‘Köprü olmak istiyoruz’
Mevlana Kalkınma Ajansı, gerek girişimcilik ekosistemini tanıtmak gerekse de bu konudaki farkındalığı artırmak amacıyla bu konuda daha önce gerçekleştirdiği programların devamı niteliğinde olan “Melek Yatırım Ağları Konya Buluşması” konulu panel düzenledi
MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger “Mevlana Kalkınma Ajansı olarak 2017 yılında Konya-Karaman bölgesinde girişimcilik temelli çalışmalara odaklanarak bu doğrultuda toplantı, panel ve çalıştaylar düzenlemekteyiz. Genel anlamda yüksek büyüme potansiyeline sahip iş fikri sahiplerine yatırım yapan, tecrübelerini aktaran, iş bağlantılarını açarak girişimcinin gelişmesine katkıda bulunan yatırımcılar olarak tanımlanan melek yatırımcılık kavramı, girişimci ile yatırımcıyı bir araya getirmesi bakımından büyük öneme sahiptir. Ülkemizde, girişimcilerimizin iş fikirlerini hayata geçirmek için ihtiyaç duydukları sermayeye ulaşmakta yaşadıkları zorluklar göz önünde bulundurulacak olursa konunun önemi bir kat daha artmaktadır. Ülkemizde, özellikle son yıllarda duymaya başladığımız ve alternatif finansman modeli olarak karşımıza çıkan melek yatırımcılık sistemi, girişimcilere fikirlerini hayata geçirebilecek bir yatırım ortamı, yatırımcılara ise ileride yüksek gelir elde edebilecekleri yeni iş fikirleri fırsatı sunmaktadır. Bu sistemde girişimci, sahip olduğu yeni iş fikri sayesinde yatırımcıdan hem finansal kaynak sağlamakta hem de yatırımcının iş tecrübesinden faydalanmaktadır bu durum da girişimcinin başarısında da etkin rol oynamaktadır. Melek Yatırımcılık sistemi ile ilgili ilk kanuni düzenleme 2012 yılında Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılmış ve günümüzde 13 akredite melek yatırımcı ağında 2017 yılının ilk yarısı itibari ile 427 lisanslı melek yatırımcı bulunmaktadır. Mevlana Kalkınma Ajansı olarak bu paneli düzenlememizdeki amacımız da bu ekosistemin bölgemizde yayılmasında ve akabinde yeni bir iş fikri ya da projesi olan girişimcilerle sermaye sahibi yatırımcıların bir araya gelmesinde köprü vazifesi görmektir” ifadelerine yer verdi.
Açılış konuşmalarının ardından Hazine Müsteşarlığı Uzman Yardımcısı Büşra Hazel Biçici, katılımcılara yönelik olarak yapmış olduğu sunumda, Melek Yatırımcılık yai Bireysel Katılım Yatırımcılığı ile ilgili mevzuat, sistemin özellikleri, başvuru süreci, şartları ve avantajları hakkında ayrıntılı bilgiler aktardı.
Ardından söz alan Borsa İstanbul Özel Pazar Direktör Yardımcısı Mert Süzgen de melek yatırım ağlarının Borsa İstanbul Özel Pazar’daki durumu, sağlanan avantajlar ve üzerinde çalışma yürüttükleri melek yatırım ağları projesi ile katılımcılara bilgiler verdi.
Akabinde ise İstanbul Startup Angels adına Gülsüm Çıracı, ERBAN Erciyes Melek Yatırım Ağı adına Metin Er ve Bahariye Melek Yatırım Ağı adına Özkan Kırımlı yapmış oldukları sunumlar eşliğinde katılımcılara, yatırımcıların ve girişimcilerin beklentileri, sistemin gelişimi, işleyişi, melek yatırım ağlarının getirileri, girişimci ve yatırımcıların dikkat etmesi gereken hususlar ile ilgili bilgiler verdi.
Moderatörlüğünü İnnopark Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı’nın yaptığı panelin konuşmacıları ise Hazine Müsteşarlığı Uzman Yardımcısı Büşra Hazel Biçici, İstanbul Startup Angels Kurucu Ortağı Gülsüm Çıracı, Borsa İstanbul Özel Pazar Direktör Yardımcısı Mert Süzgen, ERBAN Erciyes Melek Yatırım Ağı Uzmanı Metin Er ve Bahariye Melek Yatırım Ağı Girişimcilik Akademisi Koordinatörü Özkan Kırımlı oldu. (Haber Merkezi)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.