Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kritik Rusya açıklaması: Daha mürekkeb kurumadan..

Kritik Rusya açıklaması: Daha mürekkeb kurumadan..
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64’üncü Hükümet döneminin ilk ’Yeni Turkiye Yolunda’ programında konuştu.
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-haber-ici'); });

DavutoÄŸlu, Türk askerinin Musul’daki varlığına iliÅŸkin "Bölgeye ilave olarak gönderdiÄŸimiz askerimizin temel amacı, DEAÅž'a karşı orada görev yapan eÄŸiticilerimizi ve eÄŸitilen Musulluları daha iyi koruyabilmektir. Terör tehdidi olduÄŸu sürece oradaki varlığımızı hiçbir ÅŸekilde tehlikeye atmayacak tarzda teyakkuz halinde olmaya devam edeceÄŸiz" dedi.  

"YAÅžANANLAR DEAÅž’LA MÜCADELEYÄ° AÅžAN MÜDAHALELERDÄ°R" Rusya’nın Suriye’deki hava saldırılarını eleÅŸtiren BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:  "Bu müdahaleler Suriye’deki sorunları çözmüyor, aksine daha da büyütüyor. Geçen ay mükerrer uyarılarımıza raÄŸmen Suriye sınırımızı ihlal eden uçağın düÅŸürülmesi üzerine Rusya’yla yaÅŸadığımız gerilim bu sorunlara yeni bir boyut ekledi. Suriye’deki bütün tarafların orada bulunmak için ileri sürdükleri gerekçe DEAÅž’tır. Ancak görüyoruz ki yaÅŸananlar DEAÅž’la mücadeleyi aÅŸan müdahalelerdir. Rusya’nın son zamanlarda yaptığı 4198 uçaktan sortiden sadece 191’i DEAÅž mevzilerine yönelik saldırılar olmuÅŸtur. DiÄŸer bombalamalar birçoÄŸu Türkiye’ye yakın bölgelerde bulunmak üzere ılımlı muhaliflerin mevzilerine ve hatta sivil insanlara yönelik olmuÅŸtur. Son saldırılar ise özellikle Bayırbucak Türkmenlerini hedef almıştır. Rusya’nın alana girmesiyle sivil ölümlerde de kayda deÄŸer artış yaÅŸandı. Bu sayı son haftalarda 600’ün üzerine ulaÅŸtı ve daha da yüksek rakamlara doÄŸru her gün artıyor. Bunu sadece biz söylemiyoruz, bunu uluslararası insan hakları kuruluÅŸları söylüyor. Bu bilançodan 150’den fazlasının çocuk olduÄŸunu tüm dünyanın bilmesini istiyoruz"

"RUSYA BÄ°R AN ÖNCE VAZGEÇMELÄ°"

BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin ’Suriye’ kararına iliÅŸkin konuÅŸan DavutoÄŸlu, "Daha geçtiÄŸimiz Cuma günü BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi Suriye’de 5. yılını tamamlamak üzere olan ihtilafın çözümüne iliÅŸkin yaklaşımı yansıtan siyasi bir karar aldı. Rusya’nın da yazımında aktif rol oynadığı bu kararın daha mürekkebi kurumadan çıkıp sivilleri bombalaması anlaşılır bir ÅŸey deÄŸildir. Rusya’nın siviller ve ılımlı muhalifleri hedef almaktan bir an önce vazgeçmesi gerekiyor. Uluslararası toplumun bu konuda harekete geçmesini bekliyoruz. Aksi takdirde Suriye ihtilafı daha yıllarca sürecek, terör de maalesef bitmeyecektir. Suriye halkının acıları artık sona ermelidir, Suriye’de gerçek bir barışın zemini mutlaka hazırlanmalıdır. Türkiye, Suriye’nin demokratik bir düzene kavuÅŸması için üzerine düÅŸen sorumluluÄŸu yerine getirecektir. Bu çerçevede BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi’nde kabul edilen karar ile Suriye’deki krizin çözümü yolunda kritik bir eÅŸiÄŸe gelindiÄŸini görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"SURÄ°YE DRAMINA BÄ°R DUYARLILIK ORTAMI OLUÅžMUÅžSA..." DavutoÄŸlu, Avrupa BirliÄŸi Zirvesinde, Suriyeli mülüecilerle ilgili de önemli kazanımlar elde edildiÄŸini belirterek, "Suriye’de yaÅŸanan trajediye Avrupa BirliÄŸi’nin tam olarak yönelmesini saÄŸlamış olmayı son derece önemli buluyorum. Bu çerçevede Avrupa BirliÄŸi ülkeleri Türkiye’de acil ve sürekli insani yardım saÄŸlayacak. Aynı zamanda genel mali destek de önemli ölçüde artırılacak. Avrupa BirliÄŸi Türkiye’ye baÅŸlangıç olarak 3 milyar Avro ilave kaynak saÄŸlamayı taahhüt etti. Biz bugüne kadar kapımıza geleni geri çevirmedik. Sınırlarımıza ulaÅŸanların dinine, mezhebine, ırkına bakmadan yardımına koÅŸtuk, bütün bunları yaptık, yapıyoruz, bundan sonra da yapacağız. Bu bize inancımızdan, kültürümüzden, tarihimizden gelen ulvi bir sorumluluktur. Ama bütün bu yardımları yapmamız, Suriyeli kardeÅŸlerimize destek olmamız, onların daha iyi ÅŸartlara ulaÅŸmasına yönelik arayışlarımıza mani deÄŸildir. Bugün eÄŸer Avrupa BirliÄŸi’nde yöneticilerden sokaktaki pek çok kesime kadar Suriye dramına bir duyarlılık ortamı oluÅŸmuÅŸsa, emin olun bunda Türkiye’nin izlediÄŸi etkin, ısrarcı stratejinin büyük payı vardır" dedi.

