurmak istediÄŸim için aday olduÄŸumu söyledim. Beni hepiniz tanıyorsunuz, çiftçi de tanıyor. Aptal biri sayılmam herhalde. Ben siyasete girerken hesabi deÄŸil hasbi davrandım. Hesap adamı olsam, seçildiÄŸim gün Genel Kurul kararı alır, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Pankobirlik hırkalarımı üstümden çıkarırdım. Bu emanet hırkalarını üstümde taşırken, yani koltuÄŸumun altında iki karpuz varken üçüncü karpuzun sığmayacağını düÅŸünemeyecek kadar hayalperest deÄŸilim herhalde. Bu söylentiyi üfleyenlere soruyorum, böyle bir kariyer planım olsa niye iki yıl bekleyeyim? 2 yıl önce bu görevlerden ayrılır, yeni görevlere hazırım derdim. Ama demedim. Ben zaten olmayan bireysel hesaplarını 18 yıl önce hiç yapılmamak üzere kapatmış biriyim. Ben ÅŸahsi kariyer hesabı yerine Konya Åžeker’in ticari ve sınai kariyerinin hesabını yapıyor, kendi yükseliÅŸimden çok kurumun yükseliÅŸinden keyif alıyorum. Kaldı ki bu söylentiyi üfüren arkadaÅŸlar, Konya Åžeker’i halen 1990’ların Konya Åžeker’i sanıyor. Beyler Konya Åžeker’in bugün geldiÄŸi nokta ve onun kaptan koltuÄŸu pek çok makam koltuÄŸundan daha kıymetli. Bir dipnot bilgisi olarak söyleyeyim Konya Åžeker’in konsolide cirosu 8 Milyar TL’nin üstünde.10.000’in üzerinde çalışanı var. Yaklaşık 50.000 çiftçiden tarımsal ürün alıyor. Yani bu kurumun imkân ve kabiliyetleri pek çok bakanlığın imkân ve kabiliyetleri ile boy ölçüÅŸecek seviyeye geldi. Yani eÄŸer koltukların itibarını bir yana bırakıp mali yapılarının ağırlığını tartacak olursak Konya Åžeker’deki koltuÄŸun ağırlığı 2017 Bütçesine göre 11 Bakanlığın ağırlığından fazla. Bu kurumun 1 yıl içinde döndürdüÄŸü mali büyüklük Tarım Bakanlığı’nın bütçesinin yarısından biraz az. Bu iddiayı üfürenlere söylemek istediÄŸim ÅŸu Konya Åžeker’in kaptan köÅŸkünün ağırlığı ile ilgili bir bilginiz yok. Benim nöbeti devredeyim dediÄŸim makam birçoklarının hayalini bile kuramadığı bir makam. Ancak siz de haklısınız. Türkiye’de alışmamışsınız koltuktan kendi isteÄŸi ile kalkana. O nedenle arkasında illa bir çapanoÄŸlu arıyorsunuz. Açıkladığım o kararın arkasında ne bir hesap ne de bir çapanoÄŸlu var. Hesapsız kitapsız dedim ki 18 yıl nöbet bendeydi, birine devredeyim. Ancak gördüm ki, bazıları Konya Åžeker’deki koltuÄŸun ağırlığının farkında deÄŸil. Kaldı ki ben hep söylüyorum, benim için Konya Åžeker’in kapısında çul olmak tacın üstünde pul olmaktan daha kıymetlidir” dedi.

BÖLGECÄ°LÄ°ÄžE MÜSAADE EDEMEYÄ°Z

“Gelelim Konya’nın yüzleri deÄŸiÅŸiyor ahkâmına”diyerek Konyaspor’da yaÅŸanan tartışmalara da deÄŸinen BaÅŸkan Recep Konuk, “Konyaspor’un seçilmiÅŸ baÅŸkanı talihsiz bir suçlamaya maruz kaldı. Süreç adli bir süreç ve yargıya intikal etmiÅŸ bir konu. Kendisi de soruÅŸturmanın selameti açısından camia zarar görmesin diye istifa etti. Kendisine çekil diyen oldu mu?Olmadı mı benim bir bilgim yok. Ama bana Konya’nın yüzleri deÄŸiÅŸecek çekil diyen olmadı. Bunu diyebilecek tek merci de zaten üreticidir. Nokta” ifadelerini kullandı.

