KONYA YÄ°NE LÄ°DER
Son dönemlerde yaptığı sanayi yatırımları ile ön plana çıkan Konya, tarımsal üretimde bu yılda Türkiye’nin lideri oldu. Konya, buğday başta olmak üzere şeker ve tuz üretiminde de büyümesini sürdürdü
KONYA DOYURUYOR!
Türkiye’nin şeker üretiminin yüzde 25’i, tuz üretiminin ise yüzde 65’ini karşılayan Konya tahıl, şeker pancarı ve baklagiller alanında ülkemizin ihtiyacının büyük kısmını karşılayarak bu alanda önemli rol oynuyor. Tahıl ürünlerinde de Türkiye üretiminin yaklaşık yüzde 10’luk kısmı Konya'da yapılıyor.
HEPSÄ°NDE LÄ°DER ÅžEHÄ°R
Buğday ve arpa üretiminde ilk sırada yer alan Konya; nohut, kuru fasulye, yeşil mercimek ve kırmızı mercimek üretiminde de başı çekiyor. Konya, ekmeklik buğdayın yüzde 11’ini, makarnalık buğdayın yüzde 25’ini, arpa üretiminin yüzde 14’ünü, mısır üretiminin ise yüzde 8’ini sağlıyor.
ÇEŞİTLİLİK ARTARACAK!
Konya ve bölgesini tarımsal alanda oldukça geliştirecek olan Konya Ovaları Projesi ile sulanması planlanan arazi miktarı ise 602 bin 509 hektara çıkacak. KOP projesi gerçekleştirildiğinde ekonomiye önemli bir katkı sağlayacak. Proje ile tarımsal üretimde çeşitlilik de artmış olacak.
KATKI SAÄžLAYACAK!
İlave sulamaya açılacak yaklaşık 300 bin hektar sulu tarıma geçilmesiyle verim artışı ve diğer kazanımlar dikkate alındığında sadece bu kısımda en az yılda 600 milyon TL ekonomiye kazandırılacak. Konya’ya en az yüzde 60 oranında yansıması beklenebilir. (Haber Merkezi)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.