"AVRUPALI DOSTLARIMIZLA ORTAK BÄ°R NOKTAYA GELDİĞİMÄ°Z Ä°ÇÄ°N ÇOK MEMNUNUZ" Aralık ayı içerisinde gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyaretleri ve görüÅŸmeleri aktaran DavutoÄŸlu, ÅŸöyle konuÅŸtu:  "Aralık ayı iç hareketlilik yönünde ne kadar yoÄŸun geçtiyse dış temaslar açısından da bir o kadar hareketli geçti. 29-30 Kasım tarihlerinde Brüksel’de Türkiye-Avrupa BirliÄŸi Zirvesine katıldık. 11 yıl sonra gerçekleÅŸen bu zirve Türkiye-Avrupa BirliÄŸi iliÅŸkileri için önemli bir dönüm noktası oldu. BildiÄŸiniz gibi 2004’ten bu yana Türkiye ile Avrupa BirliÄŸi’nin bir zirve çerçevesinde biraraya gelmesi mümkün olamamıştı. Biz aday ülkelere yönelik bu kararın yanlış olduÄŸunu ısrarla söylüyorduk. Türkiye ile liderler seviyesinde yapılacak istiÅŸarelerin ve müzakere sürecinin hızlandırılmasının önemine iÅŸaret ediyorduk. Bugün Avrupalı dostlarımızla bu konuda ortak bir noktaya geldiÄŸimiz için çok memnunuz. Avrupa BirliÄŸi’ne tam üyelik hedefi bizim için son derece önemli. Hükümet olarak önümüzdeki dönemde Avrupa BirliÄŸi müktesebatına uyum sürecini hızlandırmakta da kararlıyız. Yargı sistemimizi baÅŸta Avrupa BirliÄŸi olmak üzere uluslararası norm ve standartlara göre yeniden yapılandıracağız. Avrupa BirliÄŸi’ne katılım için ulusal eylem planımızı titizlikle hayata geçireceÄŸiz." 

 "VÄ°ZE SERBESTÄ°SÄ° SÜRECÄ°NÄ°N TAKÄ°PÇÄ°SÄ° OLACAÄžIZ" Türkiye’nin Avrupa BirliÄŸi (AB) sürecinde geldiÄŸi noktaya deÄŸinen BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:  "Yine çok özel önem verdiÄŸimiz, vatandaÅŸlarımız için vize serbestisi sürecinin de takipçisi olacağız. Bütün hedeflerimiz için bu zirve Avrupa BirliÄŸi sürecimizde bir yeniden baÅŸlangıç dönemi olmuÅŸtur. Bu zirveyle fasılların tekrar açılmasından Schengen Vizesine kadar pek çok alanda hızlı geliÅŸmeler bekliyoruz. DeÄŸerli vatandaÅŸlarım, inÅŸallah en geç 2016 Ekim’ine kadar Schengen Bölgesine vizesiz seyahat imkanına kavuÅŸmuÅŸ olacaksınız. Hayırlı olsun, artık konsolosluklar önünde uzun sıralar, kuyruklar beklemenin dönemi kapanıyor." 