Bu süreçte en çok üzüldüÄŸü konunun Konya Åžeker’i teslim edebilecek bir heyet konusunda uzlaÅŸma arayışındaki eksiklik olduÄŸunu da belirten BaÅŸkan Konuk konuÅŸmasında; “BaÅŸta da söylediÄŸim gibi aday olan arkadaÅŸlarıma saygım sonsuz. Hepsini de cesaretleri ve yükü omuzlama konusundaki heyecanları nedeniyle kutluyorum. Ancak Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluÅŸlarından biri olmuÅŸ, Konya çiftçisi kadar Konya ekonomisi ve ülke çiftçisini de ÅŸu veya bu ÅŸekilde etkileyen bir kurumda uzlaÅŸma ve ehliyet arayışı yerine ortak akılda buluÅŸmak yerine, her ortaya çıkanın benim ismim üzerinde uzlaşılsın tavrını çok doÄŸru bulmadım. Bölgecilik ve adamcılık konusunda samimi ikazlarıma raÄŸmen bu hastalığın maalesef hemen açılan yaradan bünyeye sirayet ettiÄŸini gördüm. O hastalığın bu bünyeye girmesine ne ben ne de çiftçi müsaade etmez, edemeyiz. Nokta” dedi.

AKIL SONRADAN AH ÇEKMEK Ä°ÇÄ°N DEĞİL DÜÅžÜNÜP TEDBÄ°R ALMAK Ä°ÇÄ°NDÄ°R

“Genel Kurul’da aday olmama kararımı Sayın BaÅŸbakan’a arz ettiÄŸimi ilk açıklamamda ifade ettim. Bazıları bu nezaketi benim izin almam gibi takdim etmeye çalıştı” diyerek konuÅŸmasını sürdüren AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, “ArkadaÅŸlar duysun, Konya’daki on binlerce üreticinin ekonomik organizasyonundan bahsediyoruz, bu kurumun diÄŸer hissedar kooperatifleri de katarsanız yüz binlerce ortağı var ve Türkiye’yi yönetenlerin bu kurumda bir deÄŸiÅŸim olacaksa bunu bilmek hakkı. Kaldı ki, ben iktidar partisinin milletvekiliyim ve on binlerce çiftçiyi doÄŸrudan etkileyecek bir kararı siyasi iradenin birinci ağızdan duyması hem nezaket kuralları açısından ÅŸarttır hem de sonradan keÅŸke dememek için zaruridir. Bunu Sayın BaÅŸbakanla niye konuÅŸtun demek, kız veya oÄŸlan babasının boÅŸanmayı komÅŸulardan duymasından farksızdır. Bu görüÅŸmede saÄŸolsun Sayın BaÅŸbakanımızın ilk ve tek kaygısı Konya Åžeker’in geleceÄŸi oldu. Kurum bu kararın sonuçlarına katlanamayacaksa, bu deÄŸiÅŸim sancısız olmayacaksa maceraya girmemek gerektiÄŸi konusunda uyarılarını yaptı.

Genel Kurulumuzun ertelenmesinin akabinde yoÄŸun temposuna raÄŸmen Sayın CumhurbaÅŸkanımız Ankara’ya çağırdılar. Çiftçinin markası ve yatırımları konusunda hassasiyetlerini hatırlattılar. EÄŸer ola ki, bu deÄŸiÅŸim nedeniyle Konya Åžeker’de iÅŸler ters giderse bunun vebali konusunda ikazlarını yaptılar. Riskleri sordular. Kurumsal olarak bu riskleri sıfırlayacak tedbirleri yasal altyapı dâhil hazırlamadan yaÅŸanacak bir deÄŸiÅŸimin daha önce ülkemizde baÅŸarılarıyla bir döneme damga vurmuÅŸ kooperatiflerin akıbetine sebebiyet verebileceÄŸi konusunda ikazlarını yaptılar ve bu uyarılar çerçevesinde kararımı gözden geçirmem talimatını verdiler.

Hazreti Mevlana diyor ki, akıl sonradan ah çekmek için deÄŸil düÅŸünüp tedbir almak içindir. Ben düÅŸünmekle kalmadım. KonuÅŸtum.Danıştım. Dinledim. Özellikle üretici kardeÅŸlerim baÅŸta olmak üzere bu kurumla ilgili samimi bir duruÅŸ sergileyen herkesin haklı kaygılarını, endiÅŸelerini, isteklerini, ikazlarını bir kefeye, kendi kararımı ve bu karardaki samimi niyeti yani yaÅŸarken bu kurumun bensiz de yürüdüÄŸünü görme arzumu bir kefeye koydum. Zaman problemini hiç düÅŸünmedim. Onun için kiÅŸisel konforumdan da kiÅŸisel kariyerimden de zaten fedakârlık etme konusunda bir problemim hiç olmadı” dedi.

