Konya'da etli ekmeğe rakip çıktı: Günde 20 ton satılıyor!
Konya'nın serinleyen havalarıyla birlikte halkın vazgeçilmezi haline gelen hamsi, son bir günde 20 tonluk satışla dikkat çekiyor. Cumartesi günleri 15 ton, pazar günleri ise 20 tonluk satış rakamlarıyla zirveye tırmanan hamsi, etli ekmek yerine tercih edilmeye başlandı.
Konya Haber: Konya'nın serinleyen havalarıyla birlikte halkın vazgeçilmezi haline gelen hamsi, son bir günde 20 tonluk satışla dikkat çekiyor. Cumartesi günleri 15 ton, pazar günleri ise 20 tonluk satış rakamlarıyla zirveye tırmanan hamsi, etli ekmek yerine tercih edilmeye başlandı. Konya Balık Hali esnafı, kırmızı et ve etli ekmek fiyatlarındaki artış nedeniyle alternatifin beyaz et olduğunu, beyaz et tercihlerinde ise balığın ilk sırada olduğunu vurguladı.
Konya Balık Hali esnafından Bayram Aktaş, mevsime bağlı olarak tercihlerin değiştiğini belirttiancak Konyalıların, hamsinin fiyatı yüksek olsa bile başka bir balık türüne yönelmediğini dile getirdi. Aktaş, daha ekonomik ve lezzetli olması nedeniyle hamsinin ilk tercih olduğunu ifade ederken, ikinci sırayı ise alabalık, çupra ve levreğin aldığını ekledi.
Konyalıların geleneksel olarak pazar alışkanlığı olan etli ekmek, kış aylarında hamsinin lezzetiyle geride kaldı. Aktaş, bu geleneğin yıllardır devam ettiğini belirterek, "Konyalılar için balığın taze olması önemlidir. Balıklarımız Karadeniz'den geliyor ve her gün tazeliklerini koruyor. Bu da günlük tüketimi artırıyor" şeklinde konuştu.
Balık Fiyatları :
- Hamsi: 90 TL
- Alabalık: 130 TL
- Mercan: 120 TL
- Somon: 160 TL
- Levrek ve Çupra: 160 TL
- Kefal: 100 TL
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 1Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.