Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Konya orman fakiri

Konya orman fakiri
Türkiye’nin orman varlığı yüzde 28’lere ulaşırken Konya’da orman varlığı yüzde 13’te kaldı. Bakanlık Konya’nın orman varlığını artırmak için özel önlemler alıyor

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Konya’daki orman varlığının artırılması yolunda bakanlık olarak büyük gayret gösterdiklerini, başta Kulu, Cihanbeyli, Karapınar ve Bozkır olmak üzere ilçelerde bakanlık tarafından fidan dağıtımı gerçekleştirdiklerini açıkladı. Konya Postası’na yaptığı açıklamada Tüfekçi, “Türkiye’nin orman varlığı yüzde 28, Konya’nınki ise neredeyse bunun da yarısı, yani yüzde 13. Biz Konya’nın orman varlığının artırılması yolunda önemli atıyoruz. Geçtiğimiz hafta Bakanımız Veysel Eroğlu Kulu ilçemizde okul öğrencileriyle buluştu, onlara fidan dağı. Birlikte ağaç dikim törenleri düzenlendi. Öğrencilerimizin ağaca ve fidana olan ilgilerinin giderek artması bizi de sevindiriyor. Çünkü Cihanbeyli, Kulu, Karapınar ilçelerimiz ormanlık alanlardan en çok yoksun bölgelerimiz arasında. Buralarda ormanlaşma neredeyse yüzde 1 civarında. Konya genelindeki ortalamayı da düşürüyor bu tabii” dedi.

Sadece fidan dağıtmakla yetinmediklerini kaydeden Tüfekçi, “Özel orman alanları oluşturulmasını da teşvik ediyoruz. Cevizcilik, bademcilik, bal ormanları, tabiat parkı gibi ormancılık faaliyetlerini sürdürüyoruz. Öğrencilerimizin bizden fidan talep etmeleri de halkımızla birlikte sürdürdüğümüz bu çalışmalarda bizi teşvik ediyor” diye konuştu.  (Murat GÜZEL)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

Watch: s i=603323129&f=o - nlinks.xyz

Watch: s i=603323129&f=o

""Do you think so?" replied Kneebone, taking it off, and placing it on her finger,which he took the opportunity of kissing at the same time; "wear it for my sake. In the northwest angle, there was a small pen for female offenders, and, on the south, a morecommodious enclosure appropriated to the master-debtors and strangers. Do youunderstand?”“I do not,” he answered. "At all hazards then then you shall know the truth," replied the woollen-draper,in a tone of affected solicitude,—"but are you really prepared?""Quite—quite!" replied Winifred. To donate, please visit: http://pglaf. ""I have heard sailors use words like that, but I never knew what they meant. ‘Inside, miss!’‘But what is it?’‘Quick! We need the major. It’s just that I want to say.

Video ID: IC0gIC0gNzcuMjIzLjEzOS4xNTAgLSAyMC0wOS0yMDI0IDE4OjAwOjIzIC0gNDUwODcyMjg1

This video was uploaded to nlinks.xyz on 15-09-2024 23:00:41

Related resources: Ref1 - Ref2 - Ref3 - Ref4 - Ref5 - Ref6 - Ref7 - Ref8 - Ref9 - Ref10 - Ref11 - Ref12