HAYATIMI ÇÄ°FTÇÄ°NÄ°N EKMEĞİNÄ° BÜYÜTMEYE VAKFETTÄ°M

Niye tekrar aday olma kararı aldığını da ifade eden AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve KöyiÅŸleri Komisyonu BaÅŸkanı, Pankobirlik Genel BaÅŸkanı Recep Konuk, konuÅŸmasını ÅŸöyle tamamladı; “Terazinin bir tarafının diÄŸer tarafa ağır basmasını saÄŸlayan ise ÅŸu oldu; ismini verebilirim ama vermeyeyim, SeydiÅŸehir’den bir kardeÅŸim telefon etti, tarla kiralamıştım önümüzdeki yıl için patates ekecektim, parasının bir kısmını da ödemiÅŸtim sen gidersen ektirmezler, patates elde kalır diye icardan vaz geçtim, mutlu musun BaÅŸkan diye sitem etti.

Yine ismini verebilirim ama vermeyeceÄŸim. Altınekin’den bir üretici kardeÅŸim tarlada iÅŸler büyüyecek diye traktörünü büyütme kararı almış traktörünü deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, borçlanmış, taksitlerinin birkaçını da ödemiÅŸ. Traktörüyle fabrikanın kapısına dayandı. Ben ÅŸimdi bunu ne yapacağım diye sordu.

Yine ismini verebilirim ama vermeyeceÄŸim. Çumra’dan beli iki büklüm 70’lerini geçmiÅŸ bir amcamız geldi. Sen gidersen hanemiz yine viran olur diye gözyaşı döktü.

Daha onlarca örnek sayabilirim. Hayatını çiftçinin ekmeÄŸini büyütmeye vakfetmiÅŸ biri olarak ben traktörünü büyüten kardeÅŸimin de, daha çok üretmek için tarla kiralayan hemÅŸehrimin de sorularına verecek cevap bulamadım ter bastı o terler kefenin bir tarafına aktı. Konya Åžeker’in kuruluÅŸundan bugüne kadar bütün tarihine ÅŸahitlik etmiÅŸ yorgun gözlerden damlayan gözyaÅŸları da o kefede birikti ve terazinin diÄŸer tarafı yani bana müsaade dememe raÄŸmen müsaade yok diyenlerin tarafı ağır bastı.

Gördüm ki, bana bu kurumu yönetme konusunda rıza gösterenler veda konusunda rıza göstermediler. Bu rızayı göstermeyenlerin sayısı kaçtır bilmiyorum. Ama ben nasıl yönetirken oyunu alamadıklarımın bile rızasını aldıysam, almak için çaba gösterdiysem, bırakırken de bir kiÅŸi bile rıza göstermiyorsa bunu önemserim. Onun, onların talebini duymazdan gelemezdim. Ben bu güne kadar çiftçimizin arzusu hilafına hiçbir ÅŸey yapmadım. Bugün de yapmayacağım ve eÄŸer Genel Kurul’da üretici ortaklarımız yine yük senin omuzlarında, derlerse emriniz başım üstüne diyeceÄŸim.”

AYÇÄ°ÇEĞİ KONUSUNDA ENDÄ°ÅžEYE MAHAL YOK

BaÅŸkan Recep Konuk programın sonunda ayçiçeÄŸi fiyatlarındaki belirsizliÄŸe de deÄŸinerek, ÅŸunları söyledi; “Çiftçilerimizin ayçiçeÄŸi fiyatları ile ilgili olarak endiÅŸelenmelerine gerek yok. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor, endiÅŸeye mahal yok, ayçiçeÄŸi alımlarımız tesislerimizde devam ediyor, çiftçiyi biz kesinlikle maÄŸdur etmeyiz. Üreticilerimiz ÅŸundan emin olsunlar ki ayçiçeÄŸi fiyatları geçen yılki rakamların altında olmayacak. Biz her zaman üreticimizin yanındayız, bu konuda da üreticilerimizi üzecek, onların beklentilerini boÅŸa çıkaracak hiçbir hesabın yanında da yer almayız. Üreticilerimiz açıklanan fiyatlara deÄŸil, eline geçecek paraya bakmalıdır, sadece biraz sabırlı olmanızı rica ediyorum, bu sabrın sonu çiftçinin hayrına olacaktır.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-