"AVRUPA BÄ°RLİĞİ’NÄ°N EVRENSEL NORMLARINDA Ä°FADESÄ°NÄ° BULAN DEÄžERLER BÄ°ZÄ°M DE DEÄžERLERÄ°MÄ°ZDÄ°R" Avrupa BirliÄŸi’nin evrensel normlarında ifadesini bulan deÄŸerlerin Türkiye’nin de deÄŸerleri olduÄŸunu belirten DavutoÄŸlu, "Aralık ayı içinde Avrupa BirliÄŸi süreciyle ilgili baÅŸka temaslarımız da oldu. Avrupa BirliÄŸi Reform Eylem Grubu toplantısında ilgili bakan arkadaÅŸlarımızla biraraya geldik. Bu toplantıdan üç gün sonra da Avrupa BirliÄŸi üyelik müzakerelerinde uzun bir aradan sonra 17 numaralı ekonomik ve parasal politika faslı açıldı. Brüksel’de katıldığım FikirdaÅŸ Ülkeler Toplantısı da çok verimli geçti. Burada Almanya BaÅŸbakanı Sayın Angela Merkel ve Yunanistan BaÅŸbakanı Sayın Aleksis Çipras ile biraraya geldik. Åžunu hep ifade ettik: Avrupa BirliÄŸi’nin evrensel normlarında ifadesini bulan deÄŸerler bizim de deÄŸerlerimizdir. Biz bu deÄŸerlerimizi öncelikle ülkemiz için, milletimiz için önemsiyoruz. Müzakerelerin düÅŸük profilli seyrettiÄŸi zamanlarda bile AK Parti hükümetleri olarak biz AB normlarına yönelik hedeflerimizden hiç geri adım atmadık. Demokratik ve müreffeh bir ülke olma yolundaki pek çok iyileÅŸtirmeyi, ilerlemeyi hayata geçirmeye devam ettik. Önümüzdeki dönemde de teyiden söylüyorum, bu ilke siyasetimize yön vermeye devam edecektir" ifadelerini kullandı. "ADA’DA ÇÖZÜM HEDEFÄ°NE YÖNELÄ°K OLARAK ATILACAK ADIMLARI KONUÅžTUK" Kıbrıs müzakerelerine deÄŸinen DavutoÄŸlu, "Kıbrıs’ta baÅŸta CumhurbaÅŸkanı Sayın Akıncı olmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yetkilileriyle Ada’da çözüm hedefine yönelik olarak atılacak adımları konuÅŸtuk. Bu arada güzel bir tarihi mekanda Yunus Emre Türk Kültür Merkezinin resmi açılışını da yaptık. DüÅŸününüz o zor günlerde Türkçe’nin neredeyse yasaklandığı bir ortamdan bugün Kıbrıs’ta her alanda güzel dilimizin özgürce konuÅŸulduÄŸu, Kıbrıslı kardeÅŸlerimizin özgürce kendi kaderlerini belirledikleri ve dünyada saygın bir konum elde ettikleri bir döneme girdik. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti her zaman her meselesiyle yüreÄŸimizdedir, her zaman da öyle olacaktır.Anadolu’dan Kuzey Kıbrıs’a ulaÅŸan, Anadolu’nun can suyu, sevda ve muhabbet yüklü suyu Kıbrıs’a da bereket ve barış getirecektir" diye konuÅŸtu.

"FÄ°LÄ°STÄ°NLÄ° KARDEÅžLERÄ°MÄ°ZÄ°N YANINDA OLDUÄžUMUZU KARARLILIKLA Ä°FADE ETTÄ°K"  Hamas Siyasi Büro BaÅŸkanı Halid MeÅŸal’le görüÅŸmelerinde Filistin halkının yanında olduklarını vurguladıklarını belirten DavutoÄŸlu, "Önemli bir görüÅŸmemiz de, Filistin davasının güçlü savunucusu Hamas Siyasi Büro BaÅŸkanı Sayın Halid MeÅŸal’le oldu. Bu deÄŸerli dostumuzla çok yararlı görüÅŸmeler gerçekleÅŸtirdik. GörüÅŸmede her zaman ve zeminde Filistinli kardeÅŸlerimizin yanında olduÄŸumuzu kararlılıkla bir kez daha ifade ettik" açıklamasında bulundu.

"2016 YILININ BÜTÜN Ä°NSANLIK Ä°ÇÄ°N GÜZEL GÜNLERE VESÄ°LE OLMASINI DÄ°LÄ°YORUM" 2016 yılının bütün insanlık için güzel günlere vesile olmasını dilediÄŸini ifade eden DavutoÄŸlu, sözlerini ÅŸöyle tamamladı: "BirliÄŸimizi, dirliÄŸimizi, kardeÅŸliÄŸimizi her ne pahasına olursa olsun ayakta tutacak ve ortak geleceÄŸimizden asla vazgeçmeyeceÄŸiz. Bu umut ve heyecanla sözlerime son verirken, 2016 yılının bütün insanlık için, gönül coÄŸrafyamız için, ülkemiz için, bütün ÅŸehirlerimiz için, siz bütün vatandaÅŸlarımız için hayırlı, güzel günlere vesile olmasını diliyorum. 2016 yılı yeni bir dönemin, kardeÅŸliÄŸimizin, muhabbetimizin pekiÅŸtiÄŸi yeni bir baÅŸlangıcın yılı olmasını diliyorum. Hepinizi bu duygularla saygıyla, muhabbetle selamlıyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.''

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-deneme bonusu-