Konya’da Erzurum günleri başladı
Konya Erzurum Derneği tarafından tertip edilen ve Konya Büyükşehir Belediyesi ve ESAV Erzurum iktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı’nın desteği ile Erzurum Tanıtım Günleri Konya Mevlana Kültür Merkezi’nde başladı. Erzurum’un yöresel lezzetleri 5 gün boyunca Konyalılarla buluşacak
YÖRESEL LEZZETLER
Festival, Erzurum’un zengin mutfak kültürünü ve folklorik değerlerini Konyalılarla buluştururken, Erzurum Tanıtım Günleri’nde Erzurum’un meşhur cağ kebabı, Erzurum kadayıf dolmaları, İspir fasülyesi, göğermiş çeçil peyniri, Erzurum’un balı ve tereyağı gibi onlarca yöresel lezzeti stantlardaki yerini aldı.
5 GÜN BOYUNCA AÇIK KALACAK
Konya Mevlana Külkür Merkezi’nde başlayan Erzurum Yöresel Ürünler Cağ Kebabı ve Kültür festivali 20 Ekim Pazar akşamına kadar ziyarete açık olacak. Mustafa Yıldızdoğan gibi onlarca sanatçının da katılacağı Erzurum Tanıtım Günleri’nde ziyaretçileri coşturacaklar. Erzurum cağ kebap yemi yarışması, kadayıf dolma yeme yarışması gibi renkli yarışmalar düzenlenecek.
OLTU TAÅžINDAN TESBÄ°HLER
Erzurum Dernekleri tarafından tertip edilen ve Konya Büyükşehir Belediyesinde destek verdiği Erzurum-Konya buluşması Mevlana Kültür Merkezi’ndeki Dadaşlar diyarı Erzurum Kültür Festivali’nde Oltu taşından tesbihler de tesbih meraklılarını bekliyor olacak.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.
Yorumlar
Aynur
21-10-2024 13:51Tereyağı aldık ve berbattı kısa bir araştırma yaptık sarı tereyağına patates katkısı daha öncede karşılaşılmış yazık
Nurcan DoÄŸan
20-10-2024 17:43Vallahi boşa geldik , cağ kebabı yiyelim dedik eşimle dört çocukla ,kayinvalidemle ,150 den cağ kebabı yedik bir sürü para verdik ,ama etler soğuk ,et üç beş tane konulmuş ,gerisi soğan,ekmek desen lavaş parçalanıyor,ayıp ,beklentinin en düşüğünde kaldı ,yakışmadı Erzurum u temsil eden yetkililere...
Nurcan DoÄŸan
20-10-2024 16:50Vallahi boşa geldik , cağ kebabı yiyelim dedik eşimle dört çocukla ,kayinvalidemle ,150 den cağ kebabı yedik bir sürü para verdik ,ama etler soğuk ,et üç beş tane konulmuş ,gerisi soğan,ekmek desen lavaş parçalanıyor,ayıp ,beklentinin en düşüğünde kaldı ,yakışmadı Erzurum u temsil eden yetkililere...