KOS’TAN DEV YATIRIM
Konya Postası Yayın Grubu, Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü ile bir araya geldi. Başkan Kütükcü, bölgedeki yatırımlar ve gelişmeleri anlatırken, hizmetlerle ilgili detaylı bilgi verdi.
Konya Postası Yayın Grubu, Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü ile bir araya geldi. Başkan Kütükcü, bölgedeki yatırımlar ve gelişmeleri anlatırken, hizmetlerle ilgili detaylı bilgi verdi.
Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü binasında Konya Postası Gazetesi yazar ve yöneticilerini ağırlayan Başkan Memiş Kütükçü, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin 31 milyon metre kare alan ile Türkiye’de Gaziantep’ten sonra ikinci sırada geldiğini ifade etti
Kütükcü, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde 720 fabrikanın üretim yaptığını ve 55 bin kişiye istihdam sağladığını dile getirdi. Kütükcü, geçtiğimiz yıl bölgeye 14 milyona yakın aracın giriş çıkış yaptığını söyleyerek bölgede yaşanan ticari yoğunluğa dikkat çekti. “KOS sadece Konya’mızda değil, Türkiye’de öncü bir OSB” ifadesini kullanan Kütükcü, “Sanayicilerimize elektrik, doğalgaz, su, lojistik, itfaiye, imar, yapı ruhsatı, güvenlik gibi her alanda ‘tek durak ofis’ hizmet anlayışı ile, 24 saat kesintisiz hizmet veriyoruz” dedi.
TÜM ALT YAPILAR YENİLENDİ
Kütükcü, 1976 yılında Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin ilk genişleme alanı olan 2. Kısım Genişleme Alanı’ndaki atık su ve yağmur suyu alt yapılarının artık ömrünü tamamladığını, bu bölgenin tamamının alt yapısını yenilediklerinin altını çizerek, “Konya OSB’mizin ilk yatırıma açılan bölgesi 2.Kısım’da ömrünü tamamlamış olan 26 bin metrelik alanda atık su ve yağmursuyu şebekelerini tamamen yeniledik. Yenileme çalışmaları kapsamında 2. kısımda toplamda 189 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.
DOLULUK YÜZDE 100’E YAKLAŞTI
Bölgede son tahsis yapılan 5. Kısım Genişleme Alanı ile ilgili de bilgiler paylaşan Kütükcü, “162 sanayi parselinden oluşan 5. Kısım Genişleme Alanı’nda 110 fabrikamız üretime geçti. Doluluk oranında yüzde 99,3’e ulaştık” dedi. Konya Postası Yazı işleri kadrosu ile bölgedeki yatırımları yerinde inceleyen Başkan Kütükcü, bölgedeki Mesleki Eğitim Kampüsü, Lojistik Tesisler, Hava Kargo ve Geçici Depolama Alanı, Sera ve Fidanlık Alanı, Güneş Enerjisi Santralleri, Arıtma Tesisleri, İtfaiye Teşkilatı gibi yatırımlar ve hizmetlerle ilgili detaylı bilgi verdi.
ÖĞRENCİLERE YÜZDE YÜZ İŞ İMKANI
Konya Organize Sanayi Bölgesi’ni sanayi üretiminin yanı sıra, mesleki eğitimde de öncü bir bölge haline getirmek istediklerini vurgulayan Kütükcü, bu hedefle eğitime çok önemli yatırımlar yaptıklarını kaydetti. Kütükcü, yapılan meslek lisesi, mesleki eğitim merkezi, meslek yüksekokulu, anaokulu gibi yatırımlarla birlikte bölgenin bir mesleki eğitim kampüsü haline geldiğini belirterek, şunları söyledi: “Sanayicilerimizin en önemli problemlerinin başında insan kaynağı meselesi geliyor. Maalesef ülkemizde sanayicinin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının niteliği ile mevcut insan kaynağımızın niteliği arasında büyük bir örtüşmezlik var. Bu örtüşmezliği minimize etmek, üretimin ihtiyaç duyduğu gençler yetiştirmek amacıyla bölgemize önemli mesleki eğitim yatırımları yapıyoruz. Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz bu okullardan birisi. Şu anda ülkemizin en çok tercih edilen meslek liseleri arasında. İçerisinde atölyeler, spor salonu, yurt binası ve halı sahayı içerisinde bulunan okuldan mezun olan öğrencilerimize yüzde 100 iş imkanı sağlıyoruz. Bugüne kadar okulumuzdan 864 öğrencimizi mezun ettik.”
95 ÜLKEYE İHRACAT!
KOS’ta sanayicilerin tüm uluslararası ve yurtiçi işlemlerini yürüttüğü Lojistik Tesisleri’nde hizmete açıldığını kaydeden Kütükcü, KOS Lojistik Tesisler bünyesinde Antrepo, Geçici Depolama Yeri, Dış ve İç Ticaret Kantarları, TIR Parkı ve Sosyal Tesisler bulunduğunu belirtti. Kütükcü, “Antrepomuza yıllık yaklaşık 2 bin ton ürün girişi olurken, TIR Parkımıza ise yıllık 20 binin üzerinde TIR giriş yapıyor” dedi. Kütükcü, “Konyalı sanayicilerimizin lojistik sorununu büyük oranda çözüme kavuşturan Hava Kargo ve Geçici Depolama Yerimizi hizmete açtık. Böylece sanayicilerimiz ithalat ve ihracat faaliyetlerini daha hızlı ve uygun bedellerle yapabilme imkanına kavuştu. Bugün itibari ile Hava Kargo ve Geçici Depolama yerimizden toplam 95 ülkeye ithalat ve ihracat gerçekleştirirken, 618 ton ürünün transferini sağladık” diye konuştu.
GES’TE LİDER OSB’LER ARASINDA
Yenilenebilir enerjinin de KOS’un odaklandığı yatırımlar arasında olduğunu aktaran Başkan Kütükcü, “Kendi bünyesinde 4.5 MW kapasiteli 3 ayrı Güneş Enerjisi Santrali (GES) bulunan KOS, sokak aydınlatmaları ve kendi tesislerindeki enerji ihtiyaçlarını bu GES’lerden karşılayarak, enerji tasarrufunda bulunuyor. Ayrıca bölgedeki fabrikaların çatısındaki GES kapasitesi de 196 MW’a alışmış durumda. Böylece KOS, Türkiye’de en fazla GES kapasitesine sahip üçüncü OSB haline geldi. Yeşil dönüşüm ve temiz üretim odaklı çalışan KOS, aynı zamanda Sera ve Fidanlık Alanı ile de kendi yeşilini üretiyor. 68 binin üzerinde ağacın bulunduğu KOS, 1 milyon metrekare yeşil alan ile Türkiye’nin en yeşil OSB’leri arasında yer alıyor” diyerek sözlerini tamamladı. Kübra KARABURÇ
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.